logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Matzenheim vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Matzenheim? Deze prachtige Franse vakantieregio kan je prima met de trein bereiken. Een vakantie met de trein is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Je vermijdt de files, een heerlijke stoel met meer dan genoeg beenruimte, je geniet van het bijzondere uitzicht en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Frankrijk. Daarnaast is treinvervoer een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op dit platform vind je belangrijke informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Matzenheim vanaf o.a. Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Arnhem, Eindhoven, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal. Ook bieden we een handig stappenplan, treinschema’s en handige feitjes over het rondreizen per trein.

  • Dankzij de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Matzenheim (Frankrijk).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, Station Nijmegen, Zwolle, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-matzenheim-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Matzenheim boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je hebt het gemak van heerlijke comfortabele stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt een grote koffer meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Vanuit je stoel is er de geweldige omgeving. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Matzenheim-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Perfect voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de volgende opsomming lees je in diverse stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Matzenheim (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Matzenheim kan op verschillende manieren. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je ook bestellen bij www.diplomatie.gouv.fr of via het nummer 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef aan vanaf welk station jouw vakantie gaat beginnen. Vaak reizen mensen vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Je kunt ook opstappen bij jouw lokale station. Bijvoorbeeld Diemen Zuid & Loppersum. Het algoritme adviseert je over de routes vanaf het gekozen treinstation. Kies ook de datum van de heenreis en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Kies het aantal mensen en kies per passagier de leeftijd. Voor kinderen tot 14 jaar kan men vaak kinderkorting toepassen. Ook voor bejaarden is er soms ook de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Heb je een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Vergeet deze niet toe te voegen om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De zoekmodule toont nu de meest populaire treintrajecten en een kostenindicatie. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de vertrektijd, de verwachte reistijd, het aantal momenten van overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Dankzij deze boekingssites zoek je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Matzenheim. Voor sommige bestemmingen zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Meerdere boekingswebsites bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    In deze laatste stap kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Denk aan een upgrade naar een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplekken naast elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinkaartje worden per mail verzonden (soms is printen noodzakelijk). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Matzenheim kopen?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Matzenheim (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt kom je in aanraking met het inspirerende Frankrijk. Het land heeft zo’n 60 miljoen mensen (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Matzenheim is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 17,2 graden °C (zeeklimaat). De warmste periode is juli (zo’n 28,3 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (plus minus 9,1 °C). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse stad om per trein heen te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, zomervakantie, voorjaarsvakantie, midweek, weekendje weg, herfstvakantie, kerstvakantie. Bekijk de historische binnenstad met leuke steegjes en gespecialiseerde winkels. Probeer ook zeker de lokale Franse delicatessen in de restaurants en cafés. Rondom deze plek kun je ook veel excursies doen. Het hele jaar door kan je hier uitstekend wandelen, fietsen, tennissen, midgetgolfen en museums bezoeken.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Authentieke stadjes voor excursies en dagtrips.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor prachtige wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Verdiep je ook in toffe bezienswaardigheden zoals: Nice.
  • Franse appartementen, B&B’s, glampings, vakantiehuisjes, bungalows, campings zijn uitstekend bereikbaar met het OV (tram, deelfiets, bus, metro).
  • Bekijk ook opties voor een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het handige van een treinrondreis is dat veel internationale stations met elkaar verbonden zijn per rails. Je vakantie naar Matzenheim per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder delen wij extra info over de meest populaire treinstations in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Glenrothes, Montrabé en Büsum.

  1. Utrecht Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  2. Amsterdam Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  3. Rotterdam Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  4. Den Haag Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  5. Schiphol Airport: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  6. Leiden Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  7. Breda: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  8. Eindhoven Centraal: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  10. Nijmegen: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  11. Arnhem Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  12. Amersfoort Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  13. Haarlem: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  14. Zwolle: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  15. Delft: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.

Andere gunstige stations: Groningen, Zaandam, Schiedam, Gouda, Tilburg, Dordrecht, Maastricht, Hengelo, Assen, Almere, Zutphen, Hoofddorp en Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar, Roosendaal, Venlo, Roermond.

treinvakantie-matzenheim-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

Treintickets kopen naar Matzenheim doen we steeds vaker via internet. Je kunt kiezen voor een van de servicegerichte platforms die treintickets van verschillende ondernemingen inzichtelijk maken. Je hebt dan alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het stukje hieronder verstrekken we de meest bekende ticket aanbieders.

  1. Omio: tickets voor trein, bus, vliegtuig op 1 plek boeken.
  2. Thetrainline: duidelijke informatie, snel en voordelig treinkaartjes kopen.
  3. NSinternational.com: aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten
  4. www.sncf.com: boekingsmodule van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets naar/vanaf vrijwel alle Europese stations.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: een klantvriendelijke organisatie met dagelijks duizenden reizen.
  8. Green Tickets: een op duurzaamheid gerichte Europese reisplanner.
  9. TUI: de tofste pakketreizen per trein boeken.
  10. De Jong Intra: met deze touroperator kun je elk populair vakantieland bezoeken.
  11. Booking.com: een comfortabele hotelkamer dichtbij jouw station.

Praktische info over treinreizen naar Matzenheim

Het Franse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Grote luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand tot hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. Men spreekt hier Frans. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De stroomspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Meer weten? Surf dan naar www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform vertellen we je ook meer over Zomervakantie.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden celsius
TalenFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale aanbieder treinticketswww.sncf.com
Telefonische support0033184943635
Soorten treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Bekendste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Nationale bezienswaardigheidNice

Laat je verrassen door de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Vind acties en aanbiedingen en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Matzenheim

Interrailen in Frankrijk

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de nationale treinen kan je gewoon instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (geprint of per App). Noemenswaardig: bij een aantal treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met behulp van de speciale Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen kopen, je hele reis plannen en een plek om te zitten reserveren. Het mooie van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Matzenheim is dus zeker een optie om te overwegen. Helemaal als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden als Nice. De Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel EU) is er vanaf €189.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Dankzij de Frankrijkpas (te betellen vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Matzenheim kopen

Treintickets bestellen naar station Matzenheim centrum doen we vooral online. De tarieven lopen zeer uiteen. In het gedeelte hieronder bieden wij tips en adviezen op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Kies een langzamere route: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: zoek informatie op de website van de Franse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: extra ticketkorting voor kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Matzenheim?

Treintickets naar Matzenheim in Frankrijk boek je via NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. Voor sommige dagen is er niet altijd een goede route beschikbaar. Informeer dan bij boekingssites zoals Thetrainline of Omio. Zij analyseren trajecten en prijzen van treinkaartjes van veel verschillende spoorwegmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Matzenheim?

Jouw vakantie begint bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig instappen vanaf stations zoals Alkmaar, Horst-Sevenum en Zaandam Kogerveld. Flink wat treinverbindingen naar Matzenheim beginnen vanaf het station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Almelo, Apeldoorn, Den Haag, Amersfoort, Breda en Schiphol, Utrecht, Hilversum, Rotterdam, Deventer zijn internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, Thalys, TGV, internationale intercity, Eurostar.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een ideaal vervoermiddel om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met samen spelletjes doen, door de wagon lopen of een stripboek lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Kinderen tot een jaar of 14 hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids via het spoor op vakantie te gaan. De uiteindelijke korting voor kinderen kan wisselen per touroperator. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en de disclaimer.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is ideaal om op luxe manier ’s nachts te reizen. Ze bieden een hoog comfort met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je geniet onder andere van: een eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, sanitaire voorzieningen en een bordrestaurant. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Een fietsvakantie is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Matzenheim is een fiets vaak toegestaan. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in veel treinen heb je echt een speciale fietsticket nodig. Voor internationale trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De adviezen voor het meebrengen van een fiets zijn per maatschappij anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een opgevouwen vouwfiets geldt meestal als handbagage en mag je dus zo meenemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Het meenemen van de hond in de trein naar Matzenheim is in de meeste gevallen mogelijk. Er gelden hiervoor unieke voorwaarden. Kleine honden die op schoot van de reiziger passen of in een kooitje of mand passen neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grote huisdieren koop je een apart ticket. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf is handig om mee te nemen. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).