logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Vergigny vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Vergigny? Deze geweldige Franse vakantiebestemming kan je prima met de trein bereiken. Op reis gaan per trein levert je veel gemak op. Geen wegomleidingen en files, een ruime plek met meer dan genoeg beenruimte, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Frankrijk. Eveneens is treinvervoer een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze pagina vind jij uitgebreide tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Vergigny vanaf locaties zoals Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Eindhoven, Den Haag Centraal. Bovendien zoek jij een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en handige wetenswaardigheden over deze vakantiebestemming.

  • Met deze treinverbinding reis je ongestoord naar Vergigny (Frankrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Zwolle, Station Breda, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? In dat geval raden we interrailen aan met de Frankrijkpas (kosten gemiddeld €127).
treinkaartje-vergigny-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Vergigny boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je geniet van prettige stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Vanuit de trein profiteer je van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit aan op het treinstation van Vergigny-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heel geschikt voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hieronder delen we in enkele stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Vergigny (Frankrijk)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Vergigny doe je via het internet. Bezoek daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je reserveren via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Kies vanaf waar je wilt vertrekken. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een treinstation in de buurt. Zoals Elst en Utrecht Terwijde. Het systeem adviseert je over de routes vanaf het ingevoerde station. Denk ook vast na over de datum van de heenreis en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Passagiers toevoegen

    Selecteer het aantal passagiers en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor baby’s en kids kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd kan je soms aanspraak maken op de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Voer de nummers in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een reisroute

    Het systeem demonstreert nu de geschikte treintrajecten en de verwachte kosten. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijden, de verwachte reistijd, het aantal overstappen en de vervoerders. Zodoende bekijk je snel de beste of snelste treinroute naar Vergigny. Voor sommige bestemmingen zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Diverse boekingswebsites verstrekken ook details over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra comfort kiezen

    In stap 5 kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Koop bijvoorbeeld een switch naar een 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Jouw toegangsbewijs ontvang je per e-mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Betalen kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Vergigny kopen?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Vergigny (Frankrijk)

Vanuit de trein kom je op een mooie manier in aanraking met het authentieke Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Vergigny is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 17,2 °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 28,3 graden celsius) en de koudste maand is januari (gemiddeld 9,1 graden °C). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse plek om per trein heen te reizen. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een weekendje weg, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, midweek, herfstvakantie, meivakantie. Loop rond in het mooie centrum met monumenten, oude gebouwen en schattige winkeltjes. Verdiep je ook zeker in de Franse delicatessen bij een van de eetgelegenheden. Nabij deze locatie zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Ook kan je in deze omgeving super mooi hiken, fietsen, ponyrijden, mountainbiken en musea bezoeken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Authentieke stadjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor heerlijke wandeltochten en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Bekijk ook andere bezienswaardigheden in het land zoals: Grottes des moidons.
  • Franse B&B’s, vakantiehuisjes, appartementen, campings, bungalows, glampings kan jij goed bereiken door middel van het OV (tram, deelfiets, bus, metro).
  • Soms vind je een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het voordeel van een vakantie per spoor is dat veel internationale stations te bereiken zijn per rails. Een vakantie naar Vergigny per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. Onderstaand behandelen we relevante details aangaande de meest populaire treinstations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Lancaster, Ramsden Heath en Bayeux.

  1. Utrecht Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  3. Rotterdam Centraal: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  4. Den Haag Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  5. Schiphol Airport: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  6. Leiden Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  7. Breda: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  8. Eindhoven Centraal: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): ruim aanbod met OV-fietsen.
  10. Nijmegen: heel veel leuke winkels in de buurt.
  11. Arnhem Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  12. Amersfoort Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  13. Haarlem: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  14. Zwolle: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  15. Delft: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.

Andere opties zijn: Dordrecht, Tilburg, Groningen, Gouda, Zaandam, Schiedam, Maastricht, Hoofddorp, Assen, Hengelo, Zaandam, Almere of Roosendaal, Ede / Wageningen, Enschede, Venlo, Lelystad, Roermond.

treinvakantie-vergigny-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

De treintickets kopen naar Vergigny gaat het gemakkelijkst online. Het beste is om te zoeken naar innovatieve zoek- en boekingsplatformen die het actuele aanbod van alle bekende trein- bus- en veerdiensten voor jou onderzoeken. Zo check je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). Onderstaand bekijk je de top-10 reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: vele Europese bestemmingen online te boeken
  4. www.sncf.com: treintickets reserveren via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod treinreizen naar ruim 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: een op duurzaamheid gerichte Europese reisplanner.
  9. TUI: speciaal aanbod pakketreizen met de trein als vervoermiddel.
  10. De Jong Intra: bekende touroperator met toffe treinreizen in heel Europa.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Belangrijke info over treinreizen naar Vergigny

Het Franse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te vinden op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De afstand tot hoofdstad Parijs is circa 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De netspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Zijn er andere vragen? Bezoek dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform lees je ook meer informatie over Stedentrip.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden celsius °C
SpreektaalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonische bestellingen0033184943635
Populaire treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Bekendste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bezienswaardigheid tipGrottes des moidons

Reserveer de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Vergelijk de beste acties en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Vergigny

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij de reguliere treinen kan je onbeperkt reizen als jij de Interrail pas laat zien (dit kan met de Interrail App). Goed om te weten: voor sommige treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Via de gratis Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen kopen, je reis van A tot Z plannen en reserveringen boeken. Het leuke van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Vergigny kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. In het bijzonder als je gaat doorreizen naar een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Grottes des moidons. Een Frankrijkpas is er vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn te koop vanaf €195.

  • Verbonden met 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Vergigny kopen

Treintickets bestellen naar station Vergigny centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven zijn per trein, traject en dag weer anders. In het volgende stukje bieden we handige tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Blijf flexibel: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Accepteer een langere reistijd: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: bezoek de website van de Franse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Vergigny?

Treintickets naar Vergigny in Frankrijk bestel jij online via NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. In sommige gevallen kan je geen directe treinroute vinden. Bezoek dan betrouwbare ticketshops als Thetrainline.com of Omio.com. Deze zoekmachines verschaffen inzicht in routetijden en kosten van erkende trein- en busvervoerders in heel Europa.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Vergigny?

Jouw stedentrip kan je starten vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt zonder problemen instappen vanaf stations zoals Boven-Hardinxveld, Hoogkarspel of Reuver. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Vergigny starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. En je kunt instappen vanaf Breda, Den Haag, Amersfoort, Apeldoorn, Almelo en Rotterdam, Hilversum, Deventer, Utrecht, Schiphol zijn internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Eurostar, TGV, Thalys, internationale intercity, Nightjet.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een fantastische manier voor ouders met kinderen. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, rondlopen of lezen. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met het hele gezin een spoor-vakantie te kiezen. De hoogte van de korting voor kinderen wisselt per leeftijdscategorie en maatschappij. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor de beschikbare kindertarieven en de disclaimer.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Een nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. Een slaaptrein is specifiek ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. Je geniet van een hoog comfortniveau en je beschikt over diverse voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen ligplek, een comfortabele ligstoel, een douche en toilet en een speciaal menu aan boord. Op een aantal trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Met jouw fiets op vakantie is een milieuvriendelijke optie en geeft veel vrijheid. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook in de internationale trein naar Vergigny kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar doorgaans is een apart fietskaartje nodig. Op sommige trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De regels voor het meebrengen van een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een opgevouwen vouwfiets gaat door voor handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Het meenemen van de hond in de trein naar Vergigny kan vaak zonder problemen. Er gelden hiervoor extra regels. Schoothondjes die op schoot van de reiziger passen of in een kooitje of mand passen zijn doorgaans gratis om mee te nemen. Voor de grotere honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van SNCF (www.sncf.com).