logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Lunden vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Lunden? Deze prachtige Duitse bestemming kan je prima met de trein bereiken. Het reizen met de trein is heel erg prettig. Je hebt niet te maken met files, een comfortabele stoel met meer dan genoeg beenruimte, je geniet van het bijzondere uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Duitsland. Ook is een reis per trein een duurzame keuze. Via dit portaal vind jij aanvullende tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Lunden vanaf locaties als Utrecht Centraal, Arnhem, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Den Haag Centraal. Bovendien check je een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en handige details over treinreizigers.

  • Met een treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Lunden (Duitsland).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Zwolle, Station Nijmegen, Station Breda, Treinstation Groningen, of een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland reis je met de nationale spoorwegmaatschappij, DB (www.bahn.com).
  • Eventueel kun je ook reizen met: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Ga je veel plekken bezoeken? Interrailen kan met de Duitslandpas (kosten vanaf €166).
treinkaartje-lunden-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Lunden boeken

Met een een trein ben je snel op je bestemming. Er zijn heerlijke comfortabele stoelen en draadloos internet. Je mag vaak zoveel bagage meenemen als je wil en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Terwijl je reist kan je lekker naar buiten staren. Je hebt hier een gaaf uitzicht met mooie landschappen. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Lunden-Centraal, en kunt direct overstappen. Zeer praktisch voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In de lijst hieronder ontdek je middels 5 stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Online treinticket kopen naar Lunden (Duitsland)

  1. Treinticket-shop kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Lunden doen de meeste mensen via internet. Bezoek daarvoor een boekingssite zoals Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je kunt ook informeren bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan je boeken via www.bundesregierung.de of door het klantenservicenummer 04930311682904.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf welke plek je de reis wilt beginnen. Veel mensen kiezen als startpunt Amsterdam, of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het treinstation in jouw eigen buurt. Denk aan Arnhem Velperpoort en Valkenburg. De zoekmodule analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw adres. Maak ook een beslissing over de beschikbare vertrekdatums, tijden en een terugreisdatum voor retourtickets.

  3. Reizigers doorgeven

    Selecteer de grootte van de groep en vergeet niet de leeftijden door te geven. Voor kleine kinderen is er een aantrekkelijke kinderkorting toe te passen. Ook voor senioren kan je soms aanspraak maken op een behoorlijke seniorenkorting. Beschik jij over een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Je kunt deze eenvoudig doorgeven om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De tool etaleert nu de geschikte treintrajecten en de prijsindicatie. In korte tijd zie je de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de tijdstippen van vertrek, de verwachte reistijd, het aantal momenten van overstappen en de spoorwegmaatschappijen. Op die manier krijg je probleemloos de beste of snelste treinroute naar Lunden. In sommige gevallen kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Enkele boekingswebsites bieden ook routes inclusief het openbaar vervoer zoals de tram, metro, bus of taxi.

  5. Zitplaatsreservering en extra’s

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. Koop bijvoorbeeld een switch naar een 1e klas ticket met extra ruimte en stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Kies voor een plekje aan het raam, zitplekken naast elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Reis je met huisdier of fiets? Voeg deze dan ook toe. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De kaartjes krijg je per mail (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). De totale koopsom kan je voldoen middels Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De goedkoopste tickets voor de trein naar Lunden boeken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en boek jouw kaartjes online

Op vakantie met de trein naar Lunden (Duitsland)

Als je uit het raam kijkt kom je in aanraking met de mooie regio’s van Duitsland. Dit land heeft zo’n 83 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad is Berlijn. De beste reistijd voor een treinvakantie in Lunden is mei, juni en september. De gem. jaartemperatuur is 13,4 graden °C (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (+/- 29,8 graden °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 5,1 graden °C). Rondom de nationale feestdag is er extra drukte op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Dit is een heerlijke Duitse stad om een paar dagen te verblijven. Te boeken voor bijvoorbeeld een pakketreis, stedentrip, herfstvakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, kerstvakantie, midweek, meivakantie. Bekijk de historische binnenstad met leuke steegjes en lokale winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de Duitse gerechten bij de verschillende horecagelegenheden. In de omliggende regio kun je veel dingen ondernemen. Ook is de regio ideaal voor rondwandelen, fietsen, kanoën, een bootje huren en workshops volgen.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes in de regio bezoeken.
  • Een natuurlijke omgeving voor uitgebreide wandelingen en fietstochten.
  • Informeer ook naar veel bezochte bezienswaardigheden zoals: Schloss Schwetzingen (Baden-Württemberg).
  • Duitse hotels, campings, B&B’s, vakantiehuisjes, appartementen, bungalows staan goed in verbinding met het OV (tram, deelfiets, bus, taxi).
  • Eventueel een volledig verzorgde treinvakantie met slaapplek op basis van all-inclusive, halfpension, volpension of alleen ontbijt.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het handige van reizen per spoor is dan honderden stations verbonden zijn met een groot spoornetwerk. Zo’n vakantie naar Lunden per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder check je aanvullende informatie over de grootste stations van het land. Check ook extra info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes reserveren voor Vaucresson, Ayr en Vordingborg.

  1. Utrecht Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  2. Amsterdam Centraal: een mooi vormgegeven station met trappen en liften.
  3. Rotterdam Centraal: in de buurt zijn voldoende toiletten aanwezig.
  4. Den Haag Centraal: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  5. Schiphol Airport: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  6. Leiden Centraal: er komen dagelijks honderden treinen langs.
  7. Breda: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  8. Eindhoven Centraal: van verschillende kanten te bereiken.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  10. Nijmegen: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  11. Arnhem Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  12. Amersfoort Centraal: fijn station voor jouw internationale treinreis.
  13. Haarlem: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  14. Zwolle: de hele dag door veel treinritten.
  15. Delft: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.

Andere drukbezochte NS-stations: Groningen, Dordrecht, Zaandam, Gouda, Tilburg, Schiedam, Almere, Maastricht, Hengelo, Zaandam, Hoofddorp, Assen & Ede / Wageningen, Roermond, Enschede, Venlo, Lelystad, Roosendaal.

treinvakantie-lunden-vergelijken

Ticket aanbieders vergelijken

Treintickets kopen naar Lunden gaat het snelst via het internet. Tip: gebruik een van de handige vakantievergelijkers die ticketprijzen van meerdere trein- bus- en veerdiensten inzichtelijk maken. Je hebt dan alle trajecten, routes en prijzen in 1 omgeving. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een goed alternatief is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming verstrekken we de meest gebruikte treinticketshops.

  1. Omio: al jouw trein-, bus- en vliegtickets op 1 plek.
  2. Thetrainline: eenvoudig de snelste of het goedkoopste treinticket zoeken.
  3. NSinternational.com: de meest populaire aanbieders van treinreizen in Nederland
  4. www.bahn.com: routes zoeken en kaartjes bestellen bij de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: dé specialist voor treintickets, rondreizen en vakanties.
  6. Treinrondreis.nl: alle trein-pakketreizen standaard gedekt via STO garant.
  7. Interrail: kinderen tot en met 11 jaar reizen standaard gratis mee.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: reserveer jouw hotel en vervoer (pakketreis) in 1 keer.
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: kies een mooi en voordelig hotel nabij het station.

Belangrijke informatie over treinreizen naar Lunden

Het Duitse railnetwerk wordt bijna geheel uitgevoerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn verkrijgbaar op www.bahn.com of telefonisch via 04930311682904. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Belangrijke knooppunten in het land zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Grote luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn goed verbonden met het OV. De afstand naar de hoofdstad Berlijn is ongeveer 575 kilometer (6 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). De nationale feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Men is hier behoorlijk religieus: protestants, rooms-katholiek. De voertaal is Duits. Stopcontact type C + F kom je overal tegen. De aansluitspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +49. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Wil je iets anders weten? Voor overheidsinformatie kun je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via deze website is ook informatie te raadplegen over Wintersport.

LandDuitsland
Jaartemperatuur13,4 graden celsius °C
Gesproken taalDuits
Betalen metEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Nationale aanbieder treinticketswww.bahn.com
Telefonisch verkooppunt04930311682904
Populaire treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Belangrijke aansluitende stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Inspirerende bezienswaardigheidSchloss Schwetzingen (Baden-Württemberg)

Boek de mooiste georganiseerde treinrondreizen in Duitsland

Doorzoek kortingsdeals en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Lunden

Interrailen in Duitsland

Een interrail pas is een uniek treinticket dat je kunt gebruiken in Duitsland en andere Europese landen. Bij veel treinen kan je gewoon instappen als je beschikt over een Interrail pas op je telefoon. Opmerking: bij afwijkende treinen zoals speciale hogesnelheidstrein (HSL) of nachttreinen is een losse stoelreservering noodzakelijk. Dit is niet hetzelfde als een zitplaats reserveren. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Door de populaire Interrail App kan je heel snel reizen vergelijken, je reis van A tot Z plannen en een zitplek boeken. Het interessante van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Lunden is voor veel mensen dus en ideale oplossing. In het bijzonder als je ook uitstapjes wilt maken naar andere locaties in Duitsland of bezienswaardigheden als Schloss Schwetzingen (Baden-Württemberg). Zo’n Duitslandpas kan besteld worden vanaf €166. De Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) koop je vanaf €198.

  • Onbeperkt reizen in ruim 33 landen via meer dan 40 vervoerders.
  • De mooiste plekjes in Europa ontdekken.
  • Met jouw Duitslandpas (te betellen vanaf €166) heb je maar 1 ticket nodig in Duitsland.
  • D.m.v. de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is ook een reservering nodig.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Lunden kopen

Treintickets bestellen naar station Lunden centrum doen we steeds meer online. De tarieven kunnen elk moment veranderen. In het volgende stukje bieden wij praktische tips hoe je goedkoper kunt boeken (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek zo vroeg mogelijk: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: reis zoveel mogelijk in de avonden en nachten.
  3. Neem bewust een langere route: sluit de hogesnelheidstreinen uit en kies bewust voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bezoek de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor extra korting.
  5. Kindervoordeel en 55+ voordeel: extra voordelig reizen met kinderen en oudere treinreizigers in 2024.

FAQ: alles over voordelig op vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Lunden?

Treintickets naar Lunden in Duitsland zijn verkrijgbaar bij de NS International App of de Deutsche Bahn (DB). Eventueel kan dit ook per telefoon via 04930311682904. Voor enkele vertrek momenten kan je geen directe treinroute vinden. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms zoals Thetrainline.com of Omio.com. Deze handige sites bekijken en vergelijken reistijden en kosten van de meest betrouwbare bus- en treinmaatschappijen in heel Europa.

Wat zijn goede treinstations om te vertrekken naar Lunden?

Jouw vakantietrip begint bij jouw lokale treinstation. Je kunt simpelweg inchecken op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Ede Centrum, Helmond Brandevoort en Opheusden. Flink wat treinverbindingen naar Lunden beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. Echter, ook Apeldoorn, Almelo, Arnhem, Amersfoort, Den Haag en Hilversum, Deventer, Rotterdam, Hengelo, Utrecht vallen onder de noemer internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. Eurostar, Nightjet, internationale intercity, TGV, Thalys.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een zeer aantrekkelijk vervoermiddel voor jongere kinderen. De jongste kids kunnen lekker kletsen, naar het toilet of lezen. Baby’s en peuters reizen doorgaans kosteloos. Ook kinderen met een basisschoolleeftijd vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids per spoor te reizen. De exacte korting voor kinderen kan verschillen per leeftijdscategorie en maatschappij. Zie www.bundesregierung.de voor actuele kindertarieven en voorwaarden.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. Een slaaptrein is gemaakt om comfortabel in de nacht te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, slaapbanken, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een buffet. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een vakantie met de fiets is een milieuvriendelijke optie en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. Ook bij de internationale trein naar Lunden is een fiets vaak toegestaan. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar in de regel heb een betaalde fietskaart nodig. In sommige gevallen kun jij de fiets stallen in een aparte wagon. De wetgevingen voor reizen met een fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets in opgevouwen toestand wordt doorgaans aangemerkt als handbagage en mag je vaak gratis meenemen. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Hoe zit het met huisdieren in de trein?

Het inchecken met een hond in de trein naar Lunden is doorgaans mogelijk. Er gelden hiervoor unieke voorwaarden. Kleine honden die andere reizigers niet hinderen of die je in een draagtas kunt houden mag je meestal zonder extra kosten meenemen. Voor grotere huisdieren is een apart ticket noodzakelijk. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en soms is een muilkorf verplicht. Een blindengeleidehond of assistentiehond mag standaard gratis mee. Tip: bekijk de regelgeving vooraf op de website van DB (www.bahn.com).