logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Neustadt vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Neustadt? Deze veelzijdige Duitse vakantieplek heeft een gunstig gelegen treinstation. Op vakantie met de trein is heel erg prettig. Geen drukke parkeerplekken of lange files, beschikt over een goede stoel met meer dan genoeg beenruimte, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en je komt niet helemaal moe en gestresst aan in Duitsland. Tevens is een treinrondreis zeer klimaatbewust. Via dit portaal delen we handige adviezen over het reserveren van treinkaartjes naar Neustadt vanaf bijv. Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal, Station Amsterdam Centraal. Bovendien vind je een how-to voor het reserveren van kaartjes, treinschema’s en praktische wetenswaardigheden over je reisbestemming.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Neustadt (Duitsland).
  • Populaire vertrekpunten zijn Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Station Den Haag HS, Zwolle, Station Breda, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland krijg je te maken met de DB (www.bahn.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Een leuk alternatief is Interrailen met de Duitslandpas (kosten vanaf €166).
treinkaartje-neustadt-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Neustadt boeken

Steeds meer Nederlanders kiezen voor de trein. Er zijn luxe stoelen en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en het station is 24/7 toegankelijk. Tijdens de rit kun je naar buiten kijken en genieten van een prachtig uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van Neustadt-Centraal, en vindt daar ook bussen. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht lees je in enkele stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Uitleg treinticket kopen naar Neustadt (Duitsland)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Neustadt is moeiteloos te realiseren. Zo kan jij kiezen voor een boekingsplatform zoals Treinreiswinkel.nl, Thetrainline of Omio. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te reserveren via www.bundesregierung.de of door het klantenservicenummer 04930311682904.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Kies vanaf welke stad je trip gaat aanvangen. Vaak reizen mensen vanaf Amsterdam-Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het station in jouw eigen woonplaats. Denk bijvoorbeeld aan Delden of Vught. De zoekmodule checkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf je locatie. Kies ook de beschikbare vertrekdatums, tijden en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Kies aantal passagiers

    Bepaal het aantal mensen en geef ook de leeftijd aan. Voor de kleintjes is er een interessante kinderkorting. Voor senioren geven sommige vervoerders een extra voordelig tarief (seniorenkorting). Heb je een kortingskaart, treinpas of ledenpas? Voeg deze dan toe om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    De boekingssite demonstreert nu de snelste treintrajecten en de kosten. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op de tijdstippen van vertrek, de verwachte reistijd, waar en hoe vaak je moet overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Dankzij deze boekingssites reserveer je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Neustadt. Af en toe is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Verscheide boekingswebsites geven ook opties voor de beschikbare alternatieven qua openbaar vervoer (denk aan bus, metro, tram).

  5. Extra’s en bevestiging

    In de laatste stap kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Koop bijvoorbeeld een comfortabele 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, plekken naast- of tegenover elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. In de laatste stap voer jij de privé-gegevens in. De tickets worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). De totale koopsom kan je voldoen middels Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Neustadt boeken?

Bekijk actuele tarieven (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Neustadt (Duitsland)

Vanuit de trein bekijk je alvast de mooie regio’s van Duitsland. Dit land heeft +/- 83 miljoen bewoners (mei 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Berlijn. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Neustadt is mei, juni en september. De gemiddelde temperatuur is 13,4 graden °C (zeeklimaat). De maand met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 29,8 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (+/- 5,1 graden celsius). De nationale feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Het is een geweldige Duitse bestemming om naartoe te reizen. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, midweek, voorjaarsvakantie, meivakantie, herfstvakantie, zomervakantie, weekendje weg. Neem een kijkje in het centrum van de stad met bijzondere monumenten en lokale winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Duitse delicatessen in de barretjes en restaurants. In de buurt kan je leuke uitstapjes maken. Tevens is de regio ideaal voor fietsen, wandelen, voetballen, tafeltennissen en puzzeltochten doen.

  • Echt uitgerust aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes in de regio bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor eindeloze wandelingen en fietstochten.
  • Tevens zijn er bekende bezienswaardigheden zoals: Schloss Heidelberg (Baden-Württemberg).
  • Duitse bungalows, glampings, vakantiehuisjes, appartementen, B&B’s, hotels bereik je gemakkelijk met het OV (metro, tram, bus, taxi).
  • Soms vind je een heerlijke verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Hollandse vertrekstations in mei 2024

Het praktische van een treinrondreis is dat veel steden in Europa te bereiken zijn per rails. De vakantie naar Neustadt per trein kan in principe beginnen bij ieder NS-station met een OV-chipkaart. Onderstaand behandelen we relevante details aangaande de meest gebruikte stations van Nederland. Op deze website vind je ook info over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Velars-sur-Ouche, Groß-Umstadt en Duiven.

  1. Utrecht Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  3. Rotterdam Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  4. Den Haag Centraal: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  5. Schiphol Airport: hulp bij inchecken en uitchecken is aanwezig.
  6. Leiden Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  7. Breda: veel voorzieningen zoals OV-fiets, bagagekluizen en geleidelijnen.
  8. Eindhoven Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  10. Nijmegen: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  11. Arnhem Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  12. Amersfoort Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  13. Haarlem: goed aangegeven wachtruimtes, perrons en winkels.
  14. Zwolle: biedt een uitstekende verbinding met andere stations.
  15. Delft: uitstekende parkeermogelijkheden.

Bekijk ook: Zaandam, Gouda, Hilversum, Schiedam, Tilburg, Dordrecht, Maastricht, Zutphen, Zaandam, Hoofddorp, Hengelo, Assen en Venlo, Roosendaal, Roermond, Alkmaar, Lelystad, Ede / Wageningen.

treinvakantie-neustadt-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

De treintickets kopen naar Neustadt gaat het gemakkelijkst online. Zo kan je kiezen voor servicegerichte vakantievergelijkers die het aanbod van diverse trein- bus- en veerdiensten inzichtelijk maken. Zo zie jij alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Tevens kan jij een kaartje kopen bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een hele interessante andere optie is het reizen per internationale treinpas (Interrail). Hieronder behandelen we de beste ticket aanbieders.

  1. Omio: koop tickets van meer dan 1000 reisorganisaties op 1 plek.
  2. Thetrainline: eenvoudig treinkaartjes zoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: de beste aanbiedingen zonder extra kosten
  4. www.bahn.com: treintickets reserveren via de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: ontdek de mooiste treinreizen door heel Europa.
  7. Interrail: een van de beste treinspecialisten voor de Europese markt.
  8. Green Tickets: de zoekmachine voor het vinden van duurzame reizen.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen in Europa met de trein.
  10. De Jong Intra: touroperator met de mooiste treinvakanties in Europa.
  11. Booking.com: goed toegankelijke hotels en B&B’s nabij het lokale station.

Wat je verder moet weten over treinreizen naar Neustadt

Het Duitse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn te koop op www.bahn.com of telefonisch via 04930311682904. In aanvulling op de de nationale spoorwegen heb je ook (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. De grootste treinstations in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Nationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn heel goed te bereiken met de trein. De afstand tot hoofdstad Berlijn is (per rails) zo’n 575 kilometer (6 uur reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. Respecteer de religies in het land. Dit is protestants, rooms-katholiek. De voertaal is Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De stroomsterkte is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +49. Het noodnummer is 112. Meer weten? Surf dan naar www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via ons platform is ook informatie te raadplegen over Wintersport.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 graden
VoertaalDuits
BetalingenEuro (EUR)
Landelijke spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Nationale aanbieder treinticketswww.bahn.com
Telefonisch kaartjes kopen04930311682904
Populaire treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
SpoorwegknooppuntenBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Nationale bezienswaardigheidSchloss Heidelberg (Baden-Württemberg)

Check volledig verzorgde treinrondreizen in Duitsland

Zoek de beste acties en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Neustadt

Interrailen in Duitsland

De Interrailpas is een bijzonder treinticket waarmee je gemakkelijk en voordelig kunt treinen in Duitsland en nog eens ruim 30 aanvullende landen. Bij de normale treinen kan je gewoon instappen op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dit kan met de Interrail App). Let op: bij sommige treinen zoals een supersnelle hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met de populaire Interrail App kan je gemakkelijk reizen inplannen, offline treintijden opzoeken en een zitplek boeken. Het voordeel van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Neustadt is dus een hele praktische oplossing. Juist als je later nog wilt doorreizen naar andere plekken in Duitsland of bezienswaardigheden als Schloss Heidelberg (Baden-Württemberg). Een Duitslandpas kan besteld worden vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel EU) koop je vanaf €199.

  • Reis naar alle Europese landen voor een aantrekkelijke prijs.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Met jouw Duitslandpas (te betellen vanaf €166) kun je onbeperkt reizen door Duitsland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is een reservering een must.

Bekijk 5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Neustadt kopen

Treintickets bestellen naar station Neustadt centrum doen we vooral online. De prijzen kunnen ontzettend uiteenlopen. In het onderstaande blok bieden wij gratis tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op zondag 19 mei 2024).

  1. Boek on-time: zo heb je veel keuze uit verschillende vertrektijden.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: probeer de drukke tijden en dagen te vermeiden.
  3. Kies een langere reistijd: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: controleer de aanbiedingen pagina op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: speciale lage tarieven voor kinderen en 60-plussers in 2024.

FAQ: Tips en adviezen over vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Neustadt?

Treintickets naar Neustadt in Duitsland bestel je via www.NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 04930311682904. Soms vindt het systeem geen directe route. Gebruik in dat geval treinticketshops als Omio.com of Thetrainline.com. Deze handige sites verschaffen inzicht in trajecten en prijzen van treinkaartjes van de meest betrouwbare treinmaatschappijen binnen Europese landen.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Neustadt?

Jouw citytrip begint bij het plaatselijke NS-station. Je kunt eenvoudig je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Boskoop Snijdelwijk, Zuidbroek of Rotterdam Centraal. Een hoop treinverbindingen naar Neustadt lopen vanaf het centraal station van Amsterdam. En tevens ook Arnhem, Amersfoort, Den Haag, Apeldoorn, Almelo en Utrecht, Deventer, Hengelo, Hilversum, Schiphol zijn erkende internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. ICE, Nightjet, internationale intercity, Eurostar, Thalys.

Hoe kunnen kinderen voordelig reizen?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen spelen, door de wagon lopen of tekenfilms kijken. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Kinderen tot een jaar of 14 vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met (klein)kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De hoogte van de korting voor kinderen varieert per leeftijdscategorie en maatschappij. Bekijk www.bundesregierung.de voor de geldende kindertarieven en voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. Een slaaptrein is bedoeld om op luxe manier ’s nachts te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort en je beschikt over diverse voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapplek, speciale stoelen om in te slapen, sanitaire voorzieningen en een restaurant aan boord. Op diverse trajecten kan je ook kiezen voor een autotrein.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een eigen fiets meenemen is een milieuvriendelijke optie en avontuurlijk. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. Voor de internationale trein naar Neustadt is jouw fiets vaak toegestaan. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar normaal gesproken is een apart fietskaartje nodig. In sommige gevallen is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De precieze regels voor het meebrengen van een fiets zijn per touroperator weer anders. Lees dit vooraf goed door. Een vouwfiets (ingeklapt) gaat door voor handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Neustadt is meestal gewoon mogelijk. Houd rekening met de unieke voorwaarden. Kleine hondjes zoals een Dwergkeeshond die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een kooitje of mand passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. In het geval van grote dieren reserveer je een apart kaartje. De hond moet je altijd aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Alle regels zijn te vinden op website van DB (www.bahn.com).