logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Saint-Paterne-Racan vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Saint-Paterne-Racan? Deze geweldige Franse vakantiebestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Een treinvakantie heeft veel voordelen. Je ervaart geen problemen met files, een grote en ruimte stoel met leuning en beenruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Daarnaast is een treinreis een duurzame keuze. Met behulp van onze experts bieden we belangrijke tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Saint-Paterne-Racan vanaf locaties als Den Haag Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem. Bovendien delen we praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en belangrijke informatie over het rondreizen per trein.

  • Bij deze treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Saint-Paterne-Racan (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Zwolle, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Dan kan je Interrailen met de Frankrijkpas (kosten +/- €127).
treinkaartje-saint-paterne-racan-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Saint-Paterne-Racan boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt stoelen met beenruimte en draadloos internet. Je kunt een grote koffer meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Onderweg raak je verwonderd door het idyllische landschap. Je komt energiek aan op het treinstation van Saint-Paterne-Racan-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht check je middels 5 stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Saint-Paterne-Racan (Frankrijk)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Saint-Paterne-Racan kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Bekijk daarvoor een vergelijkingssite als Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk reserveer je het handigst via www.diplomatie.gouv.fr of via het nummer 0033184943635.

  2. Kies bestemming station en datum

    Selecteer vanaf welk treinstation jouw reis gaat starten. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam-Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij jouw lokale station. Denk bijv. aan Heerlen Woonboulevard & Utrecht Terwijde. De vergelijker kijkt wat de beste route is vanaf jouw lokale treinstation. Vergeet niet de vertrekdatum / vertrektijd en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Kies het aantal personen

    Bepaal het aantal personen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor jongeren kan men vaak kinderkorting toepassen. Ook voor mensen op leeftijd kan je soms aanspraak maken op een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Beschik jij over een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Geef de details door om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    Het algoritme bied nu de geschikte treintrajecten en de prijsindicatie. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op vertrektijden, de gemiddelde reistijden, het aantal overstappen en de treinvervoerders. Zodoende vind je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Saint-Paterne-Racan. Soms is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Enkele boekingswebsites verstrekken ook details over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfort kiezen

    In de laatste stap kan je de totale service uitbreiden. Je kunt kijken naar een comfortabele 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Zitplaatsreservering is ook een optie. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De kaartjes kun je downloaden en per mail verkrijgen (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Saint-Paterne-Racan vergelijken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Saint-Paterne-Racan (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit bekijk je alvast het idyllische Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Saint-Paterne-Racan is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17,2 °C (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (gemiddeld 28,3 graden) en de koudste periode is januari (zo’n 9,1 graden °C). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Een heerlijke groene Franse plek om te ontdekken. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, midweek, voorjaarsvakantie, weekendje weg, zomervakantie, kerstvakantie, herfstvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met monumentale gebouwen en winkels. Proef ook de typische Franse delicatessen in de restaurants en cafés. In de omliggende regio zijn diverse uitstapjes te plannen. Ook is de omgeving geschikt voor hiken, fietsen, voetballen, racefietsen en puzzeltochten doen.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes voor excursies en dagtrips.
  • Een bosrijke omgeving voor eindeloze wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Bekijk ook veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Mont-Saint-Michel and its Bay.
  • Franse vakantiehuisjes, campings, B&B’s, glampings, hotels, bungalows zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (metro, tram, taxi, deelfiets).
  • Eventueel een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het handige van een treinrondreis is dan honderden stations middels het spoor geconnect zijn. Jouw vakantie naar Saint-Paterne-Racan per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst verstrekken we extra info over de meest populaire treinstations in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Isola Bella, Tralee & Cendre.

  1. Utrecht Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  2. Amsterdam Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  3. Rotterdam Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  5. Schiphol Airport: prima parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  7. Breda: genoeg parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  10. Nijmegen: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  11. Arnhem Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  12. Amersfoort Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  13. Haarlem: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  14. Zwolle: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  15. Delft: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.

Andere populaire stations: Zaandam, Gouda, Groningen, Dordrecht, Schiedam, Tilburg, Almere, Assen, Hengelo, Zaandam, Hoofddorp, Zutphen of Roosendaal, Ede / Wageningen, Roermond, Lelystad, Alkmaar, Enschede.

treinvakantie-saint-paterne-racan-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

Treintickets kopen naar Saint-Paterne-Racan kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Je kunt gebruik maken van praktische zoek- en boekingsplatformen die de tickets van allerlei vervoersmaatschappijen voor je voorschotelen. Daarmee ontvang je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een andere manier is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje tonen wij de meest handige ticketshops.

  1. Omio: eenvoudig treinreizen in Europa plannen.
  2. Thetrainline: doorzoek tickets van meer dan 250 vervoerders in 45 landen.
  3. NSinternational.com: de beste aanbiedingen zonder extra kosten
  4. www.sncf.com: treinkaartjes kopen via de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste last minutes, rondreizen en stedentrips met de trein.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: touroperator met 50 jaar ervaring, nu ook met treinreizen.
  11. Booking.com: het meest complete aanbod met toffe hotels nabij het station.

Wat je moet weten over treinreizen naar Saint-Paterne-Racan

Het Franse railnetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of via de helpdesk: 0033184943635. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijke knooppunten in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De reisafstand naar de hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De elektra-aansluiting is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Het noodnummer is 112. Heb je andere info nodig? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform bieden we ook uitgebreide info over Groepsreizen.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 °C
Officiële taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale aanbieder treinticketswww.sncf.com
Telefoonnummer vervoerder0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Meest populaire stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidMont-Saint-Michel and its Bay

Bekijk de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Doorzoek beste deals en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Saint-Paterne-Racan

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een exclusief treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij veel treinen kan je zonder reserveren instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (via bijv. je telefoon en tablet). Goed om te weten: bij een aantal treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Dankzij de speciale Interrail App kan je eenvoudig reizen vastleggen, je hele reis plannen en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het handige van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Saint-Paterne-Racan is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden als Mont-Saint-Michel and its Bay. Een Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €190.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (beschikbaar vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Saint-Paterne-Racan kopen

Treintickets bestellen naar station Saint-Paterne-Racan centrum kan je op diverse manieren doen. De kosten zijn per dag verschillend. In het gedeelte hieronder bieden we de beste tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op maandag 29 april 2024).

  1. Boek on-time: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Blijf flexibel: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Kies een langere reistijd: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: extra lage prijzen voor kids en oudere reizigers in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Saint-Paterne-Racan?

Treintickets naar Saint-Paterne-Racan in Frankrijk bestel je via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Er is ook een telefonische desk via 0033184943635. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is er geen directe route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline of Omio. Deze websites bekijken en vergelijken vertrek opties en ticketprijzen van erkende spoorwegmaatschappijen in heel Europa.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Saint-Paterne-Racan?

Jouw vakantietrip kan al starten bij het plaatselijke NS-station. Je kunt gewoon beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Zoetermeer Oost, Kesteren en Usquert. Een hoop treinverbindingen naar Saint-Paterne-Racan beginnen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar let op, ook Breda, Almelo, Den Haag, Amersfoort, Apeldoorn en Utrecht, Schiphol, Hengelo, Hilversum, Deventer zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, internationale intercity, ICE, Eurostar, TGV.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een fantastische manier om samen met kinderen op vakantie te gaan. Kinderen kunnen onderweg een puzzel maken, rondjes lopen of een stripboek lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Ook basisschoolkinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met (klein)kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De actuele korting voor kinderen wisselt per leeftijdscategorie en maatschappij. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de beschikbare kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Er wordt veel comfort geboden met fantastische voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, couchette (slaapbank), sanitaire voorzieningen en een restaurant aan boord. Op sommige trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is klimaatbewust en maakt het avontuur compleet. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Voor de internationale trein naar Saint-Paterne-Racan is jouw fiets vaak toegestaan. Soms kan de fiets gratis mee, maar in veel treinen is een apart fietsticket noodzakelijk. In sommige gevallen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De precieze regels voor het inladen van fietsen in treinen verschillen per vervoerder en trein. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een speciale vouwfiets ziet de vervoerder als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Saint-Paterne-Racan is doorgaans mogelijk. Lees je goed in over de extra voorwaarden. Kleine honden die bij je op schoot passen of die in een mand vervoerd kunnen worden neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van SNCF (www.sncf.com).