logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Saint-Romain-de-Popey vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Saint-Romain-de-Popey? Deze natuurrijke Franse reisbestemming heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Op reis gaan per trein kent heel veel gemakken. Je vermijdt de files, je kan gebruik maken van een fijne stoel inclusief stopcontact en Wifi, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Ook is treinvervoer een stuk groener. Via treinvakantievergelijken.nl delen we uitgebreide informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Saint-Romain-de-Popey vanaf o.a. Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Daarnaast vind je een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende suggesties over het reizen met de trein.

  • Bij deze treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Saint-Romain-de-Popey (Frankrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Breda, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Interrailen kan met de Frankrijkpas (tarieven gemiddeld €127).
treinkaartje-saint-romain-de-popey-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Saint-Romain-de-Popey boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je geniet van ruime stoelen en draadloos internet. Je kunt een grote koffer meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Vanuit je stoel kun je naar buiten kijken en genieten van een fenomenaal uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van Saint-Romain-de-Popey-Centraal, niet ver van het centrum. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool check je in enkele stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

How-to: treinticket kopen naar Saint-Romain-de-Popey (Frankrijk)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Saint-Romain-de-Popey doe je via het internet. Zo kun je kiezen voor een vergelijkingssite als Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te boeken via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Geef aan vanaf welk treinstation je wilt vertrekken. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor het treinstation in jouw eigen buurt. Bijvoorbeeld Heerhugowaard of IJlst. Het systeem checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het ingevoerde station. Bekijk ook de datum van de heenreis en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Selecteer het aantal reizigers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kids tot een jaar of 15 is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor mensen op leeftijd is er soms ook een interessante seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De boekingssite vertoon nu de actuele treintrajecten en de prijsindicatie. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Analyseer de tijdstippen van vertrek, de totale reistijd, hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinmaatschappij. Dankzij deze boekingssites krijg je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Saint-Romain-de-Popey. Voor sommige plekken zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Enkele boekingsplatformen geven ook opties voor de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In deze laatste stap kan je de totale service uitbreiden. Overweeg bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Voer hierna de passagiersgegevens in. De treintickets ontvang je per e-mail (soms is printen noodzakelijk). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Saint-Romain-de-Popey kopen?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en scoor online de goedkoopste tickets

Op vakantie met de trein naar Saint-Romain-de-Popey (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt zie je al een voorproefje van het inspirerende Frankrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen volksgenoten (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Parijs. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Saint-Romain-de-Popey is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (+/- 28,3 graden) en de koudste maand is januari (zo’n 9,1 °C). Nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een zeer populaire Franse omgeving om te ontdekken. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, weekendje weg, meivakantie, midweek, voorjaarsvakantie, zomervakantie. Loop rond in het mooie centrum met zijn kenmerkende architectuur en gespecialiseerde winkels. Wat je ook moet proberen zijn de Franse lekkernijen in de restaurants en cafés. Rondom deze plek zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Overdag kan je hier heel fraai fietsen, hiken, kanoën, racefietsen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor heerlijke wandeltochten en urenlange fietstochten.
  • Vergeet niet veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Lille.
  • Franse B&B’s, glampings, bungalows, campings, appartementen, hotels staan goed in verbinding met het OV (tram, bus, deelfiets, metro).
  • Mogelijk een heerlijke verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een treinrondreis is dat veel steden in Europa te bereiken zijn per rails. De vakantie naar Saint-Romain-de-Popey per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder verstrekken we extra info over de meest gebruikte stations van Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Funchal, Alba & Bonson.

  1. Utrecht Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  2. Amsterdam Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  3. Rotterdam Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  5. Schiphol Airport: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  6. Leiden Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  7. Breda: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  8. Eindhoven Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): grote wachtruimtes en volop winkels.
  10. Nijmegen: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  11. Arnhem Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  12. Amersfoort Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  13. Haarlem: goed te bereiken met andere OV opties.
  14. Zwolle: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  15. Delft: goed bereikbaar met veel parkeeropties.

Check ook: Dordrecht, Gouda, Hilversum, Tilburg, Schiedam, Zaandam, Hengelo, Almere, Maastricht, Hoofddorp, Zaandam, Assen & Enschede, Roosendaal, Alkmaar, Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen.

treinvakantie-saint-romain-de-popey-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Saint-Romain-de-Popey doen we steeds vaker via internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de gebruiksvriendelijke tickets vergelijkers die het aanbod van diverse vervoersmaatschappijen vergelijken. Zo vergelijk je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In deze lijst bekijk je de meest gebruikte boekingsplatforms.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.sncf.com: kaartjes kopen via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: uitstekende internationale treinplanner.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: biedt service voor het hele gezin.
  8. Green Tickets: de Europese reisplanner van de toekomst.
  9. TUI: online jouw pakketreis boeken en snel vertrekken (last-minute).
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Belangrijke info over treinreizen naar Saint-Romain-de-Popey

Het Franse spoornetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of via 0033184943635. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Belangrijke luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand naar hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. De voertaal is Frans. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De elektra-aansluiting is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +33. In gevaar? Bel 112. Zijn er andere vragen? Ga dan naar de officiële website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op dit platform is ook informatie te raadplegen over Fietsvakantie.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden celsius °C
TaalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonisch verkooppunt0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grootste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidLille

Reserveer de tofste treinrondreizen in Frankrijk

Vergelijk lopende aanbiedingen en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Saint-Romain-de-Popey

Interrailen in Frankrijk

De Interrailpas is een speciaal treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij het merendeel van de treinen kan je gewoon instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dat kan geprint of digitaal). Let goed op: bij bijzondere treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Met behulp van de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je heel simpel reizen inkopen, offline treintijden opzoeken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het leuke van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Saint-Romain-de-Popey is dus een hele praktische oplossing. Helemaal als je ook interesse hebt in andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Lille. Zo’n Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €185.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Met de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je apart een stoel te reserveren.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Saint-Romain-de-Popey kopen

Treintickets bestellen naar station Saint-Romain-de-Popey centrum gaat steeds meer online. De kosten kunnen dagelijks wisselen. In het lijstje hieronder bieden we handige tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Blijf flexibel: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Kies een langzamere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: zoek informatie op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 55 plus korting: profiteer van voordeel voor kids en oudere reizigers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Saint-Romain-de-Popey?

Treintickets naar Saint-Romain-de-Popey in Frankrijk zijn verkrijgbaar bij NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Er is ook een telefonische desk via 0033184943635. Voor sommige dagen is er geen directe route beschikbaar. Je kan dan gaan vergelijk via ticket aanbieders zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze zoekmachines verschaffen inzicht in treintijden en prijsverwachtingen van tienduizenden treinmaatschappijen van Europese regio’s.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Saint-Romain-de-Popey?

Jouw stedentrip kan in principe beginnen bij het NS-station om de hoek. Je kunt gewoon inchecken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Dronryp, Hengelo of Schin op Geul. De meeste treinverbindingen naar Saint-Romain-de-Popey lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. En je kunt instappen vanaf Den Haag, Arnhem, Almelo, Apeldoorn, Amersfoort en Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Hilversum vallen onder de noemer internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de Eurostar, internationale intercity, ICE, Nightjet, Thalys.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met een puzzel maken, rondlopen of lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Ook basisschoolkinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met de kids een weekendje weg via het spoor te reserveren. De huidige korting voor kinderen kan verschillen per leeftijdscategorie en maatschappij. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor actuele kindertarieven en algemene voorwaarden.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

De nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. Een slaaptrein is ontwikkeld om jou op een premium wijze te vervoeren. Je geniet van een hoog comfortniveau en je beschikt over diverse voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapplek, verstelbare stoelen, een douche en toilet en een restaurant of bordbistro. Op diverse trajecten is ook de autotrein een optie.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is een duurzame keuze en geeft veel vrijheid. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Voor de internationale trein naar Saint-Romain-de-Popey is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kan de fiets gratis mee, maar meestal is een apart fietsticket noodzakelijk. In sommige gevallen kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De regels voor de fiets in de trein zijn per touroperator weer anders. Controleer dit vooraf. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt beschouwd als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het meenemen van de hond in de trein naar Saint-Romain-de-Popey heeft soms wat voorbereiding nodig. Er gelden hiervoor extra voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die op schoot van de reiziger passen of in een kooitje of mand passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. In het geval van grote dieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De regels en tarieven vind je op de website van SNCF (www.sncf.com).