logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Chambéry vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Chambéry? Deze mooi Franse vakantieomgeving bezoek je eenvoudig per trein. Een treinrondreis kent heel veel gemakken. Geen last van files, een grote en ruimte stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en je komt lekker uitgerust aan in Frankrijk. Tevens is een treinrondreis een duurzame keuze. Via treinvakantievergelijken.nl verstrekken we belangrijke info over het reserveren van treinkaartjes naar Chambéry vanaf locaties als Arnhem, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Utrecht Centraal. Ook bieden we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en aanvullende info over het reizen met de trein.

  • Met deze treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Chambéry (Frankrijk).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Zwolle, Station Nijmegen, Station Den Haag HS, Station Breda, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk krijg je te maken met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Veel mensen kiezen ook voor Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-chambery-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Chambéry boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je kan gebruik maken van heerlijke comfortabele stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Terwijl je zit heb je een tof uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Chambéry-Centraal, in het hart van de stad. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder delen we middels 5 stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Chambéry (Frankrijk)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Chambéry is moeiteloos te realiseren. Zo kun je kiezen voor een digitaal platform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men reserveren middels www.diplomatie.gouv.fr of telefonisch via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Beslis vanaf welke plek jouw reis gaat starten. Veel mensen reizen vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijvoorbeeld aan Haarlem Spaarnwoude & Uitgeest. De zoekfunctie adviseert je over de routes vanaf het gekozen treinstation. Selecteer ook de gewenste datum van vertrek en een datum dat je wilt terugreizen (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Bepaal het aantal personen en geef ook de leeftijd aan. Voor de kleintjes profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor ouderen geven sommige vervoerders een mooie seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Voer de nummers in om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De ticketshop etaleert nu de verschillende treintrajecten en de verwachte tarieven. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed het exacte tijdstip van vertrek, het aantal uur dat de reis duurt het aantal overstappen en de vervoerders. Dankzij deze boekingssites krijg je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Chambéry. Voor sommige bestemmingen is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Enkele vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Hier kan je diverse services en producten toevoegen. Koop bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Zitplaatsreservering is ook een optie. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, een zitplek bij elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Daarna geef je de passagiersgegevens door. Het treinkaartje kun je downloaden en per mail verkrijgen (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Chambéry reserveren?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Chambéry (Frankrijk)

Zodra je onderweg bent kom je op een mooie manier in aanraking met het veelzijdige Frankrijk. Dit land heeft +/- 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad van dit land is Parijs. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Chambéry is mei, juni en september. De doorsnee jaartemperatuur is 17,2 graden (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (+/- 28,3 graden °C) en de meest frisse maand is januari (doorgaans 9,1 graden celsius). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse plek om per trein heen te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, midweek, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie, weekendje weg, meivakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met monumenten, oude gebouwen en winkels. Vergeet ook zeker niet de Franse specialiteiten op een van de terrassen. In de nabije omgeving kan je leuke dorpjes bezoeken. Daarbij kan je in deze omgeving super mooi rondwandelen, fietsen, ponyrijden, mountainbiken en puzzeltochten doen.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Leuke steden en dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor korte en lange wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Informeer ook naar veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Camargue.
  • Franse B&B’s, appartementen, glampings, hotels, campings, bungalows zijn uitstekend bereikbaar met het OV (taxi, deelfiets, bus, tram).
  • Soms vind je een volledig verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het voordeel van op vakantie met de trein is dat veel internationale stations per spoor verbonden zijn. Jouw vakantie naar Chambéry per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In de bijgaande lijst lees je relevante details aangaande de grotere intercity stations in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Fraisses, Thomery & Keszthely.

  1. Utrecht Centraal: verbonden met veel stations.
  2. Amsterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  3. Rotterdam Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  4. Den Haag Centraal: genoeg parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  6. Leiden Centraal: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  7. Breda: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  8. Eindhoven Centraal: uitstekende bewegwijzering.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  10. Nijmegen: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  11. Arnhem Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  12. Amersfoort Centraal: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  13. Haarlem: overzichtelijk station met voldoende winkels.
  14. Zwolle: de hele dag door veel treinritten.
  15. Delft: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.

Je kunt ook vertrekken vanaf: Groningen, Dordrecht, Hilversum, Tilburg, Schiedam, Zaandam, Maastricht, Assen, Zutphen, Hoofddorp, Hengelo, Almere en Lelystad, Alkmaar, Ede / Wageningen, Roosendaal, Roermond, Venlo.

treinvakantie-chambery-vergelijken

De beste ticketswinkels vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Chambéry kan op verschillende manieren. Tip: gebruik een van de handige vervoerplatformen die de treinkaartjes van allerlei touroperators vergelijken. Zo zie jij alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een hele interessante andere optie is het reizen per internationale treinpas (Interrail). Hieronder vind je de top-10 boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: al je reisopties (bus, trein en vluchten) op één plek.
  2. Thetrainline: de meest populaire treinreizen boeken op 1 plek.
  3. NSinternational.com: vele Europese bestemmingen online te boeken
  4. www.sncf.com: kaartjes kopen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: de gaafste vakanties altijd met een hotel vlakbij of naast het station.
  7. Interrail: biedt service voor het hele gezin.
  8. Green Tickets: specialist op het duurzaam verbinden van landen binnen Europa.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: een comfortabele hotelkamer dichtbij jouw station.

Belangrijke details over treinreizen naar Chambéry

Het Franse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan je boeken op www.sncf.com of door een telefoontje te plegen naar 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) hebben een goede bereikbaarheid. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Treintickets reken je af met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. De spreektaal is Frans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De stroomspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +33. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Wil je iets anders weten? Ga dan naar de officiële website www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker check je ook meer info over Treinreis met hond.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden celsius
Officiële taalFrans
Nationale muntEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Nationale ticketshopwww.sncf.com
Telefonisch reisadvies0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Belangrijke aansluitende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Nationale bezienswaardigheidCamargue

Bekijk volledig verzorgde treinrondreizen in Frankrijk

Zoek beste deals en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Chambéry

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket dat je kunt gebruiken in Frankrijk en praktische alle andere EU landen. Bij de normale treinen kan je zonder reserveren instappen als jij de Interrail pas laat zien (dit kan met de Interrail App). Goed opletten: bij afwijkende treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je heel snel reizen kopen, actuele vertrektijden bekijken en reserveringen boeken. Het toffe van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Chambéry is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal als je ook uitstapjes wilt maken naar andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden als Camargue. Zo’n Frankrijkpas worden aangeboden vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) reserveer je vanaf €195.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Zelf bepalen waar en wanneer je reist.
  • Met de Frankrijkpas (verkrijgbaar vanaf €127) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Frankrijk.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Chambéry kopen

Treintickets bestellen naar station Chambéry centrum kan op verschillende manieren. De tarieven van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In de volgende opsomming deelt onze expert praktische tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Wees flexibel: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Neem bewust een langere route: kies geen hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Speciale aanbiedingen: bekijk regelmatig de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Chambéry?

Treintickets naar Chambéry in Frankrijk reserveer je eenvoudig via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Voor sommige data of trajecten is er niet altijd een goede route beschikbaar. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken reistijden en tarieven van alle erkende treinmaatschappijen in tientallen landen.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Chambéry?

Jouw citytrip kan in principe beginnen bij het lokale NS-station. Je kunt gewoon inchecken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Amsterdam ArenA, Hardinxveld Blauwe Zoom en Zaandam Kogerveld. Veel treinverbindingen naar Chambéry starten vanaf het station van Amsterdam. Maar let op, ook Almelo, Breda, Apeldoorn, Den Haag, Arnhem en Utrecht, Hengelo, Rotterdam, Deventer, Hilversum zijn internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de Eurostar, internationale intercity, ICE, Nightjet, Thalys.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor jongere kinderen. Een kind kan tijdens de reis kleuren, rondjes lopen of lezen. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met kleine kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De exacte korting voor kinderen kan verschillend zijn per aanbieder en leeftijd. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de geldende kindertarieven en regels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

De nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. De slaaptrein is gemaakt om jou op een premium wijze te vervoeren. Je geniet van een hoog comfortniveau met fantastische voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: bedden, verstelbare stoelen, een douche en toilet en een restaurant of bordbistro. Op sommige trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

De fiets mee op vakantie is een duurzame keuze en erg praktisch. Je kunt op de plek van bestemming direct jouw reis vervolgen. Ook bij de internationale trein naar Chambéry kan je jouw fiets meestal meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar in de regel heb je echt een speciale fietsticket nodig. Op sommige trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De kosten en regels voor de fiets in de trein zijn per maatschappij anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een opgevouwen vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Op sommige stations zijn er ook OV-fietsen.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Chambéry kan vaak zonder problemen. Let op: er gelden extra regels. Kleine diertjes die op schoot kunnen of die in een mand vervoerd kunnen worden hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor de echt grote honden is een speciaal vervoerbewijs nodig. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van SNCF (www.sncf.com).