logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Digoin vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Digoin? Deze mooi Franse reisbestemming is gemakkelijk per trein te bezoeken. Het boeken van een treinvakantie is heel erg prettig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, beschikt over een goede stoel met veel bewegingsruimte, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Frankrijk. Daarbij is een reis per trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Via dit portaal zoek jij praktische adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Digoin vanaf bijvoorbeeld Arnhem, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal. Bovendien check je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en uitgebreide suggesties over het rondreizen per trein.

  • Met deze treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Digoin (Frankrijk).
  • Reis vanaf stations zoals Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Breda, ‘s Hertogenbosch Centraal, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk wordt voornamelijk gereist met de SNCF (www.sncf.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (kosten vanaf €127).
treinkaartje-digoin-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Digoin boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Je hebt de beschikking over ruime stoelen en veel voorzieningen. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Terwijl je reist raak je verwonderd door de geweldige omgeving. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Digoin-Centraal, in of nabij het centrum. Heel geschikt voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In ons stappenplan ontdek je in de meest ideale volgorde hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Hulp bij een treinticket kopen naar Digoin (Frankrijk)

  1. Kies treinticketshop

    Een aantrekkelijk treinkaartje bestellen naar Digoin gaat tegenwoordig vooral online. Bezoek daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Ook kun je boeken bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kun jij boeken middels www.diplomatie.gouv.fr of door het klantenservicenummer 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf welk treinstation je wilt vertrekken. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Je kunt ook opstappen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijv. aan Amsterdam Sloterdijk en Terborg. De vergelijker checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Geef ook je voorkeuren door aangaande de datum van de heenreis en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Kies het aantal personen en geef ook de leeftijd aan. Voor kinderen tot 14 jaar bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Voor 65-plussers heb je soms recht op de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Vul ze direct in om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De ticketshop toont nu de mogelijke treintrajecten en de tarieven. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrektijden, de duur van de treinreis, de plekken van overstappen en de treinmaatschappij. Dan zoek je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Digoin. Voor sommige plekken is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele boekingsplatformen bieden ook mogelijkheden met andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Kies extra’s

    Hier kan je extra comfort toevoegen aan je reis. Overweeg bijvoorbeeld een switch naar een 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Een stoel met tafeltje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treintickets sturen ze per mail toe (het kan slim zijn om het wel te printen). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Digoin kopen?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket direct online

Op vakantie met de trein naar Digoin (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt bekijk je alvast het groene Frankrijk. Dit land heeft om en nabij de 60 miljoen volksgenoten (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Digoin is mei, juni en september. De gemiddelde temp. is 17,2 graden (zeeklimaat). De warmste periode is juli (doorgaans 28,3 graden °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 9,1 graden celsius). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een verrassende Franse plek voor jouw vakantie. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, weekendje weg, midweek, meivakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumentale gebouwen en leuke winkeltjes. Proef ook de typische Franse lekkernijen bij de verschillende horecagelegenheden. Rondom deze plek kan je leuke uitstapjes maken. Tevens kan je hier fantastisch wandel- en fietstochten maken, paardrijden, tafeltennissen en puzzeltochten doen.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes om te bekijken.
  • Een prachtige groene omgeving voor prachtige wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar andere bezienswaardigheden zoals: Marseille.
  • Franse bungalows, hotels, B&B’s, vakantiehuisjes, campings, appartementen zijn prima te bereiken per OV (deelfiets, metro, bus, tram).
  • Informeer ook naar een heerlijke verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van een internationale treinreis dat veel internationale stations per spoor te bereiken zijn. Jullie vakantie naar Digoin per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. Hieronder verstrekken we korte informatie over de grootste stations van het land. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Gimont, Sättelstädt & Saarlouis.

  1. Utrecht Centraal: verbonden met veel stations.
  2. Amsterdam Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  3. Rotterdam Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  4. Den Haag Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  5. Schiphol Airport: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  7. Breda: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  10. Nijmegen: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  11. Arnhem Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  12. Amersfoort Centraal: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  13. Haarlem: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  14. Zwolle: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  15. Delft: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.

Check ook: Gouda, Dordrecht, Hilversum, Groningen, Zaandam, Tilburg, Maastricht, Zaandam, Hoofddorp, Almere, Hengelo, Assen en Venlo, Ede / Wageningen, Enschede, Roosendaal, Lelystad, Roermond.

treinvakantie-digoin-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Digoin doen we steeds vaker via internet. Bekijk onder andere gebruiksvriendelijke boekingsplatforms die prijzen en tijden van erkende vervoersmaatschappijen voor je voorschotelen. Zo bekijk je alle reisopties op 1 plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een goed alternatief is het kiezen voor een treinpas (Interrail). Hieronder bekijk je de meest handige boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: de meest complete internationale reisplanner.
  2. Thetrainline: gemakkelijk en snel de beste treinrit zoeken in Europa.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: dé specialist voor treintickets, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: biedt service voor het hele gezin.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: deze touroperator brengt je met de trein naar jouw favoriete bestemmingen.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Praktische details over treinreizen naar Digoin

Het Franse railnetwerk is eigendom van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan men kopen op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is (via het spoor) ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Respecteer de religies in het land. Dit is rooms-katholiek. De voertaal is Frans. Stopcontact type C + F kan je voor je aparaten gebruiken. De stroomspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker kan je ook terecht voor info over All inclusive.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden
SpreektaalFrans
Geaccepteerde valutaEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Online ticket-winkelwww.sncf.com
Telefonisch verkooppunt0033184943635
Trein soortenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grootste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Inspirerende bezienswaardigheidMarseille

Reserveer de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Check aantrekkelijke deals en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Digoin

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een treinpas die toegang geeft tot het spoornetwerk van Frankrijk en de rails van andere EU regio’s. Bij de normale treinen kan je meteen instappen als je beschikt over een Interrail pas (via App op je telefoon). Advies: voor sommige treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je beschikken over een stoelreservering. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Door de gratis Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen inkopen, actuele vertrektijden bekijken en een zitplek boeken. Het voordeel van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Digoin kan heel interessant zijn. Helemaal als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Marseille. Een Frankrijkpas zijn al te bestellen vanaf €127. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) koop je vanaf €185.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Met de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Frankrijk.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen moet je een aparte reservering doen.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Digoin kopen

Treintickets bestellen naar station Digoin centrum doen we steeds meer online. De tarieven kunnen flink variëren. In het gedeelte hieronder deelt onze expert gratis tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Stel niet te hoge eisen: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Neem niet de snelste route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: profiteer van voordeel voor kids en senioren in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Wat zijn de opties van treinkaartjes kopen voor Digoin?

Treintickets naar Digoin in Frankrijk zijn te boeken via NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten is er geen directe route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline of Omio. Deze websites verzamelen vertrek opties en prijzen van tienduizenden spoorwegmaatschappijen door heel Europa.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Digoin?

Jouw vakantietrip kan al aanvangen vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt gewoon instappen op vrijwel elk station zoals Arnhem Zuid, Harderwijk en Oldenzaal. Veel treinverbindingen naar Digoin beginnen vanaf het station van Amsterdam. En tevens ook Almelo, Amersfoort, Den Haag, Apeldoorn, Breda en Rotterdam, Hengelo, Utrecht, Hilversum, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. TGV, Thalys, internationale intercity, Nightjet, Eurostar.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. Kids kunnen tijdens de reis kleuren, rondjes lopen of muziek luisteren. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met (klein)kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De exacte korting voor kinderen wisselt per leeftijd en vervoerder. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de huidige kindertarieven en kleine lettertjes.

Hoe werkt de nachttrein?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. Een slaaptrein is dusdanig ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Je geniet van een hoog comfortniveau met unieke faciliteiten en voorzieningen. Onder andere: een compartiment met eigen bed, slaapstoelen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een speciaal menu aan boord. Op een aantal trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een normale fiets meenemen is klimaatbewust en avontuurlijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook als je reist met de internationale trein naar Digoin is de fiets meestal gewoon welkom. Het komt af en toe voor dat de fiets gratis mee mag, maar in veel treinen moet je beschikken over een fietskaartje. Voor internationale trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De wetgevingen voor reizen met een fiets kunnen per traject of maatschappij wisselen. Lees dit vooraf goed door. Een vouwfiets (ingeklapt) gaat door voor handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Digoin moet je even goed voorbereiden. Lees je goed in over de unieke voorwaarden. Kleine hondjes die andere reizigers niet hinderen of in een kleine mand of tas passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor de echt grote honden koop je een apart ticket. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Alle regels lees je op de website van SNCF (www.sncf.com).