logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Coarraze vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Coarraze? Deze geweldige Franse vakantieplek is zeer goed te bereiken met de trein. Een treinvakantie heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen last van files, een fijne stoel inclusief stopcontact en Wifi, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Tevens is een reis per trein veel beter voor het milieu. Via treinvakantievergelijken.nl check je praktische suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Coarraze vanaf bijv. Eindhoven, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Leiden Centraal, Utrecht Centraal. Daarnaast bieden we een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en handige feitjes over het rondreizen per trein.

  • Met deze treinverbinding reis je moeiteloos naar Coarraze (Frankrijk).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn Station Nijmegen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Breda, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? Dan kan je Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven gemiddeld €127).
treinkaartje-coarraze-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Coarraze boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je profiteert van luxe stoelen en draadloos internet. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Vanuit de trein kan jij genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Coarraze-Centraal, en kunt direct overstappen. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan lees je in vijf stappen hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Tips en tricks treinticket kopen naar Coarraze (Frankrijk)

  1. Boekingssite kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Coarraze kan het handigst via internet. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Ook kun je boeken bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kun jij boeken middels www.diplomatie.gouv.fr of via het nummer 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Geef door vanaf welk treinstation je trip gaat aanvangen. Veel mensen kiezen voor Amsterdam, of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijv. aan Daarlerveen & Zuidbroek. De tool zoekt dan naar de beste route vanaf jouw lokale treinstation. Selecteer ook de datum en tijd van vertrek en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Bepaal de groepsgrootte en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kinderen kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor oudere reizigers kan je soms aanspraak maken op een forse seniorenkorting. Heb je een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Vergeet deze niet toe te voegen om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De website demonstreert nu de mogelijke treintrajecten en de verwachte prijzen. Je ziet direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op het exacte tijdstip van vertrek, de reisduur, het aantal momenten van overstappen en de treinvervoerders. Zo check je gelijk de beste of snelste treinroute naar Coarraze. Een enkele keer zal het systeem geen routes vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Verschillende boekingsplatformen verstrekken ook details over de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Kies extra’s

    In de laatste stap kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Je kunt kiezen voor een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinkaartje worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). Betalen kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

Voordelige tickets voor de trein naar Coarraze reserveren?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Coarraze (Frankrijk)

Wanneer je onderweg bent kom je op een mooie manier in aanraking met de prachtige natuur van Frankrijk. Dit land kent 60 miljoen bewoners (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Parijs. De beste reistijd voor een treinvakantie in Coarraze is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 17,2 graden (zeeklimaat). De warmste maand is juli (zo’n 28,3 graden °C) en de meest frisse maand is januari (zo’n 9,1 graden °C). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse plaats om vakantie te vieren. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, midweek, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, weekendje weg. Loop rond in het mooie centrum met leuke steegjes en gezellige winkels. Verdiep je ook zeker in de Franse lekkernijen in de restaurants en cafés. In de omliggende regio zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Ook is de regio ideaal voor fietsen, hiken, watersporten, tafeltennissen en andere avonturen beleven.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Sfeervolle dorpjes in de regio bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor korte en lange wandelingen en veelzijdige fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Grotte des Demoiselles.
  • Franse B&B’s, vakantiehuisjes, glampings, hotels, bungalows, campings bereik je gemakkelijk met het OV (deelfiets, tram, bus, taxi).
  • Mogelijk een heerlijke verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het leuke van een internationale treinreis dat veel steden in Europa verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Jouw vakantie naar Coarraze per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. Onderstaand bieden wij handige details over de meest populaire treinstations in Nederland. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Huizen, Syracuse & Colombes.

  1. Utrecht Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  2. Amsterdam Centraal: verbonden met veel stations.
  3. Rotterdam Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  4. Den Haag Centraal: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  5. Schiphol Airport: prima parkeermogelijkheden.
  6. Leiden Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  7. Breda: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  8. Eindhoven Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  10. Nijmegen: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  11. Arnhem Centraal: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  12. Amersfoort Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  13. Haarlem: grote wachtruimtes en volop winkels.
  14. Zwolle: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  15. Delft: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.

Bekijk ook: Dordrecht, Zaandam, Groningen, Tilburg, Gouda, Schiedam, Almere, Zutphen, Hoofddorp, Hengelo, Assen, Maastricht en Venlo, Lelystad, Ede / Wageningen, Roermond, Enschede, Alkmaar.

treinvakantie-coarraze-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Coarraze doen we steeds vaker via internet. Tip: gebruik een van de praktische platforms die ticketprijzen van veel Europese vervoerders inzichtelijk maken. Op basis daarvan heb je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Ook interessant is het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje check je de meest populaire ticketwebsites.

  1. Omio: koop tickets van meer dan 1000 reisorganisaties op 1 plek.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.sncf.com: het boekingsportaal van de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de beste prijzen, scherpe aanbiedingen en geen boekingskosten.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: handige adviestool om jouw reis te plannen.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: erkende touroperator met compleet verzorgde treinreizen.
  11. Booking.com: uitstekende hotels vlakbij het station boeken.

Praktische details over treinreizen naar Coarraze

Het Franse spoornetwerk wordt beheerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of telefonisch op 0033184943635. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Veel gekozen luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand tot hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F wordt gebruikt. De aansluitspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Om te bellen draai je eerst +33. Het landelijke noodnummer hier is 112. Meer weten? Kijk dan op de website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op dit platform kan je ook verder lezen over Treinreis met hond.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 °C
Nationale taalFrans
Nationale muntEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticketshopwww.sncf.com
Telefonische support0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Bekendste stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bekende bezienswaardigheidGrotte des Demoiselles

Bekijk de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Toon actuele aanbiedingen en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Coarraze

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een speciaal treinticket die toegang geeft tot het spoornetwerk van Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je meteen instappen als je beschikt over een Interrail pas (via App op je telefoon). Goed opletten: bij afwijkende treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Door de speciale Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen plannen, je reis van A tot Z plannen en een zitplaats boeken. Het handige van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Coarraze kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Helemaal als je later nog wilt doorreizen naar andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Grotte des Demoiselles. De Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) bestel je vanaf €198.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • Duurzaamste manier om meer van Europa te ontdekken.
  • Met de Frankrijkpas (vanaf €127) reis je zoveel als je wilt met de trein in Frankrijk.
  • Met de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je een aparte reservering doen.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Coarraze kopen

Treintickets bestellen naar station Coarraze centrum gaat steeds meer online. De kosten kunnen ontzettend uiteenlopen. In de volgende opsomming verstrekken we praktische tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Stel je flexibel op: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Kies een langzamere route: vermijd de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: bekijk de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en 55-plussers in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Coarraze?

Treintickets naar Coarraze in Frankrijk reserveer je via NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Per telefoon is dat mogelijk via 0033184943635. Voor sommige dagen is er geen directe route beschikbaar. Informeer dan bij treinticketshops als Thetrainline of Omio. Zij verzamelen reistijden en onkosten van erkende trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Coarraze?

Jouw vakantietrip kan al aanvangen vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt gewoon inchecken op vrijwel elk station zoals Amsterdam Holendrecht, Hoevelaken of Voorschoten. Veel van de treinverbindingen naar Coarraze beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. En tevens ook Almelo, Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Breda en Rotterdam, Hilversum, Schiphol, Deventer, Utrecht zijn populaire Nederlandse internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Eurostar, Nightjet, TGV, internationale intercity, Thalys.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen heerlijk kletsen, rondjes lopen of lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met kleine kinderen een weekendje weg via het spoor te reserveren. De actuele korting voor kinderen verschilt per leeftijd en vervoerder. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en spelregels.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. De slaaptrein is specifiek ontworpen om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Er wordt veel comfort geboden en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk hierbij aan: een eigen slaapcabine, speciale stoelen om in te slapen, sanitaire voorzieningen en een ontbijt aan boord. Op een aantal trajecten heb je ook een autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een eigen fiets meenemen is duurzaam en maakt je onafhankelijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Ook bij de internationale trein naar Coarraze is de fiets meestal gewoon welkom. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar steeds vaker is een apart fietskaartje nodig. In sommige treinen kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De adviezen voor de fiets in de trein zijn per treintype weer wisselend. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt vaak gezien als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Coarraze is meestal gewoon mogelijk. Lees vooraf goed de extra voorwaarden. Kleine diertjes die bij je op schoot passen of die je in een mandje of tas kan vervoeren neem je meestal zonder extra ticket mee. Voor grotere huisdieren reserveer je een apart kaartje. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf is handig om mee te nemen. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van SNCF (www.sncf.com).