logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Langres vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Langres? Deze prachtige Franse vakantieregio heeft een gunstig gelegen treinstation. Een treinvakantie heeft veel voordelen. Je ervaart geen problemen met files, kan zitten op een lekkere stoel met leuning en beenruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Eveneens is een reis met de trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze website vind je belangrijke informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Langres vanaf onder andere Leiden Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal. Eveneens tref je een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en belangrijke tips over het reizen per spoor.

  • Dankzij een treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Langres (Frankrijk).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Station Den Haag HS, Zwolle, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Breda, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk gaat het reizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-langres-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Langres boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je hebt hier royale stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt een grote koffer meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Tijdens het rijden geniet je van de geweldige omgeving. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Langres-Centraal, in of nabij het centrum. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan lees je in vijf stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Langres (Frankrijk)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Langres is eenvoudig te doen. Je kunt kijken naar een handige Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kan ook kiezen voor de service van NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men boeken middels www.diplomatie.gouv.fr of per telefoon via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Geef door vanaf welke stad jouw vakantie gaat beginnen. Veel mensen kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het treinstation in jouw eigen buurt. Denk aan Boxmeer of Nijmegen Goffert. De zoekfunctie analyseert dan supersnel de beste route vanaf het ingevoerde station. Bekijk ook de dag en het tijdstip van vertrek en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Reizigers doorgeven

    Kies het aantal mensen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen tot 14 jaar is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor 65-plussers is er soms ook een behoorlijke seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De zoekmodule geeft nu de beste treintrajecten en de onkosten. Je ontdekt meteen de goedkoopste treinreis. Overweeg wel het exacte tijdstip van vertrek, de duur van de treinreis, de stations waarop je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Dankzij deze boekingssites vind je gelijk de beste of snelste treinroute naar Langres. Soms zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Verschillende vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    Nu kan je indien gewenst enkele extra’s kiezen. Denk aan een luxer 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, een zitplek bij elkaar of een eigen compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Voer hierna de passagiersgegevens in. De tickets krijg je per mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

Voordelige tickets voor de trein naar Langres vinden?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Langres (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit ontdek je alvast het authentieke Frankrijk. Het land heeft +/- 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Langres is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 graden (zeeklimaat). De warmste periode is juli (+/- 28,3 graden celsius) en de meest frisse maand is januari (plus minus 9,1 °C). De nationale feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een mooie Franse plek voor jouw vakantie. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, midweek, meivakantie, kerstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg. Neem een kijkje in het centrum van de stad met monumentale gebouwen en toffe winkeltjes. Proef ook de typische Franse gerechten in een van de vele restaurants. Vlakbij kun je ook veel excursies doen. Daarbij kan je hier uitstekend hiken, fietsen, ponyrijden, een quad huren en museums bezoeken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Mooie dorpjes en plekjes om te bekijken.
  • Een natuurlijke omgeving voor mooie wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Informeer ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Futuroscope.
  • Franse bungalows, vakantiehuisjes, glampings, campings, B&B’s, appartementen zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (deelfiets, tram, bus, metro).
  • Bekijk ook opties voor een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het mooie van reizen per spoor is dat alle bestemmingen te bereiken zijn per rails. Jouw vakantie naar Langres per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder vind je handige details over de meest drukke stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Longobardi, Saint-Martory & Loano.

  1. Utrecht Centraal: verbonden met veel stations.
  2. Amsterdam Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  3. Rotterdam Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  4. Den Haag Centraal: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  5. Schiphol Airport: goede parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  7. Breda: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  10. Nijmegen: genoeg parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: verbonden met andere grote intercity-stations.
  12. Amersfoort Centraal: goede service en (online) ondersteuning.
  13. Haarlem: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  14. Zwolle: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  15. Delft: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Schiedam, Gouda, Tilburg, Zaandam, Groningen, Dordrecht, Zaandam, Assen, Maastricht, Zutphen, Almere, Hengelo & Alkmaar, Venlo, Enschede, Lelystad, Ede / Wageningen, Roosendaal.

treinvakantie-langres-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Langres gaat het snelst via het internet. Tip: gebruik een van de innovatieve vakantievergelijkers die de treinkaartjes van meerdere trein- bus- en veerdiensten voor je voorschotelen. Zo zie jij alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Ook interessant is een Interrail pas kopen. In de lijst hieronder vind je de meest gebruikte ticketwebsites.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke reisplanner voor bus, boot, trein en vliegtuig.
  2. Thetrainline: treintickets boeken in meer dan 45 landen via ruim 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten
  4. www.sncf.com: officiële boekingsmodule van de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: expert met de goedkoopste treinkaartjes en georganiseerde rondreizen.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: biedt service voor het hele gezin.
  8. Green Tickets: de Europese reisplanner van de toekomst.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Wat je moet weten over treinreizen naar Langres

Het Franse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of per telefoon op 0033184943635. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een goede bereikbaarheid. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is ongeveer 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De stroomspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. In nood? Bel 112. Heb je overige vragen? Betrouwbare landeninformatie is te verkrijgen via www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via deze website bieden we ook meer details over Wintersport.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden °C
SpreektaalFrans
BetalingenEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Treinticketshopwww.sncf.com
Telefonisch kaartjes kopen0033184943635
Soorten treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote spoorwegstationParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidFuturoscope

Ontdek volledig verzorgde treinrondreizen in Frankrijk

Vind lopende aanbiedingen en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Langres

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een treinpas wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en andere Europese landen. Bij de nationale treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dat kan geprint of digitaal). Niet vergeten: bij afwijkende treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met de speciale Interrail App kan je gemakkelijk reizen inkopen, actuele vertrektijden bekijken en reserveringen boeken. Het mooie van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Langres kan heel interessant zijn. Juist als je gaat doorreizen naar een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden als Futuroscope. Een Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €198.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Een ontzettend duurzame manier om Europa te zien.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Met de Interrail Global Pass mag je onbeperkt reizen in vrijwel heel Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Langres kopen

Treintickets bestellen naar station Langres centrum gebeurt in 2024 hoofdzakelijk online. De kosten zijn zeer wisselend. In de volgende opsomming delen we tips en adviezen hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: de goedkoopste tickets koop je maanden voor vertrek.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies een langere reistijd: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bekijk regelmatig de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en ouderenvoordeel: extra lage prijzen voor kids en oudere reizigers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Langres?

Treintickets naar Langres in Frankrijk bestel je via www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Voor sommige dagen is er niet altijd een goede route beschikbaar. Je kan dan gaan vergelijk via boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze handige sites bekijken en vergelijken vertrek opties en prijsverwachtingen van duizenden trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Via welke treinstations kan je reizen naar Langres?

Jouw vakantie kan in principe beginnen bij jouw plaatselijke NS-station. Je kan probleemloos je reis beginnen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Boxmeer, Hurdegaryp of Scheemda. Een hoop treinverbindingen naar Langres beginnen vanaf het station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Breda, Arnhem, Den Haag, Almelo, Amersfoort en Utrecht, Deventer, Rotterdam, Schiphol, Hengelo zijn voorbeelden van internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. internationale intercity, Thalys, Eurostar, TGV, Nightjet.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Jonge kinderen kunnen heerlijk spelen, rondlopen of youtube kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Iets oudere kids hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met de hele familie een leuke vakantie per spoor te boeken. De precieze korting voor kinderen varieert per treinoperator. Raadpleeg www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en voorwaarden.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Een nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. De kwaliteit van de service is hoog en je beschikt over diverse voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapplek, speciale stoelen om in te slapen, was- en toiletruimtes en een restaurant of bordbistro. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een vakantie met de fiets is een duurzame keuze en geeft veel vrijheid. Je bent ontzettend flexibel. Voor de internationale trein naar Langres is jouw fiets vaak toegestaan. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar normaal gesproken heb je echt een speciale fietsticket nodig. Soms moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De regelgevingen voor het inchecken van je fiets zijn weer anders per treintype. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een ingeklapte vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en kost je dus niets extra’s. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Samen met de hond in de trein naar Langres kan vaak zonder problemen. Je moet wel rekening houden met speciale voorwaarden. Kleine honden die bij je op schoot passen of die je in een mandje of tas kan vervoeren mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Als het gaat om grotere huisdieren dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Houd je hond goed aangelijnd en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van SNCF (www.sncf.com).