logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Rouffach vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Rouffach? Deze veelzijdige Franse vakantieplek is zeer goed te bereiken met de trein. Een treinreis levert je veel gemak op. Geen drukke parkeerplekken of lange files, kan zitten op een lekkere stoel met meer dan genoeg beenruimte, je geniet van het bijzondere uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Frankrijk. Bovendien is een treinrondreis een milieuvriendelijke keuze. Met behulp van onze experts zoek jij handige info over het reserveren van treinkaartjes naar Rouffach vanaf locaties zoals Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal. Daarbij bieden we een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende feitjes over het reizen met de trein.

  • Bij deze treinverbinding reis je ongestoord naar Rouffach (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Amersfoort, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen vanaf €127).
treinkaartje-rouffach-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Rouffach boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je kan gebruik maken van heerlijke comfortabele stoelen en veel voorzieningen. Je kunt een grote koffer meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Al reizende is er een fenomenaal uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Rouffach-Centraal, en vindt daar ook bussen. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming lees je middels 5 stappen hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Hulp bij een treinticket kopen naar Rouffach (Frankrijk)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Rouffach kan op verschillende manieren. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een boekingssite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men boeken middels www.diplomatie.gouv.fr of per telefoon via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Bepaal vanaf waar je wilt vertrekken. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Je kunt ook opstappen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijv. aan Blerick & Waddinxveen Triangel. De zoekmodule raad aan wat een goede route is vanaf het gekozen treinstation. Geef ook je voorkeuren door aangaande de actuele vertrektijden en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Bepaal de grootte van de groep en voer ook de leeftijden in. Voor kinderen tot 14 jaar profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor bejaarden geldt in sommige gevallen een mooie seniorenkorting. Beschik jij over een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Geef de details door om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De vergelijker demonstreert nu de meest populaire treintrajecten en een kostenindicatie. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de vertrektijd, het aantal uur dat de reis duurt het aantal momenten van overstappen en de treinmaatschappij. Zo check je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Rouffach. Af en toe zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Sommige vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    In deze laatste stap kan je de nodige extra’s toevoegen. BIjvoorbeeld een luxer 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treintickets krijg je per mail (het kan slim zijn om het wel te printen). De rekening kun je betalen met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Rouffach reserveren?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Rouffach (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt zie je al een voorproefje van het veelzijdige Frankrijk. Dit land heeft 60 miljoen bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Rouffach is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 17,2 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 28,3 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (+/- 9,1 graden °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een goed bereikbare Franse omgeving om met de trein naartoe te gaan. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, weekendje weg, meivakantie. Loop rond in het mooie centrum met monumentale gebouwen en schattige winkeltjes. Geniet van de lokale Franse specialiteiten op een van de terrassen. In deze streek kan je leuke uitstapjes maken. Ook kan je hier heel fraai fietsen, wandelen, tennissen, een bootje huren en diverse andere uitstapjes maken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Leuke stadjes om te bekijken.
  • Een omgeving met veel natuur voor heerlijke wandeltochten en fantastische fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden zoals: Toulouse.
  • Franse B&B’s, appartementen, campings, glampings, hotels, vakantiehuisjes zijn prima te bereiken per OV (metro, bus, deelfiets, tram).
  • Soms vind je een compleet verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het leuke van een treinrondreis is dat duizenden Europese stations met elkaar verbonden zijn per rails. Een vakantie naar Rouffach per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder behandelen we aanvullende informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Lokeren, Weida & Denain.

  1. Utrecht Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  2. Amsterdam Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  3. Rotterdam Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  4. Den Haag Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  5. Schiphol Airport: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  6. Leiden Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  7. Breda: druk station met veel leuke winkels.
  8. Eindhoven Centraal: de hele dag door veel treinritten.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  10. Nijmegen: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  11. Arnhem Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  12. Amersfoort Centraal: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  13. Haarlem: verbonden met andere grote intercity-stations.
  14. Zwolle: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  15. Delft: de hele dag door veel treinritten.

Andere populaire stations: Groningen, Gouda, Dordrecht, Schiedam, Hilversum, Zaandam, Hengelo, Zaandam, Hoofddorp, Assen, Almere, Zutphen en Roosendaal, Roermond, Lelystad, Alkmaar, Ede / Wageningen, Venlo.

treinvakantie-rouffach-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

De treintickets kopen naar Rouffach doe je het handigst online. Steeds meer mensen maken gebruik van de praktische boekingsplatforms die het actuele aanbod van alle bekende vervoersmaatschappijen op 1 plek verzamelen. Op die manier ontvang je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is een Interrail pas kopen. In de lijst hieronder bieden wij de meest handige zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke manier om jouw reis in Europa te plannen.
  2. Thetrainline: gemakkelijk treintickets doorzoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.sncf.com: routes plannen en kaartjes kopen via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste last minutes, rondreizen en stedentrips met de trein.
  7. Interrail: veel Europese landen bekijken tegen de laagste kosten.
  8. Green Tickets: inzicht in dagelijkse routes binnen heel Europa.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Praktische info over treinreizen naar Rouffach

Het Franse railnetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Grote luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn prima te bereiken met het OV. De reisafstand naar de hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De stroomspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Het noodnummer is 112. Wil je iets anders weten? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit portaal vertellen we je ook meer over Rondreizen.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden °C
Gesproken taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonische hulp0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote omliggende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidToulouse

Boek de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Toon lopende aanbiedingen en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Rouffach

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een exclusief treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Frankrijk en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de nationale treinen wordt je gewoon geaccepteerd als jij de Interrail pas laat zien (dit kan met de Interrail App). Tip: voor sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Dankzij de gratis Interrail App kan je op elk moment reizen boeken, actuele treintijden inzien en een zitplaats boeken. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Rouffach kan heel interessant zijn. Juist als je ook interesse hebt in andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Toulouse. Zo’n Frankrijkpas kan besteld worden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) koop je vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Via de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) reis je zoveel als je wilt met de trein in Frankrijk.
  • Middels de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen moet je een aparte reservering doen.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Rouffach kopen

Treintickets bestellen naar station Rouffach centrum kan op verschillende manieren. De prijzen zijn per dag verschillend. In het onderstaande blok delen we handige tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Neem niet de snelste route: vermijd de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: extra lage prijzen voor kids en 65-plussers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Rouffach?

Treintickets naar Rouffach in Frankrijk bestel je via www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Voor sommige dagen is er niet een directe verbinding. Bezoek dan betrouwbare ticketwebsites zoals Thetrainline of Omio. Deze handige sites vergelijken trajecten en kosten van veel verschillende trein- en busvervoerders in tientallen landen.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Rouffach?

Jouw stedentrip kan al starten bij jouw lokale treinstation. Je kunt gewoon starten met de vakantie op vrijwel elk station zoals Chevremont, Kerkrade Centrum of Sneek Noord. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Rouffach lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Almelo, Apeldoorn, Den Haag, Amersfoort, Arnhem en Schiphol, Rotterdam, Hengelo, Deventer, Utrecht zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de Eurostar, Thalys, ICE, TGV, Nightjet.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor ouders met kinderen. Kids kunnen tijdens de reis een puzzel maken, van de omgeving genieten of tekenfilms kijken. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Iets oudere kids krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met jonge kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De precieze korting voor kinderen kan variëren per touroperator. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en kleine lettertjes.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met fantastische voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen ligplek, speciale stoelen om in te slapen, was- en toiletruimtes en een restaurant aan boord. Op een aantal trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is milieuvriendelijk en erg praktisch. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Rouffach is de fiets meestal gewoon welkom. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar meestal is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige gevallen kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor de fiets in de trein kunnen per traject of maatschappij wisselen. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingevouwen fiets wordt vaak gezien als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Rouffach moet je even goed voorbereiden. Let op: er gelden bepaalde voorwaarden. Kleine hondjes die je eenvoudig mee kan nemen of in een kleine mand of tas passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren reserveer je een apart kaartje. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Lees vooraf de regels op de website van SNCF (www.sncf.com).