logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Fumay vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Fumay? Deze mooi Franse plek kan je prima met de trein bereiken. Het reizen met de trein heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Je ervaart geen problemen met files, een heerlijke stoel inclusief stopcontact en Wifi, je geniet van het bijzondere uitzicht en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Bovendien is een reis met de trein een milieuvriendelijke keuze. Op deze website vind je uitgebreide suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Fumay vanaf locaties als Eindhoven, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal. Ook bekijk jij een handig stappenplan, treinschema’s en nuttige details over de plek van bestemming.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Fumay (Frankrijk).
  • Reis vanaf stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Zwolle, Station Den Haag HS, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk reis je hoofdzakelijk met de SNCF (www.sncf.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-fumay-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Fumay boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt heerlijke comfortabele stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt veel bagage meenemen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens de rit kun je naar buiten kijken en genieten van de mooie natuur en steden. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Fumay-Centraal, niet ver van het centrum. Een uitstekende vervoermiddel voor een zomervakantie, citytrip of weekend weg. In de lijst hieronder check je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Fumay (Frankrijk)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Fumay doe je via het internet. Zo kun je kiezen voor een boekingsplatform zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk zijn te boeken via www.diplomatie.gouv.fr of via 0033184943635.

  2. Selecteer data en treinstations

    Kies vanaf welke plek jouw treinvakantie moet beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam-Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een NS-station in de regio. Zoals Breda & Naarden-Bussum. De boekingssite kijkt wat de beste route is vanaf de gekozen plek. Denk ook vast na over de beschikbare vertrekdatums, tijden en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Aantal reizigers selecteren

    Kies het aantal mensen en kies per passagier de leeftijd. Voor kids tot een jaar of 15 is er meestal een kinderkorting. Ook voor ouderen geldt in sommige gevallen een aantrekkelijke seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Kies een reisroute

    De vergelijker vertoon nu alle mogelijke treintrajecten en de tarieven. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Let goed op de vertrek momenten, de totale reistijd, de stations waarop je moet overstappen en de treinmaatschappij. Als je dat doet vind je in enkele minuten de beste of snelste treinroute naar Fumay. In sommige gevallen zijn er geen directe routes te vinden. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Enkele vergelijkingswebsites kunnen ook advies geven over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra comfort kiezen

    In de laatste stap kan je diverse services en producten toevoegen. Neem bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinkaartje ontvang je per e-mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De totale koopsom kan je voldoen middels alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Fumay vergelijken?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Fumay (Frankrijk)

Zodra je onderweg bent ervaar je alvast het mooie Frankrijk. Het land heeft plusminus 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Parijs. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Fumay is mei, juni en september. De doorsnee jaartemperatuur is 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (zo’n 28,3 graden) en een wat koudere periode is januari (plus minus 9,1 graden). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een fantastische Franse plek om vakantie te vieren. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, zomervakantie, midweek, herfstvakantie, weekendje weg, voorjaarsvakantie, meivakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met zijn kenmerkende architectuur en plaatselijke winkels. Probeer ook zeker de lokale Franse specialiteiten in de sfeervolle restaurants. In de nabije omgeving kun je ook veel excursies doen. Overdag kan je in deze omgeving super mooi hiken, fietsen, bowlen, racefietsen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • Toeristische dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor korte en lange wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Ook vind je populaire bezienswaardigheden zoals: Orléans.
  • Franse B&B’s, vakantiehuisjes, glampings, appartementen, hotels, bungalows zijn prima te bereiken per OV (tram, taxi, metro, deelfiets).
  • Informeer ook naar een all-inclusive verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het mooie van een internationale treinreis dat alle bestemmingen te bereiken zijn per rails. De vakantie naar Fumay per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder behandelen we aanvullende informatie over de grotere intercity stations in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Sotkamo, Dieulouard en Oldenburg.

  1. Utrecht Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  3. Rotterdam Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  4. Den Haag Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  5. Schiphol Airport: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  6. Leiden Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  7. Breda: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  8. Eindhoven Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  10. Nijmegen: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  11. Arnhem Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  12. Amersfoort Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  13. Haarlem: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  14. Zwolle: prettig station met ruim aanbod winkels.
  15. Delft: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.

Andere gunstige stations: Dordrecht, Groningen, Tilburg, Gouda, Hilversum, Zaandam, Zaandam, Hengelo, Assen, Maastricht, Hoofddorp, Zutphen en Ede / Wageningen, Roosendaal, Roermond, Lelystad, Alkmaar, Enschede.

treinvakantie-fumay-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Fumay gaat tegenwoordig meestal via internet. Bezoek bijvoorbeeld servicegerichte vakantievergelijkers die prijzen en tijden van meerdere vervoersmaatschappijen inzichtelijk maken. Zo zie jij alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het onderstaande stukje behandelen we de meest handige zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: de meest complete internationale reisplanner.
  2. Thetrainline: doorzoek treintickets van meer dan 250 vervoersmaatschappijen.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.sncf.com: het boekingsportaal van de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets naar/vanaf vrijwel alle Europese stations.
  6. Treinrondreis.nl: alle trein-pakketreizen standaard gedekt via STO garant.
  7. Interrail: biedt service voor het hele gezin.
  8. Green Tickets: de zoekmachine voor het vinden van duurzame reizen.
  9. TUI: mooie pakketreizen zonder zorgen over inchecktijden en max. kilo bagage.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: premium en betaalbare hotelkamers dichtbij het station.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Fumay

Het Franse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan je zoeken op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De afstand tot de hoofdstad Parijs is circa 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. De voertaal is Frans. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De stroomspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De nationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +33. Het noodnummer is 112. Meer weten? Bekijk dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op dit platform vertellen we je ook meer over Rondreizen.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden celsius °C
Gesproken taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticketshopwww.sncf.com
Telefonische support0033184943635
Soorten treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
SpoorwegknooppuntenParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bezochte bezienswaardigheidOrléans

Ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Doorzoek kortingsacties en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Fumay

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een uniek treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij de reguliere treinen kan je gewoon instappen als je beschikt over een Interrail pas (geprint of per App). Opmerking: voor sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met behulp van de populaire Interrail App kan je heel simpel reizen inplannen, offline treintijden opzoeken en een zitplaats boeken. Het voordeel van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Fumay is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Juist als je ook interesse hebt in een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Orléans. Een Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) bestel je vanaf €185.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (vanaf €127) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Frankrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je apart een stoel te reserveren.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Fumay kopen

Treintickets bestellen naar station Fumay centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen kunnen flink variëren. In de volgende opsomming deelt onze expert tips en adviezen hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Wees flexibel: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Neem bewust een langere route: kies geen hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en ouderenvoordeel: extra lage prijzen voor kids en 60-plussers in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Fumay?

Treintickets naar Fumay in Frankrijk reserveer je via NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Mogelijk is geen directe verbinding mogelijk. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze platforms delen gegevens over routetijden en prijzen van erkende treinmaatschappijen van Europese regio’s.

Via welke treinstations kan je reizen naar Fumay?

Jouw vakantie begint bij het lokale NS-station. Je kunt eenvoudig starten met de vakantie op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Deinum, Helmond Brandevoort of Veenendaal Centrum. Veel treinverbindingen naar Fumay beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Maar ook Arnhem, Apeldoorn, Almelo, Breda, Den Haag en Schiphol, Utrecht, Deventer, Hengelo, Rotterdam vallen onder de noemer internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Nightjet, internationale intercity, Eurostar, ICE, Thalys.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een handig vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Een kind kan tijdens de reis samen spelletjes doen, naar buiten kijken of filmpjes kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met het hele gezin eens op vakantie te gaan via het spoor. De uiteindelijke korting voor kinderen wisselt per touroperator. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de geldende kindertarieven en voorwaarden.

Hoe werkt de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Ze bieden een hoog comfort met uitstekende voorzieningen. Onder andere: een eigen bedplaats, een comfortabele ligstoel, sanitaire voorzieningen en een speciaal buffetrijtuig. Op langere trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is milieuvriendelijk en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook als je reist met de internationale trein naar Fumay is een fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in de regel is een apart fietskaartje nodig. In sommige omstandigheden is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De wetgevingen voor het inchecken van je fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets in opgevouwen toestand geldt meestal als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Instappen met jouw hond in de trein naar Fumay is doorgaans mogelijk. Houd rekening met de huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes die andere reizigers niet hinderen of in een kooitje of mand passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Bij grotere honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van SNCF (www.sncf.com).