logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Rémilly vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Rémilly? Deze inspirerende Franse locatie bezoek je eenvoudig per trein. Een treinreis wordt steeds populairder. Je hebt niet te maken met files, een heerlijke stoel met leuning en beenruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Daarbij is een treinrondreis een stuk groener. Met behulp van onze experts tref je nuttige info over het reserveren van treinkaartjes naar Rémilly vanaf bijv. Arnhem, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Utrecht Centraal. Eveneens vind jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en handige adviezen over de plek van bestemming.

  • Met deze treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Rémilly (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Den Haag HS, Station Amersfoort, Zwolle, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, of jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer van het land bekijken? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-remilly-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Rémilly boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt de beschikking over luxe stoelen en wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Terwijl je reist is er de mooie natuur en steden. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Rémilly-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Zeer praktisch voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. Hierna vertellen we in diverse stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Rémilly (Frankrijk)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Rémilly is moeiteloos te realiseren. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het handigst bij www.diplomatie.gouv.fr of via de telefoon 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Selecteer vanaf welke plaats jouw treinvakantie moet beginnen. Veel mensen kiezen als startpunt Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een treinstation in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Dordrecht Stadspolders & Voorburg. Het systeem checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf de gekozen plek. Denk ook vast na over de dag en het tijdstip van vertrek en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Denk na over de grootte van de groep en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor de kleintjes kan men vaak kinderkorting toepassen. Ook voor bejaarden heb je soms recht op een royale seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De zoekmodule toont nu de verschillende treintrajecten en de prijzen. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op vertrektijden, de totale reistijd, waar en hoe vaak je moet overstappen en de treinmaatschappij. Zo krijg je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Rémilly. Een enkele keer kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Enkele boekingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Hier kan je diverse services en producten toevoegen. Je kunt kiezen voor een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een eigen compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinkaartje sturen ze per mail toe (soms is een geprint ticket nodig). De totale koopsom kan je voldoen middels iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Voordelige tickets voor de trein naar Rémilly bekijken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Rémilly (Frankrijk)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je in aanraking met de omgeving van Frankrijk. Dit land heeft 60 miljoen bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Rémilly is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 graden °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (+/- 28,3 graden celsius) en de koudste maand is januari (plus minus 9,1 °C). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een goed bereikbare Franse stad om te ontdekken. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een zomervakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, meivakantie, midweek. Loop rond in het mooie centrum met zijn kenmerkende architectuur en gespecialiseerde winkels. Vergeet ook zeker niet de Franse specialiteiten in de barretjes en restaurants. In de buurt kan je leuke dorpjes bezoeken. Daarbij is de regio ideaal voor fiets- en wandeltochten maken, ponyrijden, klimmen en andere avonturen beleven.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Sfeervolle dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor prachtige wandeltochten en veelzijdige fietstochten.
  • Tevens zijn er populaire bezienswaardigheden zoals: Canal du Midi.
  • Franse campings, vakantiehuisjes, bungalows, B&B’s, hotels, appartementen zijn prima te bereiken per OV (tram, deelfiets, bus, taxi).
  • Optioneel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van op vakantie met de trein is dat veel internationale stations te bereiken zijn per rails. Je vakantie naar Rémilly per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Onderstaand bespreken we extra info over de meest populaire treinstations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Wasserbillig, Sibiu en Suceava.

  1. Utrecht Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  2. Amsterdam Centraal: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  3. Rotterdam Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  4. Den Haag Centraal: verbonden met veel stations.
  5. Schiphol Airport: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  6. Leiden Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  7. Breda: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  8. Eindhoven Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  10. Nijmegen: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  11. Arnhem Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  12. Amersfoort Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  13. Haarlem: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  14. Zwolle: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  15. Delft: een veilig station voor overstappen en inchecken.

Andere opties zijn: Dordrecht, Schiedam, Groningen, Gouda, Hilversum, Zaandam, Zaandam, Assen, Maastricht, Almere, Hengelo, Zutphen & Roosendaal, Lelystad, Alkmaar, Ede / Wageningen, Venlo, Roermond.

treinvakantie-remilly-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Rémilly kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Steeds meer mensen maken gebruik van de handige treinkaartje-vergelijkers die het actuele aanbod van alle bekende vervoersmaatschappijen vergelijken. Zo zie jij alle opties en prijzen in 1 overzicht. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een goed alternatief is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In deze lijst tonen wij de top-10 boekingsplatforms.

  1. Omio: handige App voor het plannen en boeken van reizen binnen EU.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: reizen plannen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: het startpunt voor jouw treinkaartjes, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: een flexibele reisorganisatie met gigantisch aanbod.
  8. Green Tickets: altijd inzicht in hoe milieuvriendelijk je reis is.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: Nederlandse touroperator met voordelige treinreizen door heel EU.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Rémilly

Het Franse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of telefonisch via 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De reisafstand naar de hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De stroomspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Staat je vraag er niet tussen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via deze website kan je ook meer lezen over Treinreis met kinderen.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 °C
Officiële taalFrans
BetalingenEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webshopswww.sncf.com
Telefonische hulp0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grootste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bekeken bezienswaardigheidCanal du Midi

Reserveer volledig verzorgde treinrondreizen in Frankrijk

Toon kortingsdeals en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Rémilly

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een speciale pas die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Frankrijk en andere Europese landen. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dat kan geprint of digitaal). Noemenswaardig: bij afwijkende treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Met de gratis Interrail App kan je overal en altijd reizen inkopen, je hele reis plannen en reserveringen boeken. Het toffe van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Rémilly kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. In het bijzonder als je gaat doorreizen naar andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden als Canal du Midi. Zo’n Frankrijkpas is er vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) koop je vanaf €198.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Heerlijk comfortabel reizen terwijl je van het uitzicht geniet.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (te betellen vanaf €127) mag je onbeperkt reizen met de trein door Frankrijk.
  • Met de Interrail Global Pass kan je vrij en flexibel reizen door heel Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen moet je apart reserveren.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Rémilly kopen

Treintickets bestellen naar station Rémilly centrum doen we vooral online. De tarieven kunnen elk moment veranderen. In het onderstaande stukje delen reisexperts tips en adviezen hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Wees niet te kritisch: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Accepteer een langere reistijd: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: check kortingsacties op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 50 plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en oudere reizigers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Rémilly?

Treintickets naar Rémilly in Frankrijk reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. Soms is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio of Thetrainline. Deze platforms verzamelen reistijden en prijsindicaties van erkende trein- en busvervoerders in tientallen landen.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Rémilly?

Jouw citytrip begint bij het NS-station om de hoek. Je kunt zonder moeite starten met de vakantie op bijna elk station. Denk aan Almere Poort, Helmond ’t Hout of Utrecht Vaartsche Rijn. Veel van de treinverbindingen naar Rémilly lopen vanaf Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Arnhem en Hengelo, Rotterdam, Deventer, Utrecht, Hilversum vallen onder de noemer internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Thalys, ICE, Eurostar, internationale intercity, Nightjet.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een unieke vorm van vervoer om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen ongedwongen kletsen, naar buiten kijken of tekenfilms kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. De oudere kinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met (klein)kinderen per spoor te reizen. De huidige korting voor kinderen kan variëren per land, operator en leeftijd. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor de huidige kindertarieven en voorwaarden.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. Een slaaptrein is speciaal ingericht om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. De kwaliteit van de service is hoog en je beschikt over diverse voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen bed, couchette (slaapbank), eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een ontbijt aan boord. Op enkele trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een vakantie met de fiets is klimaatbewust en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Rémilly kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar doorgaans moet je ook een aparte fietskaart kopen. Op sommige trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De voorwaarden voor het inladen van fietsen in treinen zijn per maatschappij anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets (ingeklapt) ziet de vervoerder als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Instappen met jouw hond in de trein naar Rémilly is meestal geen probleem. Er gelden hiervoor bepaalde voorwaarden. Kleine diertjes die je op schoot kunt houden of die je in een mandje of tas kan vervoeren mag je vaak gratis meenemen. Voor grotere huisdieren moet je een apart ticket kopen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).