logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Fismes vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Fismes? Deze natuurrijke Franse vakantieplek is gemakkelijk per trein te bezoeken. Een treinrondreis biedt veel pluspunten. Geen wegomleidingen en files, een ruime plek waar je ook je benen kunt strekken, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Frankrijk. Eveneens is een treinreis veel beter voor het milieu. Via treinvakantievergelijken.nl delen we uitgebreide informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Fismes vanaf bijvoorbeeld Arnhem, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal. Tevens bekijk jij een handig stappenplan, treinschema’s en aanvullende informatie over het reizen met de trein.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Fismes (Frankrijk).
  • Je kunt vertrekken vanaf Station Nijmegen, Station Breda, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Ons advies is dan Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-fismes-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Fismes boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je geniet van luxe stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kunt veel bagage meenemen en je vermijdt lange rijen bij de incheckbalie. Tijdens het rijden heb je een bijzonder uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Fismes-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Heerlijk voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In onderstaand overzicht delen we in enkele stappen hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Fismes (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een treinkaartje bestellen naar Fismes doe je via het internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een digitaal platform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk boek je het handigst bij www.diplomatie.gouv.fr of door te bellen naar 0033184943635.

  2. Selecteer data en treinstations

    Geef door vanaf welk station je wilt instappen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam-Centraal. Maar jouw reis kan ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk aan Castricum & Sappemeer Oost. De boekingssite bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf het gekozen treinstation. Selecteer ook de dag en het tijdstip van vertrek en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Reizigers kiezen

    Denk na over het aantal reizigers en kies per passagier de leeftijd. Voor kids tot een jaar of 15 is er mogelijk kinderkorting beschikbaar. Ook voor senioren is er dikwijls een aantrekkelijke seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De boekingssite geeft nu de beste treintrajecten en een kostenindicatie. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Analyseer de vertrektijd, de reisduur, hoe vaak je moet overstappen en de treinmaatschappij. Dankzij deze boekingssites zoek je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Fismes. In sommige gevallen zal het systeem geen routes vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Verscheide boekingsplatformen hebben ook info over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Boeking bevestigen

    Als laatste kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Je kunt kijken naar een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De treinkaartjes zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (het kan slim zijn om het wel te printen). De betaling doe je met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Fismes vergelijken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen via internet

Op vakantie met de trein naar Fismes (Frankrijk)

Vanuit de trein ervaar je alvast het schilderachtige Frankrijk. Het land heeft om en nabij de 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. De beste reistijd voor een treinvakantie in Fismes is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 17,2 graden °C (zeeklimaat). De heetste maand is juli (plus minus 28,3 graden) en de koudste periode is januari (zo’n 9,1 graden celsius). Nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een verrassende Franse plek om te ontdekken. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, kerstvakantie, zomervakantie, midweek, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, weekendje weg. Neem een kijkje in het centrum van de stad met monumenten, oude gebouwen en schattige winkeltjes. Ervaar ook de speciale Franse lekkernijen in de barretjes en restaurants. Vlakbij zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je hier uitstekend fietsen, rondwandelen, vissen, een quad huren en andere avonturen beleven.

  • Na je reis volledig uitgerust op het perron aankomen.
  • De leukste dorpjes en steden in de regio bezoeken.
  • Een prachtige groene omgeving voor mooie wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Het Louvre.
  • Franse glampings, campings, appartementen, vakantiehuisjes, B&B’s, hotels zijn prima te bereiken per OV (tram, deelfiets, metro, bus).
  • Bekijk ook opties voor een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van een vakantie per spoor is dat duizenden Europese stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Jouw vakantie naar Fismes per trein begint vanaf jouw lokale NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder check je een korte toelichting over de meest gekozen stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Fretin, Meerbusch en Loos.

  1. Utrecht Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  2. Amsterdam Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  3. Rotterdam Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  4. Den Haag Centraal: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  5. Schiphol Airport: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  6. Leiden Centraal: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  7. Breda: uitstekende parkeermogelijkheden.
  8. Eindhoven Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  11. Arnhem Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  12. Amersfoort Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  13. Haarlem: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  14. Zwolle: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  15. Delft: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.

Andere opties zijn: Dordrecht, Tilburg, Zaandam, Hilversum, Gouda, Groningen, Almere, Hengelo, Maastricht, Hoofddorp, Zutphen, Assen & Lelystad, Enschede, Alkmaar, Roermond, Roosendaal, Ede / Wageningen.

treinvakantie-fismes-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Fismes doen we steeds vaker via internet. Het beste is om te zoeken naar actuele zoek- en boekingsplatformen die treintickets van alle bekende maatschappijen vergelijken. Op basis daarvan heb je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een goed alternatief is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje behandelen we de meest handige reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: vergelijk routes, prijzen en tickets van meer dan 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: altijd aantrekkelijke deals en gunstige vertrektijden
  4. www.sncf.com: binnenlandse treinreizen boeken via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de mooiste treinvakanties met uitstekend bereikbare hotels.
  6. Treinrondreis.nl: uitstekend aanbod treinvakanties met persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: bijzondere pakketreizen inclusief tickets voor internationale trein.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: mooie en betaalbare hotels vlakbij het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Fismes

Het Franse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn vindbaar op www.sncf.com of telefonisch via 0033184943635. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Belangrijke luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn aangesloten op het rail-netwerk. De reisafstand naar de hoofdstad Parijs is ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De belangrijkste religie is rooms-katholiek. Men spreekt hier Frans. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De voltage is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit portaal bieden we ook uitgebreide info over Luxe treinreis.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden
Gesproken taalFrans
ValutaEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Officiële boekingssite ticketswww.sncf.com
Telefonische support0033184943635
Type treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Drukst bezochtste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bekeken bezienswaardigheidHet Louvre

Ontdek volledig verzorgde treinrondreizen in Frankrijk

Zoek kortingsacties en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Fismes

Interrailen in Frankrijk

De Interrailpas is een exclusief treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Frankrijk en 32 andere landen. Bij de reguliere treinen kan je zonder reserveren instappen als jij de Interrail pas laat zien op je telefoon. Let goed op: bij een aantal treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Jouw eigen zitplaats reserveren is dus belangrijk. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Aan de hand van de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen vastzetten, treintijden bekijken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het voordeel van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Fismes is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal als je ook interesse hebt in andere locaties in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Het Louvre. Een Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn te bestellen vanaf €185.

  • Zoveel reizen als je wilt door alle Europese landen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Met jouw Frankrijkpas (vanaf €127) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Frankrijk.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Fismes kopen

Treintickets bestellen naar station Fismes centrum gaat steeds vaker via het internet. De kosten kunnen dagelijks wisselen. In het onderstaande blok bieden wij tips en adviezen hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: verzeker jezelf van een plek en zet je vertrektijd vast.
  2. Stel je flexibel op: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Kies een langzamere route: vermijd de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 50 plus voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en 55-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Fismes?

Treintickets naar Fismes in Frankrijk koop je via NS International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Het telefoonnummer is 0033184943635. In sommige gevallen vindt het systeem geen directe route. Informeer dan bij reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines bieden info over reistijden en tarieven van een groot aantal vervoersmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Fismes?

Jouw vakantie met de trein kan je starten vanaf het lokale NS-station. Je kunt eenvoudig inchecken op vrijwel elk station zoals Cuijk, Heerhugowaard of Roosendaal. Een hoop treinverbindingen naar Fismes starten vanaf het station van Amsterdam. En je kunt instappen vanaf Breda, Den Haag, Apeldoorn, Almelo, Arnhem en Schiphol, Utrecht, Hengelo, Hilversum, Deventer zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. TGV, Thalys, internationale intercity, Eurostar, ICE.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. De jongste kids kunnen lekker spelen, naar buiten kijken of youtube kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze lagere prijzen bieden kansen om met de hele familie per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan verschillend zijn per land, operator en leeftijd. Kijk vooraf op www.diplomatie.gouv.fr voor de geldige kindertarieven en kleine lettertjes.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is ontwikkeld om op luxe manier ’s nachts te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen bed, luxe zit/ligstoel, een douche en toilet en een speciaal menu aan boord. Op sommige internationale trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Een fiets mee in de trein, mag dat?

Met jouw fiets op vakantie is milieuvriendelijk en avontuurlijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook bij de internationale trein naar Fismes kan je meestal een fiets meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar vaak is een apart fietsticket noodzakelijk. Voor de grote trajecten kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor reizen met een fiets zijn weer anders per treintype. Controleer dit vooraf. Een unieke en kleine vouwfiets gaat door voor handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag mijn huisdier mee?

Het meenemen van de hond in de trein naar Fismes heeft soms wat voorbereiding nodig. Lees je goed in over de unieke voorwaarden. Kleine diertjes die bij je op schoot passen of die je in een draagtas kunt houden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grotere honden koop je een speciaal kaartje. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf is handig om mee te nemen. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).