logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Pierrefitte-sur-Seine vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Pierrefitte-sur-Seine? Deze mooi Franse reisbestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Met de trein op vakantie gaan kent heel veel gemakken. Je hebt niet te maken met files, kan zitten op een lekkere stoel met veel bewegingsruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Bovendien is een treinreis een groene keuze (milieuvriendelijk). Via treinvakantievergelijken.nl bieden we aanvullende adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Pierrefitte-sur-Seine vanaf o.a. Arnhem, Leiden Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal. Bovendien verstrekken we een handig stappenplan, treinschema’s en nuttige wetenswaardigheden over de plek van bestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Pierrefitte-sur-Seine (Frankrijk).
  • Reis vanaf stations zoals Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Zwolle, Station Amersfoort, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, SNCF (www.sncf.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Frankrijkpas (kosten gemiddeld €127).
treinkaartje-pierrefitte-sur-seine-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Pierrefitte-sur-Seine boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je profiteert van luxe stoelen en draadloos internet. Je kunt een grote koffer meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Vanuit de trein kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een prachtig uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Pierrefitte-sur-Seine-Centraal, en vindt daar ook bussen. Ideaal voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In ons stappenplan onderzoek je in de juiste volgorde hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

How-to: treinticket kopen naar Pierrefitte-sur-Seine (Frankrijk)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Pierrefitte-sur-Seine kan op verschillende manieren. Bekijk daarvoor een vergelijkingssite als Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kunnen geboekt worden via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Kies bestemming station en datum

    Bepaal vanaf welk treinstation jouw treinvakantie moet beginnen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam, of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een kleiner station in de buurt. Bijvoorbeeld Eemshaven of Klimmen-Ransdaal. De vergelijker analyseert dan supersnel de beste route vanaf het ingevoerde station. Bekijk ook de vertrekdatum / vertrektijd en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Kies aantal passagiers

    Kies de grootte van de groep en voer ook de leeftijden in. Voor kinderen heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor senioren (65-plus) heb je soms recht op een royale seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Vergeet deze niet toe te voegen om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De boekingssite vertoon nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte tarieven. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrek momenten, de totale reistijd, het aantal momenten van overstappen en de vervoerders. Dankzij deze boekingssites check je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Pierrefitte-sur-Seine. Voor sommige vertrekdagen kan er geen route gevonden worden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Diverse boekingswebsites kunnen ook advies geven over reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra’s voor meer comfort

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. Denk aan een exclusief 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Je kunt kiezen voor een stoel aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De tickets sturen ze per mail toe (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Betalen kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Pierrefitte-sur-Seine vinden?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Pierrefitte-sur-Seine (Frankrijk)

Zodra je onderweg bent zie je al een voorproefje van de omgeving van Frankrijk. Dit land heeft +/- 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Pierrefitte-sur-Seine is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 graden °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (+/- 28,3 graden °C) en de meest frisse periode is januari (gemiddeld 9,1 °C). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Dit is een heerlijke Franse plek om met de trein naartoe te gaan. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, kerstvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, meivakantie, voorjaarsvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met zijn prachtige gebouwen en gezellige winkels. Geniet van de lokale Franse specialiteiten in de barretjes en restaurants. In de nabije omgeving kan je leuke dorpjes bezoeken. Overdag kan je hier fantastisch rondwandelen, fietsen, skeeleren, een bootje huren en andere avonturen beleven.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de regio bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Parc Astérix.
  • Franse hotels, vakantiehuisjes, bungalows, campings, appartementen, glampings zijn prima te bereiken per OV (metro, deelfiets, taxi, bus).
  • Eventueel een compleet verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het mooie van het spoornetwerk is dat veel internationale stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Een vakantie naar Pierrefitte-sur-Seine per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Hieronder verstrekken we relevante details aangaande de meest gebruikte stations van Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Zimmersrode, Kronberg im Taunus & Bedum.

  1. Utrecht Centraal: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  2. Amsterdam Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  3. Rotterdam Centraal: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  4. Den Haag Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  5. Schiphol Airport: druk station met veel leuke winkels.
  6. Leiden Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  7. Breda: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk inchecken met je OV-chipkaart.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  10. Nijmegen: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  11. Arnhem Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  12. Amersfoort Centraal: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  13. Haarlem: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  14. Zwolle: prettig station met grote fietsenstalling.
  15. Delft: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Schiedam, Zaandam, Dordrecht, Gouda, Groningen, Hilversum, Zutphen, Maastricht, Hoofddorp, Zaandam, Assen, Almere en Ede / Wageningen, Roermond, Venlo, Lelystad, Roosendaal, Alkmaar.

treinvakantie-pierrefitte-sur-seine-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Pierrefitte-sur-Seine gaat het snelst via het internet. Steeds meer mensen maken gebruik van de praktische tickets vergelijkers die de treinkaartjes van erkende vervoersmaatschappijen voor je voorschotelen. Zo zie jij alle routes en prijzen op 1 plek Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een andere manier is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In het stukje hieronder vergelijk je de meest populaire ticketwebsites.

  1. Omio: tickets voor trein, bus, vliegtuig op 1 plek boeken.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: gebruiksvriendelijke App om al jouw reizen te plannen
  4. www.sncf.com: routes plannen en kaartjes kopen via de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: altijd inzicht in hoe milieuvriendelijk je reis is.
  9. TUI: supersnel van A naar B met trein pakketreizen.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Praktische info over treinreizen naar Pierrefitte-sur-Seine

Het Franse spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of door contact op te nemen via 0033184943635. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Belangrijke luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand tot hoofdstad Parijs is ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. Men spreekt hier Frans. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De aansluitspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +33. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Meer weten? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker bieden we ook uitgebreide info over Stedentrip.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden celsius
Gesproken taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webshopswww.sncf.com
Telefonische hulp0033184943635
Populaire treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote omliggende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidParc Astérix

Ervaar de tofste treinrondreizen in Frankrijk

Vind kortingsacties en verkrijg de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Pierrefitte-sur-Seine

Interrailen in Frankrijk

De Interrailpas is een treinpas waarmee je onbeperkt kunt treinen in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij de normale treinen kan je gewoon instappen als jij de Interrail pas laat zien (dit kan met de Interrail App). Disclaimer: bij sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met de fraaie Interrail App kan je heel snel reizen vastzetten, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het pluspunt van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Het Interrailen naar Pierrefitte-sur-Seine kan heel interessant zijn. Helemaal als je ook interesse hebt in andere plekken in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Parc Astérix. De Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) koop je vanaf €185.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Duurzame manier om Europa te ontdekken.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (beschikbaar vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Met de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Pierrefitte-sur-Seine kopen

Treintickets bestellen naar station Pierrefitte-sur-Seine centrum doen we steeds meer online. De kosten lopen zeer uiteen. In het bijgaande gedeelte delen specialisten gratis tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Neem bewust een langere route: vermijd de hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en seniorenkorting: profiteer van voordeel voor kids en oudere treinreizigers in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Pierrefitte-sur-Seine?

Treintickets naar Pierrefitte-sur-Seine in Frankrijk zijn verkrijgbaar bij NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Voor enkele vertrek momenten is geen directe verbinding mogelijk. Gebruik in dat geval zoek- en boekingsplatforms als Omio.com of Thetrainline.com. Deze platforms delen gegevens over reistijden en onkosten van veel verschillende vervoerders van gebieden binnen de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Pierrefitte-sur-Seine?

Jouw vakantietrip kan in principe beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt gewoon instappen op vrijwel elk station zoals Dalen, Franeker en Zetten-Andelst. De meeste treinverbindingen naar Pierrefitte-sur-Seine beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. Ook Den Haag, Almelo, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en Deventer, Rotterdam, Hengelo, Utrecht, Hilversum zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Thalys, ICE, Eurostar, TGV, internationale intercity.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een fantastische manier om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met spelen, door de wagon lopen of een boekje lezen. Baby’s reizen vaak gratis mee. Iets oudere kids hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met (klein)kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De hoogte van de korting voor kinderen kan variëren per land, operator en leeftijd. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en kleine lettertjes.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is gemaakt om je uitgerust op de bestemming te brengen. Je geniet van een hoog comfortniveau met unieke faciliteiten en voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapcabine, speciale stoelen om in te slapen, een douche en toilet en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op een aantal trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. In de internationale trein naar Pierrefitte-sur-Seine is de fiets meestal gewoon welkom. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar doorgaans is een apart fietskaartje nodig. Voor internationale trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De regels voor de fiets in de trein zijn per maatschappij anders. Controleer dit vooraf. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Pierrefitte-sur-Seine is doorgaans mogelijk. Let op: er gelden extra regels. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grote huisdieren moet je een apart ticket kopen. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. De regels en tarieven vind je op de website van SNCF (www.sncf.com).