logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Marquillies vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Marquillies? Deze veelzijdige Franse bestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Op vakantie met de trein biedt veel pluspunten. Geen files of drukte, beschikt over een goede stoel met leuning en beenruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Tevens is een treinrit veel beter voor het milieu. Op deze website bieden we nuttige details over het reserveren van treinkaartjes naar Marquillies vanaf bijv. Rotterdam Centraal, Eindhoven, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal. Tevens verstrekken we een handig stappenplan, treinschema’s en praktische suggesties over deze vakantiebestemming.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Marquillies (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Treinstation Groningen, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Amersfoort, Zwolle, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer van het land bekijken? Dan kan je Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-marquillies-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Marquillies boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt hier ruime stoelen en wifi. Je kan diverse spullen meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Vanuit de trein profiteer je van een bijzonder uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Marquillies-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Ideaal voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In ons stappenplan onderzoek je in 5 stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Marquillies (Frankrijk)

  1. Kies treinkaartjes aanbieder

    Een goedkoop treinkaartje bestellen naar Marquillies gaat tegenwoordig vooral online. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook boeken via NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men reserveren middels www.diplomatie.gouv.fr of via het nummer 0033184943635.

  2. Kies bestemming station en datum

    Kies vanaf welk station je wilt instappen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het treinstation in jouw eigen buurt. Zoals Diemen of Uithuizermeeden. De website bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het gekozen treinstation. Bepaal ook de actuele vertrektijden en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Reizigers kiezen

    Bepaal de grootte van de groep en kies per passagier de leeftijd. Voor kids tot een jaar of 15 bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Ook voor bejaarden is er soms ook een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Heb jij deze periode toevallig al een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven voor actuele tarieven.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De zoekmodule toont nu de geschikte treintrajecten en de verwachte tarieven. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Let goed op het exacte tijdstip van vertrek, de verwachte reistijd, waar en hoe vaak je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Op die manier vergelijk je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Marquillies. Soms kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je moet dan losse tickets kopen. Sommige boekingswebsites hebben ook info over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Kies extra’s

    Nu kan je de nodige extra’s toevoegen. Reserveer bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Een mooie plek bij het raam, zitplaatsen naast elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Voor huisdieren en fietsen is soms een apart ticket nodig. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Jouw toegangsbewijs worden per mail verzonden (soms is printen noodzakelijk). De rekening kun je betalen met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Marquillies bekijken?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Marquillies (Frankrijk)

Wanneer je naar buiten kijkt kom je op een mooie manier in aanraking met het authentieke Frankrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Marquillies is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 17,2 graden (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (doorgaans 28,3 graden) en de meest frisse periode is januari (doorgaans 9,1 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een geweldige Franse plek om per trein heen te reizen. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een zomervakantie, weekendje weg, midweek, kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie. Loop rond in het mooie centrum met fraaie kerken en gebouwen en lokale winkeltjes. Proef ook de typische Franse gerechten in de sfeervolle restaurants. Rondom deze plek kun je ook veel excursies doen. Het hele jaar door kan je in deze omgeving super mooi fietsen, rondwandelen, voetballen, mountainbiken en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Authentieke stadjes in de omgeving om per trein te bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor korte en lange wandelingen en fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Biarritz.
  • Franse B&B’s, bungalows, hotels, appartementen, campings, glampings staan goed in verbinding met het OV (metro, bus, tram, deelfiets).
  • Bekijk ook opties voor een volledig verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een treinrondreis is dat duizenden Europese stations per spoor te bereiken zijn. Je vakantie naar Marquillies per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder check je handige details over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Bedous, Gevelsberg en Vertaizon.

  1. Utrecht Centraal: prettig station met grote fietsenstalling.
  2. Amsterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  3. Rotterdam Centraal: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  4. Den Haag Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  6. Leiden Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  7. Breda: genoeg parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  10. Nijmegen: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  11. Arnhem Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  12. Amersfoort Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  13. Haarlem: druk station met veel leuke winkels.
  14. Zwolle: prettig station met ruim aanbod winkels.
  15. Delft: er komen dagelijks honderden treinen langs.

Andere populaire stations: Groningen, Tilburg, Schiedam, Hilversum, Gouda, Zaandam, Assen, Hoofddorp, Hengelo, Zaandam, Maastricht, Almere en Lelystad, Venlo, Roermond, Roosendaal, Ede / Wageningen, Enschede.

treinvakantie-marquillies-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Treintickets kopen naar Marquillies gaat het snelst via het internet. Bekijk onder andere praktische platforms die ticketprijzen van betrouwbare maatschappijen inzichtelijk maken. Op die manier ontvang je alle routes en prijzen op 1 plek Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een leuk alternatief: reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). Hieronder bespreken we de meest gebruikte boekingssites.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke manier om jouw reis in Europa te plannen.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.sncf.com: routes zoeken en kaartjes bestellen bij de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: kies uit meer dan 85.000 bestemmingen tegen de beste prijzen.
  6. Treinrondreis.nl: kleinschalig team met toffe reizen en uitstekende service.
  7. Interrail: met 1 pas reizen door meer dan 33 landen.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: de tofste pakketreizen per trein boeken.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: de mooiste hotels vlakbij het station.

Belangrijke info over treinreizen naar Marquillies

Het Franse railnetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). De valuta is de Euro (EUR). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De stroomsterkte is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +33. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Zijn er andere vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook alles lezen over Reisbestemmingen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden
SpreektaalFrans
BetalingenEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Officiële boekingssite ticketswww.sncf.com
Telefonische bestellingen0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote hubsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Nationale bezienswaardigheidBiarritz

Bekijk de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Vergelijk kortingsacties en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Marquillies

Interrailen in Frankrijk

De Interrailpas is een speciaal treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Frankrijk en andere Europese landen. Bij de nationale treinen kan je vrij reizen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dat kan geprint of digitaal). Let goed op: bij een aantal treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Aan de hand van de fraaie Interrail App kan je heel snel reizen inkopen, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het handige van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt gaan en staan waar je wil Het Interrailen naar Marquillies kan heel interessant zijn. Juist als je ook uitstapjes wilt maken naar andere locaties in Frankrijk of bezienswaardigheden als Biarritz. Zo’n Frankrijkpas is er vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) is er vanaf €189.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (beschikbaar vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen dien je apart een stoel te reserveren.

Tips voor goedkope treinkaartjes naar Marquillies kopen

Treintickets bestellen naar station Marquillies centrum kan je op diverse manieren doen. De tarieven zijn zeer wisselend. In het onderstaande blok geven onze experts gratis tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: reis doordeweeks en niet in het weekend.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies geen hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: check kortingsacties op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: antwoorden op vragen omtrent vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Marquillies?

Treintickets naar Marquillies in Frankrijk zijn te reserveren via NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Soms is geen directe verbinding mogelijk. Je kan dan gaan vergelijk via boekingsplatforms zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze platforms verschaffen inzicht in routes en onkosten van alle erkende vervoerders van bestemmingen in de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Marquillies?

Jouw stedentrip kan beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt moeiteloos je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Amersfoort Vathorst, Eygelshoven Markt of Zaandam. Veel treinverbindingen naar Marquillies starten vanaf het station van Amsterdam. En uiteraard ook Apeldoorn, Den Haag, Arnhem, Breda, Almelo en Hengelo, Schiphol, Deventer, Hilversum, Utrecht zijn zogenaamde internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. Eurostar, TGV, Thalys, internationale intercity, Nightjet.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een handig vervoermiddel voor ouders met kinderen. Kinderen kunnen onderweg een puzzel maken, door de wagon lopen of tekenfilms kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Ook basisschoolkinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met de hele familie per spoor te reizen. De hedendaagse korting voor kinderen kan variëren per touroperator. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en regels.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Zo’n nachttrein is een duurzame vorm van reizen. We raden het aan voor vakanties naar het buitenland. Een slaaptrein is gemaakt om comfortabel in de nacht te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met fantastische voorzieningen. Voorbeelden zijn: bedden, slaapbanken, was- en toiletruimtes en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is klimaatbewust en avontuurlijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt. In de internationale trein naar Marquillies is een fiets vaak toegestaan. Soms kan de fiets gratis mee, maar in de meeste gevallen is een apart fietskaartje nodig. Voor de grote trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De regels voor het meenemen van de fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt vaak gezien als handbagage en kan meestal gratis mee. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Instappen met jouw hond in de trein naar Marquillies kan vaak zonder problemen. Er gelden hiervoor unieke voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die op schoot van de reiziger passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Als het gaat om grotere huisdieren koop je een speciaal kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van SNCF (www.sncf.com).