logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Molinges vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Molinges? Deze veelzijdige Franse locatie bezoek je eenvoudig per trein. Een treinrondreis levert je veel gemak op. Je ervaart geen problemen met files, je kan gebruik maken van een fijne stoel met veel bewegingsruimte, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Tevens is een vakantie per trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Met behulp van onze experts check je handige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Molinges vanaf onder andere Arnhem, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal. Eveneens zoek jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en uitgebreide details over het reizen per spoor.

  • Middels de treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Molinges (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Breda, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer bekijken van dit land? In dat geval raden we interrailen aan met de Frankrijkpas (prijzen vanaf €127).
treinkaartje-molinges-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Molinges boeken

De trein is een heerlijk vervoermiddel. Je geniet van luxe stoelen plus stopcontacten en wifi. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Terwijl je zit kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een tof uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Molinges-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In het volgende blok ontdek je in 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Uitleg treinticket kopen naar Molinges (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Molinges gaat tegenwoordig vooral online. Zo kan jij kiezen voor een vergelijkingswebsite zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt ook kijken bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kunnen gereserveert worden via www.diplomatie.gouv.fr of per telefoon via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Kies vanaf welk station jouw vakantie gaat beginnen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een treinstation in de buurt. Denk aan Eindhoven Stadion & Vlissingen. De boekingssite analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw woonplaats. Kies ook de datum van de heenreis en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Kies het aantal personen

    Bepaal het aantal mensen en geef ook de leeftijd aan. Voor de allerkleinste kinderen is er een interessante kinderkorting. Voor senioren kan je soms aanspraak maken op een flinke seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Voer de nummers in om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De zoekmodule etaleert nu de verschillende treintrajecten en de tarieven. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrektijd, de reisduur, waar en hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Op die manier krijg je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Molinges. Voor sommige plekken kan er geen route gevonden worden. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Enkele boekingswebsites bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra comfort kiezen

    Als laatste kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Je kunt kiezen voor een luxer 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De treintickets ontvang je per e-mail (het kan slim zijn om het wel te printen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Molinges boeken?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Molinges (Frankrijk)

Wanneer je onderweg bent bekijk je alvast het mooie Frankrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen bewoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Molinges is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17,2 °C (zeeklimaat). De heetste maand is juli (gemiddeld 28,3 graden) en de koudste maand is januari (gemiddeld 9,1 graden °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse plek om met de trein naartoe te gaan. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, midweek, weekendje weg. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumentale gebouwen en lokale winkeltjes. Probeer ook zeker de lokale Franse lekkernijen bij een van de eetgelegenheden. Vlakbij kun je veel dingen ondernemen. Ook kan je hier heerlijk rondwandelen, fietsen, tennissen, een bootje huren en puzzeltochten doen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de omgeving bekijken.
  • Een gebied met mooie natuur voor eindeloze wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Châlons-en-Champagne.
  • Franse glampings, bungalows, B&B’s, hotels, appartementen, vakantiehuisjes zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (metro, taxi, tram, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een onbezorgde verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van reizen per spoor is dat veel steden in Europa middels het spoor geconnect zijn. Je vakantie naar Molinges per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In het stukje hieronder delen wij aanvullende informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Voerde, Ios & Hasbergen.

  1. Utrecht Centraal: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  2. Amsterdam Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  3. Rotterdam Centraal: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  4. Den Haag Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  5. Schiphol Airport: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  6. Leiden Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  7. Breda: snel doorreizen met de OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  10. Nijmegen: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  11. Arnhem Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  12. Amersfoort Centraal: goede service en (online) ondersteuning.
  13. Haarlem: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  14. Zwolle: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  15. Delft: verbonden met andere grote intercity-stations.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Groningen, Schiedam, Tilburg, Dordrecht, Hilversum, Zaandam, Hengelo, Almere, Assen, Maastricht, Zaandam, Hoofddorp & Ede / Wageningen, Enschede, Venlo, Alkmaar, Roermond, Lelystad.

treinvakantie-molinges-vergelijken

Boekingssites vergelijken

De treintickets kopen naar Molinges doe je het handigst online. Je kunt gebruik maken van servicegerichte vergelijkingsplatformen die ticketprijzen van alle bekende bedrijven naast elkaar zetten. Zo zie jij alle opties en prijzen in 1 overzicht. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een leuk alternatief: het reizen per internationale treinpas (Interrail). In de bijgaande opsomming verstrekken we onze top-10 boekingsplatforms.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: treintickets boeken in meer dan 45 landen via ruim 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets kopen naar ruim 85.000 stations in Europa.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: de tofste pakketreizen per trein boeken.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: reserveer jouw hotel dicht bij het station.

Handige informatie over treinreizen naar Molinges

Het Franse railnetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets worden aangeboden op www.sncf.com of telefonisch via 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn prima te bereiken met het OV. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De netspanning is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Het landelijke noodnummer hier is 112. Heb je andere info nodig? Bezoek dan de overheidswebsite www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker kan je ook terecht voor info over Fietsvakantie.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 °C
Nationale taalFrans
Nationale muntEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale aanbieder treinticketswww.sncf.com
Telefoonnummer vervoerder0033184943635
Populaire treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grootste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidChâlons-en-Champagne

Ervaar de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Doorzoek kortingsacties en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Molinges

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een uniek treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Frankrijk en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de reguliere treinen kan je meteen instappen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dit kan met de Interrail App). Disclaimer: bij een aantal treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Via de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je zonder gedoe reizen kopen, (offline) treintijden inzien en een plek om te zitten reserveren. Het handige van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Molinges kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist wanneer je wilt doorreizen naar andere plekken in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Châlons-en-Champagne. De Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) koop je vanaf €189.

  • Reis via meer dan 40 vervoerders in ruim 30 landen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) heb je maar 1 ticket nodig in Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen moet je apart reserveren.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Molinges kopen

Treintickets bestellen naar station Molinges centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De prijzen wisselen behoorlijk. In de volgende opsomming delen reisexperts praktische tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Neem bewust een langere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Franse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: speciale kortingsacties voor kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Molinges?

Treintickets naar Molinges in Frankrijk koop je via www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Het telefoonnummer is 0033184943635. In sommige gevallen is er niet een directe verbinding. Gebruik in dat geval boekingsplatforms zoals Thetrainline of Omio. Deze platforms verzamelen routes en prijsindicaties van een groot aantal bus- en treinmaatschappijen van Europese regio’s.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Molinges?

Jouw rondreis kan gestart worden vanaf jouw lokale treinstation. Je kan probleemloos starten met de vakantie op bijna elk station. Denk aan Enschede, Gouda Goverwelle of Veenendaal-De Klomp. Veel treinverbindingen naar Molinges starten vanaf Station Amsterdam Centraal. Echter, ook Almelo, Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Apeldoorn en Hilversum, Rotterdam, Schiphol, Deventer, Hengelo zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Eurostar, Thalys, Nightjet, ICE, TGV.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen kleuren, rondjes lopen of filmpjes kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met jonge kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De uiteindelijke korting voor kinderen kan wisselen per leeftijdscategorie en maatschappij. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en kleine lettertjes.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Een nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. De slaaptrein is gemaakt om jou op een premium wijze te vervoeren. Ze bieden een hoog comfort met exclusieve voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen bed, slaapbanken, uitstekende sanitaire faciliteiten en een buffet. Op diverse trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is duurzaam en maakt het avontuur compleet. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Molinges mag een fiets meestal mee. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar normaal gesproken heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige gevallen is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De voorwaarden voor het inladen van fietsen in treinen zijn per maatschappij anders. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een unieke en kleine vouwfiets geldt meestal als handbagage en kost je dus niets extra’s. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Molinges moet je even goed voorbereiden. Let op: er gelden bepaalde voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die op schoot kunnen of in een kooitje of mand passen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Bij grotere honden koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).