logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Mengen vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Mengen? Deze inspirerende Duitse plek heeft een gunstig gelegen treinstation. Het boeken van een treinvakantie wint de laatste jaren aan populariteit. Je hebt niet te maken met files, kwalitatief goede stoelen inclusief stopcontact en Wifi, onderweg geniet je van een prachtig uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Duitsland. Tevens is een reis met de trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Op deze pagina check je praktische tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Mengen vanaf onder andere Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven, Den Haag Centraal, Arnhem. Ook bieden we een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en nuttige suggesties over de plek van bestemming.

  • Met deze treinverbinding reis je gemakkelijk en supersnel naar Mengen (Duitsland).
  • Je kunt vertrekken vanaf alle grote stations zoals Station Den Haag HS, Zwolle, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Station Breda, Station Amersfoort, of natuurlijk gewoon vanuit jouw eigen station.
  • In Duitsland gaan treinreizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Andere treinen die je kunt nemen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer van het land bekijken? Kies dan voor Interrailen met de Duitslandpas (prijzen vanaf €166).
treinkaartje-mengen-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Mengen boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Je profiteert van luxe stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Je kunt veel bagage meenemen en je kunt tot kort voor vertrek het station betreden. Onderweg kan jij genieten van een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je komt fit aan op het treinstation van Mengen-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Ideaal voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In het volgende blok vertellen we middels 5 stappen hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

Tips en tricks treinticket kopen naar Mengen (Duitsland)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Mengen doen de meeste mensen via internet. Bekijk daarvoor een boekingsplatform zoals Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Tevens kan je kiezen voor NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan je boeken via www.bundesregierung.de of door contact op te nemen via 04930311682904.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Kies vanaf welk treinstation je trip gaat aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Amsterdam, of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook kiezen voor een treinstation in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Bunde & Velp. De website bekijkt dan de snelste en goedkoopste route vanaf je locatie. Selecteer ook de datum en tijd van vertrek en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reizigers kiezen

    Selecteer de groepsgrootte en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor kids profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor 65-plussers geven sommige vervoerders een behoorlijke seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Voeg deze dan toe om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Kies een reisroute

    De vergelijker demonstreert nu de optionele treintrajecten en de verwachte prijzen. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op het exacte tijdstip van vertrek, de totale reistijd, waar en hoe vaak je moet overstappen en de vervoerders. Zodoende vind je zonder problemen de beste of snelste treinroute naar Mengen. Soms is er geen route beschikbaar. Je kunt dan losse treinkaartjes kopen. Diverse vergelijkingswebsites verstrekken ook details over de bus, tram, metro of taxi (openbaar vervoer).

  5. Extra’s en bevestiging

    In deze laatste stap kun je extra services toevoegen. Koop bijvoorbeeld zo’n 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Zitplaatsreservering is ook een optie. Een mooie plek bij het raam, een zitplek bij elkaar of een exclusieve compartiment of cabine voor groepen. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Jouw toegangsbewijs krijg je per mail (we raden aan deze ook geprint mee te nemen). De rekening kun je betalen met iDeal, Creditcard, Apple Pay of Paypal.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Mengen vinden?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Mengen (Duitsland)

Wanneer je naar buiten kijkt ontdek je alvast het mooie Duitsland. Het land heeft zo’n 83 miljoen volksgenoten (april 2024). De hoofdstad is Berlijn. Een heerlijke reistijd voor een treinvakantie in Mengen is mei, juni en september. De jaartemperatuur is gemiddeld zo’n 13,4 graden °C (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (zo’n 29,8 °C) en een koude maand is januari (gemiddeld 5,1 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een zeer populaire Duitse plaats om per trein heen te reizen. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, weekendje weg, voorjaarsvakantie, meivakantie, kerstvakantie, midweek, zomervakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met bijzondere monumenten en toffe winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Duitse gerechten op een van de terrassen. In de omliggende regio zijn diverse uitstapjes te plannen. Overdag is de regio ideaal voor rondwandelen, fietsen, tennissen, klimmen en museums bezoeken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de regio bezoeken.
  • Een mooi natuurrijk gebied voor prachtige wandelingen en sportieve fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar toffe bezienswaardigheden zoals: Ulmer Münster (Baden-Württemberg).
  • Duitse campings, bungalows, B&B’s, glampings, vakantiehuisjes, appartementen zijn uitstekend bereikbaar met het OV (deelfiets, tram, bus, metro).
  • Bekijk ook opties voor een luxe verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Populaire vertrekstations in april 2024

Het voordeel van een treinrondreis is dat talloze Europese steden per spoor te bereiken zijn. Je vakantie naar Mengen per trein kan starten bij jouw plaatselijke NS-station met een OV-chipkaart. In het stukje hieronder bekijk je relevante details aangaande de meest populaire treinstations in Nederland. Of klik door voor meer info over eerste klas en tweede klas treintickets reserveren voor Urk, Murat & Scotscalder.

  1. Utrecht Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  2. Amsterdam Centraal: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  3. Rotterdam Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  4. Den Haag Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  5. Schiphol Airport: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  6. Leiden Centraal: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  7. Breda: verbonden met andere grote intercity-stations.
  8. Eindhoven Centraal: voldoende parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goede service en (online) ondersteuning.
  10. Nijmegen: prettig station met grote fietsenstalling.
  11. Arnhem Centraal: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  12. Amersfoort Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  13. Haarlem: prettig station met ruim aanbod winkels.
  14. Zwolle: uitstekende bereikbaarheid.
  15. Delft: voldoende horeca in de nabije omgeving.

Bekijk ook: Gouda, Zaandam, Schiedam, Dordrecht, Tilburg, Groningen, Zaandam, Hoofddorp, Maastricht, Assen, Zutphen, Almere of Venlo, Roermond, Enschede, Ede / Wageningen, Roosendaal, Lelystad.

treinvakantie-mengen-vergelijken

Treinticketshops vergelijken

Treintickets kopen naar Mengen doen we steeds vaker via internet. Tip: gebruik een van de handige boekingsplatforms die de treinkaartjes van erkende ondernemingen voor je voorschotelen. Zo bekijk je alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een leuk alternatief: het kiezen voor een treinpas (Interrail). In het stukje hieronder delen we de meest bekende zoek- en boekingsplatforms.

  1. Omio: de go-to-app voor reizigers (vlucht, bus, trein en vliegtuig).
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: 24/7 betrouwbare en persoonlijke service
  4. www.bahn.com: routes zoeken en kaartjes bestellen bij de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: alle treintickets, vakanties & aanbiedingen op 1 plek.
  6. Treinrondreis.nl: ruim aanbod treinkaartjes met flexibele annuleringsvoorwaarden.
  7. Interrail: onbeperkt reizen door 30+ Europese landen met de Interrail Global Pass.
  8. Green Tickets: een handige en snelle Europese routeplanner.
  9. TUI: kies voor een complete pakketreis om de kosten laag te houden.
  10. De Jong Intra: touroperator met comfortabele treinreizen door heel Europa.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Praktische informatie over treinreizen naar Mengen

Het Duitse spoornetwerk is eigendom van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan je boeken op www.bahn.com of door te bellen naar 04930311682904. Het alternatief zijn (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Voor jouw verdere vakantie kan je reizen langs o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De reisafstand tot hoofdstad Berlijn is ongeveer 575 kilometer (6 uur reistijd). Je kunt hier betalen met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. Respecteer de religies in het land. Dit is protestants, rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Duits. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De stroomsterkte is met 230 Volt vrijwel hetzelfde als in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +49. In nood? Bel 112. Wil je iets anders weten? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via dit platform bieden we ook uitgebreide info over Treinreis met kinderen.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden celsius
TalenDuits
BetalingenEuro (EUR)
Nationale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticketshopwww.bahn.com
Telefonisch reisadvies04930311682904
(Inter)nationale treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Grootste stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Noemenswaardige bezienswaardigheidUlmer Münster (Baden-Württemberg)

Ervaar de mooiste treinrondreizen in Duitsland

Vind aantrekkelijke deals en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Mengen

Interrailen in Duitsland

Het interrail pas systeem is een bijzonder treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Duitsland en praktische alle andere EU landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je gewoon instappen als jij de Interrail pas laat zien (geprint of per App). Goed om te weten: bij een aantal treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met behulp van de gratis Interrail App kan je heel simpel reizen kopen, je reis van A tot Z plannen en een zitplek boeken. Het toffe van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Mengen is dus zeker een optie om te overwegen. In het bijzonder als je gaat doorreizen naar andere regio’s in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Ulmer Münster (Baden-Württemberg). Een Duitslandpas worden aangeboden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn te bestellen vanaf €189.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • De meest flexibele manier van reizen.
  • Dankzij de Duitslandpas (te koop vanaf €166) heb je maar 1 ticket nodig in Duitsland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen is een reservering een must.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Mengen kopen

Treintickets bestellen naar station Mengen centrum doen we steeds meer online. De tarieven zijn per dag verschillend. In de volgende opsomming bieden wij de beste tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: je betaalt een hogere prijs als je vlak voor vertrek boekt.
  2. Stel niet te hoge eisen: probeer te reizen buiten de (zakelijke) spits.
  3. Neem niet de snelste route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en ga voor een reis met overstappen.
  4. Speciale aanbiedingen: bekijk de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor de beste prijzen.
  5. Kindervoordeel en ouderenvoordeel: profiteer van voordeel voor kids en 60-plussers in 2024.

Bekijk FAQ met vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Bij welke vervoerders kan ik treinkaartjes kopen voor Mengen?

Treintickets naar Mengen in Duitsland zijn verkrijgbaar bij www.NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Middels de telefoon kan je ook bestellen via 04930311682904. Mogelijk is geen directe verbinding mogelijk. Bezoek dan betrouwbare reisorganisaties en ticketvergelijkers als Omio of Thetrainline. Deze websites vergelijken routetijden en kosten van veel verschillende vervoersmaatschappijen van bestemmingen in de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Mengen?

Jouw vakantie kan al aanvangen vanaf het NS-station om de hoek. Je kunt gewoon je reis beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Beverwijk, Nijmegen Goffert of Sneek Noord. Een hoop treinverbindingen naar Mengen lopen vanaf het Amsterdam-Centraal station. In aanvulling hierop: ook Arnhem, Amersfoort, Apeldoorn, Breda, Den Haag en Hengelo, Deventer, Schiphol, Hilversum, Rotterdam zijn voorbeelden van internationale intercity-stations waar je een prima verbinding hebt met o.a. TGV, internationale intercity, ICE, Nightjet, Thalys.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een ideaal vervoermiddel voor ouders met kinderen. Jonge kinderen kunnen heerlijk kletsen, naar de wc of een stripboek lezen. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook oudere kinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met kleine kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De uiteindelijke korting voor kinderen verschilt per land, operator en leeftijd. Bekijk www.bundesregierung.de voor de geldige kindertarieven en spelregels.

Wat is het voordeel van de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. Een slaaptrein is bedoeld om je uitgerust op de bestemming te brengen. Het serviceniveau is erg hoog met unieke faciliteiten en voorzieningen. Voorbeelden zijn: een eigen slaapplek, speciale stoelen om in te slapen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een restaurant aan boord. Op enkele trajecten is ook de autotrein een optie.

Kun je met de fiets de trein in?

Een vakantie met de fiets is klimaatbewust en erg praktisch. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook bij de internationale trein naar Mengen is jouw fiets vaak toegestaan. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de meeste gevallen heb je echt een speciale fietsticket nodig. In sommige treinen kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De regelgevingen voor de fiets in de trein kunnen per traject of maatschappij wisselen. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een ingeklapte vouwfiets wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Het meenemen van de hond in de trein naar Mengen kan vaak zonder problemen. Er gelden hiervoor huisdier-voorwaarden. Kleine huisdieren of honden die andere reizigers niet hinderen of in een kooitje of mand passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grotere huisdieren koop je een apart ticket. Honden moeten ook altijd aan de lijn zitten en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van DB (www.bahn.com).