logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Magneux vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Magneux? Deze mooi Franse vakantieplek is gemakkelijk per trein te bezoeken. Een treinvakantie levert je veel gemak op. Geen last van files, kwalitatief goede stoelen met meer dan genoeg beenruimte, je ziet de meest schitterende landschappen en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Frankrijk. Daarbij is een treinrondreis een duurzame keuze. Via deze treinreis-vergelijker verstrekken we belangrijke info over het reserveren van treinkaartjes naar Magneux vanaf locaties zoals Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem. Ook tref je praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en aanvullende suggesties over het reizen met de trein.

  • Dankzij de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Magneux (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Station Breda, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, of jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk gaan treinreizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? In dat geval raden we interrailen aan met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-magneux-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Magneux boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Er zijn prettige stoelen en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Vanuit je stoel raak je verwonderd door de mooie natuur en steden. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Magneux-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Heel geschikt voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hierna vertellen we in de meest ideale volgorde hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Hulp bij een treinticket kopen naar Magneux (Frankrijk)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Magneux kan het handigst via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een vergelijkingssite als Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te boeken via www.diplomatie.gouv.fr of door het klantenservicenummer 0033184943635.

  2. Selecteer data en treinstations

    Geef door vanaf welke stad jouw treinvakantie moet beginnen. Veel mensen kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij jouw lokale station. Zoals Almere Parkwijk of Kampen Zuid. De website checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw lokale treinstation. Maak ook een beslissing over de actuele vertrektijden en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reisgezelschap

    Selecteer het aantal passagiers en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kinderen is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor senioren is er soms ook een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Kan jij gebruik maken van een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Vergeet deze niet toe te voegen voor actuele tarieven.

  4. Kies een reisroute

    De zoekmodule vertoon nu de snelste treintrajecten en de onkosten. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de tijdstippen van vertrek, de verwachte reistijd, hoe vaak en waar je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Op die manier vind je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Magneux. Voor sommige vertrekdagen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele vergelijkingsplatformen verstrekken ook details over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s voor meer comfort

    In de laatste stap kan je de nodige extra’s toevoegen. Reserveer bijvoorbeeld een luxer 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Het treinkaartje zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Magneux vinden?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket direct online

Op vakantie met de trein naar Magneux (Frankrijk)

Vanuit de trein ervaar je alvast het groene Frankrijk. Dit land kent 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Magneux is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 17,2 graden °C (zeeklimaat). De heetste maand is juli (gemiddeld 28,3 graden) en de maand met de laagste temperaturen is januari (plus minus 9,1 graden °C). Nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Dit is een heerlijke Franse plek om te ontdekken. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, kerstvakantie, zomervakantie, midweek, weekendje weg, voorjaarsvakantie, meivakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met fraaie kerken en gebouwen en schattige winkeltjes. Ervaar ook de speciale Franse gerechten bij een van de eetgelegenheden. In de nabije omgeving zijn diverse uitstapjes te plannen. Verder kan je hier uitstekend wandelen, fietsen, paardrijden, tafeltennissen en andere avonturen beleven.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Mooie dorpjes en plekjes om te bekijken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor prachtige wandelingen en aantrekkelijke fietstochten.
  • Verdiep je ook in bekende bezienswaardigheden zoals: Aquaboulevard.
  • Franse appartementen, bungalows, glampings, B&B’s, vakantiehuisjes, hotels zijn uitstekend bereikbaar met het OV (deelfiets, taxi, metro, bus).
  • Eventueel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het handige van een internationale treinreis dan honderden stations te bereiken zijn per rails. Zo’n vakantie naar Magneux per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder behandelen we aanvullende informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Fouilloy, Tarente en Oberwiesenthal.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  2. Amsterdam Centraal: gemakkelijk te bereiken met de bus, auto, fiets of taxi.
  3. Rotterdam Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  4. Den Haag Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  5. Schiphol Airport: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  6. Leiden Centraal: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  7. Breda: grote wachtruimtes en volop winkels.
  8. Eindhoven Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  10. Nijmegen: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  11. Arnhem Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  12. Amersfoort Centraal: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  13. Haarlem: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  14. Zwolle: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  15. Delft: er komen dagelijks honderden treinen langs.

Check ook: Groningen, Hilversum, Schiedam, Dordrecht, Gouda, Tilburg, Almere, Hengelo, Zaandam, Hoofddorp, Zutphen, Assen of Lelystad, Enschede, Venlo, Ede / Wageningen, Alkmaar, Roosendaal.

treinvakantie-magneux-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

Jouw treintickets kopen naar Magneux gebeurt hoofdzakelijk via internet. Je kunt gebruik maken van servicegerichte platforms die de kaartjes van veel Europese vervoersmaatschappijen inzichtelijk maken. Je hebt dan alle opties en prijzen in 1 overzicht. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In de lijst hieronder verstrekken we onze top-10 ticketwebsites.

  1. Omio: meer dan 1000 aangesloten partners (bus, trein en vluchten).
  2. Thetrainline: voordelig en simpel de goedkoopste treintickets vinden.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.sncf.com: boeken via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: doorzoek het complete aanbod losse tickets, vakanties en autotreinen.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: handige website met snelle zoekfunctie en bestelmodule.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: deze touroperator biedt stedentrips door heel Europa.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Nuttige informatie over treinreizen naar Magneux

Het Franse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te boeken op www.sncf.com of telefonisch via 0033184943635. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijke knooppunten in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand naar hoofdstad Parijs is circa 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De netspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +33. In nood? Bel 112. Wil je iets anders weten? Ga dan naar de officiële website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit portaal lees je ook meer informatie over Luxe treinreis.

LandFrankrijk
Jaartemp.17,2 graden
Nationale taalFrans
BetalingenEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonische bestellingen0033184943635
Populaire treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
SpoorwegknooppuntenParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidAquaboulevard

Laat je verrassen door de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Check lopende aanbiedingen en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Magneux

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een bijzonder treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij het merendeel van de treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (via App op je telefoon). Goed om te weten: bij sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Dankzij de handige Interrail App kan je eenvoudig reizen inkopen, offline treintijden opzoeken en reserveringen boeken. Het praktische van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Magneux is dus een hele praktische oplossing. In het bijzonder als je later nog wilt doorreizen naar een andere streek in Frankrijk of bezienswaardigheden als Aquaboulevard. Zo’n Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €189.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Via de Frankrijkpas (te betellen vanaf €127) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Magneux kopen

Treintickets bestellen naar station Magneux centrum kan op verschillende manieren. De prijzen zijn per trein, traject en dag weer anders. In het gedeelte hieronder verstrekken we gratis tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Wees flexibel: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Kies een langzamere route: stap niet in een hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en seniorenkorting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Magneux?

Treintickets naar Magneux in Frankrijk bestel je via www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten vindt het systeem geen directe route. Dan kun je gebruik maken van ticket aanbieders zoals Omio.com of Thetrainline.com. Zij analyseren treintijden en tarieven van tientallen trein- en busbedrijven van bestemmingen in de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Magneux?

Jouw rondreis begint al bij het lokale NS-station. Je kunt gewoon vertrekken vanaf stations zoals Almere Muziekwijk, Leiden Lammenschans of Rijssen. Flink wat treinverbindingen naar Magneux lopen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Maar ook Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Breda, Almelo en Schiphol, Utrecht, Rotterdam, Hengelo, Hilversum zijn erkende internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Thalys, internationale intercity, Nightjet, ICE, Eurostar.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk een spel spelen, door de wagon lopen of een boekje lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. De tieners hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met (klein)kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De exacte korting voor kinderen kan weer afwijken per land, operator en leeftijd. Check www.diplomatie.gouv.fr voor de geldende kindertarieven en algemene voorwaarden.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

De nachttrein is een tijdbesparende oplossing qua reizen. Deze zijn ideaal voor lange ritten. De slaaptrein is ideaal om comfortabel in de nacht te reizen. Je geniet van een hoog comfortniveau met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je geniet onder andere van: een compartiment met eigen bed, slaapstoelen, was- en toiletruimtes en een speciaal buffetrijtuig. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een vakantie met de fiets is duurzaam en avontuurlijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook als je reist met de internationale trein naar Magneux is jouw fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in veel treinen moet je beschikken over een fietskaartje. Soms heb je een aparte wagon voor fietsen. De kosten en regels voor het meenemen van de fiets zijn per treintype weer wisselend. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingevouwen fiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kost je dus niets extra’s. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Magneux is doorgaans mogelijk. De vervoerder stelt daarvoor wel speciale voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die op schoot van de reiziger passen of die je in een draagtas kunt houden mag je vaak gratis meenemen. Bij grotere honden is een speciaal vervoerbewijs nodig. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en soms is een muilkorf verplicht. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).