logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Miribel vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Miribel? Deze bijzondere Franse vakantieplek is zeer goed te bereiken met de trein. Een treinrondreis biedt veel pluspunten. Je hebt niet te maken met files, je kan gebruik maken van een fijne stoel met leuning en beenruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Tevens is een treinreis een groene keuze (milieuvriendelijk). Op dit platform bieden we praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Miribel vanaf locaties zoals Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Leiden Centraal. Ook vind jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en handige adviezen over het reizen met de trein.

  • Via de treinverbinding reis je moeiteloos naar Miribel (Frankrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Breda, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer van het land bekijken? Dan kan je Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-miribel-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Miribel boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je kan gebruik maken van royale stoelen en veel voorzieningen. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Onderweg is er een tof uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Miribel-Centraal, en kunt direct overstappen. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hieronder ontdek je in de juiste volgorde hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Hulp bij een treinticket kopen naar Miribel (Frankrijk)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Miribel kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Ook kun je boeken bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kunnen gereserveert worden via www.diplomatie.gouv.fr of middels de telefoon 0033184943635.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Bepaal vanaf welk station jouw vakantie gaat beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam-Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het station in jouw eigen woonplaats. Denk aan Den Dolder & Rijswijk. De zoekmodule raad aan wat een goede route is vanaf het ingevoerde station. Selecteer ook de gewenste datum van vertrek en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Bepaal het aantal personen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kleine kinderen kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor 60-plussers geven sommige vervoerders een mooie seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Voer de nummers in om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De website demonstreert nu alle mogelijke treintrajecten en een kostenindicatie. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed het exacte tijdstip van vertrek, de gemiddelde reistijden, hoe vaak en waar je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Als je dat doet vind je gelijk de beste of snelste treinroute naar Miribel. In sommige gevallen is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan losse tickets kopen. Diverse vergelijkingswebsites hebben ook info over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s en bevestiging

    In de laatste stap kan je de totale service uitbreiden. Neem bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een mooie plek bij het raam, zitplaatsen naast elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treintickets kun je downloaden en per mail verkrijgen (het kan slim zijn om het wel te printen). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Miribel vergelijken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Miribel (Frankrijk)

Wanneer je onderweg bent zie je al een voorproefje van het groene Frankrijk. Dit land heeft zo’n 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Miribel is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 17,2 graden (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (plus minus 28,3 graden celsius) en de koudste periode is januari (plus minus 9,1 graden). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Dit is een prettige Franse plek om per trein heen te reizen. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, kerstvakantie, meivakantie, midweek, voorjaarsvakantie, weekendje weg, zomervakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn prachtige gebouwen en gezellige winkels. Vergeet ook zeker niet de Franse specialiteiten op een van de terrassen. In de regio zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Verder kan je in deze omgeving super mooi fietsen, wandelen, voetballen, klimmen en puzzeltochten doen.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Sfeervolle dorpjes in de omgeving bekijken.
  • Een bosrijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Vergeet niet populaire bezienswaardigheden zoals: De Azurenkust.
  • Franse glampings, vakantiehuisjes, campings, appartementen, bungalows, B&B’s zijn goed te bereiken met het OV (tram, metro, bus, taxi).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een compleet verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het leuke van op vakantie met de trein is dat veel internationale stations met elkaar verbonden zijn per rails. Zo’n vakantie naar Miribel per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder behandelen we een korte toelichting over de meest drukke stations. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Montgeroult, Högsby & Chamalières-sur-Loire.

  1. Utrecht Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  2. Amsterdam Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  3. Rotterdam Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  4. Den Haag Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  6. Leiden Centraal: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  7. Breda: goede gelegenheid voor parkeren.
  8. Eindhoven Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  10. Nijmegen: goed bereikbaar per fiets of auto.
  11. Arnhem Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  12. Amersfoort Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  13. Haarlem: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  14. Zwolle: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  15. Delft: grote wachtruimtes en volop winkels.

Bekijk ook: Zaandam, Hilversum, Groningen, Dordrecht, Gouda, Tilburg, Almere, Hoofddorp, Zutphen, Hengelo, Assen, Maastricht en Venlo, Roosendaal, Enschede, Lelystad, Alkmaar, Ede / Wageningen.

treinvakantie-miribel-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

De treintickets kopen naar Miribel gaat tegenwoordig meestal via internet. Je kunt gebruik maken van gebruiksvriendelijke reserveringsplatformen die het actuele aanbod van meerdere vervoerders kunnen analyseren. Je hebt dan alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een andere manier is een treinpas zoals Interrail. Hieronder delen we de meest handige treinticketshops.

  1. Omio: al je reisopties (bus, trein en vluchten) op één plek.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: vanuit NL reizen naar duizenden Europese bestemmingen
  4. www.sncf.com: het boekingsportaal van de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: uitstekende internationale treinplanner.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: inzicht in dagelijkse routes binnen heel Europa.
  9. TUI: een touroperator met focus op pakketreizen en stedentrips.
  10. De Jong Intra: bekende touroperator met toffe treinreizen in heel Europa.
  11. Booking.com: reserveer jouw hotel dicht bij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Miribel

Het Franse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Grote luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De landelijke betaaleenheid is de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De voltage is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Staat je vraag er niet tussen? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op onze website is ook informatie te raadplegen over Reisbestemmingen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden celsius °C
Gesproken taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webshopswww.sncf.com
Telefonisch reisadvies0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote omliggende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bezochte bezienswaardigheidDe Azurenkust

Reserveer de tofste treinrondreizen in Frankrijk

Vind deals en acties en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Miribel

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij het merendeel van de treinen kan je vrij reizen als je beschikt over een Interrail pas (dit kan met de Interrail App). Disclaimer: voor sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Met de populaire Interrail App kan je zonder gedoe reizen vastzetten, je hele reis plannen en plekken reserveren. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Miribel is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals De Azurenkust. Een Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €195.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen moet je apart reserveren.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Miribel kopen

Treintickets bestellen naar station Miribel centrum gaat steeds vaker via het internet. De prijzen zijn per dag verschillend. In het lijstje hieronder bieden we vijf handige tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: kies een vertrekdag die voor jou goed uitkomt.
  2. Wees flexibel: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Kies een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: raadpleeg de website van de Franse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: extra lage prijzen voor kids en 50-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Miribel?

Treintickets naar Miribel in Frankrijk zijn te vinden via NS International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. In sommige gevallen is er geen directe route beschikbaar. Informeer dan bij reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline of Omio. Deze aanbieders delen gegevens over treintijden en prijzen van duizenden trein- en busvervoerders van Europese regio’s.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Miribel?

Jouw weekendje weg kan in principe beginnen bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt moeiteloos instappen vanaf stations zoals Borne, Lunteren en Sassenheim. Veel van de treinverbindingen naar Miribel lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. En je kunt instappen vanaf Apeldoorn, Almelo, Breda, Den Haag, Arnhem en Schiphol, Hengelo, Rotterdam, Utrecht, Hilversum zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, internationale intercity, Eurostar, Thalys, ICE.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een prima vervoermiddel om met kinderen te reizen. Kids kunnen tijdens de reis samen spelletjes doen, naar het toilet of een stripboek lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Kinderen tot een jaar of 14 vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met de hele familie een weekendje weg via het spoor te reserveren. De actuele korting voor kinderen wisselt per treinoperator. Raadpleeg www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. De slaaptrein is specifiek ontworpen om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Ze bieden een hoog comfort met uitstekende voorzieningen. Je geniet onder andere van: bedden, slaapbanken, uitstekende sanitaire faciliteiten en een restaurant aan boord. Op enkele trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een fietsvakantie is goed voor het milieu en maakt het avontuur compleet. Je bent supersnel op de plek van bestemming. In de internationale trein naar Miribel is jouw fiets vaak toegestaan. Soms kan de fiets gratis mee, maar in veel treinen is een apart fietskaartje nodig. In sommige gevallen heb je een aparte wagon voor fietsen. De voorwaarden voor de fiets in de trein zijn per touroperator weer anders. Lees dit vooraf goed door. Een vouwfiets in opgevouwen toestand gaat door voor handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het inchecken met een hond in de trein naar Miribel moet je even goed voorbereiden. Lees je goed in over de unieke voorwaarden. Kleine hondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kleine mand of tas passen neem je meestal zonder extra ticket mee. Bij grotere honden koop je een apart ticket. De hond moet je altijd aan de lijn houden en een muilkorf is handig om mee te nemen. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).