logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Nimburg vergelijken

Ben jij op zoek naar info over goedkope treintickets naar Nimburg? Deze inspirerende Duitse vakantieplek bezoek je gemakkelijk met de trein. Een treinreis kent heel veel gemakken. Geen drukke parkeerplekken of lange files, kan zitten op een lekkere stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Duitsland. Daarbij is een reis met de trein een milieuvriendelijke keuze. Op deze website vind je belangrijke suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Nimburg vanaf bijvoorbeeld Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Arnhem, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal. Ook tref je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en nuttige tips over het reizen met de trein.

  • Met deze treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Nimburg (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Den Haag HS, Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland wordt er op het spoor gereden met de DB (www.bahn.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Ga je rondreizen door het land of Europa? Kies dan voor Interrailen met de Duitslandpas (kosten +/- €166).
treinkaartje-nimburg-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Nimburg boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je profiteert van prettige stoelen en draadloos internet. Je kunt een grote koffer meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Tijdens het rijden raak je verwonderd door een bijzonder uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van Nimburg-Centraal, en vindt daar ook bussen. Perfect voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. Hieronder ontdek je in enkele stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

How-to: treinticket kopen naar Nimburg (Duitsland)

  1. Treinkaartjes-shop kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Nimburg is eenvoudig te doen. Zo kun je kiezen voor een digitaal platform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Ook kun je boeken bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland boek je het handigst bij www.bundesregierung.de of door het klantenservicenummer 04930311682904.

  2. Selecteer data en treinstations

    Geef aan vanaf welke plaats je trip gaat aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam, of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan Amersfoort en Ommen. Het systeem analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw woonplaats. Vergeet niet de datum en tijd van vertrek en (indien gewenst) een terugreis (retourticket).

  3. Aantal passagiers kiezen

    Kies het aantal passagiers en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor de allerkleinste kinderen kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor senioren (65-plus) heb je soms recht op een behoorlijke seniorenkorting. Ben jij in het bezit van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De website geeft nu de geschikte treintrajecten en een kostenindicatie. In een oogopslag zie je de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de voorgestelde tijden, de verwachte reistijd, de plekken van overstappen en de treinvervoerders. Op die manier vind je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Nimburg. Voor sommige plekken kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Sommige boekingswebsites bieden ook routes inclusief reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Kies extra’s

    Hier kan je pakketten en uitbreidingen kopen. Overweeg bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Een stoel met tafeltje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een luxe compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Voer hierna de passagiersgegevens in. Het treinticket worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). De totale koopsom kan je voldoen middels de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Nimburg boeken?

Plan jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Nimburg (Duitsland)

Vanuit de trein ervaar je alvast de prachtige natuur van Duitsland. Dit land heeft 83 miljoen mensen (mei 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Berlijn. De beste reistijd voor een treinvakantie in Nimburg is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 13,4 graden °C (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (zo’n 29,8 graden celsius) en een koude maand is januari (doorgaans 5,1 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Dit is een prettige Duitse plek om naartoe te reizen. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een kerstvakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie, meivakantie, weekendje weg, zomervakantie. Breng een bezoekje aan het levendige centrum met leuke steegjes en schattige winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Duitse specialiteiten in de restaurants en cafés. Rondom deze plek zijn diverse uitstapjes te plannen. Tevens is de omgeving geschikt voor wandelen, fietsen, hiken, bootje varen en workshops volgen.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Gemoedelijke plaatsjes in de omgeving bekijken.
  • Een gebied met mooie natuur voor mooie wandelingen en gemarkeerde fietstochten.
  • Vergeet niet andere bezienswaardigheden in het land zoals: Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen (Beieren).
  • Duitse bungalows, campings, glampings, appartementen, B&B’s, hotels zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (bus, taxi, deelfiets, tram).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een volledig verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nationale vertrekstations in mei 2024

Het praktische van op vakantie met de trein is dat veel internationale stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Jouw vakantie naar Nimburg per trein kan dus al beginnen bij het NS-station om de hoek met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder verstrekken we extra info over de grotere intercity stations in Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Beelen, Shepton Mallet en Fürstenfeld.

  1. Utrecht Centraal: goede parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  3. Rotterdam Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  4. Den Haag Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  7. Breda: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  8. Eindhoven Centraal: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  10. Nijmegen: ruim aanbod met OV-fietsen.
  11. Arnhem Centraal: een modern station met goede aansluiting op buitenlandse bestemmingen.
  12. Amersfoort Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  13. Haarlem: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  14. Zwolle: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  15. Delft: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.

Andere opties zijn: Dordrecht, Zaandam, Groningen, Tilburg, Hilversum, Gouda, Zutphen, Hengelo, Zaandam, Almere, Hoofddorp, Maastricht en Venlo, Enschede, Roosendaal, Alkmaar, Lelystad, Ede / Wageningen.

treinvakantie-nimburg-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Nimburg doe je het handigst online. Steeds meer mensen maken gebruik van de servicegerichte tickets vergelijkers die treintickets van betrouwbare trein- bus- en veerdiensten inzichtelijk maken. Zo vergelijk je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een alternatief is een treinpas zoals Interrail. Hieronder bieden wij de beste boekingssites.

  1. Omio: gebruiksvriendelijke reisplanner voor bus, boot, trein en vliegtuig.
  2. Thetrainline: goedkope treinkaartjes van alle bekende vervoerders in EU.
  3. NSinternational.com: comfortabele zitplaatsen, aankomst in hartje stad
  4. www.bahn.com: boekingsmodule van de nationale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: treinkaartjes tegen scherpe tarieven zonder boekingskosten.
  7. Interrail: alles wat je nodig hebt om zorgeloos met de trein te reizen.
  8. Green Tickets: reis op een milieuvriendelijke manier door heel Europa.
  9. TUI: kies voor een complete pakketreis om de kosten laag te houden.
  10. De Jong Intra: betrouwbare touroperator met treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: altijd een hotel vlakbij het station.

Wat je moet weten over treinreizen naar Nimburg

Het Duitse spoornetwerk is in beheer van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn te vinden op www.bahn.com of via het telefonische adviespunt: 04930311682904. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Grote spoorwegstations zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Nationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn goed verbonden met het OV. De afstand naar hoofdstad Berlijn is zo’n 575 kilometer (6 uur reistijd). Men gebruikt hier de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Respecteer de religies in het land. Dit is protestants, rooms-katholiek. Veel mensen spreken hier Duits. Stopcontact type C + F moet je meenemen. De aansluitspanning is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +49. Het noodnummer dat je kunt bellen bij een ongeval is 112. Staat je vraag er niet tussen? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via deze website lees je ook meer informatie over Fietsvakantie.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden celsius
Officiële taalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Nationale ticketshopwww.bahn.com
Telefonische hulp04930311682904
Trein soortenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Grote hubsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bekeken bezienswaardigheidZugspitze in Garmisch-Partenkirchen (Beieren)

Ontdek volledig verzorgde treinrondreizen in Duitsland

Check kortingsacties en reserveer de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Nimburg

Interrailen in Duitsland

Het interrail pas systeem is een uniek treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Duitsland en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij veel treinen kan je zonder extra handeling instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen op je telefoon. Let op: bij een aantal treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen dien je een stoelreservering te doen. Een zitplaats reserveren is niet inclusief. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Dankzij de gratis Interrail App kan je gemakkelijk reizen vastleggen, treintijden bekijken en reserveringen boeken. Het voordeel van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Nimburg is dus een hele praktische oplossing. In het bijzonder als je later nog wilt doorreizen naar een andere omgeving in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Zugspitze in Garmisch-Partenkirchen (Beieren). Zo’n Duitslandpas kan je al kopen vanaf €166. De Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn te bestellen vanaf €199.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Met de Duitslandpas (vanaf €166) kun je onbeperkt reizen door Duitsland.
  • Met de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is een reservering een must.

5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Nimburg kopen

Treintickets bestellen naar station Nimburg centrum kan je op diverse manieren doen. De tarieven kunnen elk moment veranderen. In het lijstje hieronder geven onze experts tips en adviezen hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op woensdag 1 mei 2024).

  1. Boek on-time: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Stel je flexibel op: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: klik geen hogesnelheidstrein aan en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bezoek de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: extra ticketkorting voor kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Nimburg?

Treintickets naar Nimburg in Duitsland bestel jij online via de NS International App of de Deutsche Bahn (DB). Per telefoon is dat mogelijk via 04930311682904. Voor sommige data of trajecten vindt het systeem geen directe route. Probeer in dat geval eens treinticketshops als Thetrainline of Omio. Deze handige sites vergelijken vertrektijden en prijsindicaties van tientallen vervoersmaatschappijen van Europese regio’s.

Via welke treinstations kan je reizen naar Nimburg?

Jouw vakantie met de trein begint bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt zonder moeite vertrekken op bijna elk station. Denk aan Delft Zuid, Hoorn Kersenboogerd en Utrecht Terwijde. De meeste treinverbindingen naar Nimburg beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. En je kunt instappen vanaf Breda, Den Haag, Amersfoort, Almelo, Arnhem en Deventer, Rotterdam, Schiphol, Hengelo, Hilversum zijn erkende internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. TGV, Eurostar, Thalys, Nightjet, internationale intercity.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een fantastische manier om samen met de kids op pad te gaan. Jonge kinderen kunnen zich vermaken met spelen, naar de wc of tekenfilms kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Ook oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze korting maakt het nog leuker om met de kids een weekendje weg via het spoor te reserveren. De precieze korting voor kinderen kan wisselen per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor de juiste kindertarieven en regels.

Wat houdt de nachttrein in?

De nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Je bespaart hiermee vaak een hotelovernachting. Een slaaptrein is ontwikkeld om comfortabel in de nacht te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met fantastische voorzieningen. Denk hierbij aan: een eigen bed, slaapbanken, uitstekende sanitaire faciliteiten en een buffet. Op een aantal trajecten is ook de autotrein een optie.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en erg praktisch. Je bent ontzettend flexibel. Ook als je reist met de internationale trein naar Nimburg mag een fiets meestal mee. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar meestal moet je ook een aparte fietskaart kopen. Voor de grote trajecten heb je een aparte wagon voor fietsen. De regelgevingen voor het meenemen van de fiets zijn weer anders per treintype. Het is verstandig om dit voordat je boekt even te bekijken. Een speciale vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag mijn huisdier mee?

Het inchecken met een hond in de trein naar Nimburg is meestal gewoon mogelijk. Lees vooraf goed de unieke voorwaarden. Kleine diertjes die bij je op schoot passen of in een mand/tas/kooi kunnen hoeven eigenlijk geen ticket te hebben. Voor grotere huisdieren is een apart ticket noodzakelijk. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en een muilkorf kan verplicht zijn. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Lees vooraf de regels op de website van DB (www.bahn.com).