logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Solignac vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Solignac? Deze mooi Franse bestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Het reizen met de trein heeft veel voordelen. Geen files of drukte, een heerlijke stoel waar je lekker kunt zitten, je ziet de meest schitterende landschappen en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Bovendien is een treinvakantie zeer klimaatbewust. Op dit platform zoek jij aanvullende suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Solignac vanaf bijvoorbeeld Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal. Eveneens bekijk jij een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en nuttige details over het reizen met de trein.

  • Dankzij een treinverbinding reis je op een prettige manier naar Solignac (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Treinstation Groningen, Zwolle, Station Nijmegen, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk wordt voornamelijk gereist met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Kies dan voor Interrailen met de Frankrijkpas (kosten gemiddeld €127).
treinkaartje-solignac-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Solignac boeken

Een trein is ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Je kan gebruik maken van stoelen met beenruimte en draadloos internet. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Tijdens de rit kun je naar buiten kijken en genieten van de geweldige omgeving. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Solignac-Centraal, in het hart van de stad. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hierna check je in de meest ideale volgorde hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Solignac (Frankrijk)

  1. Treinticketshop kiezen

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Solignac kan je binnen enkele minuten doen. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men reserveren middels www.diplomatie.gouv.fr of via de telefoon 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Kies vanaf welk treinstation jouw treinreis zal aanvangen. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Je kunt ook opstappen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijv. aan Best & Meppel. De website checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Vergeet niet de actuele vertrektijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Selecteer het aantal mensen en voer ook de leeftijden in. Voor kids tot een jaar of 15 is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor bejaarden heb je soms recht op een forse seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroute kiezen

    De website vertoon nu de verschillende treintrajecten en de kosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Analyseer de tijdstippen van vertrek, de totale duur, waar en hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Als je dat doet boek je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Solignac. Af en toe is de beschikbaarheid van routes beperkt. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Verscheide vergelijkingswebsites geven ook opties voor reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s voor meer comfort

    Hier kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Kies bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Voer hierna de passagiersgegevens in. Jouw toegangsbewijs worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). De totale koopsom kan je voldoen middels iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Goedkope tickets voor de trein naar Solignac boeken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Solignac (Frankrijk)

Tijdens jouw reis kom je op een mooie manier in aanraking met het natuurrijke Frankrijk. Dit land heeft plusminus 60 miljoen volksgenoten (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Solignac is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17,2 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 28,3 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (+/- 9,1 graden celsius). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een goed bereikbare Franse stad voor jouw vakantie. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een voorjaarsvakantie, midweek, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, weekendje weg. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met mooie gebouwen en winkels. Wat je ook moet proberen zijn de Franse specialiteiten in de sfeervolle restaurants. Rondom deze plaats kun je ook veel excursies doen. Het hele jaar door kan je hier geweldig mooi wandel- en fietstochten maken, paardrijden, een quad huren en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Mooie dorpjes en plekjes in deze streek bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor avontuurlijke wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Nantes.
  • Franse hotels, appartementen, bungalows, B&B’s, vakantiehuisjes, campings zijn uitstekend bereikbaar met het OV (tram, deelfiets, taxi, metro).
  • Eventueel een luxe verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nationale vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een treinreis is dat veel internationale stations per spoor verbonden zijn. Een vakantie naar Solignac per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder verstrekken we meer informatie over de meest drukke stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Huntingdon, Killarney & Maldegem.

  1. Utrecht Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  2. Amsterdam Centraal: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  3. Rotterdam Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  4. Den Haag Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  5. Schiphol Airport: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  6. Leiden Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  7. Breda: uitstekende bewegwijzering.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  10. Nijmegen: uitstekende bereikbaarheid.
  11. Arnhem Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  12. Amersfoort Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  13. Haarlem: verbonden met veel stations.
  14. Zwolle: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  15. Delft: voldoende horeca in de nabije omgeving.

Check ook: Hilversum, Dordrecht, Schiedam, Zaandam, Tilburg, Gouda, Hoofddorp, Zutphen, Hengelo, Zaandam, Assen, Almere en Alkmaar, Ede / Wageningen, Enschede, Roosendaal, Roermond, Lelystad.

treinvakantie-solignac-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Treintickets kopen naar Solignac doen we steeds vaker via internet. Tip: gebruik een van de handige boekingsplatforms die ticketprijzen van verschillende vervoersmaatschappijen naast elkaar zetten. Zo zie jij alle reisopties op 1 plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wellicht ook interessant is een treinpas zoals Interrail. In het stukje hieronder delen we de meest handige boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: handige App voor het plannen en boeken van reizen binnen EU.
  2. Thetrainline: duidelijke informatie, snel en voordelig treinkaartjes kopen.
  3. NSinternational.com: betaalbare treinreizen naar de mooiste Europese bestemmingen
  4. www.sncf.com: officiële boekingsmodule van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod, eenvoudig zoeken en betalen met iDeal.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Solignac

Het Franse spoornetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of door contact op te nemen via 0033184943635. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijke knooppunten in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot hoofdstad Parijs is ongeveer 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De aansluitspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +33. Het noodnummer is 112. Heb je overige vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op onze website kan je ook meer lezen over Rondreizen.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden °C
Nationale taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale aanbieder treinticketswww.sncf.com
Telefonisch verkooppunt0033184943635
Soorten treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
SpoorwegknooppuntenParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bekeken bezienswaardigheidNantes

Laat je verrassen door de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Vergelijk kortingsacties en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Solignac

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een treinpas waarmee je onbeperkt kunt treinen in Frankrijk en 32 andere landen. Bij de reguliere treinen kan je zonder reserveren instappen als jij de Interrail pas laat zien (geprint of per App). Disclaimer: bij afwijkende treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je eenvoudig reizen inplannen, je reis van A tot Z plannen en plekken reserveren. Het handige van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Solignac is dus een hele praktische oplossing. Helemaal wanneer je wilt doorreizen naar andere locaties in Frankrijk of bezienswaardigheden als Nantes. Een Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) koop je vanaf €190.

  • Reizen via 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Via de Frankrijkpas (beschikbaar vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Solignac kopen

Treintickets bestellen naar station Solignac centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De kosten zijn per trein, traject en dag weer anders. In de volgende opsomming vind je handige tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op maandag 29 april 2024).

  1. Boek niet te laat: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Neem bewust een langere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen checken: bekijk de website van de Franse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en seniorenvoordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en 50-plussers in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Solignac?

Treintickets naar Solignac in Frankrijk boek je via NS International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. Voor sommige dagen is er niet een directe verbinding. Je kan dan gaan vergelijk via ticketshops als Omio.com of Thetrainline.com. Deze aanbieders bekijken en vergelijken routes en prijzen van de meest betrouwbare trein- en busbedrijven door heel Europa.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Solignac?

Jouw treinvakantie begint al bij het plaatselijke NS-station. Je kunt zonder moeite instappen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Eindhoven Centraal, Eygelshoven en Soest. Flink wat treinverbindingen naar Solignac beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. En tevens ook Amersfoort, Den Haag, Breda, Almelo, Arnhem en Utrecht, Hengelo, Hilversum, Deventer, Schiphol zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de ICE, Nightjet, Thalys, internationale intercity, Eurostar.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een fantastische manier om samen met kinderen op vakantie te gaan. Een kind kan tijdens de reis spelen, rondjes lopen of kinderfilmpjes kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. De oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met de kids per spoor te reizen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan wisselen per aanbieder en leeftijd. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en de disclaimer.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

De nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. De slaaptrein is speciaal ingericht om op luxe manier ’s nachts te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort en je beschikt over diverse voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, een comfortabele ligstoel, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een bordrestaurant. Op diverse trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

De fiets mee op vakantie is duurzaam en geeft veel vrijheid. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook in de internationale trein naar Solignac kan je meestal een fiets meenemen. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar vaak heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige gevallen is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De wetgevingen voor het meebrengen van een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een opgevouwen vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Solignac is meestal geen probleem. De vervoerder stelt daarvoor wel huisdier-voorwaarden. Kleine diertjes die op schoot kunnen of in een mand/tas/kooi kunnen neem je meestal zonder extra ticket mee. Bij grotere honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. Je kunt de regels bekijken op de website van SNCF (www.sncf.com).