logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Sarlat-la-Canéda vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Sarlat-la-Canéda? Deze prachtige Franse vakantieomgeving heeft een gunstig gelegen treinstation. Op reis gaan per trein wordt steeds populairder. Je ervaart geen problemen met files, een grote en ruimte stoel met leuning en beenruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Frankrijk. Daarnaast is treinvervoer veel beter voor het milieu. Via dit portaal tref je uitgebreide info over het reserveren van treinkaartjes naar Sarlat-la-Canéda vanaf locaties als Arnhem, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal. Bovendien check je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en belangrijke details over deze vakantiebestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je moeiteloos naar Sarlat-la-Canéda (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Den Haag HS, Zwolle, Station Breda, Station Amersfoort, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk wordt er op het spoor gereden met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-sarlat-la-caneda-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Sarlat-la-Canéda boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je kan gebruik maken van prettige stoelen en wifi. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Vanuit de trein profiteer je van de mooie natuur en steden. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Sarlat-la-Canéda-Centraal, en vindt daar ook bussen. Perfect voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In het volgende blok lees je middels 5 stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

How-to: treinticket kopen naar Sarlat-la-Canéda (Frankrijk)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Sarlat-la-Canéda doe je via het internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een boekingsplatform zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het gemakkelijkst via www.diplomatie.gouv.fr of door te bellen naar 0033184943635.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Selecteer vanaf welke plek jouw vakantie gaat beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een NS-station in de regio. Zoals Hilversum Sportpark of Swalmen. Het algoritme adviseert je over de routes vanaf jouw lokale treinstation. Geef ook je voorkeuren door aangaande de datum en tijd van vertrek en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Aantal reizigers selecteren

    Bepaal het aantal reizigers en voer ook de leeftijden in. Voor kinderen tot 14 jaar is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor senioren (65-plus) geldt in sommige gevallen een royale seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Voer de nummers in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    Het systeem toont nu de geschikte treintrajecten en de prijzen. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijden, de totale duur, waar en hoe vaak je moet overstappen en de vervoerders. Zodoende boek je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Sarlat-la-Canéda. Af en toe zijn er geen directe routes te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Sommige boekingswebsites verstrekken ook details over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    In deze laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Denk aan het 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Het treinticket zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (soms is een geprint ticket nodig). De totale koopsom kan je voldoen middels alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De voordeligste tickets voor de trein naar Sarlat-la-Canéda vinden?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Sarlat-la-Canéda (Frankrijk)

Vanuit de trein zie je al een voorproefje van het groene Frankrijk. Het land kent 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Sarlat-la-Canéda is mei, juni en september. De gemiddelde temp. is 17,2 graden (zeeklimaat). De warmste periode is juli (zo’n 28,3 °C) en de koudste periode is januari (plus minus 9,1 graden °C). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse stad om te ontdekken. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, weekendje weg, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie. Bekijk de historische binnenstad met monumenten, oude gebouwen en gezellige winkels. Proef ook de typische Franse specialiteiten in de barretjes en restaurants. Rondom deze plaats kun je ook veel excursies doen. Ook kan je hier heel fraai wandelen, fietsen, paardrijden, zwemmen en puzzeltochten doen.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Levendige dorpjes voor excursies en dagtrips.
  • Een omgeving met veel natuur voor heerlijke wandeltochten en aantrekkelijke fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar populaire bezienswaardigheden zoals: Gouffre de Padirac.
  • Franse bungalows, hotels, appartementen, glampings, B&B’s, campings zijn prima te bereiken per OV (bus, tram, deelfiets, taxi).
  • Bekijk ook opties voor een volledig verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het voordeel van het spoornetwerk is dat duizenden Europese stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. De vakantie naar Sarlat-la-Canéda per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder vind je korte informatie over de grootste stations van het land. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Schaidt, Gelnhausen & Cires-lès-Mello.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  3. Rotterdam Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  5. Schiphol Airport: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  6. Leiden Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  7. Breda: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  8. Eindhoven Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  10. Nijmegen: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  12. Amersfoort Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  13. Haarlem: goed bereikbaar per fiets of auto.
  14. Zwolle: prettig station met grote fietsenstalling.
  15. Delft: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.

Andere opties zijn: Schiedam, Zaandam, Tilburg, Groningen, Dordrecht, Hilversum, Hoofddorp, Hengelo, Almere, Assen, Maastricht, Zutphen en Venlo, Roermond, Roosendaal, Lelystad, Ede / Wageningen, Alkmaar.

treinvakantie-sarlat-la-caneda-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Treintickets kopen naar Sarlat-la-Canéda doe je het handigst online. Je kunt gebruik maken van gebruiksvriendelijke boekingsplatforms die het actuele aanbod van erkende vervoersmaatschappijen vergelijken. Op die manier ontvang je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een alternatief is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de bijgaande opsomming delen we de meest populaire reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke reisplanner voor bus, boot, trein en vliegtuig.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten
  4. www.sncf.com: boeken via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste pakketreizen per trein boeken door heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: biedt reismogelijkheden in alle Europese landen.
  8. Green Tickets: altijd inzicht in hoe milieuvriendelijk je reis is.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: deze touroperator biedt stedentrips door heel Europa.
  11. Booking.com: goed toegankelijke hotels en B&B’s nabij het lokale station.

Nuttige info over treinreizen naar Sarlat-la-Canéda

Het Franse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of door contact op te nemen via 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijke knooppunten in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De stroomsterkte is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +33. In nood? Bel 112. Zijn er andere vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform vertellen we je ook meer over Groepsreizen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 °C
Officiële taalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonisch verkooppunt0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Nationale stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidGouffre de Padirac

Laat je verrassen door de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Vergelijk acties en deals en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Sarlat-la-Canéda

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een speciale pas waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij veel treinen kan je onbeperkt reizen op vertoon van jouw Interrail Pas (geprint of per App). Noemenswaardig: bij een aantal treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Door de populaire Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen boeken, je reis van A tot Z plannen en stoelen reserveren. Het grootste voordeel van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Sarlat-la-Canéda kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden als Gouffre de Padirac. Zo’n Frankrijkpas is er vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) reserveer je vanaf €195.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Met jouw Frankrijkpas (vanaf €127) mag je onbeperkt reizen met de trein door Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Sarlat-la-Canéda kopen

Treintickets bestellen naar station Sarlat-la-Canéda centrum gaat steeds vaker via het internet. De kosten zijn zeer wisselend. In het lijstje hieronder delen specialisten de beste tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Kies een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: raadpleeg de website van de Franse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en seniorenkorting: extra voordelig reizen met kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Sarlat-la-Canéda?

Treintickets naar Sarlat-la-Canéda in Frankrijk zijn te bestellen bij www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is er geen directe route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare ticketwebsites zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze websites delen gegevens over treintijden en prijsverwachtingen van een groot aantal vervoersmaatschappijen in heel Europa.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Sarlat-la-Canéda?

Jouw stedentrip kan beginnen bij jouw lokale treinstation. Je kunt moeiteloos vertrekken vanaf stations zoals Almelo, Lelystad Centrum of Twello. Veel van de treinverbindingen naar Sarlat-la-Canéda beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. En je kunt instappen vanaf Almelo, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn, Den Haag en Schiphol, Deventer, Rotterdam, Hengelo, Utrecht zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. TGV, Thalys, Nightjet, Eurostar, internationale intercity.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een handig vervoermiddel voor kinderen. Een kind kan tijdens de reis een spel spelen, rondlopen of youtube kijken. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids een spoor-vakantie te kiezen. De hoogte van de korting voor kinderen verschilt per leeftijd en vervoerder. Raadpleeg www.diplomatie.gouv.fr voor actuele kindertarieven en de disclaimer.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

De nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. De slaaptrein is specifiek ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. De kwaliteit van de service is hoog met uitstekende voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen bedplaats, verstelbare stoelen, was- en toiletruimtes en een buffet. Op sommige internationale trajecten heb je ook een autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

De fiets mee op vakantie is goed voor het milieu en avontuurlijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook als je reist met de internationale trein naar Sarlat-la-Canéda is jouw fiets vaak toegestaan. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen is een apart fietskaartje nodig. Op sommige trajecten kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor het inladen van fietsen in treinen zijn per touroperator weer anders. Controleer dit vooraf. Een unieke en kleine vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Sarlat-la-Canéda is meestal geen probleem. Lees je goed in over de huisdier-voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die bij je op schoot passen of in een kooitje of mand passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grote huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf is handig om mee te nemen. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).