logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Massérac vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Massérac? Deze prachtige Franse vakantieplaats is zeer goed te bereiken met de trein. Kiezen voor een treinreis heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Je ervaart geen problemen met files, een grote en ruimte stoel met voldoende beenruimte, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Bovendien is treinvervoer een duurzame keuze. Via dit portaal zoek jij praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Massérac vanaf locaties als Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven. Ook check je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en nuttige feitjes over de plek van bestemming.

  • Met een treinverbinding reis je op een prettige manier naar Massérac (Frankrijk).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Treinstation Groningen, Station Breda, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Amersfoort, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk reis je hoofdzakelijk met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-masserac-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Massérac boeken

Een trein is ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Je geniet van stoelen met beenruimte en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Al reizende heb je de geweldige omgeving. Je komt energiek aan op het treinstation van Massérac-Centraal, en kunt direct overstappen. Ideaal voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. Hierna lees je stap-voor-stap hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Massérac (Frankrijk)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Massérac gaat tegenwoordig vooral online. Bezoek daarvoor een handige Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je ook vinden bij www.diplomatie.gouv.fr of via het nummer 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef aan vanaf welke plek jouw reis gaat starten. Een uitstekende uitvalsbasis is Het Centraal Station van Amsterdam. Maar jouw reis kan ook beginnen bij een NS-station in de regio. Denk bijvoorbeeld aan Gramsbergen en Nijverdal. De boekingssite adviseert je over de routes vanaf jouw woonplaats. Selecteer ook de actuele vertrektijden en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Bepaal de groepsgrootte en voer ook de leeftijden in. Voor kleine kinderen profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor 60-plussers kan je soms aanspraak maken op een prettige seniorenkorting. Heb je een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Voeg deze dan toe om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De ticketshop vertoon nu alle mogelijke treintrajecten en de kosten. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Let goed op de voorgestelde tijden, de totale duur, waar en hoe vaak je moet overstappen en de vervoerders. Als je dat doet check je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Massérac. Af en toe zijn er geen directe routes te vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Meerdere vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    Hier kan je diverse services en producten toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De treintickets worden per mail verzonden (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). De totale koopsom kan je voldoen middels Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Massérac kopen?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Massérac (Frankrijk)

Vanuit de trein kom je in aanraking met het schilderachtige Frankrijk. Het land heeft 60 miljoen bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Massérac is mei, juni en september. De doorsnee jaartemperatuur is 17,2 °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (plus minus 28,3 °C) en een wat koudere periode is januari (plus minus 9,1 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een fantastische Franse omgeving voor jouw vakantie. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, zomervakantie, kerstvakantie, weekendje weg, midweek, voorjaarsvakantie, meivakantie. Loop rond in het mooie centrum met leuke steegjes en plaatselijke winkels. Verdiep je ook zeker in de Franse streekgerechten bij een van de eetgelegenheden. In de regio kan je leuke uitstapjes maken. Tevens is de omgeving geschikt voor fietsen, rondwandelen, bowlen, een bootje huren en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Sfeervolle dorpjes in de omgeving bekijken.
  • Een prachtige groene regio voor eindeloze wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Vergeet niet toffe bezienswaardigheden zoals: Aix-en-Provence.
  • Franse campings, glampings, appartementen, hotels, bungalows, vakantiehuisjes zijn prima te bereiken per OV (deelfiets, metro, taxi, tram).
  • Eventueel een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het leuke van een treinrondreis is dat talloze Europese steden verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Jullie vakantie naar Massérac per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In het stukje hieronder behandelen we een korte toelichting over de meest gebruikte stations van Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Combourg, Stendal & Olsberg.

  1. Utrecht Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  2. Amsterdam Centraal: een veilig station voor overstappen en inchecken.
  3. Rotterdam Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  4. Den Haag Centraal: een van de belangrijkste knooppunten in Nederland.
  5. Schiphol Airport: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  7. Breda: veilige en toegankelijke perrons.
  8. Eindhoven Centraal: voldoende parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  10. Nijmegen: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  11. Arnhem Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  12. Amersfoort Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  13. Haarlem: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  14. Zwolle: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  15. Delft: goed aangegeven en prima bereikbaar.

Andere populaire stations: Dordrecht, Tilburg, Zaandam, Hilversum, Gouda, Groningen, Assen, Almere, Maastricht, Hoofddorp, Zaandam, Hengelo en Enschede, Alkmaar, Roermond, Venlo, Ede / Wageningen, Lelystad.

treinvakantie-masserac-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Massérac doen we steeds vaker via internet. Zo kan je kiezen voor innovatieve zoek- en boekingsplatformen die ticketprijzen van alle grote maatschappijen vergelijken. Zo krijg je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming bekijk je de meest gebruikte ticket aanbieders.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke reisplanner voor bus, boot, trein en vliegtuig.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.sncf.com: gebruiksvriendelijke boekingssite van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: expert met de goedkoopste treinkaartjes en georganiseerde rondreizen.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste last minutes, rondreizen en stedentrips met de trein.
  7. Interrail: met 1 pas reizen door meer dan 33 landen.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: kies voor een complete pakketreis om de kosten laag te houden.
  10. De Jong Intra: touroperator met de mooiste treinvakanties in Europa.
  11. Booking.com: ruim aanbod met mooie hotels nabij het station.

Nuttige informatie over treinreizen naar Massérac

Het Franse spoornetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn vindbaar op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een goede bereikbaarheid. De afstand naar de hoofdstad Parijs is ongeveer 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Men spreekt hier Frans. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De netspanning is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +33. In nood? Bel 112. Wil je iets anders weten? Ga dan naar de officiële website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform lees je ook meer informatie over Rondreizen.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden celsius °C
VoertaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefoonnummer vervoerder0033184943635
Trein soortenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Nationale stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bekeken bezienswaardigheidAix-en-Provence

Ervaar de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Bekijk kortingsdeals en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Massérac

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een exclusief treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij de meeste treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dat kan geprint of digitaal). Let op: bij een aantal treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Via de gratis Interrail App kan je heel simpel reizen vergelijken, je hele reis plannen en reserveringen boeken. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Massérac is dus een hele praktische oplossing. In het bijzonder als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Aix-en-Provence. De Frankrijkpas kan besteld worden vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn te bestellen vanaf €198.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met jouw Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je zoveel als je wilt met de trein in Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is een reservering een must.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Massérac kopen

Treintickets bestellen naar station Massérac centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De tarieven lopen zeer uiteen. In het bijgaande gedeelte delen reisexperts praktische tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Blijf flexibel: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Accepteer een langere reistijd: kies geen hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: bekijk de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: speciale lage tarieven voor kinderen en senioren in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Massérac?

Treintickets naar Massérac in Frankrijk kan je kopen via NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. In sommige gevallen is geen directe verbinding mogelijk. Je kan dan gaan vergelijk via ticketshops als Omio of Thetrainline. Deze aanbieders vergelijken reistijden en prijzen van treinkaartjes van veel verschillende spoorwegmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Massérac?

Jouw treinvakantie kan gestart worden vanaf jouw plaatselijke NS-station. Je kunt zonder moeite vertrekken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Elst, Hoorn Kersenboogerd en Susteren. Veel van de treinverbindingen naar Massérac lopen vanaf het station van Amsterdam. Echter, ook Breda, Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem en Rotterdam, Utrecht, Schiphol, Hengelo, Hilversum zijn zogenaamde internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, Eurostar, ICE, internationale intercity, TGV.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een handig vervoermiddel voor ouders met kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk kletsen, van de omgeving genieten of filmpjes kijken. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Ook basisschoolkinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met (klein)kinderen per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan wisselen per leeftijd en vervoerder. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en de disclaimer.

Wat houdt de nachttrein in?

De nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Het serviceniveau is erg hoog met uitstekende voorzieningen. Voorbeelden zijn: een compartiment met eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, was- en toiletruimtes en een buffet. Op sommige internationale trajecten heb je ook een autotrein.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Een vakantie met de fiets is milieuvriendelijk en geeft veel vrijheid. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Voor de internationale trein naar Massérac is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar in de regel moet je ook een aparte fietskaart kopen. In sommige gevallen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De adviezen voor het inchecken van je fiets zijn per maatschappij anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een ingeklapte vouwfiets geldt meestal als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Op vakantie met de hond in de trein naar Massérac moet je even goed voorbereiden. Je moet wel rekening houden met extra regels. Kleine huisdieren of honden die op schoot kunnen of in een mand/tas/kooi kunnen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor de echt grote honden reserveer je een apart kaartje. De hond moet je altijd aan de lijn houden en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).