logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Itzehoe vergelijken

Wil jij meer informatie over goedkope treintickets naar Itzehoe? Deze bijzondere Duitse vakantieomgeving is gemakkelijk per trein te bezoeken. Het boeken van een treinvakantie heeft veel voordelen. Geen zwarte zaterdagen en kilometerslange files, kan zitten op een lekkere stoel inclusief stopcontact en Wifi, je hebt de hele reis een bijzonder uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Duitsland. Eveneens is een treinvakantie een milieubewuste keuze. Via treinvakantievergelijken.nl check je handige tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Itzehoe vanaf onder andere Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal. Bovendien verstrekken we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en praktische details over deze vakantiebestemming.

  • Dankzij de treinverbinding reis je heerlijk ontspannen naar Itzehoe (Duitsland).
  • Jouw reis begint bij stations zoals Station Den Haag HS, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Station Breda, Treinstation Groningen, Station Amersfoort, of een station bij jou in de buurt.
  • In Duitsland wordt voornamelijk gereist met de DB (www.bahn.com).
  • Er zijn ook andere (internationale) treinen zoals: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je meer bekijken van dit land? Kies dan voor Interrailen met de Duitslandpas (prijzen +/- €166).
treinkaartje-itzehoe-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Itzehoe boeken

Door te kiezen voor de trein kom je snel aan op je eindbestemming. Je profiteert van stoelen met beenruimte en veel voorzieningen. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je hebt geen lange rijen voor de incheckbalie. Terwijl je reist kun je naar buiten kijken en genieten van de geweldige omgeving. Je komt energiek aan op het treinstation van Itzehoe-Centraal, en vindt daar ook bussen. Heerlijk voor een citytrip, zomervakantie of weekend weg. In onze adviestool ontdek je in de juiste volgorde hoe je een goedkope treintickets kunt boeken.

Uitleg treinticket kopen naar Itzehoe (Duitsland)

  1. Ticketshop kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Itzehoe is eenvoudig te doen. Zo kan jij kiezen voor een boekingsplatform zoals Omio.com, Thetrainline.com of Treinreiswinkel.nl. Je kunt ook tickets kopen bij NSInternational en de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland boek je het handigst bij www.bundesregierung.de of per telefoon via 04930311682904.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Bepaal vanaf welke stad je wilt vertrekken. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij het treinstation in jouw eigen buurt. Denk aan Den Helder Zuid & Varsseveld. Het systeem raad aan wat een goede route is vanaf je locatie. Vergeet niet de datum van de heenreis en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reisgezelschap

    Kies de groepsgrootte en geef ook de leeftijd aan. Voor de allerkleinste kinderen is er een interessante kinderkorting. Ook voor bejaarden geldt in sommige gevallen een interessante seniorenkorting. Heb jij deze periode toevallig al een treinpas, ledenpas of kortingskaart of loyaliteitskaart? Vul ze direct in om de scherpste prijzen te vinden.

  4. Kies een reisroute

    De website toont nu de meest populaire treintrajecten en een kostenindicatie. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Vergelijk wel goed de vertrektijden, de gemiddelde reistijden, hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Wanneer je het zo aanpakt vind je gemakkelijk de beste of snelste treinroute naar Itzehoe. Voor sommige vertrekdagen is de beschikbaarheid van routes beperkt. Je moet dan losse tickets kopen. Verscheide vergelijkingsplatformen bieden ook mogelijkheden met reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Kies extra’s

    Hier kan je de nodige extra’s toevoegen. Reserveer bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met meer rust in de stiltecoupé. Overweeg ook zeker zitplaatsreservering. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). Het treinticket ontvang je per e-mail (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). Om het af te ronden rest alleen nog de betaling. Dit kan met Paypal, iDeal, Creditcard of Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Itzehoe reserveren?

Kies jouw eindbestemming (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw tickets via internet

Op vakantie met de trein naar Itzehoe (Duitsland)

Wanneer je onderweg bent bekijk je alvast het inspirerende Duitsland. Het land heeft plusminus 83 miljoen mensen (april 2024). De hoofdstad is Berlijn. De aanbevolen reistijd voor een treinvakantie in Itzehoe is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 13,4 °C (zeeklimaat). De meest aangename maand is juli (gemiddeld 29,8 graden celsius) en de meest frisse periode is januari (doorgaans 5,1 graden celsius). Het kan druk zijn tijdens de nationale feestdag: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een goed bereikbare Duitse omgeving om vakantie te vieren. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, midweek, weekendje weg, meivakantie, zomervakantie, voorjaarsvakantie, herfstvakantie. Ervaar de sfeer in het oude stadscentrum met zijn kenmerkende architectuur en lokale winkeltjes. Probeer ook zeker de lokale Duitse delicatessen in de sfeervolle restaurants. In de omliggende regio kun je ook veel excursies doen. Tevens is de omgeving geschikt voor hiken, fietsen, tennissen, tafeltennissen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Levendige dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor lange wandeltochten en fietstochten.
  • Ook vind je bekende bezienswaardigheden zoals: De Krijtsteenkliffen.
  • Duitse bungalows, appartementen, hotels, glampings, B&B’s, vakantiehuisjes zijn uitstekend bereikbaar met het OV (metro, tram, deelfiets, bus).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een onbezorgde verzorgde treinvakantie met ontbijt, halfpension, volpension of zelfs all-inclusive.

Veel gekozen vertrekstations in april 2024

Het fraaie van een treinrondreis is dat veel steden in Europa verbonden zijn met een groot spoornetwerk. De vakantie naar Itzehoe per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. In de opsomming hieronder bekijk je extra info over de stations met de meeste reizigers in Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinreizen naar Buzy, Pilsen & Isle-sur-le-Doubs.

  1. Utrecht Centraal: ruim voldoende parkeermogelijkheden.
  2. Amsterdam Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  3. Rotterdam Centraal: modern station waar elke dag tienduizenden mensen langskomen.
  4. Den Haag Centraal: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.
  5. Schiphol Airport: schone perrons met duidelijke aanwijzingen.
  6. Leiden Centraal: actuele reisinformatie wordt goed gecommuniceerd.
  7. Breda: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  8. Eindhoven Centraal: prima parkeermogelijkheden.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  10. Nijmegen: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  11. Arnhem Centraal: vertrekken in de ochtend, middag en laat op de avond.
  12. Amersfoort Centraal: een gunstige ligging voor doorreis naar buitenland.
  13. Haarlem: heel veel leuke winkels in de buurt.
  14. Zwolle: voldoende beveiliging aanwezig op de perrons.
  15. Delft: elk uur veel aankomsten en vertrekken.

Andere gunstige stations: Schiedam, Groningen, Hilversum, Tilburg, Gouda, Dordrecht, Almere, Hoofddorp, Maastricht, Assen, Zaandam, Hengelo & Lelystad, Roermond, Enschede, Venlo, Ede / Wageningen, Alkmaar.

treinvakantie-itzehoe-vergelijken

De beste boekingsplatformen vergelijken

Zelf treintickets kopen naar Itzehoe kan op verschillende manieren. Bekijk onder andere actuele boekingsplatforms die de treinkaartjes van alle grote maatschappijen vergelijken. Zo krijg je alle reisopties op 1 plek. Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Ook interessant is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). In het onderstaande stukje check je de meest gebruikte ticket aanbieders.

  1. Omio: de go-to-app voor reizigers (vlucht, bus, trein en vliegtuig).
  2. Thetrainline: goedkope treinkaartjes van alle bekende vervoerders in EU.
  3. NSinternational.com: meer dan 50.000 bestemmingen binnen handbereik met de App
  4. www.bahn.com: boekingsmodule van de openbare spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: expert met de goedkoopste treinkaartjes en georganiseerde rondreizen.
  6. Treinrondreis.nl: alle pakketreizen gedekt via het garantiefonds.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: toont niet alleen de goedkoopste reizen, maar ook de meest duurzame.
  9. TUI: speciaal aanbod pakketreizen met de trein als vervoermiddel.
  10. De Jong Intra: erkende touroperator met compleet verzorgde treinreizen.
  11. Booking.com: goede en luxe hotels gelegen in het gebied rondom het station.

Belangrijke details over treinreizen naar Itzehoe

Het Duitse railnetwerk is eigendom van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets worden aangeboden op www.bahn.com of via de helpdesk: 04930311682904. Eventueel kan je ook gaan voor (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De reisafstand tot de hoofdstad Berlijn is zo’n 575 km (6 uur reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Houd rekening met extra drukte op de feestdag. Dat is 3 oktober Eenheidsdag. De belangrijkste religie is protestants, rooms-katholiek. Men spreekt hier Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De aansluitspanning is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De landelijke tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het telefoonnummer begint hier met +49. Het landelijke noodnummer hier is 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan de overheidswebsite www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op dit platform kan je ook meer lezen over Aanbiedingen.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 graden °C
Officiële taalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Nationale ticketshopwww.bahn.com
Telefonisch tickets kopen04930311682904
TreintypesS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Meest populaire stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Bezienswaardigheid tipDe Krijtsteenkliffen

Ontdek volledig verzorgde treinrondreizen in Duitsland

Toon de beste acties en bestel de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Itzehoe

Interrailen in Duitsland

Interrail Global Pas / One Country Pas is een uniek treinticket dat breed geaccepteerd wordt in Duitsland en praktische alle andere EU landen. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je vrij reizen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dat kan geprint of digitaal). Goed opletten: bij bijzondere treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein is een losse stoelreservering noodzakelijk. Een zitplaats reserveren is niet standaard inbegrepen. Wel betaal je hiervoor een kleine vergoeding. Door de gebruiksvriendelijke Interrail App kan je overal en altijd reizen plannen, offline treintijden opzoeken en plekken reserveren. Het pluspunt van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt dus helemaal reizen op jouw eigen tempo. Het Interrailen naar Itzehoe is dus zeker een optie om te overwegen. Juist als je ook uitstapjes wilt maken naar andere regio’s in Duitsland of bezienswaardigheden zoals De Krijtsteenkliffen. De Duitslandpas is er vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn te bestellen vanaf €189.

  • Vrij reizen door meer dan 30 verschillende landen.
  • Duurzaamste manier om meer van Europa te ontdekken.
  • Via de Duitslandpas (verkrijgbaar vanaf €166) kun je onbeperkt reizen door Duitsland.
  • Door te kiezen voor de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor nachttreinen en internationale treinen is vaak wel een reservering noodzakelijk.

Handige tips voor goedkope treinkaartjes naar Itzehoe kopen

Treintickets bestellen naar station Itzehoe centrum kan je op diverse manieren doen. De prijzen zijn zeer wisselend. In het bijgaande gedeelte deelt onze expert vijf handige tips op welke manier je kunt besparen op tickets (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek ruim van tevoren: de vertrek en tijd kun je dan afstemmen met je reisgezelschap.
  2. Kies voor een flexibele reisplanning: reis heel vroeg of juist heel laat.
  3. Neem niet de snelste route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies een extra overstap.
  4. Aanbiedingen checken: bezoek de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en scoor tickets met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 60+ korting: speciale kortingsacties voor kinderen en oudere reizigers in 2024.

Vragen en antwoorden rondom vakantie met de trein

Waar kan ik treinkaartjes kopen voor Itzehoe?

Treintickets naar Itzehoe in Duitsland koop je via www.NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Er is ook een telefonische desk via 04930311682904. Voor sommige vertrekdagen of trajecten is geen directe verbinding mogelijk. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms zoals Omio of Thetrainline. Deze websites analyseren trajecten en prijzen van veel verschillende trein- en busvervoerders van bestemmingen in de EU.

Vanaf welke stations kan ik reizen naar Itzehoe?

Jouw weekendje weg kan al beginnen bij het NS-station om de hoek. Je kunt eenvoudig beginnen op zo’n beetje ieder station. Je kunt denken aan Amsterdam Muiderpoort, Hoensbroek en Veenendaal-De Klomp. Flink wat treinverbindingen naar Itzehoe lopen vanaf het station van Amsterdam. Maar let op, ook Almelo, Arnhem, Apeldoorn, Amersfoort, Den Haag en Rotterdam, Hengelo, Hilversum, Deventer, Schiphol vallen onder de noemer internationale intercity-stations die uitstekend verbonden zijn met o.a. internationale intercity, Thalys, Eurostar, Nightjet, TGV.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een prima vervoermiddel om met kinderen te reizen. Kinderen kunnen onderweg kleuren, rondlopen of kinderfilmpjes kijken. Baby’s reizen vaak gratis mee. Wat oudere kinderen vallen vaak binnen o.a. de railrunner kinderkorting. Met zulke aantrekkelijke prijzen is het interessant om met de kids eens op vakantie te gaan via het spoor. De exacte korting voor kinderen kan variëren per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor de juiste kindertarieven en algemene voorwaarden.

Is de nachttrein voor mij een oplossing?

Zo’n nachttrein is een zeer rustgevende optie om te reizen. Erg handig als je naar het buitenland op vakantie gaat. Een slaaptrein is gemaakt om je uitgerust op de bestemming te brengen. De kwaliteit van de service is hoog met unieke faciliteiten en voorzieningen. Je kunt denken aan: een eigen bedplaats, slaapbanken, sanitaire voorzieningen en een uitgebreide keuze in eten en drinken. Op enkele trajecten wordt soms de mogelijkheid van een autotrein geboden.

Moet ik extra betalen voor de fiets in de trein?

Een vakantie met de fiets is een duurzame keuze en geeft veel vrijheid. Je kan direct vanuit de trein naar je hotel rijden. Ook bij de internationale trein naar Itzehoe is de fiets meestal gewoon welkom. In sommige gevallen mag je de fiets gratis meenemen, maar doorgaans is een aanvullend fietsticket nodig. Op sommige trajecten moet je jouw fiets in een aparte wagon stallen. De wetgevingen voor het meenemen van de fiets zijn weer anders per treintype. Bekijk daarom altijd de actuele informatie. Een ingevouwen fiets gaat door voor handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Een alternatief is het huren van een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Op vakantie met de hond in de trein naar Itzehoe is meestal gewoon mogelijk. Let op: er gelden huisdier-voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die je eenvoudig mee kan nemen of in een kleine mand of tas passen zijn vaak zonder extra kosten welkom. Voor de echt grote honden moet je een apart ticket kopen. Meestal moeten ze aangelijnd zijn en een muilkorf is handig om mee te nemen. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. De regels en tarieven vind je op de website van DB (www.bahn.com).