logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Saint-Gervais-les-Bains vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Saint-Gervais-les-Bains? Deze heerlijke Franse vakantieplek heeft een gunstig gelegen treinstation. Kiezen voor een treinreis is heel erg prettig. Geen wegomleidingen en files, ontspannen in een fijne stoel met leuning en beenruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Frankrijk. Daarnaast is een treinrondreis een groene keuze (milieuvriendelijk). Op dit platform zoek jij praktische tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Saint-Gervais-les-Bains vanaf onder andere Utrecht Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal. Eveneens zoek jij extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en aanvullende wetenswaardigheden over het reizen per spoor.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Saint-Gervais-les-Bains (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Station Breda, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-saint-gervais-les-bains-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Saint-Gervais-les-Bains boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je kan gebruik maken van luxe stoelen en eten en drinken aan boord. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Tijdens de rit profiteer je van het idyllische landschap. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Saint-Gervais-les-Bains-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Heel geschikt voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. Hierna check je in de juiste volgorde hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Uitleg treinticket kopen naar Saint-Gervais-les-Bains (Frankrijk)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Saint-Gervais-les-Bains is eenvoudig te doen. Zo kun je kiezen voor een handige Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt ook boeken via NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het gemakkelijkst via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Kies bestemming station en datum

    Geef aan vanaf waar je wilt instappen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam-Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Zoals Assen & Veenendaal Centrum. Het algoritme checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw adres. Maak ook een beslissing over de beschikbare vertrekdatums, tijden en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Bepaal de grootte van de groep en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor bejaarden is er dikwijls een royale seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Vul ze direct in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Kies een reisroute

    De ticketshop vertoon nu de beste treintrajecten en de kosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijd, de gemiddelde reistijden, waar en hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Op die manier krijg je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Saint-Gervais-les-Bains. Af en toe zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Verscheide vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s voor meer comfort

    Hier kan je de totale service uitbreiden. Neem bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinkaartje worden per mail verzonden (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De totale koopsom kan je voldoen middels de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Saint-Gervais-les-Bains vergelijken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Saint-Gervais-les-Bains (Frankrijk)

Vanuit de trein zie je al een voorproefje van het schilderachtige Frankrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Saint-Gervais-les-Bains is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17,2 graden (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (doorgaans 28,3 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (doorgaans 9,1 graden). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een geweldige Franse plaats om met de trein naartoe te gaan. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, weekendje weg. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met zijn prachtige gebouwen en gespecialiseerde winkels. Geniet van de lokale Franse specialiteiten in de restaurants en cafés. In de regio kan je leuke dorpjes bezoeken. Ook kan je hier uitstekend fietsen, hiken, paardrijden, midgetgolfen en museums bezoeken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Sfeervolle dorpjes die veel te bieden hebben.
  • Een omgeving met veel natuur voor eindeloze wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Verdiep je ook in veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Annecy.
  • Franse vakantiehuisjes, campings, hotels, glampings, B&B’s, appartementen zijn uitstekend bereikbaar met het OV (metro, bus, deelfiets, tram).
  • Optioneel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het mooie van een treinrondreis is dat alle bestemmingen met elkaar verbonden zijn per rails. De vakantie naar Saint-Gervais-les-Bains per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. Onderstaand delen wij handige details over de meest gekozen stations. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Fons, La Bastide-Puylaurent & Lovetsj.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  2. Amsterdam Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  3. Rotterdam Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  4. Den Haag Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: veilige en toegankelijke perrons.
  6. Leiden Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  7. Breda: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  8. Eindhoven Centraal: verbonden met veel stations.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk een OV-fiets huren.
  10. Nijmegen: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  12. Amersfoort Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  13. Haarlem: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  14. Zwolle: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  15. Delft: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.

Andere populaire stations: Zaandam, Gouda, Groningen, Hilversum, Dordrecht, Schiedam, Assen, Zutphen, Hoofddorp, Hengelo, Zaandam, Maastricht en Roosendaal, Venlo, Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar, Enschede.

treinvakantie-saint-gervais-les-bains-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

Treintickets kopen naar Saint-Gervais-les-Bains kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Tip: gebruik een van de servicegerichte reserveringsplatformen die de tickets van alle erkende vervoerders vergelijken. Op die manier ontvang je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een goed alternatief is het reizen per internationale treinpas (Interrail). Onderstaand vind je de meest handige ticketwebsites.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.sncf.com: boeken via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: alle trein-pakketreizen standaard gedekt via STO garant.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: een handige en snelle Europese routeplanner.
  9. TUI: boek online snel en voordelig een pakketreis.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: eenvoudig hotels naast of vlakbij het station boeken.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Saint-Gervais-les-Bains

Het Franse railnetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of per telefoon via 0033184943635. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is circa 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Belangrijke religies in het land zijn: rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De netspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Wil je iets anders weten? Ga dan naar de officiële website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform is ook informatie te raadplegen over Treinreis met hond.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden celsius
Officiële taalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Officiële boekingssite ticketswww.sncf.com
Telefonische hulp0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Drukst bezochtste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidAnnecy

Bekijk de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Doorzoek de beste acties en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Saint-Gervais-les-Bains

Interrailen in Frankrijk

De pas vas Interrail is een bijzonder treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij het merendeel van de treinen kan je meteen instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dat kan geprint of digitaal). Advies: bij sommige treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Dankzij de speciale Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen boeken, offline treintijden opzoeken en een zitplaats boeken. Het pluspunt van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Saint-Gervais-les-Bains is voor veel mensen dus en ideale oplossing. In het bijzonder wanneer je wilt doorreizen naar andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden als Annecy. Zo’n Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €185.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (vanaf €127) heb je maar 1 ticket nodig in Frankrijk.
  • Middels de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Saint-Gervais-les-Bains kopen

Treintickets bestellen naar station Saint-Gervais-les-Bains centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De prijzen kunnen dagelijks wisselen. In het gedeelte hieronder delen we tips en adviezen hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Stel niet te hoge eisen: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: check zo nu en dan de website van de Franse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Saint-Gervais-les-Bains?

Treintickets naar Saint-Gervais-les-Bains in Frankrijk kan je kopen via NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Soms is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar ticketshops als Omio.com of Thetrainline.com. Zij vergelijken routetijden en prijsindicaties van de meest betrouwbare vervoerders in tientallen landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Saint-Gervais-les-Bains?

Jouw stedentrip kan je starten vanaf jouw lokale treinstation. Je kunt zonder moeite je reis beginnen op bijna elk station. Denk aan Boxmeer, Halfweg-Zwanenburg en Waddinxveen Triangel. Veel van de treinverbindingen naar Saint-Gervais-les-Bains lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. In aanvulling hierop: ook Apeldoorn, Breda, Den Haag, Arnhem, Amersfoort en Utrecht, Hengelo, Schiphol, Hilversum, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Nightjet, internationale intercity, ICE, TGV, Eurostar.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Kids kunnen tijdens de reis spelen, naar buiten kijken of youtube kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met jonge kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De actuele korting voor kinderen kan verschillen per treinoperator. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor actuele kindertarieven en regels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Het scheelt je vaak een hele reisdag. Een slaaptrein is bedoeld om op luxe manier ’s nachts te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met exclusieve voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapcabine, speciale stoelen om in te slapen, badkamers en een bordrestaurant. Op enkele trajecten is ook de autotrein een optie.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is duurzaam en maakt je onafhankelijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook in de internationale trein naar Saint-Gervais-les-Bains kan je meestal een fiets meenemen. De fiets kan soms gratis mee, maar meestal moet je beschikken over een fietskaartje. Voor internationale trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De voorwaarden voor reizen met een fiets zijn per touroperator weer anders. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een unieke en kleine vouwfiets geldt meestal als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Saint-Gervais-les-Bains is in de meeste gevallen mogelijk. Lees vooraf goed de extra voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die je op schoot kunt houden of die in een mand vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. In het geval van grote dieren is een speciaal vervoerbewijs nodig. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van SNCF (www.sncf.com).