logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Bersac-sur-Rivalier vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Bersac-sur-Rivalier? Deze prachtige Franse reisbestemming bezoek je eenvoudig per trein. Kiezen voor een treinreis wint de laatste jaren aan populariteit. Geen drukke parkeerplekken of lange files, ontspannen in een fijne stoel met veel bewegingsruimte, je beschikt over een prachtig uitzicht tijdens de rit en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Frankrijk. Daarnaast is een treinreis veel beter voor het milieu. Via treinvakantievergelijken.nl tref je praktische tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Bersac-sur-Rivalier vanaf locaties zoals Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven. Daarnaast zoek jij praktische tips voor het boeken van voordelige kaartjes, treinschema’s en praktische wetenswaardigheden over het reizen met de trein.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je op een prettige manier naar Bersac-sur-Rivalier (Frankrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Zwolle, of jouw eigen lokale station.
  • In Frankrijk wordt er op het spoor gereden met de SNCF (www.sncf.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Interrailen kan met de Frankrijkpas (prijzen vanaf €127).
treinkaartje-bersac-sur-rivalier-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Bersac-sur-Rivalier boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je geniet van royale stoelen en draadloos internet. Je kunt zoveel bagage meenemen als je kunt dragen en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Terwijl je zit raak je verwonderd door een bijzonder uitzicht. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Bersac-sur-Rivalier-Centraal, niet ver van het centrum. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In de lijst hieronder ontdek je in enkele stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Online treinticket kopen naar Bersac-sur-Rivalier (Frankrijk)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Bersac-sur-Rivalier gaat tegenwoordig vooral online. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een handige Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je ook bestellen bij www.diplomatie.gouv.fr of per telefoon via 0033184943635.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Bedenk vanaf welke plek jouw treinvakantie moet beginnen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Amsterdam- of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Voorbeelden zijn Den Helder Zuid en Zoetermeer Oost. De ticketshop kijkt wat de beste route is vanaf jouw adres. Bekijk ook de vertrekdatum / vertrektijd en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Kies het aantal personen

    Bepaal het aantal personen en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kinderen is er een interessante kinderkorting. Voor 60-plussers heb je soms recht op een forse seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Kies een van de voorgestelde reisroutes

    De ticketshop geeft nu de beste treintrajecten en de prijzen. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt het aantal momenten van overstappen en de vervoerders. Zodoende boek je gelijk de beste of snelste treinroute naar Bersac-sur-Rivalier. Voor sommige bestemmingen zijn er geen directe routes te vinden. In dat geval stel je zelf jouw route samen en koop je losse tickets. Meerdere boekingsplatformen hebben ook info over het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In stap 5 kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Boek bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Tevens kun je kiezen voor zitplaatsreservering. Je kunt kiezen voor een stoel aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Voer hierna de passagiersgegevens in. Het treinkaartje kun je downloaden en per mail verkrijgen (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Om de boeking af te ronden kan je betalen met de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Bersac-sur-Rivalier boeken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Bersac-sur-Rivalier (Frankrijk)

Wanneer je onderweg bent ontdek je alvast de prachtige natuur van Frankrijk. Het land heeft zo’n 60 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). De hoofdstad is Parijs. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Bersac-sur-Rivalier is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De warmste maand is juli (zo’n 28,3 graden celsius) en de meest frisse periode is januari (plus minus 9,1 graden). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een geweldige Franse stad om per trein heen te reizen. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, weekendje weg, meivakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie, herfstvakantie, midweek. Neem een kijkje in het centrum van de stad met leuke steegjes en winkels. Proef ook de typische Franse lekkernijen in de sfeervolle restaurants. In de omgeving kan je leuke dorpjes bezoeken. Ook is de regio ideaal voor fietsen, hiken, ponyrijden, suppen en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Toeristische dorpjes in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor eindeloze wandelingen en fietstochten.
  • Tevens zijn er veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Annecy.
  • Franse bungalows, vakantiehuisjes, appartementen, hotels, B&B’s, campings zijn goed te bereiken met het OV (bus, tram, taxi, metro).
  • Soms vind je een volledig verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het mooie van op vakantie met de trein is dan honderden stations middels het spoor geconnect zijn. Jouw vakantie naar Bersac-sur-Rivalier per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. Onderstaand bekijk je aanvullende informatie over de grootste stations van het land. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Coursan, Doetinchem & Cairnryan.

  1. Utrecht Centraal: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  2. Amsterdam Centraal: duidelijke borden met aanwijzingen voor aankomst en vertrek.
  3. Rotterdam Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  4. Den Haag Centraal: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  5. Schiphol Airport: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  6. Leiden Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  7. Breda: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  8. Eindhoven Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed bereikbaar per fiets of auto.
  10. Nijmegen: voldoende toiletten, wachtruimtes en winkels.
  11. Arnhem Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  12. Amersfoort Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  13. Haarlem: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  14. Zwolle: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  15. Delft: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.

Bekijk ook: Dordrecht, Gouda, Groningen, Schiedam, Zaandam, Hilversum, Hoofddorp, Assen, Hengelo, Maastricht, Almere, Zaandam & Venlo, Roermond, Alkmaar, Ede / Wageningen, Roosendaal, Enschede.

treinvakantie-bersac-sur-rivalier-vergelijken

Ticketshops vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Bersac-sur-Rivalier gaat tegenwoordig meestal via internet. Tip: gebruik een van de handige vervoerplatformen die het actuele aanbod van erkende bedrijven voor je voorschotelen. Zo vergelijk je alle opties en prijzen in 1 overzicht. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Een leuk alternatief: een Interrail pas kopen. In deze lijst bekijk je onze top-10 boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: populaire App voor het kopen van treinreizen in Europa.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: jouw vakantie begint vanaf het NS-station in de buurt
  4. www.sncf.com: officiële boekingssite van de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: gemakkelijk internationale treintickets boeken.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste treinvakanties inclusief OV-vriendelijke hotels.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: mooie pakketreizen zonder zorgen over inchecktijden en max. kilo bagage.
  10. De Jong Intra: altijd opstappen bij een treinstation in de buurt bij deze populaire touroperator.
  11. Booking.com: altijd snel een hotel naast het station boeken.

Nuttige informatie over treinreizen naar Bersac-sur-Rivalier

Het Franse spoornetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets worden aangeboden op www.sncf.com of bij de klantenservice via 0033184943635. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Belangrijke knooppunten in het land zijn Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Internationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand tot de hoofdstad Parijs is (via het spoor) ongeveer 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Jouw treinkaartjes koop je met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Qua religie kun je rekening houden met rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Frans. Stopcontact type C + F dien je te gebruiken. De netspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Lokale telefoonnummers beginnen met +33. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Staat je vraag er niet tussen? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op onze website lees je ook meer informatie over Wandelvakantie.

LandFrankrijk
Temperatuur (gemiddeld)17,2 graden °C
Officiële taalFrans
Nationale muntEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Officiële boekingssite ticketswww.sncf.com
Telefoonnummer vervoerder0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote hubsParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
InterrailpasFrankrijkpas (vanaf €127)
Veel bezochte bezienswaardigheidAnnecy

Bekijk de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Zoek kortingsacties en bestel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Bersac-sur-Rivalier

Interrailen in Frankrijk

De interrail pas is een speciale pas dat breed geaccepteerd wordt in Frankrijk en 32 andere landen. Bij de meeste treinen kan je gewoon instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (via App op je telefoon). Niet vergeten: bij een aantal treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Dankzij de speciale Interrail App kan je heel snel reizen kopen, (offline) treintijden inzien en zitplekken reserveren. Het voordeel van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Bersac-sur-Rivalier kan jouw dus veel voorwerk (en kosten) schelen. In het bijzonder als je ook interesse hebt in andere gebieden in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Annecy. Een Frankrijkpas kan besteld worden vanaf €127. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) koop je vanaf €199.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Via de Frankrijkpas (te koop vanaf €127) kun je onbeperkt reizen door Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is ook een reservering nodig.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Bersac-sur-Rivalier kopen

Treintickets bestellen naar station Bersac-sur-Rivalier centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven zijn per trein, traject en dag weer anders. In het lijstje hieronder delen reisexperts 5 nuttige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Kies een langere reistijd: vermijd de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: check de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en 55+ korting: speciale kortingsacties voor kinderen en 50-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Op welke manier kan ik treinkaartjes kopen voor Bersac-sur-Rivalier?

Treintickets naar Bersac-sur-Rivalier in Frankrijk boek je via NS-International of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Eventueel kan dit ook per telefoon via 0033184943635. Soms is er niet altijd een goede route beschikbaar. Dan kun je gebruik maken van boekingssites zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze aanbieders delen gegevens over vertrek opties en prijsverwachtingen van tientallen vervoerders in heel Europa.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Bersac-sur-Rivalier?

Jouw rondreis kan al aanvangen vanaf jouw lokale treinstation. Je kunt gewoon instappen op bijna elk station. Denk aan Cuijk, Hemmen-Dodewaard of Olst. Een hoop treinverbindingen naar Bersac-sur-Rivalier lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Arnhem, Apeldoorn, Den Haag, Almelo, Amersfoort en Hilversum, Rotterdam, Utrecht, Schiphol, Hengelo zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. internationale intercity, ICE, Thalys, Nightjet, TGV.

Heb ik recht op speciale kinderkorting?

De trein is een unieke vorm van vervoer om samen met kinderen op vakantie te gaan. Kinderen kunnen onderweg een spel spelen, door de wagon lopen of tekenfilms kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Kinderen tot ongeveer 12 jaar vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met kleine kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De uiteindelijke korting voor kinderen kan weer anders zijn per aanbieder en leeftijd. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de beschikbare kindertarieven en kleine lettertjes.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Een nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. De slaaptrein is specifiek ontworpen om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen slaapcabine, slaapstoelen, sanitaire voorzieningen en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is milieuvriendelijk en maakt je onafhankelijk. Je bent ontzettend flexibel. Voor de internationale trein naar Bersac-sur-Rivalier mag een fiets meestal mee. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar steeds vaker heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige treinen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De precieze regels voor reizen met een fiets verschillen per vervoerder en trein. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een ingeklapte vouwfiets wordt vaak gezien als handbagage en kan meestal gratis mee. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Bersac-sur-Rivalier is in de meeste gevallen mogelijk. Let op: er gelden huisdier-voorwaarden. Schoothondjes die je eenvoudig mee kan nemen of in een kooitje of mand passen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Bij grotere honden is een speciaal vervoerbewijs nodig. De hond moet je altijd aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. Je kunt de regels bekijken op de website van SNCF (www.sncf.com).