logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Vic-sur-Cère vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Vic-sur-Cère? Deze natuurrijke Franse vakantieomgeving bezoek je gemakkelijk met de trein. Kiezen voor een treinreis heeft veel voordelen. Je vermijdt de files, kan zitten op een lekkere stoel met veel bewegingsruimte, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Frankrijk. Tevens is een vakantie per trein veel beter voor het milieu. Via dit portaal vind je belangrijke adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Vic-sur-Cère vanaf bijv. Utrecht Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven. Ook vind jij extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en aanvullende suggesties over het rondreizen per trein.

  • Dankzij een treinverbinding reis je op een prettige manier naar Vic-sur-Cère (Frankrijk).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Station Amersfoort, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Treinstation Groningen, Station Breda, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, SNCF (www.sncf.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (kosten vanaf €127).
treinkaartje-vic-sur-cere-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Vic-sur-Cère boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Er zijn luxe stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Al reizende kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Vic-sur-Cère-Centraal, en vindt daar ook bussen. Ideaal voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de lijst hieronder delen we stap-voor-stap hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Vic-sur-Cère (Frankrijk)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Vic-sur-Cère gaat tegenwoordig vooral online. Je kunt kijken naar zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te reserveren via www.diplomatie.gouv.fr of door het klantenservicenummer 0033184943635.

  2. Selecteer data en treinstations

    Beslis vanaf welke plek je de reis wilt beginnen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam-Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk aan Ermelo & Wezep. De tool checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Maak ook een beslissing over de ideale heenreis datum en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers kiezen

    Bepaal het aantal personen en voer ook de leeftijden in. Voor de kleintjes profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd geven sommige vervoerders een exclusieve seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Geef de details door voor actuele tarieven.

  4. Kies een reisroute

    De ticketshop geeft nu alle mogelijke treintrajecten en de verwachte prijzen. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de vertrek momenten, de verwachte reistijd, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Wanneer je het zo aanpakt check je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Vic-sur-Cère. Soms is de beschikbaarheid van routes beperkt. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Sommige boekingsplatformen hebben ook info over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s en bevestiging

    In deze laatste stap kan je de totale service uitbreiden. Je kunt kiezen voor een upgrade naar een 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De tickets sturen ze per mail toe (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De totale koopsom kan je voldoen middels iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Voordelige tickets voor de trein naar Vic-sur-Cère reserveren?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Vic-sur-Cère (Frankrijk)

Tijdens jouw reis kom je op een mooie manier in aanraking met de mooie regio’s van Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad is Parijs. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Vic-sur-Cère is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (plus minus 28,3 °C) en de meest frisse maand is januari (gemiddeld 9,1 graden celsius). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Een heerlijke groene Franse stad om een paar dagen te verblijven. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, midweek, meivakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie. Bekijk de historische binnenstad met zijn prachtige gebouwen en gespecialiseerde winkels. Geniet van de lokale Franse gerechten in de restaurants en cafés. Rondom deze plaats kan je leuke dorpjes bezoeken. Overdag is de regio ideaal voor fietsen, hiken, skeeleren, bootje varen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Leuke stadjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een natuurlijke omgeving voor korte en lange wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Ook vind je populaire bezienswaardigheden zoals: Parc d’attractions les Naudières.
  • Franse appartementen, B&B’s, glampings, vakantiehuisjes, campings, bungalows zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (taxi, bus, metro, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een all-inclusive verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van het spoornetwerk is dat alle bestemmingen verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Zo’n vakantie naar Vic-sur-Cère per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder verstrekken we meer informatie over de meest populaire treinstations in Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Deutzen, Pommeuse en Savonlinna.

  1. Utrecht Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  2. Amsterdam Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  3. Rotterdam Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  4. Den Haag Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  5. Schiphol Airport: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  6. Leiden Centraal: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  7. Breda: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  8. Eindhoven Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  10. Nijmegen: prettig station met ruim aanbod winkels.
  11. Arnhem Centraal: voldoende parkeermogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  13. Haarlem: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  14. Zwolle: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  15. Delft: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.

Andere populaire stations: Dordrecht, Groningen, Hilversum, Gouda, Tilburg, Zaandam, Zaandam, Assen, Hengelo, Zutphen, Almere, Maastricht & Venlo, Enschede, Roosendaal, Ede / Wageningen, Alkmaar, Roermond.

treinvakantie-vic-sur-cere-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Vic-sur-Cère gaat tegenwoordig meestal via internet. Het beste is om te zoeken naar gebruiksvriendelijke treinkaartje-vergelijkers die de treinkaartjes van velerlei maatschappijen voor je voorschotelen. Daarmee ontvang je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is een Interrail pas kopen. In het stukje hieronder bekijk je de top-10 ticket aanbieders.

  1. Omio: keuze uit kaartjes van meer dan 1.000 vervoerders.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: eenvoudig kaartjes kopen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod, eenvoudig zoeken en betalen met iDeal.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: reis altijd met focus op het milieu (duurzaam).
  9. TUI: de beste pakketreizen met de trein boeken.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: ruim aanbod met mooie hotels nabij het station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Vic-sur-Cère

Het Franse railnetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te vinden op www.sncf.com of via 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand naar de hoofdstad Parijs is ongeveer 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De netspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. In gevaar? Bel 112. Heb je overige vragen? Kijk dan op de website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op treinvakantievergelijken.nl bieden we ook meer details over Wandelvakantie.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden celsius
SpreektaalFrans
Betalen metEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote spoorwegstationParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidParc d’attractions les Naudières

Boek de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Vergelijk deals en acties en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Vic-sur-Cère

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een uniek treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij veel treinen kan je gewoon instappen als je beschikt over een Interrail pas (geprint of per App). Noemenswaardig: voor sommige treintypes zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Dankzij de speciale Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen kopen, offline treintijden opzoeken en een plek om te zitten reserveren. Het pluspunt van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Vic-sur-Cère kan heel interessant zijn. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden als Parc d’attractions les Naudières. Zo’n Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €195.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Dankzij de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Met de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een reservering een must.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Vic-sur-Cère kopen

Treintickets bestellen naar station Vic-sur-Cère centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen flink variëren. In het lijstje hieronder vind je handige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Blijf flexibel: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Accepteer een langere reistijd: stap niet in een hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bekijk de website van de Franse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: profiteer van voordeel voor kids en 65-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Vic-sur-Cère?

Treintickets naar Vic-sur-Cère in Frankrijk boek je via NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Er is ook een telefonische desk via 0033184943635. Soms is er niet een directe verbinding. Bezoek dan betrouwbare reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline.com of Omio.com. Deze platforms verzamelen trajecten en prijzen van treinkaartjes van tienduizenden treinmaatschappijen binnen Europese landen.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Vic-sur-Cère?

Jouw stedentrip kan in principe beginnen bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt moeiteloos beginnen vanaf stations zoals Arnhem Velperpoort, Haren of Reuver. Veel van de treinverbindingen naar Vic-sur-Cère beginnen vanaf Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, Amersfoort, Almelo en Deventer, Schiphol, Rotterdam, Hengelo, Hilversum zijn internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Thalys, Eurostar, internationale intercity, TGV, Nightjet.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor ouders met kinderen. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, door de wagon lopen of een stripboek lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids via het spoor op vakantie te gaan. De precieze korting voor kinderen wisselt per treinoperator. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en de disclaimer.

Wat houdt de nachttrein in?

Een nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is bedoeld om comfortabel in de nacht te reizen. Je geniet van een hoog comfortniveau en je beschikt over diverse voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapplek, speciale stoelen om in te slapen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een speciaal menu aan boord. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Vic-sur-Cère kan je meestal een fiets meenemen. De fiets kan soms gratis mee, maar vaak moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige omstandigheden is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De regels voor het inchecken van je fiets zijn per touroperator weer anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een unieke en kleine vouwfiets ziet de vervoerder als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Vic-sur-Cère is doorgaans mogelijk. Je moet wel rekening houden met huisdier-voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die bij je op schoot passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grotere honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Alle regels zijn te vinden op website van SNCF (www.sncf.com).