logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bordeaux vergelijken

Zoek je goedkope treintickets naar Bordeaux? Deze heerlijke Franse vakantieplek bezoek je gemakkelijk met de trein. Op reis gaan per trein biedt veel pluspunten. Je hebt niet te maken met files, ontspannen in een fijne stoel met veel bewegingsruimte, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Frankrijk. Tevens is treinvervoer een goede oplossing om je CO2 uitstoot te compenseren. Op dit platform vind je aanvullende suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Bordeaux vanaf locaties zoals Arnhem, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Leiden Centraal. Ook delen we extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en belangrijke tips over het rondreizen per trein.

  • Met een treinverbinding reis je ongestoord naar Bordeaux (Frankrijk).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Breda, Zwolle, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je er een rondreis van maken? In dat geval raden we interrailen aan met de Frankrijkpas (prijzen gemiddeld €127).
treinkaartje-bordeaux-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Bordeaux boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je profiteert van royale stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Tijdens het rijden geniet je van een prachtig uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Bordeaux-Centraal, niet ver van het centrum. Zeer praktisch voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. Hieronder check je stap-voor-stap hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Tips en tricks treinticket kopen naar Bordeaux (Frankrijk)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Bordeaux kan je binnen enkele minuten doen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan men reserveren middels www.diplomatie.gouv.fr of door contact op te nemen via 0033184943635.

  2. Kies stad/station en datum

    Bedenk vanaf waar je wilt vertrekken. Vaak reizen mensen vanaf Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Eventueel kun jij ook reizen vanaf jouw lokale station. Denk bijv. aan Hollandsche Rading of Veenendaal West. De tool kijkt wat de beste route is vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de datum van de heenreis en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Kies het aantal personen

    Bepaal het aantal reizigers en geef ook de leeftijd aan. Voor jongeren kan je vaak gebruik maken van kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd kan je soms aanspraak maken op een behoorlijke seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een ledenpas, treinpas of kortingskaart? Geef de details door om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een reisroute

    De boekingssite demonstreert nu de actuele treintrajecten en een kostenindicatie. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Let goed op de vertrek momenten, de duur van de treinreis, hoe vaak je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Als je dat doet check je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Bordeaux. Voor sommige bestemmingen zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Diverse boekingsplatformen kunnen ook advies geven over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s voor meer comfort

    In deze laatste stap kan je jouw reis nog comfortabeler maken. BIjvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Een stoel met tafeltje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een eigen compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Voer hierna de passagiersgegevens in. De treinkaartjes zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (soms is printen noodzakelijk). De rekening kun je betalen met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Bordeaux boeken?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets direct online

Op vakantie met de trein naar Bordeaux (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met het authentieke Frankrijk. Dit land heeft +/- 60 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Parijs. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Bordeaux is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 17,2 graden °C (zeeklimaat). De warmste periode is juli (+/- 28,3 °C) en de koudste maand is januari (doorgaans 9,1 graden celsius). Nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een zeer populaire Franse omgeving om per trein heen te reizen. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, weekendje weg. Bekijk de historische binnenstad met bijzondere monumenten en gezellige winkels. Verdiep je ook zeker in de Franse specialiteiten bij een van de eetgelegenheden. In de omgeving kan je leuke dorpjes bezoeken. Daarbij kan je hier fantastisch wandel- en fietstochten maken, tennissen, racefietsen en puzzeltochten doen.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Authentieke stadjes in de omgeving bekijken.
  • Een prachtige groene regio voor prachtige wandeltochten en fantastische fietstochten.
  • Informeer ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Mont-Saint-Michel and its Bay.
  • Franse hotels, appartementen, glampings, vakantiehuisjes, B&B’s, campings zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (metro, taxi, tram, deelfiets).
  • Optioneel een luxe verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het handige van een treinreis is dan honderden stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Een vakantie naar Bordeaux per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bespreken we aanvullende informatie over de meest drukke stations. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Damiatte, Daoulas en Pierrefitte-sur-Seine.

  1. Utrecht Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  2. Amsterdam Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  3. Rotterdam Centraal: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  4. Den Haag Centraal: prettig station met grote fietsenstalling.
  5. Schiphol Airport: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  6. Leiden Centraal: goed te bereiken met andere OV opties.
  7. Breda: ruim aanbod met OV-fietsen.
  8. Eindhoven Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): prettig station met ruim aanbod winkels.
  10. Nijmegen: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  11. Arnhem Centraal: met bagagekluizen, fietsenstalling en winkels.
  12. Amersfoort Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  13. Haarlem: uitstekende aansluiting met (inter)nationale treinen.
  14. Zwolle: uitstekende bereikbaarheid.
  15. Delft: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.

Andere gunstige stations: Schiedam, Groningen, Gouda, Hilversum, Zaandam, Dordrecht, Zutphen, Zaandam, Almere, Hengelo, Maastricht, Assen en Roosendaal, Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar, Enschede, Roermond.

treinvakantie-bordeaux-vergelijken

De beste ticketswinkels vergelijken

De treintickets kopen naar Bordeaux gaat het gemakkelijkst online. Het beste is om te zoeken naar actuele vergelijkingsplatformen die het aanbod van erkende vervoersmaatschappijen kunnen analyseren. Zo bekijk je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In het onderstaande stukje bieden wij de top-10 ticketwebsites.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke reisplanner voor bus, boot, trein en vliegtuig.
  2. Thetrainline: gemakkelijk treintickets doorzoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: eenvoudigste manier om internationale treinreizen te plannen
  4. www.sncf.com: gebruiksvriendelijke boekingssite van de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets kopen naar ruim 85.000 stations in Europa.
  6. Treinrondreis.nl: bijzondere treinreizen boeken met veel persoonlijke aandacht.
  7. Interrail: alles wat je nodig hebt om zorgeloos met de trein te reizen.
  8. Green Tickets: biedt alle populaire OV opties in Europa.
  9. TUI: online jouw pakketreis boeken en snel vertrekken (last-minute).
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Nuttige info over treinreizen naar Bordeaux

Het Franse railnetwerk wordt beheerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of via het telefonische adviespunt: 0033184943635. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen als TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Belangrijke luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn goed verbonden met het OV. De reisafstand tot de hoofdstad Parijs is om en nabij de 430 kilometer (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Tijdens de nationale feestdag is er een aangepast reisschema. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. De regio is erg religieus van aard: rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De stroomsterkte is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +33. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Staat je vraag er niet tussen? Bekijk dan www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op deze treinreis-vergelijker bieden we ook uitgebreide info over Rondreizen.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden
Gesproken taalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webwinkelwww.sncf.com
Telefonisch reisadvies0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote omliggende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailenFrankrijkpas (vanaf €127)
Bezienswaardigheid tipMont-Saint-Michel and its Bay

Ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Frankrijk

Vind aanbiedingen en regel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Bordeaux

Interrailen in Frankrijk

Interrail Global Pas / One Country Pas is een exclusief treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Frankrijk en de sporen van veel andere EU gebieden. Bij veel treinen kan je gewoon instappen als je beschikt over een Interrail pas (dat kan geprint of digitaal). Goed om te weten: voor sommige treintypes zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Aan de hand van de handige Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen vergelijken, offline treintijden opzoeken en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het voordeel van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Het Interrailen naar Bordeaux is dus zeker een optie om te overwegen. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere plaatsen in Frankrijk of bezienswaardigheden als Mont-Saint-Michel and its Bay. Zo’n Frankrijkpas is er vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor heel EU) is er vanaf €190.

  • Eenvoudig instappen in treinen van ruim 40 spoorwegmaatschappijen.
  • Duurzaam reizen op jouw eigen tempo.
  • Dankzij de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Frankrijk.
  • Middels de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is een reservering een must.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Bordeaux kopen

Treintickets bestellen naar station Bordeaux centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen elk moment veranderen. In het gedeelte hieronder bieden we tips en adviezen op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Stel niet te hoge eisen: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Neem bewust een langere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen en acties: check zo nu en dan de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: speciale lage tarieven voor kinderen en oudere reizigers in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Bordeaux?

Treintickets naar Bordeaux in Frankrijk reserveer je eenvoudig via de NS International App of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Informeer dan bij boekingsplatforms en reisorganisaties als Omio of Thetrainline. Deze websites verschaffen inzicht in reistijden en prijzen van treinkaartjes van een groot aantal treinmaatschappijen van Europese regio’s.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Bordeaux?

Jouw vakantie begint al bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig inchecken vanaf stations zoals Barneveld Noord, Zwolle Stadshagen en Sauwerd. Flink wat treinverbindingen naar Bordeaux lopen vanaf het Amsterdam-Centraal station. En uiteraard ook Breda, Almelo, Arnhem, Den Haag, Apeldoorn en Schiphol, Deventer, Rotterdam, Hengelo, Hilversum zijn internationale intercity-stations die goed in verbinding staan met o.a. internationale intercity, Eurostar, TGV, Thalys, Nightjet.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor een vakantie met kinderen. Kinderen kunnen onderweg kleuren, rondlopen of filmpjes kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Wat oudere kinderen hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met de kids een leuke vakantie per spoor te boeken. De precieze korting voor kinderen kan wisselen per touroperator. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een duurzame vorm van reizen. In de avond instappen en ’s ochtends aankomen op bestemming. Een slaaptrein is bedoeld om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Er wordt veel comfort geboden met fantastische voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, speciale stoelen om in te slapen, was- en toiletruimtes en een speciaal menu aan boord. Op langere trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is goed voor het milieu en geeft veel vrijheid. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook bij de internationale trein naar Bordeaux kan je jouw fiets meestal meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in de regel heb je echt een speciale fietsticket nodig. Voor internationale trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De adviezen voor de fiets in de trein zijn per touroperator weer anders. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een opgevouwen vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kost je dus niets extra’s. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Het meenemen van de hond in de trein naar Bordeaux is doorgaans mogelijk. Lees je goed in over de extra voorwaarden. Kleine hondjes die je op schoot kunt houden of die in een mand vervoerd kunnen worden zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grote huisdieren moet je een apart ticket kopen. Houd je hond goed aangelijnd en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Je kunt de regels bekijken op de website van SNCF (www.sncf.com).