logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Kappeln vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Kappeln? Deze populaire Duitse locatie is gemakkelijk per trein te bezoeken. Met de trein op vakantie gaan kent heel veel gemakken. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, een ruime plek met veel bewegingsruimte, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je bent uitgerust als je arriveert in Duitsland. Eveneens is een treinrondreis een groene keuze (milieuvriendelijk). Via deze treinreis-vergelijker bekijk jij uitgebreide tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Kappeln vanaf locaties als Eindhoven, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal. Eveneens verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en handige feitjes over jouw bestemming.

  • Middels de treinverbinding reis je snel en klimaatbewust naar Kappeln (Duitsland).
  • Jouw reis begint bij stations zoals ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Amersfoort, Station Breda, Zwolle, Station Den Haag HS, Treinstation Groningen, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Duitsland wordt het spoor o.a. geëxploiteerd door de DB (www.bahn.com).
  • Alternatieve organisaties zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Ons advies is dan Interrailen met de Duitslandpas (kosten vanaf €166).
treinkaartje-kappeln-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Kappeln boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je kan gebruik maken van heerlijke comfortabele stoelen en eten en drinken aan boord. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Tijdens de rit heb je een tof uitzicht. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Kappeln-Centraal, en vindt daar ook bussen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. Hierna ontdek je in de juiste volgorde hoe jij zelf voordelig treintickets kunt reserveren.

In 5 stappen een treinticket kopen naar Kappeln (Duitsland)

  1. Boekingsplatform kiezen

    Een gunstig treinkaartje bestellen naar Kappeln doe je via het internet. Bezoek daarvoor een vergelijkingssite als Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te boeken via www.bundesregierung.de of door te bellen naar 04930311682904.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef door vanaf waar jouw treinreis zal aanvangen. De beste verbinding heb je vaak vanaf Het Centraal Station van Amsterdam. Je kunt ook opstappen bij een kleiner station in de buurt. Denk aan Helmond Brouwhuis en Meerssen. Het systeem raad aan wat een goede route is vanaf je locatie. Denk ook vast na over de ideale heenreis datum en eventueel een terugreisdatum (retourticket).

  3. Reizigers kiezen

    Selecteer de groepsgrootte en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor jongeren profiteer je vaak van de kinderkorting. Voor 60-plussers geldt in sommige gevallen een prettige seniorenkorting. Ben jij lid van een organisatie en heb je een treinpas, ledenpas of kortingskaart? Voeg deze dan toe om direct de juiste tarieven te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De tool bied nu de meest populaire treintrajecten en de onkosten. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op vertrektijden, de gemiddelde reistijden, hoe vaak je moet overstappen en met welke spoorwegmaatschappijen je reist. Als je dat doet krijg je snel de beste of snelste treinroute naar Kappeln. Voor sommige plekken zal het systeem geen routes vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Verschillende vergelijkingsplatformen bieden ook routes inclusief andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra comfort kiezen

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld een switch naar een 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Een mooie plek bij het raam, een zitplek bij elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Voor huisdieren en fietsen moet je soms een apart ticket kopen. Je kan vervolgens de persoonsgegevens doorgeven. De tickets zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (tip: voorkom problemen en neem een geprinte versie mee). Betalen kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Kappeln reserveren?

Bekijk de beste aanbiedingen (enkele reis of retourtje) en koop jouw kaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Kappeln (Duitsland)

Tijdens jouw reis kom je op een mooie manier in aanraking met het inspirerende Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen ingeschreven inwoners (april 2024). Een absolute aanrader is hoofdstad Berlijn. Een aangeraden reistijd voor een treinvakantie in Kappeln is mei, juni en september. De doorsnee jaartemperatuur is 13,4 °C (zeeklimaat). De warmste maand is juli (plus minus 29,8 graden °C) en de meest frisse periode is januari (zo’n 5,1 °C). De nationale feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Het is een mooie Duitse stad om naartoe te reizen. Zeer geschikt voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, weekendje weg, midweek, herfstvakantie, voorjaarsvakantie, zomervakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met leuke steegjes en plaatselijke winkels. Probeer ook zeker de lokale Duitse specialiteiten op een van de terrassen. In de regio zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Het hele jaar door is de omgeving geschikt voor hiken, fietsen, watersporten, bootje varen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Jouw vakantie kan beginnen zodra je het perron opstapt!
  • Idyllische dorpjes en stadjes die veel te bieden hebben.
  • Een prachtige groene regio voor lange wandeltochten en goed aangegeven fietstochten.
  • Vergeet niet veelbesproken bezienswaardigheden zoals: Heidelberg.
  • Duitse campings, appartementen, vakantiehuisjes, B&B’s, hotels, bungalows zijn uitstekend bereikbaar met het OV (bus, tram, deelfiets, taxi).
  • Eventueel een all-inclusive verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het pluspunt van op vakantie met de trein is dan honderden stations per spoor verbonden zijn. Een vakantie naar Kappeln per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Hieronder verstrekken we extra info over de grootste stations van het land. Je kunt ook eerst meer lezen over eerste klas en tweede klas treintickets boeken naar Bammental, Wijchen en Reiskirchen.

  1. Utrecht Centraal: goed verstaanbare instructies via het centraal omroepsysteem.
  2. Amsterdam Centraal: prettig station met grote fietsenstalling.
  3. Rotterdam Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  4. Den Haag Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  5. Schiphol Airport: gemakkelijk een OV-fiets huren.
  6. Leiden Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  7. Breda: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  8. Eindhoven Centraal: een van de grotere hubs in Nederland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): prima parkeermogelijkheden.
  10. Nijmegen: goed te bereiken met andere OV opties.
  11. Arnhem Centraal: vertragingen worden vroegtijdig gecommuniceerd.
  12. Amersfoort Centraal: voldoende winkels, kiosks en koffietentjes.
  13. Haarlem: prettige wachtruimtes en ruim aanbod winkels.
  14. Zwolle: de laatste periode komen er weinig werkzaamheden voor.
  15. Delft: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.

Andere opties zijn: Groningen, Schiedam, Gouda, Zaandam, Hilversum, Dordrecht, Hoofddorp, Zutphen, Assen, Maastricht, Zaandam, Almere en Roermond, Venlo, Ede / Wageningen, Roosendaal, Lelystad, Alkmaar.

treinvakantie-kappeln-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Treintickets kopen naar Kappeln kan op verschillende manieren. Zo kan je kiezen voor servicegerichte zoek- en boekingsplatformen die prijzen en tijden van verschillende maatschappijen kunnen analyseren. Zo zie jij alle routes en prijzen op 1 overzichtelijke plek. Eventueel kun jij ook reserveren via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een leuk alternatief: het reizen per internationale treinpas (Interrail). In het stukje hieronder tonen wij de meest bekende ticketwebsites.

  1. Omio: tickets voor trein, bus, vliegtuig op 1 plek boeken.
  2. Thetrainline: reisplanner die voor jou de snelste of goedkoopste treinroute berekent.
  3. NSinternational.com: Aantrekkelijke deals. Geen verborgen kosten
  4. www.bahn.com: tickets reserveren via de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: altijd de meest voordelige tarieven, kortingen en aanbiedingen.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: kinderen tot en met 11 jaar reizen standaard gratis mee.
  8. Green Tickets: eenvoudig de meest groene route uitzoeken.
  9. TUI: een compleet aanbod aan pakketreizen online inzichtelijk.
  10. De Jong Intra: je kunt elke dag terecht bij deze touroperator voor advies en hulp.
  11. Booking.com: uitstekende hotels vlakbij het station boeken.

Belangrijke info over treinreizen naar Kappeln

Het Duitse railnetwerk wordt geëxploiteerd door Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan je boeken op www.bahn.com of per telefoon op 04930311682904. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen zoals S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Belangrijkste treinstations voor doorreizen zijn o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) kan je goed bereiken met het openbaar vervoer. De afstand tot de hoofdstad Berlijn is om en nabij de 575 km (6 uur reistijd). In de winkeltjes op het station betaal je met de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 3 oktober Eenheidsdag. Qua religie kun je rekening houden met protestants, rooms-katholiek. De meest gesproken taal is Duits. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De voltage is met 230 Volt nagenoeg hetzelfde als in ons eigen land. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De internationale telefooncode is +49. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Staat je vraag er niet tussen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op onze website is ook informatie te raadplegen over Wintersport.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 °C
TaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Nationale aanbieder treinticketswww.bahn.com
Telefonisch verkooppunt04930311682904
TreintypesS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Meest populaire stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
Interrail reizenDuitslandpas (vanaf €166)
Bekende bezienswaardigheidHeidelberg

Bekijk volledig verzorgde treinrondreizen in Duitsland

Zoek aanbiedingen en regel de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Kappeln

Interrailen in Duitsland

Een interrail pas is een uniek treinticket waarmee je onbeperkt kunt treinen in Duitsland en praktische alle andere EU landen. Bij het merendeel van de treinen wordt je gewoon geaccepteerd op het moment dat je de Interrail pas kan tonen (dit kan met de Interrail App). Noemenswaardig: bij een aantal treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een stoelreservering verplicht. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met de speciale Interrail App kan je eenvoudig en snel reizen inplannen, offline treintijden opzoeken en stoelen reserveren. Het toffe van Interrail is dat je kunt reizen wanneer jij dat wil. Je geniet zo van optimale vrijheid. Het Interrailen naar Kappeln is dus een hele praktische oplossing. Juist wanneer je wilt doorreizen naar een andere streek in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Heidelberg. Zo’n Duitslandpas is er vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn te bestellen vanaf €189.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Maximale vrijheid en flexibiliteit.
  • Aan de hand van de Duitslandpas (te betellen vanaf €166) kan jij onbeperkt gebruik maken van de trein in Duitsland.
  • Met de Interrail Global Pass kan je reizen door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor internationale treinen en nachttreinen moet je apart reserveren.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Kappeln kopen

Treintickets bestellen naar station Kappeln centrum gaat steeds meer online. De kosten zijn zeer wisselend. In het onderstaande stukje delen specialisten vijf handige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Wacht niet te lang met boeken: de meest voordelige kaartjes koop je enkele maanden voor vertrek.
  2. Stel niet te hoge eisen: kies voor een vertrekmoment waarop het rustig is.
  3. Neem niet de snelste route: vermijd de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en acties: bekijk de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en seniorenvoordeel: profiteer van voordeel voor kids en senioren in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Welke mogelijkheden zijn er voor treinkaartjes kopen voor Kappeln?

Treintickets naar Kappeln in Duitsland bestel je via NS-International of de Deutsche Bahn (DB). Telefonisch kan dat via 04930311682904. Mogelijk is er geen directe route beschikbaar. Je kan dan gaan vergelijk via boekingsplatforms en reisorganisaties als Thetrainline of Omio. Deze platforms verzamelen trajecten en prijzen van alle populaire bus- en treinmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Kappeln?

Jouw vakantie kan gestart worden vanaf het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kan probleemloos je reis beginnen vanaf stations zoals Den Haag Ypenburg, Helmond of Roosendaal. De meeste treinverbindingen naar Kappeln beginnen vanaf station Amsterdam-Centraal. En tevens ook Arnhem, Breda, Almelo, Den Haag, Apeldoorn en Rotterdam, Schiphol, Utrecht, Hengelo, Deventer zijn voorbeelden van internationale intercity-stations die een goede verbinding hebben met o.a. Thalys, Eurostar, internationale intercity, Nightjet, ICE.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een fantastische manier voor een vakantie met kinderen. De jongste kids kunnen lekker samen spelletjes doen, rondlopen of filmpjes kijken. De allerkleinste kinderen reizen meestal gratis. Kinderen tot een jaar of 14 kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Dit maakt het interessant om met jonge kinderen eens op vakantie te gaan via het spoor. De precieze korting voor kinderen kan weer afwijken per leeftijdscategorie en maatschappij. Check www.bundesregierung.de voor de hedendaagse kindertarieven en voorwaarden.

Zijn er ook speciale nachttreinen?

Een nachttrein is een prettige en klimaatbewuste manier van reizen. Ideaal voor wat langere trajecten. Een slaaptrein is ontworpen om je uitgerust op de bestemming te brengen. Er wordt veel comfort geboden met uitstekende voorzieningen. Denk hierbij aan: een compartiment met eigen bed, speciale stoelen om in te slapen, uitstekende sanitaire faciliteiten en een restauratierijtuig. Op sommige trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Waar moet ik op letten bij het meenemen van een fiets in de trein?

Een normale fiets meenemen is goed voor het milieu en avontuurlijk. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. In de internationale trein naar Kappeln is de fiets meestal gewoon welkom. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in de regel moet je ook een aparte fietskaart kopen. Op sommige trajecten is er een speciaal wagen/treinstel waar de fietsen in kunnen. De precieze regels voor het meenemen van de fiets zijn per maatschappij anders. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets (ingeklapt) ziet de vervoerder als handbagage en kan jij zonder kosten meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag mijn huisdier mee?

Op vakantie met de hond in de trein naar Kappeln heeft soms wat voorbereiding nodig. Let op: er gelden huisdier-voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot kunnen of in een kooitje of mand passen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grotere huisdieren reserveer je een apart kaartje. Doorgaans moeten honden aangelijnd zitten en je dient soms te beschikken over een muilkorf. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Alle regels zijn te vinden op website van DB (www.bahn.com).