logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Savonnières vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Savonnières? Deze inspirerende Franse vakantiebestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Het reizen met de trein heeft veel voordelen. Geen wegomleidingen en files, een heerlijke stoel met voldoende beenruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Ook is een treinrit een milieuvriendelijke keuze. Op dit platform delen we aanvullende tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Savonnières vanaf o.a. Den Haag Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal. Tevens tref je extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en aanvullende informatie over deze vakantiebestemming.

  • Dankzij de treinverbinding reis je ongestoord naar Savonnières (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Breda, Zwolle, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? In dat geval raden we interrailen aan met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-savonnieres-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Savonnières boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je hebt het gemak van royale stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt veel bagage meenemen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Onderweg geniet je van het idyllische landschap. Je komt fit aan op het treinstation van Savonnières-Centraal, en vindt daar ook bussen. Ideaal voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hieronder check je in diverse stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Savonnières (Frankrijk)

  1. Ticketshop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Savonnières doe je via het internet. Je kunt gebruik maken van een digitaal platform zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je kunt ook boeken via NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je ook vinden bij www.diplomatie.gouv.fr of telefonisch via 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Geef aan vanaf waar jouw reis gaat starten. Veel mensen kiezen voor Amsterdam- of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een kleiner station in de buurt. Denk bijv. aan Hollandsche Rading of Ravenstein. De tool zoekt dan naar de beste route vanaf jouw lokale treinstation. Bepaal ook de actuele vertrektijden en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reisgezelschap

    Kies het aantal personen en kies per passagier de leeftijd. Voor de allerkleinste kinderen is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor senioren (65-plus) kan je soms aanspraak maken op een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Ben jij lid van een organisatie en heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De zoekmodule vertoon nu de beschikbare treintrajecten en de onkosten. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrektijd, de totale reistijd, het aantal momenten van overstappen en de vervoerders. Als je dat doet check je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Savonnières. Af en toe is er geen route beschikbaar. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Verscheide vergelijkingswebsites geven ook opties voor de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s en bevestiging

    Als laatste kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Je kunt kiezen voor het 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Jouw toegangsbewijs krijg je per mail (soms is printen noodzakelijk). Betalen kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Savonnières kopen?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Savonnières (Frankrijk)

Tijdens jouw reis zie je al een voorproefje van de prachtige natuur van Frankrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen volksgenoten (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Savonnières is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (+/- 28,3 graden °C) en een wat koudere periode is januari (+/- 9,1 °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een mooie Franse plek om per trein heen te reizen. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, weekendje weg, zomervakantie, meivakantie. Loop rond in het mooie centrum met bijzondere monumenten en gespecialiseerde winkels. Wat je ook moet proberen zijn de Franse lekkernijen op een van de terrassen. Rondom deze plaats zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Het hele jaar door kan je in deze omgeving super mooi fietsen, wandelen, paardrijden, racefietsen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • De leukste dorpjes en steden in de omgeving bekijken.
  • Een natuurlijke omgeving voor prachtige wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Fortifications of Vauban.
  • Franse appartementen, bungalows, vakantiehuisjes, campings, B&B’s, hotels zijn uitstekend bereikbaar met het OV (taxi, deelfiets, metro, tram).
  • Mogelijk een luxe verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van op vakantie met de trein is dat talloze Europese steden middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Je vakantie naar Savonnières per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Onderstaand bieden wij handige details over de meest populaire treinstations in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Pontault-Combault, Charlottenberg en Trente.

  1. Utrecht Centraal: verbonden met veel stations.
  2. Amsterdam Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  3. Rotterdam Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  6. Leiden Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  7. Breda: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  10. Nijmegen: uitstekende bewegwijzering.
  11. Arnhem Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  12. Amersfoort Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  13. Haarlem: goed bereikbaar per fiets of auto.
  14. Zwolle: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  15. Delft: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.

Andere populaire stations: Gouda, Dordrecht, Hilversum, Zaandam, Groningen, Tilburg, Hengelo, Zutphen, Maastricht, Zaandam, Almere, Hoofddorp of Enschede, Lelystad, Venlo, Roosendaal, Roermond, Ede / Wageningen.

treinvakantie-savonnieres-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

De treintickets kopen naar Savonnières gebeurt hoofdzakelijk via internet. Bekijk onder andere actuele zoek- en boekingsplatformen die de kaartjes van meerdere bedrijven voor je voorschotelen. Je hebt dan alle opties en prijzen in 1 overzicht. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een leuk alternatief: het kopen van een treinpas zoals Interrail. Onderstaand tonen wij de beste boekingsplatforms.

  1. Omio: de meest complete internationale reisplanner.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.sncf.com: treinkaartjes kopen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de beste prijzen, scherpe aanbiedingen en geen boekingskosten.
  6. Treinrondreis.nl: de tofste treinrondreizen met uitstekende hotels.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: reis altijd met focus op het milieu (duurzaam).
  9. TUI: door het boeken van een pakketreis kom je niet voor verrassingen te staan.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: een groot hotel-overzicht met overnachtingsmogelijkheden naast stations.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Savonnières

Het Franse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De reisafstand tot hoofdstad Parijs is circa 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De voltage is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +33. Het noodnummer is 112. Zijn er andere vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit portaal check je ook meer info over Aanbiedingen.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden celsius
TalenFrans
BetalingenEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonisch reisadvies0033184943635
Trein soortenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Belangrijke aansluitende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Populaire bezienswaardigheidFortifications of Vauban

Ontdek de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Bekijk aanbiedingen en koop de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Savonnières

Interrailen in Frankrijk

Een interrail pas is een exclusief treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij het merendeel van de treinen wordt je gewoon geaccepteerd op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dit kan met de Interrail App). Belangrijk: bij afwijkende treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Via de gratis Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen boeken, je hele reis plannen en stoelen reserveren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Savonnières is dus zeker een optie om te overwegen. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden als Fortifications of Vauban. De Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) bestel je vanaf €190.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Dankzij de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Savonnières kopen

Treintickets bestellen naar station Savonnières centrum kan op verschillende manieren. De tarieven kunnen ontzettend uiteenlopen. In het bijgaande gedeelte bieden wij handige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op maandag 29 april 2024).

  1. Boek tijdig: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Wees flexibel: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere reizigers in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Savonnières?

Treintickets naar Savonnières in Frankrijk zijn te reserveren via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Er is ook een telefonische desk via 0033184943635. Soms vindt het systeem geen directe route. Je kunt dan ook kijken naar ticketwebsites zoals Omio of Thetrainline. Deze websites bekijken en vergelijken vertrektijden en ticketprijzen van de meest betrouwbare vervoersmaatschappijen door heel Europa.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Savonnières?

Jouw vakantie begint bij jouw eigen NS-station. Je kunt simpelweg je reis beginnen vanaf stations zoals Amersfoort Schothorst, Hilversum of Tilburg Universiteit. Flink wat treinverbindingen naar Savonnières starten vanaf het Amsterdam-Centraal station. Ook Breda, Amersfoort, Den Haag, Arnhem, Apeldoorn en Deventer, Rotterdam, Hengelo, Utrecht, Hilversum zijn internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Thalys, Eurostar, Nightjet, internationale intercity, TGV.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een prima vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Kids kunnen tijdens de reis spelen, rondlopen of een boekje lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. De oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met jonge kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De hoogte van de korting voor kinderen kan weer anders zijn per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor actuele kindertarieven en de disclaimer.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is gemaakt om jou op een premium wijze te vervoeren. De kwaliteit van de service is hoog en je beschikt over diverse voorzieningen. Onder andere: een compartiment met eigen bed, verstelbare stoelen, sanitaire voorzieningen en een ontbijt aan boord. Op sommige internationale trajecten heb je ook een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een vakantie met de fiets is een duurzame keuze en geeft veel vrijheid. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Savonnières is de fiets meestal gewoon welkom. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar meestal is een aanvullend fietsticket nodig. Voor internationale trajecten heb je een aparte wagon voor fietsen. De kosten en regels voor de fiets in de trein zijn weer anders per treintype. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt vaak gezien als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het inchecken met een hond in de trein naar Savonnières kan vaak zonder problemen. Lees je goed in over de extra voorwaarden. Kleine honden die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grote huisdieren koop je een speciaal kaartje. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).