logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Betton vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Betton? Deze populaire Franse vakantieregio kan je prima met de trein bereiken. Het boeken van een treinvakantie kent heel veel gemakken. Je vermijdt de files, je kan gebruik maken van een fijne stoel met veel bewegingsruimte, je geniet van het bijzondere uitzicht en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Frankrijk. Tevens is een treinrondreis een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze website verstrekken we handige adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Betton vanaf locaties als Arnhem, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Eindhoven, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal. Tevens vind je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en belangrijke info over treinreizigers.

  • Met deze treinverbinding reis je ongestoord naar Betton (Frankrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Zwolle, Station Breda, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk gaan treinreizen vooral met de SNCF (www.sncf.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Wil je niets missen van het land? Interrailen kan met de Frankrijkpas (kosten vanaf €127).
treinkaartje-betton-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Betton boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je hebt het gemak van luxe stoelen en wifi. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en het station is 24/7 toegankelijk. Vanuit de trein kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een prachtig uitzicht. Je komt fit aan op het treinstation van Betton-Centraal, niet ver van het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder delen we stap-voor-stap hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Betton (Frankrijk)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Betton doen de meeste mensen via internet. Bekijk daarvoor een boekingssite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je ook vinden bij www.diplomatie.gouv.fr of door het klantenservicenummer 0033184943635.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Beslis vanaf waar jouw reis gaat starten. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam, of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een NS-station in de regio. Bijvoorbeeld Dronryp en Kampen Zuid. Het systeem raad aan wat een goede route is vanaf het ingevoerde station. Denk ook vast na over de datum van de heenreis en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Passagiers toevoegen

    Kies het aantal personen en kies per passagier de leeftijd. Voor kinderen is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Ook voor mensen op leeftijd heb je soms recht op de seniorenkorting (tot wel 45% voordeel). Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Voer de nummers in om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroute voor heen- en terugreis

    De tool geeft nu de beste treintrajecten en de tarieven. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrektijd, de verwachte reistijd, hoe vaak en waar je moet overstappen en de vervoerders. Dankzij deze boekingssites vind je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Betton. Voor sommige bestemmingen is er geen route beschikbaar. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Enkele vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Als laatste kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Denk aan een exclusief 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Een stoel met tafeltje aan het raam, een zitplek naast elkaar / tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De kaartjes ontvang je per e-mail (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Om de boeking af te ronden kan je betalen met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Goedkope tickets voor de trein naar Betton kopen?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Betton (Frankrijk)

Als je uit het raam kijkt kom je in aanraking met het veelzijdige Frankrijk. Het land heeft plusminus 60 miljoen bewoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Betton is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De warmste maand is juli (plus minus 28,3 graden) en een koude maand is januari (zo’n 9,1 °C). Plan jouw reis extra goed rondom de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een aangename Franse plek om een paar dagen te verblijven. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, midweek, meivakantie, weekendje weg, zomervakantie, herfstvakantie, voorjaarsvakantie. Bekijk de historische binnenstad met monumentale gebouwen en plaatselijke winkels. Geniet van de lokale Franse lekkernijen in een van de vele restaurants. Vlakbij zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Tevens is de omgeving geschikt voor wandelen, fietsen, tennissen, een bootje huren en musea bezoeken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Sfeervolle dorpjes om te bekijken.
  • Een omgeving met veel natuur voor prachtige wandeltochten en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Tevens zijn er bekende bezienswaardigheden zoals: Narbonne.
  • Franse appartementen, vakantiehuisjes, B&B’s, campings, hotels, glampings kan jij goed bereiken door middel van het OV (deelfiets, metro, tram, taxi).
  • Soms vind je een luxe verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het handige van op vakantie met de trein is dat alle bestemmingen met elkaar verbonden zijn per rails. Jullie vakantie naar Betton per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder bekijk je aanvullende informatie over de grootste stations van het land. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Zalesina, Pönitz en Kleinfurra.

  1. Utrecht Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  2. Amsterdam Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  3. Rotterdam Centraal: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  4. Den Haag Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  5. Schiphol Airport: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  6. Leiden Centraal: in de buurt zijn overnachtingsmogelijkheden.
  7. Breda: grote wachtruimtes en volop winkels.
  8. Eindhoven Centraal: snel doorreizen met de OV-fiets.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  10. Nijmegen: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  11. Arnhem Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  12. Amersfoort Centraal: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  13. Haarlem: de hele dag door veel treinritten.
  14. Zwolle: goed te bereiken met andere OV opties.
  15. Delft: van verschillende kanten te bereiken.

Andere gunstige stations: Groningen, Dordrecht, Hilversum, Zaandam, Schiedam, Tilburg, Almere, Assen, Hengelo, Maastricht, Zutphen, Zaandam of Ede / Wageningen, Alkmaar, Lelystad, Enschede, Roosendaal, Roermond.

treinvakantie-betton-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Betton doe je het handigst online. Steeds meer mensen maken gebruik van de handige vervoerplatformen die de treinkaartjes van alle bekende vervoerders inzichtelijk maken. Zo bekijk je alle opties en prijzen in 1 overzicht. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wat ook interessant kan zijn is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het stukje hieronder check je de meest populaire reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: de meest complete internationale reisplanner.
  2. Thetrainline: treintickets boeken in meer dan 45 landen via ruim 270 vervoerders.
  3. NSinternational.com: eenvoudig al jouw internationale treinreizen online boeken
  4. www.sncf.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de lokale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: onafhankelijke prijsvergelijker voor meer dan 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: alle pakketreizen gedekt via het garantiefonds.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: altijd inzicht in hoe milieuvriendelijk je reis is.
  9. TUI: supersnel van A naar B met trein pakketreizen.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: gemakkelijk en betaalbaar hotels vlakbij het station boeken.

Handige informatie over treinreizen naar Betton

Het Franse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets kan je boeken op www.sncf.com of per telefoon via 0033184943635. Andere mogelijkheden zijn bijv. (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Grote spoorwegstations zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Grote luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn prima te bereiken met het OV. De reisafstand naar hoofdstad Parijs is circa 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). In de winkels betaal je met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Men is hier behoorlijk religieus: rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Frans. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De stroomsterkte is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De plaatselijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +33. Het noodnummer is 112. Wil je iets anders weten? Surf dan naar www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Via dit platform kan je ook meer lezen over Wintersport.

LandFrankrijk
Jaartemperatuur17,2 graden
TaalFrans
Betalen metEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Online ticket-winkelwww.sncf.com
Telefonisch verkooppunt0033184943635
(Inter)nationale treinenTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote omliggende stationsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Noemenswaardige bezienswaardigheidNarbonne

Check de gaafste treinrondreizen in Frankrijk

Vind aanbiedingen en boek de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Betton

Interrailen in Frankrijk

Een interrail pas is een speciaal treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Frankrijk en de rails van andere EU regio’s. Bij het merendeel van de treinen kan je meteen instappen als jij de Interrail pas laat zien (geprint of per App). Let op: bij een aantal treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Door de speciale Interrail App kan je op elk moment reizen plannen, actuele vertrektijden bekijken en een zitplaats boeken. Het interessante van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Betton is dus zeker een optie om te overwegen. Juist als je ook interesse hebt in andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden als Narbonne. Zo’n Frankrijkpas zijn verkrijgbaar vanaf €127. Een Interrail Global Pass (voor alle Europese landen) is er vanaf €195.

  • Verbonden met 40 spoorwegmaatschappijen in 33 landen.
  • Je zit vooraf niet vast aan vertrektijden.
  • Met behulp van de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Frankrijk.
  • Door middel van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je een aparte reservering doen.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Betton kopen

Treintickets bestellen naar station Betton centrum gaat vandaag de dag vaak online. De tarieven kunnen ontzettend uiteenlopen. In het onderstaande stukje deelt onze expert gratis tips hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Wees flexibel: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Kies een langzamere route: vermijd de hogesnelheidstrein en ga voor een reis met overstappen.
  4. Aanbiedingen checken: raadpleeg de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: profiteer van voordeel voor kids en 60-plussers in 2024.

Meer informatie over vakantie met de trein in de FAQ

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Betton?

Treintickets naar Betton in Frankrijk reserveer je eenvoudig via www.NSInternational.com of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 0033184943635. Voor enkele vertrek momenten kan je niet direct een kaartje kopen. Je kan dan gaan vergelijk via boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze handige sites delen gegevens over routetijden en kosten van tienduizenden vervoersmaatschappijen van Europese regio’s.

Via welke treinstations kan je reizen naar Betton?

Jouw vakantie begint al bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt gewoon beginnen vanaf stations zoals Anna Paulowna, Nijmegen Lent en Purmerend. Een hoop treinverbindingen naar Betton lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. Maar let op, ook Almelo, Breda, Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag en Deventer, Utrecht, Hilversum, Hengelo, Schiphol vallen onder de noemer internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Nightjet, TGV, internationale intercity, Thalys, ICE.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een prima vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met een puzzel maken, door de wagon lopen of een stripboek lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Kinderen tot een jaar of 14 krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids een spoor-vakantie te kiezen. De precieze korting voor kinderen varieert per leeftijd en vervoerder. Zie www.diplomatie.gouv.fr voor de juiste kindertarieven en spelregels.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

De nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Zeer aan te bevelen als je grote afstanden naar het buitenland gaat afleggen. Een slaaptrein is ontwikkeld om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. Je geniet van een hoog comfortniveau met unieke faciliteiten en voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapplek, een comfortabele ligstoel, een douche en toilet en een speciaal buffetrijtuig. Op diverse trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is klimaatbewust en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Betton is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kun je jouw fiets gratis meenemen, maar meestal moet je beschikken over een fietskaartje. Voor internationale trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De regelgevingen voor het inchecken van je fiets zijn per treintype weer wisselend. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingevouwen fiets wordt beschouwd als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Samen reizen met de hond in de trein naar Betton is meestal geen probleem. Houd rekening met de speciale voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die op schoot van de reiziger passen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden mag je vaak gratis meenemen. In het geval van grote dieren koop je een speciaal kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf is handig om mee te nemen. Deze regels zijn niet van toepassing op blindengeleidehonden en assistentiehonden. Alle regels zijn te vinden op website van SNCF (www.sncf.com).