logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Westerland vergelijken

Heb jij behoefte aan goedkope treintickets naar Westerland? Deze prachtige Duitse vakantiebestemming kan je prima met de trein bereiken. Een treinvakantie wint de laatste jaren aan populariteit. Geen drukke parkeerplekken of lange files, een ruime plek waar je met gestrekte benen kunt zitten, kunt tijdens de reis uit het raam kijken en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Duitsland. Daarbij is een reis per trein een milieubewuste keuze. Op deze website zoek jij handige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Westerland vanaf bijvoorbeeld Station Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Eindhoven. Ook bieden we een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en uitgebreide informatie over je reisbestemming.

  • Met deze treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Westerland (Duitsland).
  • Reis vanaf stations zoals Station Den Haag HS, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Duitsland wordt er op het spoor gereden met de DB (www.bahn.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Interrailen kan met de Duitslandpas (tarieven vanaf €166).
treinkaartje-westerland-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Westerland boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Je kan gebruik maken van stoelen met beenruimte en veel voorzieningen. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Al reizende profiteer je van de geweldige omgeving. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Westerland-Centraal, niet ver van het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de volgende opsomming delen we in 5 stappen op welke manier je voordelige treintickets kan bestellen.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Westerland (Duitsland)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Westerland is eenvoudig te doen. Je kunt gebruik maken van een vergelijkingssite als Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook informeren bij NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kunnen geboekt worden via www.bundesregierung.de of middels de telefoon 04930311682904.

  2. Selecteer data en treinstations

    Bedenk vanaf welke plek jouw reis gaat starten. Veel mensen kiezen voor Amsterdam-Centraal. Je kunt ook opstappen bij jouw lokale station. Denk bijv. aan Bilthoven of Kesteren. De zoekfunctie analyseert dan supersnel de beste route vanaf het ingevoerde station. Bepaal ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Selecteer de groepsgrootte en voer ook de leeftijden in. Voor kids is er meestal een kinderkorting. Ook voor mensen op leeftijd kan je soms gebruik maken van een prettige seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Vul ze direct in om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De website demonstreert nu de meest populaire treintrajecten en de verwachte prijzen. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Onderzoek altijd goed de vertrektijden, de verwachte reistijd, de plekken van overstappen en de treinmaatschappij. Wanneer je het zo aanpakt check je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Westerland. Voor sommige bestemmingen kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Meerdere boekingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra’s toevoegen en bevestigen

    Nu kan je extra comfort toevoegen aan je reis. BIjvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. Het treinkaartje ontvang je per e-mail (soms is een geprint ticket nodig). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

Voordelige tickets voor de trein naar Westerland kopen?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Westerland (Duitsland)

Vanuit de trein kom je op een mooie manier in aanraking met het natuurrijke Duitsland. Dit land heeft +/- 83 miljoen inwoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Berlijn. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Westerland is mei, juni en september. De gemiddelde temp. is 13,4 graden (zeeklimaat). De warmste periode is juli (zo’n 29,8 graden celsius) en een wat koudere periode is januari (doorgaans 5,1 graden °C). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 3 oktober Eenheidsdag. Dit is een heerlijke Duitse stad om vakantie te vieren. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, weekendje weg, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, voorjaarsvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met monumenten, oude gebouwen en lokale winkeltjes. Geniet van de lokale Duitse specialiteiten in de restaurants en cafés. In de regio kun je ook veel excursies doen. Verder kan je in deze omgeving super mooi fietsen, hiken, hiken, mountainbiken en puzzeltochten doen.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • Authentieke stadjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor prachtige wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Tevens zijn er veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Brandenburger Tor in Berlijn.
  • Duitse B&B’s, glampings, bungalows, campings, vakantiehuisjes, appartementen bereik je gemakkelijk met het OV (taxi, tram, metro, bus).
  • Informeer ook naar een heerlijke verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Een goede mogelijkheden van reizen per spoor is dat veel steden in Europa per spoor te bereiken zijn. Jullie vakantie naar Westerland per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder check je extra info over de meest drukke stations. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Pavillons-sous-Bois, Tavera & Dijon.

  1. Utrecht Centraal: veel faciliteiten om de wachttijd te overbruggen.
  2. Amsterdam Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  3. Rotterdam Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  4. Den Haag Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  5. Schiphol Airport: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  6. Leiden Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  7. Breda: prettig station met grote fietsenstalling.
  8. Eindhoven Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): de hele dag door veel treinritten.
  10. Nijmegen: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  11. Arnhem Centraal: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  12. Amersfoort Centraal: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  13. Haarlem: diverse eet- en drinkmogelijkheden en winkels.
  14. Zwolle: goede aansluiting met populaire intercity’s, sprinters en snelbussen.
  15. Delft: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.

Andere opties zijn: Zaandam, Gouda, Tilburg, Hilversum, Schiedam, Groningen, Hengelo, Zaandam, Hoofddorp, Assen, Almere, Maastricht en Roosendaal, Enschede, Lelystad, Roermond, Ede / Wageningen, Alkmaar.

treinvakantie-westerland-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Westerland gaat tegenwoordig meestal via internet. Je kunt gebruik maken van gebruiksvriendelijke boekingsplatforms die het aanbod van allerlei touroperators voor jou onderzoeken. Zo vergelijk je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een alternatief is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In het onderstaande stukje tonen wij de beste boekingsplatforms en reisorganisaties.

  1. Omio: meer dan 1000 aangesloten partners (bus, trein en vluchten).
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: eenvoudig al jouw internationale treinreizen online boeken
  4. www.bahn.com: officiële boekingsmodule van de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets naar/vanaf vrijwel alle Europese stations.
  6. Treinrondreis.nl: de beste treintickets boeken tegen scherpe tarieven.
  7. Interrail: met zitplaatsreservering op Europese treinen.
  8. Green Tickets: ook inzicht in bus, tram, metro en andere duurzame vervoermiddelen.
  9. TUI: speciaal aanbod pakketreizen met de trein als vervoermiddel.
  10. De Jong Intra: populaire touroperator met een snelgroeiend aanbod treinreizen.
  11. Booking.com: hier boek je de goedkoopste hotels vlakbij het station.

Praktische info over treinreizen naar Westerland

Het Duitse spoornetwerk is in beheer van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.bahn.com of via 04930311682904. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Belangrijke knooppunten in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand naar de hoofdstad Berlijn is zo’n 575 kilometer (6 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Qua religie kun je rekening houden met protestants, rooms-katholiek. Men spreekt hier Duits. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De stroomspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +49. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Zijn er andere vragen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via dit platform vertellen we je ook meer over Rondreizen.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden celsius
SpreektaalDuits
BetalingenEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticket webshopswww.bahn.com
Telefonische hulp04930311682904
Soorten treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Nationale stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
Interrail reizenDuitslandpas (vanaf €166)
Nationale bezienswaardigheidBrandenburger Tor in Berlijn

Ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Duitsland

Vind beste deals en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Westerland

Interrailen in Duitsland

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Duitsland en andere Europese landen. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd op vertoon van jouw Interrail Pas (dit kan met de Interrail App). Goed om te weten: voor sommige treintypes zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Voor zulke reserveringen betaal je iets extra’s. Aan de hand van de populaire Interrail App kan je eenvoudig reizen plannen, je reis van A tot Z plannen en stoelen reserveren. Het leuke van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Westerland is dus een hele praktische oplossing. Juist als je ook interesse hebt in andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Brandenburger Tor in Berlijn. Zo’n Duitslandpas kan besteld worden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) reserveer je vanaf €185.

  • Je hoeft niet in elk land meer losse tickets te kopen.
  • Leer nieuwe mensen, steden en landen kennen.
  • Aan de hand van de Duitslandpas (te betellen vanaf €166) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Duitsland.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een reservering een must.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Westerland kopen

Treintickets bestellen naar station Westerland centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven zijn per trein, traject en dag weer anders. In het gedeelte hieronder verstrekken we vijf handige tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek niet te laat: zo ben je er zeker van dat je kan vertrekken.
  2. Stel niet te hoge eisen: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Kies een langere reistijd: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: check de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: speciale kortingsacties voor kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Westerland?

Treintickets naar Westerland in Duitsland zijn te bestellen bij www.NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Eventueel kan dit ook per telefoon via 04930311682904. Voor sommige data of trajecten is er niet een directe verbinding. Dan kun je gebruik maken van ticket aanbieders zoals Omio.com of Thetrainline.com. Deze zoekmachines bieden info over treintijden en ticketprijzen van alle populaire trein- en busbedrijven in tientallen landen.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Westerland?

Jouw treinvakantie kan al beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt eenvoudig instappen op bijna elk station. Denk aan Dordrecht Stadspolders, Heerenveen of Oldenzaal. Veel van de treinverbindingen naar Westerland lopen vanaf Amsterdam-Centraal. En je kunt instappen vanaf Almelo, Breda, Den Haag, Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam, Hengelo, Hilversum, Utrecht, Schiphol zijn zogenaamde internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de internationale intercity, TGV, Eurostar, ICE, Nightjet.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een handig vervoermiddel voor ouders met kinderen. De jongste kids kunnen lekker spelen, naar het toilet of lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. De oudere kinderen kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze lagere prijzen bieden kansen om met kleine kinderen per spoor te reizen. De hoogte van de korting voor kinderen kan verschillen per aanbieder en leeftijd. Check www.bundesregierung.de voor de geldige kindertarieven en kleine lettertjes.

Waarom zou ik moeten kiezen voor de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. Een slaaptrein is ontwikkeld om je uitgerust op de bestemming te brengen. Je geniet van een hoog comfortniveau en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je geniet onder andere van: een compartiment met eigen bed, een comfortabele ligstoel, was- en toiletruimtes en een bordrestaurant. Op diverse trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan je ook een fiets in de trein meenemen?

Een vakantie met de fiets is goed voor het milieu en erg praktisch. Je bent ontzettend flexibel. In de internationale trein naar Westerland mag een fiets meestal mee. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige gevallen moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De regelgevingen voor het meebrengen van een fiets zijn per touroperator weer anders. Neem bij onduidelijkheden daarom altijd contact op met de klantenservice. Een speciale vouwfiets ziet de vervoerder als handbagage en kan meestal gratis mee. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Westerland is in de meeste gevallen mogelijk. Houd rekening met de extra regels. Kleine diertjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of die je in een draagtas kunt houden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. In het geval van grote dieren koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden kunnen standaard gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van DB (www.bahn.com).