logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Leimen vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Leimen? Deze bijzondere Duitse vakantieregio kan je prima met de trein bereiken. Een treinreis wordt steeds populairder. Je vermijdt de files, een heerlijke stoel waar je ook je benen kunt strekken, gedurende de reis geniet je van de mooiste landschappen en je bent uitgerust als je arriveert in Duitsland. Eveneens is een reis met de trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Via deze treinreis-vergelijker zoek jij belangrijke informatie over het reserveren van treinkaartjes naar Leimen vanaf o.a. Eindhoven, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal. Tevens delen we een tutorial voor het boeken van tickets, treinschema’s en aanvullende details over treinreizigers.

  • Dankzij een treinverbinding reis je ongestoord naar Leimen (Duitsland).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Zwolle, Station Amersfoort, Station Breda, Station Nijmegen, eventueel via een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de DB (www.bahn.com).
  • Eventueel kan je ook kiezen voor: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer van het land bekijken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Duitslandpas (tarieven vanaf €166).
treinkaartje-leimen-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Leimen boeken

Een trein is ideaal om lange afstanden mee af te leggen. Je profiteert van luxe stoelen en veel voorzieningen. Het maakt niet uit hoe zwaar je koffer is en je hoeft je niet in te checken bij de reisorganisatie. Vanuit de trein kun je naar buiten kijken en genieten van de geweldige omgeving. Je bereikt helemaal fit het treinstation van Leimen-Centraal, en kunt doorrijden per taxi of bus. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht lees je in de juiste volgorde hoe je makkelijk goedkope treintickets kunt boeken.

How-to: treinticket kopen naar Leimen (Duitsland)

  1. Zoek- en boekingsplatform kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Leimen is eenvoudig te doen. Bezoek daarvoor een vergelijkingssite als Thetrainline, Omio of Treinreiswinkel.nl. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kan men boeken middels www.bundesregierung.de of door het klantenservicenummer 04930311682904.

  2. Kies bestemming station en datum

    Selecteer vanaf waar jouw treinreis zal aanvangen. Een uitstekende uitvalsbasis is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Maar je kunt ook gewoon kiezen voor een NS-station in de regio. Denk bijvoorbeeld aan Amsterdam Sloterdijk of Putten. De ticketshop analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw woonplaats. Bepaal ook de dag en het tijdstip van vertrek en kies eventueel voor een retourticket door de terugreisdatum te kiezen.

  3. Aantal passagiers kiezen

    Selecteer het aantal passagiers en geef ook de leeftijd aan. Voor jongeren heb je recht op een aantrekkelijke kinderkorting. Voor 65-plussers is er soms ook een behoorlijke seniorenkorting. Heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen om de goedkoopste tickets te vinden.

  4. Maak een keuze uit de beschikbare reisroutes

    De zoekfunctie bied nu de geschikte treintrajecten en de kosten. Je kiest dan direct de goedkoopste treinreis. Je kunt de routes verder filteren op de vertrektijd, de gemiddelde reistijden, hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Zodoende bekijk je snel de beste of snelste treinroute naar Leimen. Voor sommige vertrekdagen zijn directe routes of verbindingen niet mogelijk. Deel de route op in kleine delen en koop losse kaartjes. Sommige boekingsplatformen kunnen ook advies geven over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfort kiezen

    Hier kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Je kunt kiezen voor een upgrade naar een 1e klas ticket of verblijf in een stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Kies voor een plekje aan het raam, zitplaatsen naast elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). De kaartjes worden per mail verzonden (soms is printen noodzakelijk). Betalen kan met Creditcard, iDeal, Paypal of Apple-Pay.

De snelste en goedkoopste tickets voor de trein naar Leimen vinden?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Leimen (Duitsland)

Als je uit het raam kijkt ontdek je alvast het mooie Duitsland. Het land heeft om en nabij de 83 miljoen volksgenoten (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Berlijn. Een prettige reisperiode voor een treinvakantie in Leimen is mei, juni en september. De jaartemperatuur is hier gemiddeld 13,4 graden °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (zo’n 29,8 graden) en de koudste periode is januari (plus minus 5,1 °C). Houd rekening met de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een geweldige Duitse plek om te ontdekken. Je kunt kiezen voor een pakketreis, stedentrip of een reisperiode zoals een voorjaarsvakantie, kerstvakantie, zomervakantie, midweek, weekendje weg, meivakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met fraaie kerken en gebouwen en winkels. Geniet van de lokale Duitse streekgerechten op een van de terrassen. In de omgeving kan je leuke dorpjes bezoeken. Verder kan je hier heerlijk fietsen, rondwandelen, kajakken, mountainbiken en diverse andere activititeiten ervaren.

  • Na een ontspannen reis aankomen op het perron.
  • Idyllische dorpjes en stadjes voor excursies en dagtrips.
  • Een bosrijke omgeving voor prachtige wandelingen en goed aangegeven fietstochten.
  • Bekijk ook veel bezochte bezienswaardigheden zoals: De natuurgebieden langs de Moezel.
  • Duitse hotels, campings, B&B’s, glampings, appartementen, bungalows staan goed in verbinding met het OV (taxi, metro, deelfiets, tram).
  • Eventueel een volledig verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Nederlandse vertrekstations in april 2024

Het handige van een treinrondreis is dat veel steden in Europa middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Een vakantie naar Leimen per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In de opsomming hieronder verstrekken we meer informatie over de meest gebruikte stations van Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Alsheim, Trikala & Calheta.

  1. Utrecht Centraal: vanaf het station heb je verbinding met het andere OV.
  2. Amsterdam Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  3. Rotterdam Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  4. Den Haag Centraal: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  5. Schiphol Airport: prime te gebruiken voor mensen met beperkte mobiliteit.
  6. Leiden Centraal: geschikt voor mensen met een mobiele beperking.
  7. Breda: er is een lift aanwezig voor mensen met een beperking.
  8. Eindhoven Centraal: alles wat je nodig hebt voor een zorgeloos begin van je vakantie.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  10. Nijmegen: snel doorreizen met de OV-fiets.
  11. Arnhem Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  12. Amersfoort Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  13. Haarlem: gemakkelijk doorreizen binnen NL of naar het buitenland.
  14. Zwolle: voldoende horeca in de nabije omgeving.
  15. Delft: gelegen op een centrale plek in de stad.

Check ook: Gouda, Zaandam, Tilburg, Dordrecht, Hilversum, Schiedam, Maastricht, Hoofddorp, Zutphen, Almere, Hengelo, Zaandam & Roermond, Ede / Wageningen, Lelystad, Alkmaar, Venlo, Enschede.

treinvakantie-leimen-vergelijken

De beste boekingssites vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Leimen gaat tegenwoordig meestal via internet. Het beste is om te zoeken naar handige zoek- en boekingsplatformen die het actuele aanbod van veel Europese vervoersmaatschappijen inzichtelijk maken. Zo krijg je alle reisopties op 1 plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een leuk alternatief: reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In de bijgaande opsomming delen we onze top-10 ticketshops.

  1. Omio: eenvoudig treinreizen in Europa plannen.
  2. Thetrainline: gemakkelijk treintickets doorzoeken in meer dan 45 landen.
  3. NSinternational.com: 24/7 service van NS. Betrouwbaar en persoonlijk
  4. www.bahn.com: de eigen boekingsmodule van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: tickets kopen naar ruim 85.000 stations in Europa.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: met 1 pas reizen door meer dan 33 landen.
  8. Green Tickets: door-to-door reisplanner met focus op duurzaamheid.
  9. TUI: de beste pakketreizen met de trein boeken.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: loop vanaf het station naar het nabijgelegen geboekt hotel.

Alles wat je moet weten over treinreizen naar Leimen

Het Duitse railnetwerk wordt beheerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets worden aangeboden op www.bahn.com of via het telefonische adviespunt: 04930311682904. Je kunt ook kiezen voor (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn goed te bereiken (bijv. voor je terugweg). De afstand tot de hoofdstad Berlijn is ongeveer 575 km (6 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Let op aangepaste reistijden op de feestdag. Dit is 3 oktober Eenheidsdag. De regio is erg religieus van aard: protestants, rooms-katholiek. De spreektaal is Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De elektra-aansluiting is met 230 Volt vergelijkbaar met Nederland. De lokale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Telefoonnummers beginnen hier met +49. Heb je een ongeluk gehad? Bel 112. Meer weten? Voor actuele reisbeperkingen kan je kijken op www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op treinvakantievergelijken.nl is ook informatie te raadplegen over Stedentrip.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden °C
VoertaalDuits
Betalen metEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Online ticket-winkelwww.bahn.com
Telefoonnummer vervoerder04930311682904
Type treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Meest populaire stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Bekende bezienswaardigheidDe natuurgebieden langs de Moezel

Ontdek de tofste treinrondreizen in Duitsland

Check lopende aanbiedingen en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Leimen

Interrailen in Duitsland

De pas vas Interrail is een bijzonder treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Duitsland en de rest van Europa. Bij veel treinen kan je onbeperkt reizen wanneer jij de Interrail pas hebt op je telefoon. Belangrijk: bij sommige treinen zoals de populaire hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptrein dien je een stoelreservering te doen. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je eenvoudig reizen vastleggen, actuele treintijden inzien en stoelen reserveren. Het toffe van Interrail is dat je niet vooraf je vertrektijd moet kiezen. Je kunt Europa verkennen op jouw eigen tempo. Interrailen naar Leimen is voor veel mensen dus en ideale oplossing. In het bijzonder als je later nog wilt doorreizen naar andere plaatsen in Duitsland of bezienswaardigheden als De natuurgebieden langs de Moezel. Zo’n Duitslandpas is er vanaf €166. Een Interrail Global Pass (voor heel EU) zijn verkrijgbaar vanaf €189.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Met jouw Duitslandpas (vanaf €166) reis je zoveel als je wilt met de trein in Duitsland.
  • Met de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Leimen kopen

Treintickets bestellen naar station Leimen centrum doen we steeds meer online. De prijzen wisselen behoorlijk. In het gedeelte hieronder delen specialisten praktische tips om te besparen op jouw volgende treinkaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek on-time: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Stel niet te hoge eisen: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Neem bewust een langere route: vermijd de hogesnelheidstrein en neem een route met overstap.
  4. Aanbiedingen: bekijk regelmatig de website van de Duitse spoorwegmaatschappij voor een goede prijsindicatie.
  5. Kindervoordeel en 65-pluskorting: extra lage prijzen voor kids en oudere reizigers in 2024.

Veelgestelde vragen over vakantie met de trein

Bij welke aanbieders kan ik treinkaartjes kopen voor Leimen?

Treintickets naar Leimen in Duitsland zijn te vinden via NS-International of de Deutsche Bahn (DB). Er is ook een telefonische desk via 04930311682904. Mogelijk is er niet een directe verbinding. Gebruik in dat geval zoek- en boekingsplatforms als Thetrainline.com of Omio.com. Deze zoekmachines verzamelen routetijden en ticketprijzen van alle erkende vervoerders van bestemmingen in de EU.

Welke treinstations hebben een verbinding met Leimen?

Jouw treinvakantie kan al starten bij jouw plaatselijke NS-station. Je kunt gewoon starten met de vakantie op bijna elk station. Denk aan Den Haag Ypenburg, Gouda en Utrecht Leidsche Rijn. De meeste treinverbindingen naar Leimen beginnen vanaf het Amsterdam-Centraal station. Maar let op, ook Apeldoorn, Almelo, Breda, Arnhem, Amersfoort en Hilversum, Schiphol, Deventer, Hengelo, Rotterdam zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met goede verbindingsmogelijkheden voor o.a. ICE, internationale intercity, Thalys, Eurostar, Nightjet.

Krijgen kinderen korting?

De trein is een handig vervoermiddel voor ouders met kinderen. Kinderen kunnen onderweg kleuren, naar het toilet of kinderfilmpjes kijken. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Kinderen tot een jaar of 14 hebben bij veel vervoerders recht op (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het aantrekkelijk om met kleine kinderen per spoor te reizen. De huidige korting voor kinderen kan verschillend zijn per treinoperator. Check www.bundesregierung.de voor de geldende kindertarieven en spelregels.

Wat houdt de nachttrein in?

Een nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Voor grotere afstanden is het een plezierig vervoermiddel. Een slaaptrein is ontwikkeld om op luxe manier ’s nachts te reizen. Als reiziger geniet je van veel comfort met exclusieve voorzieningen. Onder andere: een eigen ligplek, verstelbare stoelen, badkamers en een restauratierijtuig. Op enkele trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Mag ik de fiets meenemen in de trein?

Met jouw fiets op vakantie is een duurzame keuze en maakt je onafhankelijk. Je bent ontzettend flexibel. Ook als je reist met de internationale trein naar Leimen is jouw fiets vaak toegestaan. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar in de regel is een aanvullend fietsticket nodig. Voor internationale trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De wetgevingen voor het inladen van fietsen in treinen zijn per treintype weer wisselend. We adviseren om dit vooraf op te zoeken. Een vouwfiets (ingeklapt) geldt meestal als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt ook gaan voor een OV-fiets.

Kan ik een huisdier meenemen?

Samen reizen met de hond in de trein naar Leimen kan vaak zonder problemen. Houd rekening met de extra regels. Kleine honden zoals een Chihuahua die op schoot kunnen of in een tas of mandje vervoerd kunnen worden zijn doorgaans gratis om mee te nemen. In het geval van grote dieren koop je een speciaal kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en een muilkorf kan noodzakelijk zijn. Blindengeleidehonden en assistentiehonden reizen gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van DB (www.bahn.com).