logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Morteau vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Morteau? Deze mooi Franse vakantieregio heeft een gunstig gelegen treinstation. Een treinreis heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen last van files, kan zitten op een lekkere stoel met leuning en beenruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Frankrijk. Eveneens is treinvervoer een milieuvriendelijke keuze. Op deze pagina bieden we praktische tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Morteau vanaf locaties als Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal. Eveneens zoek jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en uitgebreide adviezen over het reizen met de trein.

  • Met deze treinverbinding reis je ongestoord naar Morteau (Frankrijk).
  • Populaire vertrekpunten zijn Zwolle, Treinstation Groningen, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Nijmegen, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? Interrailen kan met de Frankrijkpas (tarieven gemiddeld €127).
treinkaartje-morteau-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Morteau boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je profiteert van prettige stoelen en draadloos internet. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Tijdens het rijden geniet je van een tof uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Morteau-Centraal, in of nabij het centrum. Heel geschikt voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder delen we in enkele stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Online treinticket kopen naar Morteau (Frankrijk)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Morteau kan je heel gemakkelijk digitaal doen. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men reserveren middels www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Treinstations en data selecteren

    Geef door vanaf welk station je wilt instappen. Veel mensen kiezen als startpunt Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan Hoogeveen & Leeuwarden Camminghaburen. De vergelijker checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het gekozen treinstation. Geef ook je voorkeuren door aangaande de actuele vertrektijden en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Reisgezelschap

    Denk na over de grootte van de groep en geef ook de leeftijd aan. Voor kids heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor 60-plussers geven sommige vervoerders een speciale seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De ticketshop demonstreert nu de meest populaire treintrajecten en de kosten. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Zo vind je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Morteau. Af en toe zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan losse tickets kopen. Sommige boekingsplatformen verstrekken ook details over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra comfort kiezen

    Als laatste kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Boek bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De tickets zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (het kan slim zijn om het wel te printen). Om de boeking af te ronden kan je betalen met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Morteau vergelijken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Morteau (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ontdek je alvast de mooie regio’s van Frankrijk. Dit land heeft 60 miljoen bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Morteau is mei, juni en september. De doorsnee jaartemperatuur is 17,2 graden °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 28,3 graden celsius) en een koude maand is januari (plus minus 9,1 graden). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een mooie Franse omgeving om naartoe te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, midweek, zomervakantie, weekendje weg, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met monumenten, oude gebouwen en toffe winkeltjes. Geniet van de lokale Franse delicatessen in de restaurants en cafés. Rondom deze plaats kun je ook veel excursies doen. Daarbij kan je hier fantastisch wandelen, fietsen, watersporten, bootje varen en andere avonturen beleven.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de omgeving bekijken.
  • Een bosrijk gebied voor eindeloze wandelingen en urenlange fietstochten.
  • Tevens zijn er andere bezienswaardigheden zoals: Parc Bagatell.
  • Franse vakantiehuisjes, bungalows, B&B’s, campings, glampings, appartementen zijn goed te bereiken met het OV (deelfiets, bus, metro, taxi).
  • Soms vind je een volledig verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het voordeel van een treinreis is dan honderden stations te bereiken zijn per rails. Zo’n vakantie naar Morteau per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder check je meer informatie over de grootste stations van het land. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Ibiza, Toul & Haren.

  1. Utrecht Centraal: je kunt hier vaak 24/7 terecht.
  2. Amsterdam Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  3. Rotterdam Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  4. Den Haag Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  5. Schiphol Airport: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  6. Leiden Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  7. Breda: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  8. Eindhoven Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed bereikbaar per fiets of auto.
  10. Nijmegen: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  11. Arnhem Centraal: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  12. Amersfoort Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  13. Haarlem: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  14. Zwolle: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  15. Delft: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.

Andere gunstige stations: Tilburg, Groningen, Hilversum, Zaandam, Dordrecht, Schiedam, Hengelo, Maastricht, Assen, Almere, Zaandam, Hoofddorp & Enschede, Ede / Wageningen, Lelystad, Roermond, Venlo, Roosendaal.

treinvakantie-morteau-vergelijken

De beste ticketswinkels vergelijken

De treintickets kopen naar Morteau kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Steeds meer mensen maken gebruik van de handige vervoerplatformen die prijzen en tijden van erkende trein- bus- en veerdiensten op 1 plek verzamelen. Zo zie jij alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een alternatief is een treinpas zoals Interrail. Hieronder delen we onze top-10 treinticketshops.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: handige website die de goedkoopste treinreis uitrekent.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.sncf.com: treinkaartjes kopen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: aanbieders van compleet verzorgde treinvakanties incl. vervoer en hotel.
  6. Treinrondreis.nl: reizen met een hotel naast of vlakbij het station.
  7. Interrail: met 1 pas reizen door meer dan 33 landen.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: vind een all-inclusive pakketreis om zorgeloos te genieten.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Morteau

Het Franse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is (via het spoor) ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De aansluitspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +33. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Heb je overige vragen? Kijk dan op de website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit portaal kan je ook meer lezen over Treinreis met kinderen.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 °C
Officiële taalFrans
Betalen metEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Landelijke ticketshopwww.sncf.com
Telefonische support0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote hubsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bezochte bezienswaardigheidParc Bagatell

Boek de meest bijzondere treinrondreizen in Frankrijk

Zoek kortingsacties en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Morteau

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciale pas wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en andere Europese landen. Bij het merendeel van de treinen kan je zonder extra handeling instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (via bijv. je telefoon en tablet). Belangrijk: bij sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen vastzetten, treintijden bekijken en een plek om te zitten reserveren. Het mooie van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Morteau is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Helemaal als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere plekken in Frankrijk of bezienswaardigheden als Parc Bagatell. Zo’n Frankrijkpas kan besteld worden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn te bestellen vanaf €199.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Start met reizen op het moment dat jouw uitkomt.
  • Dankzij de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) mag je onbeperkt reizen met de trein door Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Morteau kopen

Treintickets bestellen naar station Morteau centrum gaat vandaag de dag vaak online. De tarieven zijn zeer wisselend. In het onderstaande blok delen specialisten praktische tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Neem bewust een langere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: extra lage prijzen voor kids en oudere reizigers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Morteau?

Treintickets naar Morteau in Frankrijk zijn te boeken via NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Informeer dan bij boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Deze zoekmachines vergelijken treintijden en onkosten van honderden vervoerders in heel Europa.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Morteau?

Jouw stedentrip begint al bij het NS-station om de hoek. Je kunt zonder moeite inchecken op bijna elk station. Denk aan Den Helder, Hindeloopen of Voorschoten. Veel van de treinverbindingen naar Morteau beginnen vanaf het station van Amsterdam. En tevens ook Apeldoorn, Almelo, Arnhem, Den Haag, Breda en Schiphol, Deventer, Utrecht, Hilversum, Rotterdam zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. ICE, Eurostar, Thalys, internationale intercity, TGV.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een prima vervoermiddel voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk samen spelletjes doen, naar het toilet of een stripboek lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Wat oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met de hele familie een weekendje weg via het spoor te reserveren. De hoogte van de korting voor kinderen kan verschillen per land, operator en leeftijd. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en algemene voorwaarden.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. De slaaptrein is ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Je geniet van een hoog comfortniveau en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Voorbeelden zijn: bedden, speciale stoelen om in te slapen, badkamers en een bordrestaurant. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een normale fiets meenemen is milieuvriendelijk en maakt je onafhankelijk. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook in de internationale trein naar Morteau is jouw fiets vaak toegestaan. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar vaak heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige omstandigheden heb je een aparte wagon voor fietsen. De regelgevingen voor de fiets in de trein zijn per touroperator weer anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een unieke en kleine vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag mijn huisdier mee?

Op vakantie met de hond in de trein naar Morteau is in de meeste gevallen mogelijk. Let op: er gelden speciale voorwaarden. Kleine diertjes die bij je op schoot passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren is een speciaal vervoerbewijs nodig. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van SNCF (www.sncf.com).