logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Brebières vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Brebières? Deze natuurrijke Franse vakantiebestemming is zeer goed te bereiken met de trein. Het reizen met de trein heeft veel voordelen. Geen drukke parkeerplekken of lange files, je kan gebruik maken van een fijne stoel met veel bewegingsruimte, je geniet onderweg van een prachtig landschap en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Bovendien is een treinrit een stuk groener. Via dit portaal delen we aanvullende details over het reserveren van treinkaartjes naar Brebières vanaf locaties zoals Den Haag Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Arnhem, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal. Eveneens verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en belangrijke adviezen over deze vakantiebestemming.

  • Met deze snelle treinverbinding reis je ongestoord naar Brebières (Frankrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Zwolle, Station Amersfoort, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Frankrijk wordt er op het spoor gereden met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Interrailen kan met de Frankrijkpas (tarieven vanaf €127).
treinkaartje-brebieres-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Brebières boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je kan gebruik maken van heerlijke comfortabele stoelen en eten en drinken aan boord. Je kunt een grote koffer meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Onderweg is er de mooie natuur en steden. Je komt energiek aan op het treinstation van Brebières-Centraal, in het hart van de stad. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onze adviestool lees je middels 5 stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

In vijf stappen een treinticket kopen naar Brebières (Frankrijk)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Brebières gaat tegenwoordig vooral online. Zo kan jij kiezen voor een vergelijkingswebsite zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt tickets bestellen bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kun jij reserveren middels www.diplomatie.gouv.fr of per telefoon via 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf welk treinstation je wilt instappen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam, of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een kleiner station in de buurt. Bijvoorbeeld Borne en Purmerend. De zoekmodule checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf jouw woonplaats. Geef ook je voorkeuren door aangaande de datum van de heenreis en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Kies het aantal personen

    Bepaal de groepsgrootte en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids is er meestal een kinderkorting. Voor 65-plussers geven sommige vervoerders een aantrekkelijke seniorenkorting (reductie op de tarieven). Beschik jij over een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Reisroute kiezen

    De website geeft nu de mogelijke treintrajecten en de tarieven. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrek momenten, de reisduur, hoe vaak je moet overstappen en de treinvervoerders. Dan krijg je snel de beste of snelste treinroute naar Brebières. Voor sommige vertrekdagen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Enkele boekingsplatformen bieden ook mogelijkheden met andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra comfortopties kiezen

    In deze laatste stap kun je extra services toevoegen. Reserveer bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Een mooie plek bij het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De treintickets sturen ze per mail toe (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Als laatst volgt de betaling. Dit kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Brebières kopen?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Brebières (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt ervaar je alvast het inspirerende Frankrijk. Dit land heeft +/- 60 miljoen volksgenoten (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Parijs. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Brebières is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 17,2 graden (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (gemiddeld 28,3 graden) en een wat koudere periode is januari (gemiddeld 9,1 °C). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een mooie Franse plek om een paar dagen te verblijven. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, zomervakantie, weekendje weg, kerstvakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, midweek. Bekijk de historische binnenstad met zijn kenmerkende architectuur en lokale winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Franse lekkernijen in een van de vele restaurants. Rondom deze plaats kun je veel dingen ondernemen. Verder kan je hier geweldig mooi wandel- en fietstochten maken, ponyrijden, klimmen en musea bezoeken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Toeristische dorpjes om te bekijken.
  • Een natuurlijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Bekijk ook toffe bezienswaardigheden zoals: Château de Chambord.
  • Franse glampings, B&B’s, appartementen, campings, hotels, vakantiehuisjes hebben een goede verbinding met het OV (deelfiets, metro, tram, taxi).
  • Optioneel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt, halfpension, volpension, all-inclusive.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het fraaie van reizen per spoor is dat veel steden in Europa per spoor te bereiken zijn. Jouw vakantie naar Brebières per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de bijgaande lijst delen wij meer informatie over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Maldegem, Nanteuil-le-Haudouin en Variscourt.

  1. Utrecht Centraal: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  2. Amsterdam Centraal: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  3. Rotterdam Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  4. Den Haag Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  5. Schiphol Airport: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  6. Leiden Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  7. Breda: verbonden met veel stations.
  8. Eindhoven Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): heel veel leuke winkels in de buurt.
  10. Nijmegen: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  11. Arnhem Centraal: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  12. Amersfoort Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  13. Haarlem: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  14. Zwolle: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  15. Delft: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.

Bekijk ook: Gouda, Schiedam, Zaandam, Tilburg, Hilversum, Dordrecht, Zutphen, Maastricht, Almere, Hengelo, Zaandam, Hoofddorp & Venlo, Alkmaar, Ede / Wageningen, Roosendaal, Roermond, Lelystad.

treinvakantie-brebieres-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

De treintickets kopen naar Brebières gaat het gemakkelijkst online. Bekijk onder andere handige tickets vergelijkers die het aanbod van diverse vervoerders vergelijken. Op basis daarvan heb je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een alternatief is een treinpas zoals Interrail. In het stukje hieronder bieden wij de beste treinticketshops.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: populair platform dat het goedkoopste kaartje berekent.
  3. NSinternational.com: handige App voor het plannen van jouw treinreizen in Europa
  4. www.sncf.com: reizen plannen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod treinreizen naar ruim 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: de beste treintickets boeken tegen scherpe tarieven.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: eenvoudig jouw milieu footprint beperken met groene routeplanner.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: compleet verzorgde treinvakanties van toonaangevende touroperator.
  11. Booking.com: ruim aanbod met mooie hotels nabij het station.

Handige informatie over treinreizen naar Brebières

Het Franse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.sncf.com of per telefoon op 0033184943635. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is (via het spoor) ongeveer 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F kan je gebruiken. De stroomspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +33. Het landelijke noodnummer hier is 112. Wil je iets anders weten? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via ons platform vertellen we je ook meer over Wintersport.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden
TaalFrans
Betalen metEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonisch verkooppunt0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote spoorwegstationParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bekeken bezienswaardigheidChâteau de Chambord

Boek de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Check actuele aanbiedingen en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Brebières

Interrailen in Frankrijk

De pas vas Interrail is een speciaal treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij de reguliere treinen kan je onbeperkt reizen wanneer jij de Interrail pas hebt (dit kan met de Interrail App). Tip: bij sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Met behulp van de speciale Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen inplannen, offline treintijden opzoeken en reserveringen boeken. Het aantrekkelijke van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Brebières kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden als Château de Chambord. Een Frankrijkpas is er vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) zijn te bestellen vanaf €195.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Met jouw Frankrijkpas (beschikbaar vanaf €127) heb je maar 1 ticket nodig in Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass maak je onbeperkt gebruik van 40 vervoersmaatschappijen in 30+ landen.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is nog wel een apart ticket nodig.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Brebières kopen

Treintickets bestellen naar station Brebières centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De prijzen zijn zeer wisselend. In het lijstje hieronder geven onze experts vijf handige tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Wees niet te kritisch: kies een vertrek buiten de spitstijden.
  3. Neem niet de snelste route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en deals: bezoek de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Brebières?

Treintickets naar Brebières in Frankrijk zijn te bestellen bij NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. In sommige gevallen is er geen directe route beschikbaar. Je kunt dan ook kijken naar zoek- en boekingsplatforms als Omio of Thetrainline. Deze handige sites vergelijken trajecten en prijsverwachtingen van een groot aantal treinmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Brebières?

Jouw rondreis begint al bij jouw lokale treinstation. Je kan probleemloos instappen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Castricum, Goes en Voorburg. Flink wat treinverbindingen naar Brebières lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En tevens ook Breda, Amersfoort, Almelo, Den Haag, Arnhem en Rotterdam, Hilversum, Deventer, Utrecht, Schiphol zijn voorbeelden van internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de ICE, Thalys, Nightjet, internationale intercity, TGV.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een handig vervoermiddel om met kinderen te reizen. Kinderen kunnen onderweg een puzzel maken, van de omgeving genieten of filmpjes kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met kleine kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De actuele korting voor kinderen kan weer afwijken per treinoperator. Check www.diplomatie.gouv.fr voor actuele kindertarieven en de disclaimer.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Een nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. De slaaptrein is ontwikkeld om comfortabel in de nacht te reizen. Ze bieden een hoog comfort met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen bedplaats, een comfortabele ligstoel, was- en toiletruimtes en een speciaal buffetrijtuig. Op enkele trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Kun je met de fiets de trein in?

De fiets mee op vakantie is een milieuvriendelijke optie en erg praktisch. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Voor de internationale trein naar Brebières is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar in de regel is een aanvullend fietsticket nodig. Op sommige trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De precieze regels voor het meenemen van de fiets zijn per treintype weer wisselend. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een speciale vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Samen met de hond in de trein naar Brebières is in de meeste gevallen mogelijk. Lees vooraf goed de extra voorwaarden. Kleine honden die andere reizigers niet hinderen of in een kooitje of mand passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. In het geval van grote dieren reserveer je een apart kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van SNCF (www.sncf.com).