logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Starnberg vergelijken

Wil jij goedkope treintickets naar Starnberg? Deze populaire Duitse vakantieomgeving is gemakkelijk per trein te bezoeken. Een treinrondreis biedt veel pluspunten. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een ruime plek waar je ook je benen kunt strekken, je geniet onderweg van een prachtig landschap en jij bent heerlijk uitgerust als je aankomt in Duitsland. Daarnaast is een treinvakantie zeer klimaatbewust. Via deze treinreis-vergelijker tref je nuttige suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Starnberg vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Leiden Centraal. Daarnaast check je extra uitleg rondom het boeken van kaartjes, treinschema’s en handige tips over je reisbestemming.

  • Met een treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Starnberg (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf Treinstation Groningen, Zwolle, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Station Breda, of jouw lokale treinstation.
  • In Duitsland gaat het reizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Dan kan je Interrailen met de Duitslandpas (tarieven gemiddeld €166).
treinkaartje-starnberg-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Starnberg boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je kan gebruik maken van heerlijke comfortabele stoelen plus stopcontacten en wifi. Je kan diverse spullen meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Onderweg kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een fenomenaal uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Starnberg-Centraal, en kunt direct overstappen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. In het volgende blok ontdek je in 5 stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Starnberg (Duitsland)

  1. Kies de juiste boekingssite

    Een geldig treinkaartje bestellen naar Starnberg gaat tegenwoordig vooral online. Bekijk daarvoor een vergelijkingswebsite zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan je ook vinden bij www.bundesregierung.de of door contact op te nemen via 04930311682904.

  2. Treinstations en data selecteren

    Bepaal vanaf welk station jouw treinreis zal aanvangen. Veel mensen reizen vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Maar je kunt ook kiezen voor het treinstation in jouw eigen buurt. Denk bijvoorbeeld aan Alphen aan den Rijn & Zetten-Andelst. De boekingssite kijkt wat de beste route is vanaf het gekozen treinstation. Maak ook een beslissing over de vertrekdatum / vertrektijd en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Gezelschap waarmee je reist

    Bepaal het aantal mensen en voer ook de leeftijden in. Voor de kleintjes is er meestal een kinderkorting. Voor 60-plussers is er dikwijls de speciale seniorenkorting (tot maar liefst 50% korting). Heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Vul ze direct in om meteen de accurate prijzen te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De ticketshop toont nu de actuele treintrajecten en een kostenindicatie. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrektijden, de verwachte reistijd, het aantal momenten van overstappen en de treinmaatschappij. Dankzij deze boekingssites boek je eenvoudig de beste of snelste treinroute naar Starnberg. In sommige gevallen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je moet dan zelf onderzoek doen en losse kaartjes kopen. Diverse vergelijkingswebsites bieden ook routes inclusief de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Hier kan je diverse services en producten toevoegen. Reserveer bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplekken naast elkaar of een compartiment of cabine met 6 zitplaatsen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Voer hierna de passagiersgegevens in. Het treinticket krijg je per mail (het kan slim zijn om het wel te printen). De betaling doe je met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Starnberg reserveren?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Starnberg (Duitsland)

Vanuit de trein zie je al een voorproefje van het inspirerende Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen inwoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Berlijn. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Starnberg is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 13,4 graden celsius (zeeklimaat). De warmste periode is juli (+/- 29,8 graden celsius) en de meest frisse maand is januari (doorgaans 5,1 graden). Nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een aangename Duitse bestemming om vakantie te vieren. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, voorjaarsvakantie, weekendje weg, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, midweek. Loop rond in het mooie centrum met leuke steegjes en lokale winkeltjes. Geniet van de lokale Duitse specialiteiten in een van de vele restaurants. Nabij deze locatie zijn er tal van leuke dorpjes en uitstapjes. Ook kan je in deze omgeving super mooi wandelen, fietsen, kanoën, bootje varen en musea bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Toeristische dorpjes in de regio bezoeken.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor lange wandeltochten en fietstochten inclusief een tussenstop op een terras.
  • Zoek vooraf ook naar andere bezienswaardigheden zoals: Burg Eltz.
  • Duitse B&B’s, appartementen, hotels, campings, bungalows, vakantiehuisjes zijn goed te bereiken met het OV (bus, taxi, metro, tram).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een volledig verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een treinrondreis is dat veel steden in Europa middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Jullie vakantie naar Starnberg per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder delen wij relevante details aangaande de meest drukke stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor Berlaimont, Apfelstädt & Chandlers Ford.

  1. Utrecht Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  2. Amsterdam Centraal: druk station met veel reizigers, winkels en moderne wachtruimtes.
  3. Rotterdam Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  4. Den Haag Centraal: een centraal gelegen station met tienduizenden bezoekers per dag.
  5. Schiphol Airport: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  6. Leiden Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  7. Breda: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  8. Eindhoven Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  10. Nijmegen: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  11. Arnhem Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  12. Amersfoort Centraal: goed aangegeven en prima bereikbaar.
  13. Haarlem: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  14. Zwolle: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  15. Delft: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.

Andere populaire stations: Zaandam, Schiedam, Dordrecht, Tilburg, Gouda, Groningen, Hengelo, Zaandam, Assen, Zutphen, Almere, Maastricht en Lelystad, Venlo, Roosendaal, Alkmaar, Ede / Wageningen, Enschede.

treinvakantie-starnberg-vergelijken

Ticketwebsites vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Starnberg kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Zo kun jij bijv. surfen naar actuele vergelijkingsplatformen die de tickets van erkende vervoerders op 1 plek verzamelen. Je hebt dan alle routes en prijzen op 1 plek Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een alternatief is het kiezen voor een treinpas (Interrail). In de lijst hieronder verstrekken we de top-10 ticketshops.

  1. Omio: vergelijkt meer dan 1.000 betrouwbare vervoerders in EU.
  2. Thetrainline: gemakkelijk treintickets doorzoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: eenvoudigste manier om internationale treinreizen te plannen
  4. www.bahn.com: gebruiksvriendelijke boekingssite van de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: de aanbieder van compleet georganiseerde treinrondreizen in heel Europa.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: alles wat je nodig hebt om zorgeloos met de trein te reizen.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen in Europa met de trein.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: eenvoudig hotels naast of vlakbij het station boeken.

Wat je moet weten over treinreizen naar Starnberg

Het Duitse spoornetwerk is eigendom van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.bahn.com of bij de klantenservice via 04930311682904. Voor enkele trajecten kan je ook kiezen voor (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand naar de hoofdstad Berlijn is om en nabij de 575 kilometer (6 uur reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Men is hier behoorlijk religieus: protestants, rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Duits. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De netspanning is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De actuele tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +49. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Wil je iets anders weten? Ga dan naar de officiële website www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via dit platform vertellen we je ook meer over Fietsvakantie.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 graden celsius °C
VoertaalDuits
BetalingenEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Landelijke ticketshopwww.bahn.com
Telefonisch reisadvies04930311682904
Type treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Meest populaire stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Bekende bezienswaardigheidBurg Eltz

Laat je verrassen door volledig verzorgde treinrondreizen in Duitsland

Check lopende aanbiedingen en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Starnberg

Interrailen in Duitsland

De pas vas Interrail is een bijzonder treinticket dat je kunt gebruiken in Duitsland en andere Europese landen. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd op vertoon van jouw Interrail Pas op je telefoon. Tip: bij bijzondere treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met de fraaie Interrail App kan je eenvoudig reizen vergelijken, actuele treintijden inzien en zitplekken reserveren. Het praktische van Interrail is dat er geen datum of tijd verbonden is aan je ticket. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Starnberg is dus absoluut een optie die je moet afwegen. Juist als je gaat doorreizen naar andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden als Burg Eltz. Een Duitslandpas zijn al te bestellen vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor reizen in Europa) zijn te bestellen vanaf €189.

  • Zoveel reizen als je wilt door alle Europese landen.
  • Rondreizen met een prachtig mooi uitzicht.
  • Aan de hand van de Duitslandpas (te betellen vanaf €166) reis je onbeperkt door Duitsland.
  • Als je beschikt over de Interrail Global Pass reis je onbeperkt door Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen is een vroegtijdige reservering wel belangrijk.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Starnberg kopen

Treintickets bestellen naar station Starnberg centrum doen we steeds meer online. De tarieven lopen zeer uiteen. In het gedeelte hieronder delen we praktische tips hoe je voordeliger kaartjes kunt bestellen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Wees niet te kritisch: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Kies een langzamere route: vermijd de hogesnelheidstrein en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Speciale aanbiedingen: raadpleeg de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en ouderenvoordeel: extra lage prijzen voor kids en 60-plussers in 2024.

FAQ: vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Starnberg?

Treintickets naar Starnberg in Duitsland zijn te vinden via de NS International App of de Deutsche Bahn (DB). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 04930311682904. Voor enkele vertrek momenten kan je niet direct een kaartje kopen. Je kan dan gaan vergelijk via reisorganisaties en ticketvergelijkers als Thetrainline of Omio. Deze websites verzamelen routetijden en prijsverwachtingen van alle erkende spoorwegmaatschappijen in tientallen landen.

Via welke treinstations kan je reizen naar Starnberg?

Jouw weekendje weg kan beginnen bij het lokale NS-station. Je kunt zonder problemen vertrekken op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Apeldoorn Osseveld, Zwolle Stadshagen en Vught. Veel van de treinverbindingen naar Starnberg starten vanaf station Amsterdam-Centraal. Ook Breda, Den Haag, Almelo, Arnhem, Amersfoort en Utrecht, Hilversum, Rotterdam, Hengelo, Schiphol zijn internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de ICE, Eurostar, Nightjet, TGV, Thalys.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een uitstekend vervoermiddel voor jongere kinderen. De jongste kids kunnen lekker kleuren, door de wagon lopen of filmpjes kijken. Kinderen tot 3/4 jaar kunnen vaak gratis mee. Ook oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met de kids een leuke vakantie per spoor te boeken. De exacte korting voor kinderen verschilt per leeftijd en vervoerder. Zie www.bundesregierung.de voor de juiste kindertarieven en spelregels.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een ontspannen manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is specifiek ontworpen om op luxe manier ’s nachts te reizen. De kwaliteit van de service is hoog met fantastische voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, slaapbanken, was- en toiletruimtes en een restaurant aan boord. Op een aantal trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en geeft veel vrijheid. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. In de internationale trein naar Starnberg is de fiets meestal gewoon welkom. Soms kan de fiets gratis mee, maar in de meeste gevallen heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige gevallen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De regels voor reizen met een fiets zijn per maatschappij anders. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets in opgevouwen toestand geldt meestal als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag mijn huisdier mee?

Het inchecken met een hond in de trein naar Starnberg is meestal gewoon mogelijk. Let op: er gelden extra regels. Kleine honden die je op schoot kunt houden of in een mand/tas/kooi kunnen mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor de echt grote honden dien jij wel een kaartje aan te schaffen. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van DB (www.bahn.com).