logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Peille vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Peille? Deze prachtige Franse vakantieomgeving bezoek je gemakkelijk met de trein. Een treinrondreis is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen drukke parkeerplekken of lange files, beschikt over een goede stoel waar je ook je benen kunt strekken, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Frankrijk. Daarnaast is een treinrit een stuk groener. Op dit platform vind je belangrijke details over het reserveren van treinkaartjes naar Peille vanaf locaties als Den Haag Centraal, Arnhem, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal. Ook bekijk jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en praktische informatie over jouw bestemming.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Peille (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Amersfoort, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk gaan treinreizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer van het land bekijken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven gemiddeld €127).
treinkaartje-peille-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Peille boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt hier prettige stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kan diverse spullen meenemen en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Terwijl je zit kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een prachtig uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Peille-Centraal, en vindt daar ook bussen. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hierna vertellen we in 5 stappen hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Online treinticket kopen naar Peille (Frankrijk)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Peille kan het handigst via internet. Zo kun je kiezen voor zoek- en boekingsplatform Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Ook kun je boeken bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het handigst bij www.diplomatie.gouv.fr of via het nummer 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef aan vanaf welke plaats je wilt vertrekken. De beste verbinding heb je vaak vanaf Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf jouw lokale station. Denk bijvoorbeeld aan Assen en Steenwijk. De ticketshop raad aan wat een goede route is vanaf de gekozen plek. Maak ook een beslissing over de datum en tijd van vertrek en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Aantal passagiers kiezen

    Kies het aantal passagiers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor de allerkleinste kinderen is er een interessante kinderkorting. Voor 60-plussers geldt in sommige gevallen de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Vul ze direct in om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De tool demonstreert nu de beste treintrajecten en de verwachte onkosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de vertrektijd, de totale reistijd, de stations waarop je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Zodoende boek je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Peille. Soms is de beschikbaarheid van routes beperkt. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Verschillende vergelijkingsplatformen verstrekken ook details over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    In de laatste stap kan je diverse services en producten toevoegen. Kies bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Het treinkaartje sturen ze per mail toe (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Betalen kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Peille vergelijken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Peille (Frankrijk)

Vanuit de trein kom je op een mooie manier in aanraking met de mooie regio’s van Frankrijk. Het land heeft 60 miljoen mensen (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Peille is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (zo’n 28,3 graden °C) en een koude maand is januari (doorgaans 9,1 °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een zeer populaire Franse plek om te ontdekken. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een meivakantie, zomervakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, midweek. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumentale gebouwen en gespecialiseerde winkels. Vergeet ook zeker niet de Franse specialiteiten bij een van de eetgelegenheden. Nabij deze locatie kan je leuke dorpjes bezoeken. Overdag kan je hier heel fraai wandelen, fietsen, vissen, klimmen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke stadjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijke omgeving voor mooie wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Verdiep je ook in populaire bezienswaardigheden zoals: Grotten van Lascaux.
  • Franse hotels, bungalows, B&B’s, vakantiehuisjes, campings, appartementen zijn prima te bereiken per OV (tram, deelfiets, bus, metro).
  • Mogelijk een compleet verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een treinrondreis is dat duizenden Europese stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Een vakantie naar Peille per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. Hieronder delen wij korte informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Vichy, Reichshoffen & Achterwehr.

  1. Utrecht Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  2. Amsterdam Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  3. Rotterdam Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  4. Den Haag Centraal: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  5. Schiphol Airport: prima parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  7. Breda: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  8. Eindhoven Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): overzichtelijk station met voldoende winkels.
  10. Nijmegen: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  11. Arnhem Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  12. Amersfoort Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  13. Haarlem: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  14. Zwolle: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  15. Delft: een hele aantrekkelijke dienstregeling.

Bekijk ook: Dordrecht, Gouda, Zaandam, Groningen, Hilversum, Tilburg, Almere, Zutphen, Zaandam, Assen, Maastricht, Hoofddorp of Lelystad, Roosendaal, Roermond, Alkmaar, Enschede, Ede / Wageningen.

treinvakantie-peille-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Peille kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Zo kun jij bijv. surfen naar actuele vakantievergelijkers die de tickets van alle grote ondernemingen vergelijken. Zo check je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het stukje hieronder delen we onze top-10 ticketwebsites.

  1. Omio: eenvoudig internationale treinreis in EU plannen.
  2. Thetrainline: contactloos reizen door heel Europa met digitale kaartjes.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: binnenlandse treinreizen boeken via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod treinreizen naar ruim 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: reizen met een hotel naast of vlakbij het station.
  7. Interrail: eenvoudig reizen voor 33 landen in de wereld.
  8. Green Tickets: de Europese reisplanner van de toekomst.
  9. TUI: supersnel van A naar B met trein pakketreizen.
  10. De Jong Intra: bekende touroperator met toffe treinreizen in heel Europa.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Wat je moet weten over treinreizen naar Peille

Het Franse spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of via 0033184943635. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn prima te bereiken met het OV. De afstand tot hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Op het station kan je betalen met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De voltage is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Heb je overige vragen? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker bieden we ook meer details over Reisbestemmingen.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden celsius °C
TaalFrans
Nationale muntEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonisch reisadvies0033184943635
Populaire treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote hubsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidGrotten van Lascaux

Check de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Toon lopende aanbiedingen en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Peille

Interrailen in Frankrijk

Een interrail pas is een exclusief treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de meeste treinen kan je zonder extra handeling instappen wanneer jij de Interrail pas hebt op je telefoon. Goed opletten: bij sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Aan de hand van de fraaie Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen vastzetten, je hele reis plannen en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het praktische van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Peille is dus een hele praktische oplossing. In het bijzonder wanneer je wilt doorreizen naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Grotten van Lascaux. Een Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) reserveer je vanaf €195.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) reis je zoveel als je wilt met de trein in Frankrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Peille kopen

Treintickets bestellen naar station Peille centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen kunnen flink variëren. In het onderstaande blok deelt onze expert de beste tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Wees niet te kritisch: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies een langzamere route: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: check zo nu en dan de website van de Franse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: speciale lage tarieven voor kinderen en 65-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Peille?

Treintickets naar Peille in Frankrijk reserveer je eenvoudig via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Er is ook een telefonische desk via 0033184943635. In sommige gevallen vindt het systeem geen directe route. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms en reisorganisaties als Omio of Thetrainline. Deze websites bekijken en vergelijken routetijden en onkosten van tienduizenden bus- en treinmaatschappijen van Europese regio’s.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Peille?

Jouw treinvakantie kan gestart worden vanaf jouw eigen NS-station. Je kunt zonder problemen starten met de vakantie op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Beverwijk, IJlst of Sauwerd. Een hoop treinverbindingen naar Peille lopen vanaf Amsterdam-Centraal. Maar let op, ook Almelo, Den Haag, Amersfoort, Arnhem, Apeldoorn en Hilversum, Schiphol, Rotterdam, Utrecht, Deventer vallen onder de noemer internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Eurostar, Thalys, internationale intercity, Nightjet, ICE.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een handig vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. De jongste kids kunnen lekker een puzzel maken, naar het toilet of lezen. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Wat oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met (klein)kinderen via het spoor op vakantie te gaan. De uiteindelijke korting voor kinderen wisselt per treinoperator. Raadpleeg www.diplomatie.gouv.fr voor de huidige kindertarieven en regels.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Een nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. De slaaptrein is dusdanig ontworpen om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: bedden, een comfortabele ligstoel, badkamers en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op een aantal trajecten is ook de autotrein een optie.

Kun je met de fiets de trein in?

Jouw eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en maakt het avontuur compleet. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook als je reist met de internationale trein naar Peille is de fiets meestal gewoon welkom. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige omstandigheden moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De adviezen voor het inchecken van je fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een unieke en kleine vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Het alternatief is een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Het meenemen van de hond in de trein naar Peille is meestal gewoon mogelijk. Lees je goed in over de bepaalde voorwaarden. Schoothondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die in een mand vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Lees vooraf de regels op de website van SNCF (www.sncf.com).