logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Mönchengladbach vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Mönchengladbach? Deze heerlijke Duitse plek is gemakkelijk per trein te bezoeken. Een treinreis heeft veel voordelen ten opzichte van auto of vliegtuig. Geen last van files, ontspannen in een fijne stoel waar je ook je benen kunt strekken, je ziet de meest schitterende landschappen en jij zal niet moe zijn van de reis als je arriveert in Duitsland. Tevens is een reis per trein een duurzame keuze. Op deze website bieden we praktische info over het reserveren van treinkaartjes naar Mönchengladbach vanaf o.a. Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Eindhoven, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal. Daarbij delen we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en praktische informatie over het reizen per spoor.

  • Bij deze treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Mönchengladbach (Duitsland).
  • Reis vanaf stations zoals Station Den Haag HS, Station Amersfoort, ‘s Hertogenbosch Centraal, Treinstation Groningen, Station Breda, Zwolle, of jouw eigen lokale station.
  • In Duitsland gaan treinreizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je alles van het land ontdekken? Overweeg dan ook zeker Interrailen met de Duitslandpas (prijzen gemiddeld €166).
treinkaartje-moenchengladbach-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Mönchengladbach boeken

De trein is een geweldig vervoermiddel voor een vakantie. Er zijn luxe stoelen en wifi. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Terwijl je reist raak je verwonderd door het idyllische landschap. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Mönchengladbach-Centraal, dichtbij het centrum van de stad. Heel geschikt voor een weekend weg, zomervakantie of citytrip. Hieronder vertellen we in de juiste volgorde hoe je makkelijk en snel goedkope treintickets kunt kopen.

Stappenplan voor een treinticket kopen naar Mönchengladbach (Duitsland)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een treinkaartje bestellen naar Mönchengladbach kan op verschillende manieren. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een handige Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Je kunt ook kijken bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan je boeken via www.bundesregierung.de of via het nummer 04930311682904.

  2. Datum en station van vertrek kiezen

    Bedenk vanaf welke stad je wilt vertrekken. Veel mensen kiezen als startpunt Het Centraal Station van Amsterdam. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een NS-station in de regio. Bijvoorbeeld Amsterdam Holendrecht of Zwolle Stadshagen. De zoekmodule adviseert je over de routes vanaf jouw adres. Bekijk ook de vertrekdatum / vertrektijd en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Aantal volwassenen / kinderen

    Kies de grootte van de groep en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor kinderen kan men vaak kinderkorting toepassen. Voor senioren kan je soms gebruik maken van een behoorlijke seniorenkorting. Beschik jij over een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Kies een reisroute

    De ticketshop vertoon nu de optionele treintrajecten en de onkosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed vertrektijden, de verwachte reistijd, het aantal overstappen en de treinmaatschappij. Zo vergelijk je gelijk de beste of snelste treinroute naar Mönchengladbach. Voor sommige vertrekdagen is er niet altijd een rechtstreekse route te vinden. Je zult dan aparte treintickets moeten kopen. Meerdere boekingsplatformen bieden ook mogelijkheden met andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra comfortopties kiezen

    In de laatste stap kun je extra services toevoegen. Boek bijvoorbeeld het 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Soms is zitplaatsreservering vooraf mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. Het treinkaartje worden per mail verzonden (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De voordeligste tickets voor de trein naar Mönchengladbach kopen?

Bekijk tijden en tickets (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Mönchengladbach (Duitsland)

Je zit in de de wagon! Tijdens de rit bekijk je alvast het schilderachtige Duitsland. Dit land kent 83 miljoen ingeschreven bewoners (april 2024). Een tip is ook om een bezoek te brengen aan hoofdstad Berlijn. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Mönchengladbach is mei, juni en september. De gemiddelde jaartemperatuur komt hier uit op 13,4 graden (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 29,8 graden celsius) en de maand met de laagste temperaturen is januari (plus minus 5,1 °C). De nationale feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Een heerlijke groene Duitse bestemming om een paar dagen te verblijven. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, zomervakantie, midweek, herfstvakantie, weekendje weg, meivakantie, voorjaarsvakantie. Bekijk de historische binnenstad met bijzondere monumenten en leuke winkeltjes. Ervaar ook de speciale Duitse lekkernijen in de restaurants en cafés. In de buurt kan je leuke dorpjes bezoeken. Tevens kan je hier heerlijk wandel- en fietstochten maken, tennissen, bootje varen en puzzeltochten doen.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Leuke steden en dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een gebied met mooie natuur voor lange wandeltochten en fantastische fietstochten.
  • Ook vind je bekende bezienswaardigheden zoals: De Zugspitz.
  • Duitse vakantiehuisjes, campings, B&B’s, appartementen, hotels, bungalows zijn snel en eenvoudig te bereiken met het OV (bus, deelfiets, tram, metro).
  • Optioneel een compleet verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Hollandse vertrekstations in april 2024

Het handige van reizen per spoor is dat duizenden Europese stations te bereiken zijn per rails. Je vakantie naar Mönchengladbach per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. Hieronder bieden wij extra info over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Bitburg, Lezennes en Gauriaguet.

  1. Utrecht Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  2. Amsterdam Centraal: grote wachtruimtes en volop winkels.
  3. Rotterdam Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  4. Den Haag Centraal: ruim aanbod met OV-fietsen.
  5. Schiphol Airport: uItstekend voor- en natransport (bus en OV-fiets).
  6. Leiden Centraal: prettig station met ruim aanbod winkels.
  7. Breda: prettig station met ruim aanbod winkels.
  8. Eindhoven Centraal: een hele aantrekkelijke dienstregeling.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk een OV-fiets huren.
  10. Nijmegen: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  11. Arnhem Centraal: goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  12. Amersfoort Centraal: veilige en toegankelijke perrons.
  13. Haarlem: voldoende parkeermogelijkheden.
  14. Zwolle: verbonden met veel stations.
  15. Delft: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.

Andere opties zijn: Tilburg, Hilversum, Schiedam, Groningen, Dordrecht, Zaandam, Almere, Zutphen, Assen, Zaandam, Maastricht, Hengelo of Roosendaal, Enschede, Venlo, Roermond, Ede / Wageningen, Alkmaar.

treinvakantie-moenchengladbach-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

Treintickets kopen naar Mönchengladbach doe je het handigst online. Het beste is om te zoeken naar praktische tickets vergelijkers die prijzen en tijden van velerlei ondernemingen vergelijken. Op basis daarvan heb je alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een leuk alternatief: het kopen van een treinpas zoals Interrail. Onderstaand check je de beste ticket aanbieders.

  1. Omio: eenvoudig internationale treinreis in EU plannen.
  2. Thetrainline: goedkope treinkaartjes van alle bekende vervoerders in EU.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.bahn.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: uitstekende internationale treinplanner.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: met een pakketreis heb jij inzicht en controle over de kosten.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Praktische informatie over treinreizen naar Mönchengladbach

Het Duitse railnetwerk wordt voor een groot deel geëxploiteerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets worden aangeboden op www.bahn.com of telefonisch op 04930311682904. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) hebben een uitstekende bereikbaarheid (bijv. voor een vlucht terug). De afstand naar hoofdstad Berlijn is (per rails) zo’n 575 kilometer (6 uur reistijd). Betalen doe je hier met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. De regio is erg religieus van aard: protestants, rooms-katholiek. De spreektaal is Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De elektra-aansluiting is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De huidige tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +49. Het landelijke noodnummer hier is 112. Zijn er andere vragen? Surf dan naar www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op deze treinreis-vergelijker kan je ook alles lezen over Wandelvakantie.

LandDuitsland
Jaartemp.13,4 graden celsius °C
VoertaalDuits
ValutaEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Treinticketshopwww.bahn.com
Telefonisch verkooppunt04930311682904
Populaire treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Grote omliggende stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Noemenswaardige bezienswaardigheidDe Zugspitz

Laat je verrassen door de gaafste treinrondreizen in Duitsland

Check acties en deals en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Mönchengladbach

Interrailen in Duitsland

De Interrail One Country of Global Pas is een treinpas dat je kunt gebruiken in Duitsland en ruim 30 andere landen. Bij veel treinen kan je zonder reserveren instappen wanneer jij de Interrail pas hebt (via bijv. je telefoon en tablet). Let op: voor sommige treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen moet je beschikken over een stoelreservering. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Met behulp van de handige Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen vastzetten, je reis van A tot Z plannen en een plek om te zitten reserveren. Het aantrekkelijke van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Je kunt dus echt reizen op jouw manier. Interrailen naar Mönchengladbach is voor veel mensen dus en ideale oplossing. Helemaal als je gaat doorreizen naar andere regio’s in Duitsland of bezienswaardigheden zoals De Zugspitz. Zo’n Duitslandpas worden aangeboden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn te bestellen vanaf €190.

  • Toegang tot 40 spoorweg- en veerbootmaatschappijen in 33 landen.
  • Je zit vooraf niet vast aan vertrektijden.
  • Met jouw Duitslandpas (te betellen vanaf €166) reis je zoveel als je wilt met de trein in Duitsland.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is ook een reservering nodig.

Praktische tips voor goedkope treinkaartjes naar Mönchengladbach kopen

Treintickets bestellen naar station Mönchengladbach centrum gaat steeds meer online. De kosten zijn zeer wisselend. In het volgende stukje bieden we gratis tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: tickets zijn ruim van tevoren goedkoper dan vlak voor vertrek.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: kies een reis die doordeweeks kan plaatsvinden.
  3. Kies een langzamere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen: check zo nu en dan de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor speciale acties.
  5. Kindervoordeel en ouderenkorting: extra voordelig reizen met kinderen en 65-plussers in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Mönchengladbach?

Treintickets naar Mönchengladbach in Duitsland bestel jij online via NSInternational of de Deutsche Bahn (DB). Het telefoonnummer is 04930311682904. Mogelijk kan je niet direct een kaartje kopen. Probeer in dat geval eens boekingsplatforms zoals Omio.com of Thetrainline.com. Zij vergelijken vertrek opties en tarieven van veel verschillende vervoerders van bestemmingen in de EU.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Mönchengladbach?

Jouw citytrip kan je starten vanaf het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kunt zonder problemen vertrekken op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Delft, Hoorn Kersenboogerd of Rotterdam Noord. Veel van de treinverbindingen naar Mönchengladbach lopen vanaf station Amsterdam-Centraal. En uiteraard ook Almelo, Amersfoort, Apeldoorn, Den Haag, Arnhem en Deventer, Schiphol, Utrecht, Hilversum, Hengelo vallen onder de noemer internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. TGV, Thalys, ICE, internationale intercity, Eurostar.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk een puzzel maken, door de wagon lopen of lezen. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Wat oudere kinderen hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met (klein)kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De exacte korting voor kinderen kan weer anders zijn per treinoperator. Check www.bundesregierung.de voor de geldige kindertarieven en algemene voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Een nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. In de avond instappen en ’s ochtends aankomen op bestemming. Een slaaptrein is specifiek ontworpen om jou op een premium wijze te vervoeren. Er wordt veel comfort geboden en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Denk hierbij aan: een eigen slaapplek, couchette (slaapbank), eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een restauratierijtuig. Op sommige trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Jouw eigen fiets meenemen is een duurzame keuze en maakt het avontuur compleet. Je hebt de vrijheid om ergens heen te rijden. In de internationale trein naar Mönchengladbach kan je jouw fiets meestal meenemen. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in de meeste gevallen is een aanvullend fietsticket nodig. In sommige treinen kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De kosten en regels voor reizen met een fiets zijn weer anders per treintype. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een opgevouwen vouwfiets wordt beschouwd als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt op plek van bestemming ook een OV-fiets huren.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Mönchengladbach kan vaak zonder problemen. De vervoerder stelt daarvoor wel extra regels. Schoothondjes die je gemakkelijk op schoot kunt houden of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn doorgaans gratis om mee te nemen. In het geval van grote dieren is een speciaal vervoerbewijs nodig. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. De voorwaarden en kosten vind je ook op de website van DB (www.bahn.com).