logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Vayres vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Vayres? Deze mooi Franse vakantieplek bezoek je eenvoudig per trein. Op vakantie met de trein heeft veel voordelen. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een grote en ruimte stoel inclusief stopcontact en Wifi, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Daarnaast is een vakantie per trein veel beter voor het milieu. Met behulp van onze experts zoek jij praktische suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Vayres vanaf onder andere Leiden Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal. Daarnaast bieden we een handig stappenplan, treinschema’s en praktische tips over treinreizigers.

  • Bij deze treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Vayres (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Treinstation Groningen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-vayres-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Vayres boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je kan gebruik maken van ruime stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Tijdens het rijden kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier het idyllische landschap. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Vayres-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder ontdek je stap-voor-stap hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Vayres (Frankrijk)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Vayres is eenvoudig te doen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt ook boeken via NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het handigst bij www.diplomatie.gouv.fr of door contact op te nemen via 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Geef door vanaf welk treinstation jouw reis gaat starten. De beste verbinding heb je vaak vanaf Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk aan Haren en Nijverdal. Het algoritme analyseert dan supersnel de beste route vanaf je locatie. Bekijk ook de ideale heenreis datum en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Selecteer het aantal passagiers en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen is er een interessante kinderkorting. Voor 65-plussers kan je soms aanspraak maken op de speciale seniorenkorting (tot maar liefst 50% korting). Ben jij in het bezit van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vergeet deze niet toe te voegen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    Het systeem etaleert nu de beschikbare treintrajecten en de prijzen. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Overweeg wel de tijdstippen van vertrek, de totale reistijd, het aantal overstappen en de treinmaatschappij. Zodoende vergelijk je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Vayres. Voor sommige bestemmingen zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Diverse boekingswebsites bieden ook mogelijkheden met de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Kies extra’s

    In deze laatste stap kan je de nodige extra’s toevoegen. Je kunt kijken naar een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Kies voor een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De kaartjes krijg je per mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Voordelige tickets voor de trein naar Vayres vergelijken?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Vayres (Frankrijk)

Tijdens jouw reis zie je al een voorproefje van het authentieke Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Vayres is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 graden (zeeklimaat). De heetste maand is juli (gemiddeld 28,3 graden °C) en de meest frisse periode is januari (gemiddeld 9,1 graden °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Een heerlijke groene Franse omgeving om een paar dagen te verblijven. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een kerstvakantie, midweek, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met mooie gebouwen en plaatselijke winkels. Probeer ook zeker de lokale Franse delicatessen in de sfeervolle restaurants. Nabij deze locatie zijn diverse uitstapjes te plannen. Ook kan je hier heerlijk fiets- en wandeltochten maken, watersporten, tafeltennissen en workshops volgen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Authentieke stadjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene omgeving voor avontuurlijke wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Bekijk ook andere bezienswaardigheden in het land zoals: Chambre de Van Gogh.
  • Franse campings, bungalows, vakantiehuisjes, glampings, appartementen, hotels zijn goed te bereiken met het OV (metro, bus, taxi, tram).
  • Bekijk ook opties voor een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een internationale treinreis dat veel internationale stations met elkaar verbonden zijn per rails. Een vakantie naar Vayres per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder lees je extra info over de meest gekozen stations. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Horsham, Rue en Vinkovci.

  1. Utrecht Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  2. Amsterdam Centraal: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  3. Rotterdam Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  4. Den Haag Centraal: verbonden met veel stations.
  5. Schiphol Airport: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  6. Leiden Centraal: grote wachtruimtes en volop winkels.
  7. Breda: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  10. Nijmegen: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  11. Arnhem Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  12. Amersfoort Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  13. Haarlem: goede gelegenheid voor parkeren.
  14. Zwolle: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  15. Delft: uitstekende parkeermogelijkheden.

Andere populaire stations: Tilburg, Schiedam, Dordrecht, Hilversum, Gouda, Zaandam, Hoofddorp, Hengelo, Maastricht, Zutphen, Almere, Zaandam & Lelystad, Alkmaar, Roosendaal, Venlo, Ede / Wageningen, Roermond.

treinvakantie-vayres-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Vayres kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Je kunt gebruik maken van servicegerichte boekingsplatforms die treintickets van velerlei bedrijven naast elkaar zetten. Zo bekijk je alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is het kiezen voor een treinpas (Interrail). Hieronder check je de meest populaire treinticketshops.

  1. Omio: eenvoudig treinreizen in Europa plannen.
  2. Thetrainline: de meest populaire treinreizen boeken op 1 plek.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: boeken via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: één loket voor alle treinreizen.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: de milieuvriendelijke reisplanner binnen Europa.
  9. TUI: kies voor een complete pakketreis om de kosten laag te houden.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Praktische info over treinreizen naar Vayres

Het Franse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn vindbaar op www.sncf.com of per telefoon via 0033184943635. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijke knooppunten in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De reisafstand tot hoofdstad Parijs is circa 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Op het station kan je betalen met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De stroomspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Het landelijke noodnummer hier is 112. Heb je andere info nodig? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform is ook informatie te raadplegen over Rondreizen.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden
SpreektaalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticketshopwww.sncf.com
Telefoonnummer vervoerder0033184943635
Soorten treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote hubsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidChambre de Van Gogh

Laat je verrassen door de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Bekijk aantrekkelijke deals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Vayres

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een uniek treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Frankrijk en andere Europese landen. Bij de nationale treinen kan je vrij reizen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (via bijv. je telefoon en tablet). Let op: bij een aantal treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Dankzij de speciale Interrail App kan je zonder gedoe reizen inkopen, (offline) treintijden inzien en reserveringen boeken. Het grootste voordeel van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Vayres is dus heel aantrekkelijk. In het bijzonder als je ook per trein wil reizen naar andere locaties in Frankrijk of bezienswaardigheden als Chambre de Van Gogh. Een Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) is er vanaf €195.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Met jouw Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je een aparte reservering doen.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Vayres kopen

Treintickets bestellen naar station Vayres centrum gaat steeds meer online. De kosten zijn per dag verschillend. In het bijgaande gedeelte delen we 5 nuttige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Stel niet te hoge eisen: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies een langzamere route: vermijd de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Speciale aanbiedingen: zoek informatie op de website van de Franse spoorwegmaatschappij en profiteer van tijdelijke deals.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: extra lage prijzen voor kids en 65-plussers in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Vayres?

Treintickets naar Vayres in Frankrijk bestel je via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten vindt het systeem geen directe route. Je kan dan gaan vergelijk via reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline.com of Omio.com. Deze zoekmachines vergelijken trajecten en ticketprijzen van tientallen trein- en busbedrijven in tientallen landen.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Vayres?

Jouw citytrip kan je starten vanaf het lokale NS-station. Je kan probleemloos je reis beginnen op vrijwel elk station zoals Dordrecht Zuid, Gouda of Swalmen. Veel van de treinverbindingen naar Vayres lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Den Haag, Almelo, Arnhem, Breda, Amersfoort en Rotterdam, Schiphol, Utrecht, Hengelo, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Nightjet, ICE, TGV, internationale intercity, Eurostar.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor kinderen. Een kind kan tijdens de reis een spel spelen, rondlopen of kinderfilmpjes kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. De tieners vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met het hele gezin eens op vakantie te gaan via het spoor. De exacte korting voor kinderen wisselt per touroperator. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor de geldende kindertarieven en regels.

Wat houdt de nachttrein in?

Een nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Onder andere: bedden, luxe zit/ligstoel, sanitaire voorzieningen en een speciaal menu aan boord. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is duurzaam en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook als je reist met de internationale trein naar Vayres kan je jouw fiets meestal meenemen. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar normaal gesproken heb een betaalde fietskaart nodig. Voor de grote trajecten heb je een aparte wagon voor fietsen. De voorwaarden voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een opgevouwen vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Vayres is doorgaans mogelijk. Lees je goed in over de unieke voorwaarden. Schoothondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kleine mand of tas passen zijn doorgaans gratis om mee te nemen. In het geval van grote dieren reserveer je een apart kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).