logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Forbach vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Forbach? Deze natuurrijke Franse reisbestemming bezoek je gemakkelijk met de trein. Met de trein op vakantie gaan levert je veel gemak op. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, beschikt over een goede stoel met voldoende beenruimte, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Bovendien is treinvervoer veel beter voor het milieu. Op dit platform bekijk jij belangrijke info over het reserveren van treinkaartjes naar Forbach vanaf onder andere Eindhoven, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal. Daarbij bekijk jij een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en handige tips over de plek van bestemming.

  • Door te kiezen voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Forbach (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Nijmegen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, of jouw lokale treinstation.
  • In Frankrijk wordt voornamelijk gereist met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (prijzen +/- €127).
treinkaartje-forbach-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Forbach boeken

Een trein is ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Je hebt hier stoelen met beenruimte plus stopcontacten en wifi. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens het rijden heb je een prachtig uitzicht. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Forbach-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Ideaal voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hieronder onderzoek je in diverse stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Forbach (Frankrijk)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Forbach doe je meestal via internet. Bekijk daarvoor een boekingssite zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het handigst bij www.diplomatie.gouv.fr of door contact op te nemen via 0033184943635.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Beslis vanaf welke plaats jouw vakantie gaat beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam-Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor jouw lokale station. Denk bijv. aan Emmen en Spaubeek. De tool raad aan wat een goede route is vanaf jouw woonplaats. Vergeet niet de gewenste datum van vertrek en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reisgezelschap

    Bepaal de grootte van de groep en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor jongeren is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Voor oudere reizigers kan je soms aanspraak maken op een interessante seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De zoekfunctie geeft nu de mogelijke treintrajecten en de onkosten. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrektijd, het aantal uur dat de reis duurt hoe vaak en waar je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Zodoende vind je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Forbach. Voor sommige plekken is er geen route beschikbaar. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Diverse boekingsplatformen geven ook opties voor reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Kies extra’s

    Als laatste kan je de totale service uitbreiden. Koop bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Jouw toegangsbewijs kun je downloaden en per mail verkrijgen (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De betaling doe je met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Forbach vergelijken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Forbach (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met de omgeving van Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen bewoners (april 2024). De hoofdstad is Parijs. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Forbach is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (gemiddeld 28,3 graden) en de meest frisse periode is januari (gemiddeld 9,1 graden celsius). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een goed bereikbare Franse plek om naartoe te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, midweek, herfstvakantie, weekendje weg, meivakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met zijn kenmerkende architectuur en schattige winkeltjes. Probeer ook zeker de lokale Franse specialiteiten op een van de terrassen. In de regio zijn diverse uitstapjes te plannen. Ook kan je hier geweldig mooi hiken, fietsen, hiken, golfen en musea bezoeken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Leuke steden en dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor prachtige wandeltochten en fantastische fietstochten.
  • Bekijk ook veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Paris: Banks of the Seine.
  • Franse hotels, campings, vakantiehuisjes, glampings, B&B’s, bungalows zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (taxi, deelfiets, metro, bus).
  • Optioneel een volledig verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het voordeel van op vakantie met de trein is dat veel internationale stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. De vakantie naar Forbach per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Hieronder check je meer informatie over de meest gekozen stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar České Budějovice, Myrdal & Fredrikstad.

  1. Utrecht Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  3. Rotterdam Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  4. Den Haag Centraal: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  5. Schiphol Airport: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  6. Leiden Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  7. Breda: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  8. Eindhoven Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): van verschillende kanten te bereiken.
  10. Nijmegen: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  11. Arnhem Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  12. Amersfoort Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  13. Haarlem: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  14. Zwolle: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  15. Delft: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Dordrecht, Tilburg, Schiedam, Groningen, Zaandam, Hilversum, Hoofddorp, Hengelo, Maastricht, Zutphen, Zaandam, Almere of Roermond, Alkmaar, Enschede, Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen.

treinvakantie-forbach-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

De treintickets kopen naar Forbach gaat tegenwoordig meestal via internet. Zo kun jij bijv. surfen naar gebruiksvriendelijke reserveringsplatformen die treintickets van diverse maatschappijen inzichtelijk maken. Zo vergelijk je alle reisopties op 1 plek. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is een Interrail pas kopen. In het stukje hieronder vind je de meest handige boekingssites.

  1. Omio: eenvoudig treinreizen in Europa plannen.
  2. Thetrainline: gemakkelijk en snel de beste treinrit zoeken in Europa.
  3. NSinternational.com: eenvoudigste manier om internationale treinreizen te plannen
  4. www.sncf.com: de boekingsmodule van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: het startpunt voor jouw treinkaartjes, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinrondreizen op maat afgestemd.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: reis door Europa op een klimaatneutrale manier.
  9. TUI: de beste pakketreizen met de trein boeken.
  10. De Jong Intra: bekende touroperator met toffe treinreizen in heel Europa.
  11. Booking.com: loop vanaf het station naar het nabijgelegen geboekt hotel.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Forbach

Het Franse railnetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of via 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. De grootste treinstations in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Populaire luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn goed verbonden met het OV. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De voltage is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Wil je iets anders weten? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit portaal lees je ook meer informatie over Stedentrip.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden celsius
TaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticketshopwww.sncf.com
Telefonisch tickets kopen0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Meest populaire stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bezienswaardigheid tipParis: Banks of the Seine

Check de meest bijzondere treinrondreizen in Frankrijk

Check actuele aanbiedingen en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Forbach

Interrailen in Frankrijk

De Interrail One Country of Global Pas is een exclusief treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij de nationale treinen wordt je gewoon geaccepteerd wanneer jij de Interrail pas hebt (via App op je telefoon). Tip: bij sommige treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Door de handige Interrail App kan je heel simpel reizen vergelijken, offline treintijden opzoeken en een plek om te zitten reserveren. Het toffe van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Forbach is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Helemaal als je later nog wilt doorreizen naar een andere streek in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Paris: Banks of the Seine. De Frankrijkpas kan besteld worden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) is er vanaf €185.

  • Reis via 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in ruim 30 landen.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Dankzij de Frankrijkpas (vanaf €127) reis je onbeperkt door Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen moet je een aparte reservering doen.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Forbach kopen

Treintickets bestellen naar station Forbach centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De kosten kunnen elk moment veranderen. In het lijstje hieronder geven onze experts gratis tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: je bent duurder uit als je vlak voor vertrekdatum pas reserveert.
  2. Blijf flexibel: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Kies een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Speciale aanbiedingen: bezoek de website van de Franse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 50 plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en senioren in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Forbach?

Treintickets naar Forbach in Frankrijk zijn te boeken via NS International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Bezoek dan betrouwbare treinticketshops als Omio of Thetrainline. Zij analyseren routes en prijzen van treinkaartjes van tientallen treinmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Vanaf welke treinstations kan ik reizen naar Forbach?

Jouw citytrip kan beginnen bij het NS-station om de hoek. Je kunt moeiteloos instappen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan De Westereen, Hoevelaken of Vierlingsbeek. Veel van de treinverbindingen naar Forbach lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. En tevens ook Den Haag, Breda, Almelo, Amersfoort, Arnhem en Rotterdam, Deventer, Schiphol, Hilversum, Utrecht zijn zogenaamde internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. ICE, TGV, Nightjet, Eurostar, Thalys.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een prima vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. De jongste kids kunnen lekker een spel spelen, een rondje maken of youtube kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. De tieners kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met kleine kinderen per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen verschilt per land, operator en leeftijd. Surf naar www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en de disclaimer.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een speciaal type dat ’s nachts rijdt. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. De slaaptrein is speciaal ingericht om op luxe manier ’s nachts te reizen. Er wordt veel comfort geboden en je beschikt over diverse voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen slaapcabine, slaapbanken, een douche en toilet en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op een aantal trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is milieuvriendelijk en maakt je onafhankelijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Forbach is een fiets vaak toegestaan. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in de meeste gevallen is een apart fietskaartje nodig. In sommige omstandigheden is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De adviezen voor het meenemen van de fiets zijn per maatschappij anders. Controleer dit vooraf. Een unieke en kleine vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Op vakantie met de hond in de trein naar Forbach is in de meeste gevallen mogelijk. Je moet wel rekening houden met extra regels. Kleine honden zoals een Chihuahua die andere reizigers niet hinderen of in een mand/tas/kooi kunnen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor de echt grote honden moet je een apart ticket kopen. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en soms is een muilkorf verplicht. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Lees vooraf de regels op de website van SNCF (www.sncf.com).