logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Reinheim vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Reinheim? Deze mooi Duitse vakantieregio bezoek je gemakkelijk met de trein. Het boeken van een treinvakantie is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, kan zitten op een lekkere stoel met veel bewegingsruimte, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je komt in alle rust aan in Duitsland. Ook is een reis per trein zeer klimaatbewust. Op deze pagina tref je praktische details over het reserveren van treinkaartjes naar Reinheim vanaf bijv. Rotterdam Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal, Leiden Centraal. Tevens bieden we een handig stappenplan, treinschema’s en handige tips over het reizen met de trein.

  • Bij deze treinverbinding reis je op een prettige manier naar Reinheim (Duitsland).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Station Den Haag HS, Station Nijmegen, Zwolle, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Breda, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland gaan treinreizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Ons advies is dan Interrailen met de Duitslandpas (kosten +/- €166).
treinkaartje-reinheim-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Reinheim boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je profiteert van royale stoelen en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Vanuit je stoel raak je verwonderd door een prachtig uitzicht. Je komt in alle rust aan op het treinstation van Reinheim-Centraal, en kunt direct overstappen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In ons stappenplan vertellen we in de juiste volgorde hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Uitleg treinticket kopen naar Reinheim (Duitsland)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Reinheim kan het handigst via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een boekingsplatform zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook boeken via NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te boeken via www.bundesregierung.de of telefonisch via 04930311682904.

  2. Kies stad/station en datum

    Bedenk vanaf waar jouw treinvakantie moet beginnen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Amsterdam- of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor het treinstation in jouw eigen buurt. Denk aan Den Dolder en Sassenheim. De tool kijkt wat de beste route is vanaf het ingevoerde station. Bekijk ook de ideale heenreis datum en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Bepaal het aantal mensen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kleine kinderen bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Voor senioren geldt in sommige gevallen een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Reis je zakelijk of heb jij een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Vergeet deze niet toe te voegen om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De website bied nu de verschillende treintrajecten en een kostenindicatie. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de vertrek momenten, de gemiddelde reistijden, de plekken van overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Op die manier bekijk je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Reinheim. Soms zal het systeem geen routes vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Sommige vergelijkingsplatformen geven ook opties voor andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s kiezen en bevestigen

    In de laatste stap kun je extra services toevoegen. Koop bijvoorbeeld een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Mogelijk bieden ze ook een zitplaatsreservering. Denk aan een plekje aan het raam, een zitplek bij elkaar of een eigen compartiment of cabine. Bekijk goed de voorwaarden rondom fietsen en huisdieren. Daarna geef je de passagiersgegevens door. De kaartjes zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (het kan slim zijn om het wel te printen). Betalen kan met alle populaire betaalmethodes zoals een Creditcard, Paypal of iDeal.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Reinheim boeken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes via internet

Op vakantie met de trein naar Reinheim (Duitsland)

Zodra je onderweg bent kom je op een mooie manier in aanraking met de prachtige natuur van Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen bewoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Berlijn. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Reinheim is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 13,4 °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (zo’n 29,8 °C) en de koudste maand is januari (zo’n 5,1 graden). Rondom de nationale feestdag kan er vertraging zijn: 3 oktober Eenheidsdag. Dit is een prettige Duitse stad om te ontdekken. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, weekendje weg, kerstvakantie, zomervakantie, meivakantie, midweek. Loop rond in het mooie centrum met leuke steegjes en plaatselijke winkels. Probeer ook zeker de lokale Duitse lekkernijen in een van de vele restaurants. In de omliggende regio kan je leuke uitstapjes maken. Overdag kan je hier geweldig mooi wandel- en fietstochten maken, hiken, midgetgolfen en andere avonturen beleven.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Idyllische dorpjes en stadjes in deze streek bezoeken.
  • Een prachtige groene regio voor uitgebreide wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Tevens zijn er populaire bezienswaardigheden zoals: Semperoper Dresden.
  • Duitse vakantiehuisjes, B&B’s, appartementen, glampings, campings, bungalows zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (metro, deelfiets, taxi, tram).
  • Eventueel een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het handige van op vakantie met de trein is dat alle bestemmingen te bereiken zijn per rails. Zo’n vakantie naar Reinheim per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder bespreken we aanvullende informatie over de meest drukke stations. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Pécs, Luc-en-Diois & Châteauroux.

  1. Utrecht Centraal: veilige en toegankelijke perrons.
  2. Amsterdam Centraal: goed bereikbaar per fiets of auto.
  3. Rotterdam Centraal: voldoende parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  5. Schiphol Airport: grote wachtruimtes en volop winkels.
  6. Leiden Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  7. Breda: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  10. Nijmegen: genoeg parkeermogelijkheden.
  11. Arnhem Centraal: elk uur veel aankomsten en vertrekken.
  12. Amersfoort Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  13. Haarlem: goed bereikbaar per fiets of auto.
  14. Zwolle: veilige en toegankelijke perrons.
  15. Delft: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.

Bekijk ook: Dordrecht, Hilversum, Groningen, Tilburg, Gouda, Zaandam, Maastricht, Assen, Zaandam, Zutphen, Hoofddorp, Almere en Venlo, Alkmaar, Roosendaal, Enschede, Roermond, Ede / Wageningen.

treinvakantie-reinheim-vergelijken

De beste treinticket winkels vergelijken

De treintickets kopen naar Reinheim kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Zo kan je kiezen voor praktische vervoerplatformen die prijzen en tijden van alle grote touroperators voor je voorschotelen. Zo vergelijk je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. In veel gevallen kan je ook online bestellen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een andere manier is het kopen van een treinpas zoals Interrail. In het onderstaande stukje vergelijk je de meest populaire zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke manier om jouw reis in Europa te plannen.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: altijd de internationale routeplanner bij de hand in de App
  4. www.bahn.com: reizen plannen via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: kies uit meer dan 85.000 bestemmingen tegen de beste prijzen.
  6. Treinrondreis.nl: kleine aanbieder met de gaafste rondreizen op maat.
  7. Interrail: de goedkoopste manier om heel Europa te ontdekken met de trein.
  8. Green Tickets: de reisplanner voor het boeken van klimaatbewuste reizen.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met exclusief aanbod bijzondere treinreizen.
  11. Booking.com: reserveer jouw hotel dicht bij het station.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Reinheim

Het Duitse railnetwerk is eigendom van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn te koop op www.bahn.com of via de helpdesk: 04930311682904. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Belangrijke knooppunten in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Nationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand naar de hoofdstad Berlijn is (per rails) zo’n 575 km (6 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke religies in het land zijn: protestants, rooms-katholiek. De voertaal is Duits. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De stroomspanning is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +49. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Wil je iets anders weten? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op treinvakantievergelijken.nl kan je ook terecht voor info over All inclusive.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 graden °C
Nationale taalDuits
ValutaEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticket webwinkelwww.bahn.com
Telefonisch reisadvies04930311682904
Soorten treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Nationale stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Noemenswaardige bezienswaardigheidSemperoper Dresden

Ervaar de mooiste treinrondreizen in Duitsland

Bekijk actuele aanbiedingen en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Reinheim

Interrailen in Duitsland

De interrail pas is een bijzonder treinticket waarmee je kunt reizen met bijna iedere trein in Duitsland en ruim 30 andere landen. Bij de normale treinen wordt je gewoon geaccepteerd wanneer jij de Interrail pas hebt (dit kan met de Interrail App). Disclaimer: voor sommige treintypes zoals een extra snelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een privé zitplaats reserveren is noodzakelijk. Let wel op de extra kosten die in rekening worden gebracht. Aan de hand van de handige Interrail App kan je heel simpel reizen plannen, treintijden bekijken en zitplekken reserveren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je niet gebonden bent aan een afgesproken vertrektijd. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Reinheim kan heel interessant zijn. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere plaatsen in Duitsland of bezienswaardigheden als Semperoper Dresden. Een Duitslandpas kan besteld worden vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn verkrijgbaar vanaf €189.

  • Bezoek alle Europese landen via het spoor.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Met behulp van de Duitslandpas (te koop vanaf €166) mag je onbeperkt reizen met de trein door Duitsland.
  • Door middel van de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een reservering een must.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Reinheim kopen

Treintickets bestellen naar station Reinheim centrum doe je tegenwoordig meestal via internet. De tarieven zijn zeer wisselend. In het onderstaande blok bieden we vijf handige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op een vroeg moment: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Wees niet te kritisch: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: vermijd de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor speciale deals.
  5. Kindervoordeel en 55 plus voordeel: profiteer van voordeel voor kids en senioren in 2024.

Alles wat je moet weten over vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Reinheim?

Treintickets naar Reinheim in Duitsland bestel je via NSInternational of de Deutsche Bahn (DB). Per telefoon is dat mogelijk via 04930311682904. Voor enkele vertrek momenten kan je niet direct een kaartje kopen. Gebruik in dat geval treinticketshops als Thetrainline of Omio. Deze websites verzamelen vertrektijden en prijsindicaties van alle populaire treinmaatschappijen door heel Europa.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Reinheim?

Jouw rondreis begint bij jouw eigen NS-station. Je kunt zonder problemen starten met de vakantie vanaf stations zoals Zwolle, Nieuwerkerk aan den IJssel of Soestdijk. De meeste treinverbindingen naar Reinheim starten vanaf Station Amsterdam Centraal. En je kunt instappen vanaf Amersfoort, Almelo, Arnhem, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam, Deventer, Hilversum, Hengelo, Utrecht zijn internationale intercity-stations die weer een goede verbinding hebben via o.a. de ICE, Thalys, Nightjet, internationale intercity, Eurostar.

Hoe werkt de kinderkorting?

De trein is een fantastische manier om met kinderen te reizen. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met kletsen, door de wagon lopen of tekenfilms kijken. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Wat oudere kinderen kunnen gunstig meereizen dankzij railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met kleine kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De huidige korting voor kinderen kan weer afwijken per leeftijdscategorie en maatschappij. Surf naar www.bundesregierung.de voor de huidige kindertarieven en de disclaimer.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

De nachttrein is een uitstekende manier van internationaal reizen. Je reis start in de avond, en de volgende ochtend kom je aan. Een slaaptrein is ideaal om je met volle energie te brengen op je vakantiebestemming. De kwaliteit van de service is hoog en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, slaapstoelen, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een ontbijt aan boord. Op sommige internationale trajecten zijn er mogelijkheden voor de speciale autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is goed voor het milieu en erg praktisch. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Ook bij de internationale trein naar Reinheim kan je jouw fiets meestal meenemen. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen moet je beschikken over een fietskaartje. Soms kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor het meebrengen van een fiets verschillen per vervoerder en trein. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets in opgevouwen toestand ziet de vervoerder als handbagage en kost je dus niets extra’s. Het alternatief is een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Reinheim is meestal gewoon mogelijk. Je moet wel rekening houden met unieke voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of in een kooitje of mand passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor grotere honden is een apart ticket noodzakelijk. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. De regels en tarieven vind je op de website van DB (www.bahn.com).