logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Beauvoisin vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Beauvoisin? Deze natuurrijke Franse locatie heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Met de trein op vakantie gaan heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, je kan gebruik maken van een fijne stoel waar je lekker kunt zitten, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en je komt in alle rust aan in Frankrijk. Daarnaast is een reis per trein een milieuvriendelijke keuze. Met behulp van onze experts verstrekken we handige details over het reserveren van treinkaartjes naar Beauvoisin vanaf locaties zoals Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal. Daarnaast zoek jij een handig stappenplan, treinschema’s en belangrijke info over deze vakantiebestemming.

  • Dankzij de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Beauvoisin (Frankrijk).
  • Instappen kan op alle grote stations zoals Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Zwolle, Station Nijmegen, Station Breda, Station Den Haag HS, of een station bij jou in de buurt.
  • In Frankrijk wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de SNCF (www.sncf.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Een leuk alternatief is Interrailen met de Frankrijkpas (tarieven +/- €127).
treinkaartje-beauvoisin-frankrijk-kopen

Goedkoop treinticket Beauvoisin boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je geniet van luxe stoelen en wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Tijdens de rit kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit en vitaal aan op het treinstation van Beauvoisin-Centraal, in of nabij het centrum. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In de lijst hieronder check je in enkele stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

How-to: treinticket kopen naar Beauvoisin (Frankrijk)

  1. Ticketaanbieder zoeken

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Beauvoisin is moeiteloos te realiseren. Je kunt gebruik maken van een handige Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Frankrijk (SNCF). Treinritten in Frankrijk kan je reserveren via www.diplomatie.gouv.fr of via het nummer 0033184943635.

  2. Selecteer data en treinstations

    Geef door vanaf welk treinstation jouw treinvakantie moet beginnen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor jouw lokale station. Denk bijvoorbeeld aan Apeldoorn & Scheemda. De boekingssite analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw lokale treinstation. Denk ook vast na over de ideale heenreis datum en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Kies het aantal reizigers en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kids tot een jaar of 15 is er meestal een kinderkorting. Voor 60-plussers geven sommige vervoerders een royale seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Trajecten en reisroutes kiezen

    De vergelijker etaleert nu alle mogelijke treintrajecten en de verwachte tarieven. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrek momenten, de reisduur, de stations waarop je moet overstappen en de treinmaatschappij. Zodoende bekijk je eenvoudig de beste of snelste treinroute naar Beauvoisin. Voor sommige vertrekdagen zal het systeem geen routes vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Verschillende vergelijkingsplatformen hebben ook info over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    Nu kan je de totale service uitbreiden. Overweeg bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Tegen betaling kan je kiezen voor zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Voer hierna de passagiersgegevens in. De tickets zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (het kan slim zijn om het wel te printen). De betaling doe je met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Beauvoisin vinden?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Beauvoisin (Frankrijk)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit kom je in aanraking met de omgeving van Frankrijk. Dit land heeft +/- 60 miljoen volksgenoten (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Parijs. De beste reistijd voor een treinvakantie in Beauvoisin is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 17,2 graden celsius (zeeklimaat). De warmste maand is juli (zo’n 28,3 °C) en de meest frisse periode is januari (+/- 9,1 graden). Houd rekening met de nationale feestdag: 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Het is een goed bereikbare Franse omgeving om een paar dagen te verblijven. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, midweek, kerstvakantie, zomervakantie. Loop rond in het mooie centrum met mooie gebouwen en winkels. Geniet van de lokale Franse gerechten bij een van de eetgelegenheden. In de buurt zijn diverse uitstapjes te plannen. Daarbij kan je hier uitstekend fietsen, wandelen, skeeleren, klimmen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de omgeving bekijken.
  • Een prachtige groene regio voor uitgebreide wandelingen en fantastische fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar bekende bezienswaardigheden zoals: Nationaal park Mercantour.
  • Franse campings, bungalows, appartementen, glampings, vakantiehuisjes, B&B’s staan goed in verbinding met het OV (metro, taxi, tram, bus).
  • Bekijk ook opties voor een luxe verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van reizen per spoor is dat talloze Europese steden met elkaar verbonden zijn per rails. Jouw vakantie naar Beauvoisin per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In de lijst hieronder check je een korte toelichting over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Fredericia, Selzthal & A Coruña.

  1. Utrecht Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  2. Amsterdam Centraal: prima toegankelijk voor mensen met een handicap.
  3. Rotterdam Centraal: gemakkelijk reizen met OV-fiets.
  4. Den Haag Centraal: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  5. Schiphol Airport: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  6. Leiden Centraal: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  7. Breda: eenvoudig doorreizen naar internationale bestemmingen.
  8. Eindhoven Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  10. Nijmegen: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  11. Arnhem Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  12. Amersfoort Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  13. Haarlem: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  14. Zwolle: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  15. Delft: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.

Bekijk ook: Hilversum, Zaandam, Groningen, Gouda, Tilburg, Dordrecht, Hoofddorp, Maastricht, Assen, Hengelo, Zutphen, Almere en Ede / Wageningen, Alkmaar, Lelystad, Venlo, Roosendaal, Roermond.

treinvakantie-beauvoisin-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Beauvoisin gaat het gemakkelijkst online. Zo kun jij bijv. surfen naar praktische platforms die ticketprijzen van alle bekende maatschappijen kunnen analyseren. Daarmee ontvang je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Frankrijk (SNCF). Wellicht ook interessant is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de lijst hieronder vergelijk je de meest populaire boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: handige website die de goedkoopste treinreis uitrekent.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.sncf.com: tickets reserveren via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: het startpunt voor jouw treinkaartjes, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: de mooiste last minutes, rondreizen en stedentrips met de trein.
  7. Interrail: met de Interrail Global Pass reis je door ruim 30 Europese landen.
  8. Green Tickets: deur-tot-deur routeplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: comfortabel per trein de mooiste pakketreizen beleven.
  10. De Jong Intra: kies voor deze erkende touroperator om zorgeloos te kunnen reizen.
  11. Booking.com: reserveer een hotelkamer bij het station (korte transfer).

Praktische informatie over treinreizen naar Beauvoisin

Het Franse spoornetwerk is in beheer van Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Intercity tickets zijn te koop op www.sncf.com of per telefoon op 0033184943635. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals TER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Parijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse. Nationale luchthavens zoals Parijs (PAR), Nice (NCE) en Bordeaux (BOD) zijn goed verbonden met het OV. De afstand tot de hoofdstad Parijs is (per rails) zo’n 430 km (3 uur en 20 minuten reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Op de nationale feestdag kan het drukker zijn op het spoor. Dit is 8 mei Feest van de Overwinning, 14 juli Bastille dag. Er zijn verschillende soorten kerken. Voornamelijk rooms-katholiek. Je kunt hier praten in het Frans. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De stroomspanning is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +33. Bij een noodgeval bel je het noodnummer 112. Heb je andere info nodig? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.diplomatie.gouv.fr. Het adres van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is: 7-9 Rue Eblé, 75007, Paris. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook meer lezen over Fietsvakantie.

LandFrankrijk
Gemiddelde temp.17,2 graden
SpreektaalFrans
BetaalmiddelEuro (EUR)
Populaire spoorwegmaatschappijFranse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF)
Ticket webshopswww.sncf.com
Telefonisch tickets kopen0033184943635
TreintypesTER, InterCité, TGV, Eurostar, ICE, Renfe-SNCF en Cooperación, Thalys, Intercités de Nuit
Grote spoorwegstationParijs, Lille, Strasbourg, Lyon, Bordeaux, Montpellier, Marseille, Toulouse
Interrail reizenFrankrijkpas (vanaf €127)
Populaire bezienswaardigheidNationaal park Mercantour

Reserveer de mooiste treinrondreizen in Frankrijk

Vergelijk actuele aanbiedingen en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Beauvoisin

Interrailen in Frankrijk

De pas vas Interrail is een speciaal treinticket die je toegang geeft tot vrijwel alle treinen in Frankrijk en ruim 30 andere landen. Bij de normale treinen kan je meteen instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (geprint of per App). Advies: bij sommige treinen zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Door de handige Interrail App kan je overal en altijd reizen inkopen, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Europa ligt zo letterlijk aan jouw voeten. Interrailen naar Beauvoisin is dus zeker een optie om te overwegen. Juist als je ook interesse hebt in andere regio’s in Frankrijk of bezienswaardigheden zoals Nationaal park Mercantour. Een Frankrijkpas kan je al kopen vanaf €127. De Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn te bestellen vanaf €195.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Aan de hand van de Frankrijkpas (te betellen vanaf €127) reis je zoveel als je wilt met de trein in Frankrijk.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen dien je apart een stoel te reserveren.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Beauvoisin kopen

Treintickets bestellen naar station Beauvoisin centrum doen we vooral online. De tarieven zijn per trein, traject en dag weer anders. In het onderstaande blok bieden we tips en tricks op welke manier je kunt besparen op tickets (op maandag 29 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: vermijd de spits en reis doordeweeks.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: kies niet voor de hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aantrekkelijke aanbiedingen: check kortingsacties op de website van de Franse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 60+ voordeel: speciale lage tarieven voor kinderen en oudere reizigers in 2024.

FAQ: de belangrijkste onderwerpen rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Beauvoisin?

Treintickets naar Beauvoisin in Frankrijk zijn verkrijgbaar bij NSInternational of de Franse Nationale Spoorwegmaatschappij (SNCF). Telefonisch kan dat via 0033184943635. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is er niet een directe verbinding. Gebruik in dat geval ticketshops als Omio.com of Thetrainline.com. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken vertrek opties en prijsindicaties van tientallen trein- en busbedrijven in heel Europa.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Beauvoisin?

Jouw treinvakantie kan al starten bij het plaatselijke NS-station. Je kunt moeiteloos inchecken op bijna elk station. Denk aan Assen, Leiden Lammenschans of Schiedam Centrum. Flink wat treinverbindingen naar Beauvoisin beginnen vanaf het station van Amsterdam. En je kunt instappen vanaf Almelo, Amersfoort, Den Haag, Apeldoorn, Breda en Rotterdam, Hengelo, Schiphol, Deventer, Hilversum vallen onder de noemer internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de internationale intercity, ICE, Eurostar, Nightjet, Thalys.

Reizen de kinderen voordelig mee?

De trein is een handig vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen ongedwongen spelen, naar de wc of kinderfilmpjes kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Kinderen tot een jaar of 14 kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met het hele gezin een leuke vakantie per spoor te boeken. De uiteindelijke korting voor kinderen kan verschillen per treinoperator. Bekijk www.diplomatie.gouv.fr voor de hedendaagse kindertarieven en spelregels.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. De slaaptrein is ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Er wordt veel comfort geboden met fantastische voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: bedden, luxe zit/ligstoel, badkamers en een bordrestaurant. Op langere trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een vakantie met de fiets is een duurzame keuze en geeft veel vrijheid. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Beauvoisin mag een fiets meestal mee. Soms kan de fiets gratis mee, maar vaak heb je echt een speciale fietsticket nodig. Voor de grote trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De wetgevingen voor het inladen van fietsen in treinen verschillen per vervoerder en trein. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een ingevouwen fiets wordt beschouwd als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Beauvoisin moet je even goed voorbereiden. Lees je goed in over de extra regels. Kleine honden zoals een Chihuahua die je eenvoudig mee kan nemen of in een mand/tas/kooi kunnen zijn vaak zonder extra kosten welkom. In het geval van grote dieren is een apart ticket noodzakelijk. Houd je hond goed aangelijnd en soms is een muilkorf verplicht. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van SNCF (www.sncf.com).