logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Roppenheim vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Roppenheim? Deze mooi Franse reisbestemming bezoek je eenvoudig per trein. Een treinrondreis is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Je vermijdt de files, een heerlijke stoel waar je ook je benen kunt strekken, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Daarbij is een treinvakantie een stuk groener. Met behulp van onze experts check je handige adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Roppenheim vanaf bijv. Rotterdam Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal, Utrecht Centraal. Eveneens check je een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en uitgebreide suggesties over treinreizigers.

  • Via de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Roppenheim (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Treinstation Groningen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Zwolle, Station Breda, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk wordt voornamelijk gereist met de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer van het land bekijken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (kosten vanaf €127).
treinkaartje-roppenheim-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Roppenheim boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je geniet van luxe stoelen en draadloos internet. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Al reizende is er een prachtig uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van Roppenheim-Centraal, niet ver van het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In onze adviestool delen we in enkele stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Online treinticket kopen naar Roppenheim (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Roppenheim kan op verschillende manieren. Bekijk daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Ook kun je boeken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk reserveer je het handigst via www.diplomatie.gouv.fr of middels de telefoon 0033184943635.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Bedenk vanaf welke plek je wilt instappen. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een NS-station in de regio. Denk aan Driebergen-Zeist & Vlissingen Souburg. De tool zoekt dan naar de beste route vanaf je locatie. Bekijk ook de ideale heenreis datum en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Bepaal het aantal passagiers en geef ook de leeftijd aan. Voor kleine kinderen heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor oudere reizigers geldt in sommige gevallen een exclusieve seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Voeg deze dan toe om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De tool etaleert nu de beste treintrajecten en een kostenindicatie. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Let goed op de vertrek momenten, de verwachte reistijd, het aantal momenten van overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Dankzij deze boekingssites zoek je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Roppenheim. Voor sommige vertrekdagen zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan losse tickets kopen. Verschillende vergelijkingsplatformen hebben ook info over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Kies extra’s

    Als laatste kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Neem bijvoorbeeld een switch naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treinkaartjes worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). Om de boeking af te ronden kan je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Roppenheim reserveren?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Roppenheim (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ontdek je alvast het idyllische Frankrijk. Het land heeft plusminus 60 miljoen inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Roppenheim is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 °C (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (zo’n 28,3 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 9,1 graden celsius). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een zeer populaire Franse omgeving voor jouw vakantie. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een herfstvakantie, kerstvakantie, midweek, zomervakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met leuke steegjes en gespecialiseerde winkels. Ervaar ook de speciale Franse delicatessen in de restaurants en cafés. In de regio zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Tevens is de regio ideaal voor rondwandelen, fietsen, bowlen, een quad huren en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Levendige dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor avontuurlijke wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Informeer ook naar veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Dijon.
  • Franse B&B’s, hotels, glampings, bungalows, vakantiehuisjes, campings zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (tram, deelfiets, taxi, bus).
  • Bekijk ook opties voor een compleet verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van het spoornetwerk is dan honderden stations per spoor te bereiken zijn. Je vakantie naar Roppenheim per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. Onderstaand vind je handige details over de grootste stations van het land. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Oinoi, Skien en Quedlinburg.

  1. Utrecht Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  2. Amsterdam Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  3. Rotterdam Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  5. Schiphol Airport: prettig station/spoor met weinig langdurige storingen.
  6. Leiden Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  7. Breda: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  8. Eindhoven Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goede parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  11. Arnhem Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  12. Amersfoort Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  13. Haarlem: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  14. Zwolle: goede parkeermogelijkheden.
  15. Delft: goede gelegenheid voor parkeren.

Bekijk ook: Groningen, Zaandam, Gouda, Schiedam, Hilversum, Tilburg, Zutphen, Hengelo, Maastricht, Assen, Almere, Zaandam & Alkmaar, Enschede, Roermond, Lelystad, Ede / Wageningen, Roosendaal.

treinvakantie-roppenheim-vergelijken

Ticket aanbieders vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Roppenheim gaat het gemakkelijkst online. Je kunt gebruik maken van handige reserveringsplatformen die prijzen en tijden van verschillende vervoerders op 1 plek verzamelen. Zo zie jij alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wellicht ook interessant is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje tonen wij onze top-10 boekingsplatforms.

  1. Omio: de go-to-app voor reizigers (vlucht, bus, trein en vliegtuig).
  2. Thetrainline: contactloos reizen door heel Europa met digitale kaartjes.
  3. NSinternational.com: eenvoudig al jouw internationale treinreizen online boeken
  4. www.sncf.com: de boekingsmodule van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: ontdek de mooiste treinreizen door heel Europa.
  7. Interrail: laat je inspireren door de nieuwste reisroutes in Europa.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: de beste pakketreizen met de trein boeken.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: het grootste aanbod met hotels vlakbij het station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Roppenheim

Het Franse spoornetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan je zoeken op www.sncf.com of door te bellen naar 0033184943635. Het alternatief zijn (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand tot hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De stroomsterkte is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +33. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je andere info nodig? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform kan je ook alles lezen over Reisbestemmingen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 °C
Officiële taalFrans
Nationale muntEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale ticketshopwww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Belangrijke aansluitende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidDijon

Check de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Vind acties en deals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Roppenheim

Interrailen in Frankrijk

De pas vas Interrail is een uniek treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Frankrijk en de rails van andere EU regio’s. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je gewoon instappen als jij de Interrail pas laat zien op je telefoon. Let goed op: bij bijzondere treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Via de fraaie Interrail App kan je heel simpel reizen vergelijken, je hele reis plannen en een zitplaats boeken. Het pluspunt van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Roppenheim is dus heel aantrekkelijk. In het bijzonder als je ook interesse hebt in andere locaties in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Dijon. Een Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn verkrijgbaar vanaf €198.

  • Reis via 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in ruim 30 landen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je zoveel als je wilt met de trein in Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een reservering een must.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Roppenheim kopen

Treintickets bestellen naar station Roppenheim centrum doen we steeds meer online. De kosten kunnen ontzettend uiteenlopen. In het bijgaande gedeelte bieden wij handige tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Blijf flexibel: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Neem niet de snelste route: kies geen hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk de website van de Franse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Roppenheim?

Treintickets naar Roppenheim in Frankrijk reserveer je eenvoudig via NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Soms is er geen directe route beschikbaar. Je kan dan gaan vergelijk via ticket aanbieders zoals Omio of Thetrainline. Deze handige sites verzamelen vertrektijden en prijzen van treinkaartjes van een groot aantal vervoersmaatschappijen door heel Europa.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Roppenheim?

Jouw vakantie met de trein kan al beginnen bij het plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig starten met de vakantie vanaf stations zoals Beek-Elsloo, Heemskerk en Wehl. Het overgrote deel van de treinverbindingen naar Roppenheim lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. En je kunt instappen vanaf Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Breda, Apeldoorn en Rotterdam, Hilversum, Deventer, Utrecht, Hengelo zijn zogenaamde internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. Nightjet, Thalys, ICE, internationale intercity, Eurostar.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een handig vervoermiddel om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen samen spelletjes doen, naar buiten kijken of muziek luisteren. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. De oudere kinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Dit maakt het aantrekkelijk om met (klein)kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De actuele korting voor kinderen kan weer afwijken per aanbieder en leeftijd. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor actuele kindertarieven en spelregels.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

De nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is gemaakt om je uitgerust op de bestemming te brengen. Er wordt veel comfort geboden met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapplek, slaapstoelen, was- en toiletruimtes en een restauratierijtuig. Op langere trajecten heb je ook een autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een vakantie met de fiets is klimaatbewust en erg praktisch. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook bij de internationale trein naar Roppenheim is jouw fiets vaak toegestaan. De fiets kan soms gratis mee, maar in veel treinen heb je echt een speciale fietsticket nodig. Voor internationale trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De precieze regels voor het inladen van fietsen in treinen zijn weer anders per treintype. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingeklapte vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het meenemen van de hond in de trein naar Roppenheim moet je even goed voorbereiden. De vervoerder stelt daarvoor wel bepaalde voorwaarden. Kleine honden die andere reizigers niet hinderen of die je in een draagtas kunt houden zijn vaak zonder extra kosten welkom. In het geval van grote dieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en soms is een muilkorf verplicht. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).