logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Larche vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Larche? Deze bijzondere Franse vakantieomgeving heeft een gunstig gelegen treinstation. Het reizen met de trein wordt steeds populairder. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een fijne stoel met veel bewegingsruimte, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Tevens is een reis met de trein een milieuvriendelijke keuze. Met behulp van onze experts zoek jij praktische info over het reserveren van treinkaartjes naar Larche vanaf onder andere Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven. Ook bekijk jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en handige details over het reizen met de trein.

  • Dankzij een treinverbinding reis je ongestoord naar Larche (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Den Haag HS, Zwolle, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? Dan kan je Interrailen met de Frankrijkpas (kosten +/- €127).
treinkaartje-larche-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Larche boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je hebt hier prettige stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Terwijl je reist profiteer je van een tof uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Larche-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Ideaal voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In onze adviestool delen we in diverse stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

How-to: treinticket kopen naar Larche (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Larche kan je binnen enkele minuten doen. Je kunt kijken naar een handige Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je reserveren via www.diplomatie.gouv.fr of door te bellen naar 0033184943635.

  2. Kies stad/station en datum

    Selecteer vanaf welk station je wilt vertrekken. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf een NS-station in de regio. Denk bijv. aan Feanwâlden & Leiden Lammenschans. Het systeem bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw adres. Bekijk ook de ideale heenreis datum en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Kies het aantal passagiers en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen tot 14 jaar is er een interessante kinderkorting. Ook voor senioren geldt in sommige gevallen de speciale seniorenkorting (tot maar liefst 50% korting). Kan jij gebruik maken van een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Voeg deze dan toe voor actuele tarieven.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De boekingssite bied nu de beschikbare treintrajecten en de tarieven. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Let goed op de vertrektijd, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak en waar je moet overstappen en de treinvervoerders. Dankzij deze boekingssites vind je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Larche. Voor sommige plekken zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verscheide boekingsplatformen verstrekken ook details over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Boeking bevestigen

    Hier kun je extra services toevoegen. Je kunt kiezen voor een comfortabele 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een mooie plek bij het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). De treintickets ontvang je per e-mail (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). De rekening kun je betalen met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De voordeligste tickets voor de trein naar Larche reserveren?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Larche (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt kom je op een mooie manier in aanraking met het inspirerende Frankrijk. Dit land heeft om en nabij de 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Larche is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 °C (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (+/- 28,3 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (+/- 9,1 graden). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een zeer populaire Franse plek om te ontdekken. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, midweek, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, weekendje weg, meivakantie, zomervakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met leuke steegjes en leuke winkeltjes. Ervaar ook de speciale Franse delicatessen in de sfeervolle restaurants. In de omliggende regio zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Daarbij is de omgeving geschikt voor fietsen, hiken, ponyrijden, zwemmen en workshops volgen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes om te bekijken.
  • Een bosrijk gebied voor prachtige wandeltochten en urenlange fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Musée Rodin.
  • Franse glampings, appartementen, campings, bungalows, hotels, vakantiehuisjes bereik je gemakkelijk met het OV (deelfiets, metro, bus, tram).
  • Optioneel een luxe verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het praktische van een vakantie per spoor is dat duizenden Europese stations per spoor te bereiken zijn. De vakantie naar Larche per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bieden wij extra info over de grootste stations van het land. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Saint-Amand-Longpré, Pontorson & Novillars.

  1. Utrecht Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  2. Amsterdam Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  3. Rotterdam Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  4. Den Haag Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  5. Schiphol Airport: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  6. Leiden Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  7. Breda: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  8. Eindhoven Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  10. Nijmegen: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  11. Arnhem Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  12. Amersfoort Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  13. Haarlem: prettig station met ruim aanbod winkels.
  14. Zwolle: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  15. Delft: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.

Bekijk ook: Tilburg, Zaandam, Gouda, Dordrecht, Hilversum, Groningen, Almere, Zutphen, Maastricht, Hengelo, Hoofddorp, Zaandam en Alkmaar, Ede / Wageningen, Roosendaal, Lelystad, Enschede, Roermond.

treinvakantie-larche-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

De treintickets kopen naar Larche kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Zo kun jij bijv. surfen naar innovatieve platforms die de treinkaartjes van veel Europese maatschappijen op 1 plek verzamelen. Zo krijg je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een alternatief is het kopen van een treinpas zoals Interrail. Hieronder bespreken we de meest gebruikte reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: altijd de beste prijs voor jouw treinreis in Europa.
  2. Thetrainline: in een oogopslag de beste treintickets voor jouw reis zoeken.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: biedt reismogelijkheden in alle Europese landen.
  8. Green Tickets: deur-tot-deur routeplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Praktische info over treinreizen naar Larche

Het Franse spoornetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn vindbaar op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand naar de hoofdstad Parijs is zo’n 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). De nationale munt is de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. Men spreekt hier Frans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De netspanning is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Wil je iets anders weten? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform kan je ook verder lezen over Stedentrip.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden celsius
TalenFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonisch tickets kopen0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
SpoorwegknooppuntenParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidMusée Rodin

Boek de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Toon de beste acties en boek de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Larche

Interrailen in Frankrijk

De Interrailpas is een treinpas wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je zonder extra handeling instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (dit kan met de Interrail App). Opmerking: bij afwijkende treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Via de gratis Interrail App kan je gemakkelijk reizen vastleggen, actuele vertrektijden bekijken en reserveringen boeken. Het mooie van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Larche is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Helemaal als je ook interesse hebt in andere locaties in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Musée Rodin. De Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €185.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Via de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • Middels de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Larche kopen

Treintickets bestellen naar station Larche centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven kunnen elk moment veranderen. In het lijstje hieronder delen reisexperts gratis tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Stel niet te hoge eisen: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies niet voor de hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen: check zo nu en dan de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: extra voordelig reizen met kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Larche?

Treintickets naar Larche in Frankrijk bestel jij online via www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten kan je geen directe treinroute vinden. Dan kun je gebruik maken van reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines analyseren trajecten en prijzen van treinkaartjes van tienduizenden bus- en treinmaatschappijen binnen Europese landen.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Larche?

Jouw weekendje weg begint al bij het NS-station om de hoek. Je kunt zonder problemen vertrekken op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Arnhem Presikhaaf, Nijmegen of Sauwerd. Veel van de treinverbindingen naar Larche beginnen vanaf het station van Amsterdam. En tevens ook Almelo, Breda, Den Haag, Apeldoorn, Amersfoort en Schiphol, Hilversum, Deventer, Hengelo, Utrecht zijn internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. Thalys, TGV, ICE, Eurostar, internationale intercity.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor ouders met kinderen. Een kind kan tijdens de reis kleuren, een rondje maken of lezen. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met (klein)kinderen per spoor te reizen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan weer anders zijn per land, operator en leeftijd. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en spelregels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. De slaaptrein is ontwikkeld om comfortabel in de nacht te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met exclusieve voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen bedplaats, luxe zit/ligstoel, sanitaire voorzieningen en een restaurant of bordbistro. Op sommige internationale trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is een duurzame keuze en maakt het avontuur compleet. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. In de internationale trein naar Larche is een fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar vaak heb je echt een speciale fietsticket nodig. Op sommige trajecten kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor het inchecken van je fiets zijn per touroperator weer anders. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt beschouwd als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Larche is meestal geen probleem. Lees vooraf goed de extra voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die op schoot kunnen of die je in een draagtas kunt houden zijn doorgaans gratis om mee te nemen. In het geval van grote dieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Uitzondering op deze regels zijn de blindengeleidehonden. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).