logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Veuzain-sur-Loire vergelijken

Wil je informeren naar goedkope treintickets naar Veuzain-sur-Loire? Deze inspirerende Franse bestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Een treinvakantie is heel erg prettig. Geen last van files, een comfortabele stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je ziet de meest schitterende landschappen en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Frankrijk. Daarnaast is een treinrit een milieuvriendelijke keuze. Via dit portaal bieden we handige details over het reserveren van treinkaartjes naar Veuzain-sur-Loire vanaf locaties als Arnhem, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal. Bovendien delen we een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en handige wetenswaardigheden over je reisbestemming.

  • Middels de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Veuzain-sur-Loire (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Breda, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Amersfoort, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (kosten +/- €127).
treinkaartje-veuzain-sur-loire-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Veuzain-sur-Loire boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Er zijn prettige stoelen en eten en drinken aan boord. Je kan diverse spullen meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Tijdens het rijden kun je naar buiten kijken en genieten van het idyllische landschap. Je komt fit aan op het treinstation van Veuzain-sur-Loire-Centraal, in het hart van de stad. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming vertellen we in de meest ideale volgorde op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Veuzain-sur-Loire (Frankrijk)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Veuzain-sur-Loire kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Je kunt kijken naar een digitaal platform zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men boeken middels www.diplomatie.gouv.fr of door het klantenservicenummer 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Bedenk vanaf welke stad je de reis wilt beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een treinstation in de buurt. Denk bijv. aan Alkmaar Noord en Nijmegen Heyendaal. De zoekfunctie raad aan wat een goede route is vanaf je locatie. Geef ook je voorkeuren door aangaande de datum en tijd van vertrek en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Selecteer het aantal mensen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen tot 14 jaar is er een interessante kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd heb je soms recht op een interessante seniorenkorting. Heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De zoekfunctie toont nu de beschikbare treintrajecten en de verwachte kosten. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de vertrektijd, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak en waar je moet overstappen en de vervoerders. Zodoende bekijk je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Veuzain-sur-Loire. Voor sommige plekken is de beschikbaarheid van routes beperkt. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele boekingswebsites verstrekken ook details over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    Als laatste kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Je kunt kiezen voor een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Daarna geef je de passagiersgegevens door. Jouw toegangsbewijs ontvang je per e-mail (soms is printen noodzakelijk). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

Goedkope tickets voor de trein naar Veuzain-sur-Loire bekijken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Veuzain-sur-Loire (Frankrijk)

Tijdens jouw reis bekijk je alvast het authentieke Frankrijk. Dit land kent 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad is Parijs. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Veuzain-sur-Loire is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 28,3 °C) en de meest frisse maand is januari (zo’n 9,1 graden °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse bestemming om naartoe te reizen. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie, midweek, herfstvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn kenmerkende architectuur en winkels. Verdiep je ook zeker in de Franse delicatessen bij de verschillende horecagelegenheden. Nabij deze locatie zijn diverse uitstapjes te plannen. Ook kan je hier uitstekend fiets- en wandeltochten maken, tennissen, een bootje huren en puzzeltochten doen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Leuke steden en dorpjes om te bekijken.
  • Een bosrijke omgeving voor mooie wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Informeer ook naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Jardin d’Acclimatation.
  • Franse B&B’s, vakantiehuisjes, campings, hotels, glampings, appartementen hebben een goede verbinding met het OV (metro, deelfiets, bus, tram).
  • Soms vind je een compleet verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het voordeel van het spoornetwerk is dat talloze Europese steden middels het spoor geconnect zijn. De vakantie naar Veuzain-sur-Loire per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. Onderstaand bespreken we aanvullende informatie over de grotere intercity stations in Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Weimar, Langenfeld en Chalon-sur-Saône.

  1. Utrecht Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  2. Amsterdam Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  3. Rotterdam Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  4. Den Haag Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  5. Schiphol Airport: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  6. Leiden Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  7. Breda: goede gelegenheid voor parkeren.
  8. Eindhoven Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  10. Nijmegen: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  11. Arnhem Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  12. Amersfoort Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  13. Haarlem: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  14. Zwolle: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  15. Delft: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.

Bekijk ook: Schiedam, Groningen, Hilversum, Gouda, Tilburg, Zaandam, Zaandam, Hengelo, Hoofddorp, Zutphen, Almere, Maastricht of Enschede, Venlo, Ede / Wageningen, Roosendaal, Alkmaar, Lelystad.

treinvakantie-veuzain-sur-loire-vergelijken

Ticketshops vergelijken

De treintickets kopen naar Veuzain-sur-Loire doen we steeds vaker via internet. Je kunt kiezen voor een van de innovatieve vervoerplatformen die prijzen en tijden van erkende bedrijven op 1 plek verzamelen. Op die manier ontvang je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een andere manier is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In deze lijst vergelijk je de beste zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.sncf.com: de boekingsmodule van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: uitstekende internationale treinplanner.
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: alles wat je nodig hebt om zorgeloos met de trein te reizen.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Veuzain-sur-Loire

Het Franse spoornetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te boeken op www.sncf.com of via de helpdesk: 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Belangrijke luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn prima te bereiken met het OV. De afstand tot de hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Je kunt hier betalen met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De stroomspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Heb je overige vragen? Kijk dan op de website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform kan je ook terecht voor info over Rondreizen.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden
Gesproken taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale aanbieder treinticketswww.sncf.com
Telefonische hulp0033184943635
Trein soortenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Belangrijke aansluitende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidJardin d’Acclimatation

Ervaar de tofste treinrondreizen in Frankrijk

Check de beste acties en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Veuzain-sur-Loire

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij veel treinen kan je vrij reizen als jij de Interrail pas laat zien op je telefoon. Goed om te weten: voor sommige treintypes zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen dien je een stoelreservering te doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Dankzij de speciale Interrail App kan je zonder gedoe reizen plannen, actuele vertrektijden bekijken en stoelen reserveren. Het handige van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Veuzain-sur-Loire is voor veel mensen dus en ideale oplossing. In het bijzonder als je ook interesse hebt in andere plekken in Frankrijk of bezienswaardigheden als Jardin d’Acclimatation. Zo’n Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €199.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Veuzain-sur-Loire kopen

Treintickets bestellen naar station Veuzain-sur-Loire centrum doen we steeds meer online. De prijzen kunnen elk moment veranderen. In het onderstaande stukje vind je vijf handige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Wees niet te kritisch: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Kies een langzamere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check zo nu en dan de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: extra ticketkorting voor kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Veuzain-sur-Loire?

Treintickets naar Veuzain-sur-Loire in Frankrijk boek je via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Soms kan je geen directe treinroute vinden. Gebruik in dat geval reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline.com of Omio.com. Deze platforms bieden info over vertrek opties en ticketprijzen van tientallen trein- en busvervoerders door heel Europa.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Veuzain-sur-Loire?

Jouw vakantie met de trein kan je starten vanaf het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt zonder moeite starten met de vakantie op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Deventer, Leiden Centraal of Rheden. Veel van de treinverbindingen naar Veuzain-sur-Loire beginnen vanaf het station van Amsterdam. Maar let op, ook Amersfoort, Apeldoorn, Almelo, Den Haag, Arnhem en Utrecht, Hilversum, Hengelo, Deventer, Schiphol zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. TGV, ICE, Eurostar, internationale intercity, Nightjet.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met spelen, rondjes lopen of kinderfilmpjes kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. De oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met jonge kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De huidige korting voor kinderen kan wisselen per leeftijd en vervoerder. Raadpleeg www.diplomatie.gouv.fr voor de beschikbare kindertarieven en regels.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een eigen bed, couchette (slaapbank), eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten is ook de autotrein een optie.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is duurzaam en geeft veel vrijheid. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Voor de internationale trein naar Veuzain-sur-Loire mag een fiets meestal mee. De fiets kan soms gratis mee, maar in veel treinen heb je echt een speciale fietsticket nodig. Op sommige trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De wetgevingen voor het meenemen van de fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een ingeklapte vouwfiets geldt meestal als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Instappen met jouw hond in de trein naar Veuzain-sur-Loire is meestal geen probleem. Houd rekening met de unieke voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die op schoot kunnen of die je in een mandje of tas kan vervoeren zijn vaak zonder extra kosten welkom. Bij grotere honden moet je een apart ticket kopen. Houd je hond goed aangelijnd en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).