logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Turenne vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Turenne? Deze prachtige Franse reisbestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Op reis gaan per trein levert je veel gemak op. Je ervaart geen problemen met files, een fijne stoel inclusief stopcontact en Wifi, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Frankrijk. Ook is een reis met de trein een milieuvriendelijke keuze. Op deze website vind je handige info over het reserveren van treinkaartjes naar Turenne vanaf bijv. Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal. Bovendien vind je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en nuttige details over treinreizigers.

  • Dankzij de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Turenne (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Nijmegen, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Den Haag HS, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk wordt voornamelijk gereist met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-turenne-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Turenne boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je hebt het gemak van prettige stoelen en wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens de rit geniet je van een bijzonder uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Turenne-Centraal, en kunt direct overstappen. Perfect voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In onze adviestool onderzoek je stap-voor-stap hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Hulp bij een treinticket kopen naar Turenne (Frankrijk)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Turenne gaat tegenwoordig vooral online. Zo kan jij kiezen voor een vergelijkingswebsite zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het handigst bij www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Geef aan vanaf waar jouw treinvakantie moet beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf een treinstation in de buurt. Bijvoorbeeld t Harde en Venray. De ticketshop zoekt dan naar de beste route vanaf de gekozen plek. Maak ook een beslissing over de datum en tijd van vertrek en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Bepaal de groepsgrootte en kies per passagier de leeftijd. Voor baby’s en kids bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Voor 65-plussers geven sommige vervoerders een interessante seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Geef de details door om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De tool vertoon nu de beste treintrajecten en de verwachte prijzen. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijd, de totale reistijd, de plekken van overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Als je dat doet vind je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Turenne. Een enkele keer is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Verscheide boekingsplatformen bieden ook mogelijkheden met andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s voor meer comfort

    In de laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Koop bijvoorbeeld een luxer 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De tickets sturen ze per mail toe (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Turenne vergelijken?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Turenne (Frankrijk)

Vanuit de trein kom je in aanraking met het veelzijdige Frankrijk. Het land kent 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Turenne is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 graden °C (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (plus minus 28,3 graden) en een wat koudere periode is januari (doorgaans 9,1 graden °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een goed bereikbare Franse omgeving om te ontdekken. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, midweek, weekendje weg, zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie. Bekijk de historische binnenstad met zijn kenmerkende architectuur en schattige winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Franse delicatessen bij een van de eetgelegenheden. In de regio kun je veel dingen ondernemen. Het hele jaar door kan je hier heerlijk hiken, fietsen, kajakken, een bootje huren en workshops volgen.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Sfeervolle dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een omgeving met veel natuur voor prachtige wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Verdiep je ook in andere bezienswaardigheden in het land zoals: Loirevallei.
  • Franse vakantiehuisjes, bungalows, appartementen, hotels, glampings, B&B’s zijn goed te bereiken met het OV (metro, taxi, bus, tram).
  • Bekijk ook opties voor een all-inclusive verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het mooie van reizen per spoor is dat veel steden in Europa met elkaar verbonden zijn per rails. De vakantie naar Turenne per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. Hieronder vind je meer informatie over de meest drukke stations. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Füssen, Morteratsch en Brétigny-sur-Orge.

  1. Utrecht Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  2. Amsterdam Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  3. Rotterdam Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  4. Den Haag Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  5. Schiphol Airport: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  6. Leiden Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  7. Breda: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  10. Nijmegen: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  11. Arnhem Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  12. Amersfoort Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  13. Haarlem: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  14. Zwolle: grote wachtruimtes en volop winkels.
  15. Delft: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Dordrecht, Hilversum, Groningen, Gouda, Zaandam, Schiedam, Almere, Hoofddorp, Zutphen, Hengelo, Assen, Maastricht of Venlo, Roermond, Enschede, Alkmaar, Roosendaal, Ede / Wageningen.

treinvakantie-turenne-vergelijken

De beste treinkaartjes winkels vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Turenne gebeurt hoofdzakelijk via internet. Zo kun jij bijv. surfen naar servicegerichte reserveringsplatformen die het actuele aanbod van allerlei touroperators inzichtelijk maken. Zo krijg je alle reisopties op 1 plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is een Interrail pas kopen. In de bijgaande opsomming bieden wij de top-10 boekingsplatforms.

  1. Omio: al je trein-, bus-, en vluchtopties op 1 plek.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.sncf.com: kaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: dé specialist voor treintickets, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: stelt de mooiste treinrondreizen op maat samen.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen in Europa met de trein.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: goed toegankelijke hotels en B&B’s nabij het lokale station.

Nuttige info over treinreizen naar Turenne

Het Franse railnetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te vinden op www.sncf.com of via het telefonische adviespunt: 0033184943635. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand tot hoofdstad Parijs is (via het spoor) ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De netspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Heb je overige vragen? Bekijk dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker kan je ook meer lezen over Groepsreizen.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden
Officiële taalFrans
BetalingenEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Officiële boekingssite ticketswww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
Populaire treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Bekende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidLoirevallei

Check de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Toon aantrekkelijke deals en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Turenne

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een exclusief treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en de rails van andere EU regio’s. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen op je telefoon. Goed opletten: bij afwijkende treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Door de handige Interrail App kan je zonder gedoe reizen vastzetten, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het grootste voordeel van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Turenne is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Helemaal wanneer je wilt doorreizen naar andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden als Loirevallei. De Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €199.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Je kunt last-minute vertrekken van elk station.
  • Met de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Turenne kopen

Treintickets bestellen naar station Turenne centrum doen we steeds meer online. De kosten kunnen elk moment veranderen. In het gedeelte hieronder bieden wij gratis tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Accepteer een langere reistijd: stap niet in een hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en ouderenvoordeel: speciale kortingsacties voor kinderen en 60-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Turenne?

Treintickets naar Turenne in Frankrijk reserveer je via NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Mogelijk is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Zij vergelijken reistijden en kosten van alle populaire vervoersmaatschappijen door heel Europa.

Via welke treinstations kan je reizen naar Turenne?

Jouw treinvakantie kan al aanvangen vanaf het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt zonder moeite je reis beginnen op vrijwel elk station zoals Den Haag Ypenburg, Nijmegen of Waddinxveen. Een hoop treinverbindingen naar Turenne beginnen vanaf het centraal station van Amsterdam. En je kunt instappen vanaf Apeldoorn, Breda, Arnhem, Den Haag, Almelo en Rotterdam, Hilversum, Deventer, Schiphol, Utrecht zijn zogenaamde internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de Eurostar, Thalys, TGV, internationale intercity, Nightjet.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een spel spelen, naar de wc of tekenfilms kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. De oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met de hele familie via het spoor op vakantie te gaan. De exacte korting voor kinderen verschilt per treinoperator. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en voorwaarden.

Wat houdt de nachttrein in?

De nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is ideaal om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Ze bieden een hoog comfort en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk hierbij aan: een eigen bed, slaapstoelen, badkamers en een speciaal menu aan boord. Op sommige internationale trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een fietsvakantie is milieuvriendelijk en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent ontzettend flexibel. Ook bij de internationale trein naar Turenne is de fiets meestal gewoon welkom. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen is een apart fietsticket noodzakelijk. In sommige gevallen heb je een aparte wagon voor fietsen. De voorwaarden voor reizen met een fiets zijn per touroperator weer anders. Controleer dit vooraf. Een speciale vouwfiets geldt meestal als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Turenne is doorgaans mogelijk. Je moet wel rekening houden met unieke voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kooitje of mand passen mag je vaak gratis meenemen. In het geval van grote dieren koop je een apart ticket. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van SNCF (www.sncf.com).