logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Hammelburg vergelijken

Zoek jij online de beste info over goedkope treintickets naar Hammelburg? Deze natuurrijke Duitse locatie bezoek je gemakkelijk met de trein. Kiezen voor een treinreis is heel erg prettig. Geen wegomleidingen en files, beschikt over een goede stoel waar je ook je benen kunt strekken, tijdens de reis is er een schitterend uitzicht en je bent helemaal fris en wakker zodra je aankomt in Duitsland. Bovendien is een vakantie per trein veel beter voor het milieu. Via treinvakantievergelijken.nl zoek jij handige details over het reserveren van treinkaartjes naar Hammelburg vanaf locaties zoals Eindhoven, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal. Daarnaast delen we een handig stappenplan, treinschema’s en nuttige feitjes over je reisbestemming.

  • Wanneer je kiest voor de treinverbinding reis je moeiteloos naar Hammelburg (Duitsland).
  • Vertrek vanuit o.a. Treinstation Groningen, Station Amersfoort, Zwolle, Station Breda, Station Nijmegen, ‘s Hertogenbosch Centraal, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Duitsland wordt voornamelijk gereist met de DB (www.bahn.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Een leuk alternatief is Interrailen met de Duitslandpas (kosten gemiddeld €166).
treinkaartje-hammelburg-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Hammelburg boeken

De trein wordt door steeds meer mensen gekozen als vervoermiddel. Je hebt het gemak van stoelen met beenruimte en draadloos internet. Je kan diverse spullen meenemen en je hoeft niet urenlang van tevoren aanwezig te zijn. Vanuit je stoel raak je verwonderd door de geweldige omgeving. Je komt uitgerust aan op het treinstation van Hammelburg-Centraal, niet ver van het centrum. Heerlijk voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In onderstaand overzicht delen we in 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Tips en tricks treinticket kopen naar Hammelburg (Duitsland)

  1. Boekingssite kiezen

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Hammelburg kan op verschillende manieren. Zo kan jij kiezen voor een boekingssite zoals Omio, Treinreiswinkel.nl of Thetrainline.com. Tevens kan je kiezen voor NSInternational en de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland kunnen geboekt worden via www.bundesregierung.de of via de telefoon 04930311682904.

  2. Kies jouw treinstation en data

    Bepaal vanaf welke plek jouw treinreis zal aanvangen. Een goede locatie om vanaf te vertrekken is Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Natuurlijk kun je ook beginnen bij een kleiner station in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan Hoogezand-Sappemeer & Workum. Het systeem kijkt wat de beste route is vanaf het gekozen treinstation. Bekijk ook de actuele vertrektijden en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Aantal reizigers selecteren

    Denk na over de grootte van de groep en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor jongeren is er een interessante kinderkorting. Voor senioren kan je soms gebruik maken van een exclusieve seniorenkorting. Reis je zakelijk of heb jij een ledenpas, kortingskaart, ledenpas of klantenkaart? Koppel deze dan tijdens het bestellen voor actuele tarieven.

  4. Reisroutes bekijken en kiezen

    Het systeem vertoon nu de actuele treintrajecten en de kosten. Je ontvangt gelijk de goedkoopste treinreis. Je kunt filteren op de tijdstippen van vertrek, de totale reistijd, hoe vaak je moet overstappen en met welke vervoerder(s) je reist. Zo vergelijk je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Hammelburg. Voor sommige vertrekdagen zal het systeem geen routes vinden. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Meerdere boekingswebsites kunnen ook advies geven over andere manieren van openbaar vervoer zoals bus, tram, metro of taxi.

  5. Extra’s en bevestiging

    Hier kun je extra services toevoegen. Denk aan een luxer 1e klas ticket of het reizen in een stiltecoupé. Krijg extra zekerheid met de zitplaatsreservering. Kies voor een plekje aan het raam, een zitplek naast elkaar of tegenover elkaar of een plekje in een compartiment of cabine. Je kunt ook een huisdier of fiets toevoegen. Je kan vervolgens de tickets op de juiste naam zetten (persoonsgegevens). Het treinkaartje worden per mail verzonden (soms is een geprint ticket nodig). De totale koopsom kan je voldoen middels de meest gangbare opties zoals iDeal, Creditcard (VISA/Maestro), Paypal of Apple-Pay.

De beste en goedkoopste tickets voor de trein naar Hammelburg vergelijken?

Kies jouw route (enkele reis of retourtje) en reserveer jouw treinkaartjes direct online

Op vakantie met de trein naar Hammelburg (Duitsland)

Wanneer je naar buiten kijkt ontdek je alvast het schilderachtige Duitsland. Dit land heeft +/- 83 miljoen inwoners (april 2024). Wat je eigenlijk niet mag missen is hoofdstad Berlijn. Een geschikte reistijd voor een treinvakantie in Hammelburg is mei, juni en september. De doorsnee jaartemperatuur is 13,4 graden (zeeklimaat). De periode met de hoogste temperaturen is juli (gemiddeld 29,8 °C) en een wat koudere periode is januari (gemiddeld 5,1 graden). De nationale feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Het is een aangename Duitse stad om te ontdekken. Een goede keuze voor een pakketreis, stedentrip, meivakantie, kerstvakantie, weekendje weg, midweek, voorjaarsvakantie, zomervakantie. Loop rond in het mooie centrum met bijzondere monumenten en lokale winkeltjes. Wat je ook moet proberen zijn de Duitse gerechten in de restaurants en cafés. Nabij deze locatie zijn veel dagtrips en uitjes te boeken. Overdag kan je in deze omgeving super mooi fiets- en wandeltochten maken, bowlen, een bootje huren en musea bezoeken.

  • Je komt helemaal uitgerust aan op het perron.
  • De leukste dorpjes en steden in de buurt om te bezoeken.
  • Een bosrijk gebied voor lange wandeltochten en goed aangegeven fietstochten.
  • Zoek vooraf ook naar populaire bezienswaardigheden zoals: Kölner Dom, Keulen.
  • Duitse B&B’s, glampings, campings, vakantiehuisjes, appartementen, bungalows bereik je gemakkelijk met het OV (deelfiets, taxi, tram, metro).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een volledig verzorgde treinvakantie met ontbijt, volpension, halfpension of zelfs all-inclusive.

Lijst met populaire vertrekstations in april 2024

Het voordeel van reizen per spoor is dat veel steden in Europa met elkaar verbonden zijn per rails. Jouw vakantie naar Hammelburg per trein begint dus al op het NS-station in de buurt met jouw OV-chipkaart. In de bijgaande lijst lees je meer informatie over de grotere intercity stations in Nederland. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinkaartjes boeken voor s-Hertogenbosch, Kassel en Brillanne.

  1. Utrecht Centraal: biedt jouw mogelijkheden voor stoptreinen en intercity’s.
  2. Amsterdam Centraal: gelegen op een centrale plek in de stad.
  3. Rotterdam Centraal: een fraai station met meerdere ingangen om drukte te spreiden.
  4. Den Haag Centraal: duidelijke bewegwijzering.
  5. Schiphol Airport: nette perrons met goed aangegeven reisinformatie.
  6. Leiden Centraal: goede gelegenheid voor parkeren.
  7. Breda: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  8. Eindhoven Centraal: een ideaal station voor doorreis naar het buitenland.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): ruim aanbod met OV-fietsen.
  10. Nijmegen: reisinformatie wordt uitstekend weergegeven.
  11. Arnhem Centraal: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  12. Amersfoort Centraal: vertrektijden worden aangekondigd op grote borden.
  13. Haarlem: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.
  14. Zwolle: gemakkelijk te bereiken per fiets, auto of taxi.
  15. Delft: drukbezocht station met goede bereikbaarheid.

Andere populaire stations: Gouda, Hilversum, Dordrecht, Groningen, Schiedam, Zaandam, Almere, Hengelo, Maastricht, Assen, Hoofddorp, Zutphen en Alkmaar, Venlo, Roosendaal, Enschede, Roermond, Ede / Wageningen.

treinvakantie-hammelburg-vergelijken

De beste boekingswebsites vergelijken

De benodigde treintickets kopen naar Hammelburg kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Tip: gebruik een van de handige vakantievergelijkers die het aanbod van betrouwbare bedrijven inzichtelijk maken. Zo krijg je alle routes en prijzen op 1 plek Je kunt ook boeken bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een leuk alternatief: het kiezen voor een treinpas (Interrail). Onderstaand behandelen we de top-10 ticketwebsites.

  1. Omio: al je reisopties (bus, trein en vluchten) op één plek.
  2. Thetrainline: de beste treinkaartjes kopen met korting.
  3. NSinternational.com: aantrekkelijke deals zonder verborgen kosten
  4. www.bahn.com: tickets voor binnenlandse treinreizen boeken bij de nationale spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod, eenvoudig zoeken en betalen met iDeal.
  6. Treinrondreis.nl: stelt de mooiste treinrondreizen op maat samen.
  7. Interrail: moeiteloos reizen en overstappen op alle Europese stations.
  8. Green Tickets: de milieuvriendelijke reisplanner binnen Europa.
  9. TUI: de mooiste pakketreizen, comfortabel met de trein.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: reserveer jouw hotel dicht bij het station.

Belangrijke details over treinreizen naar Hammelburg

Het Duitse spoornetwerk is in beheer van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn te boeken op www.bahn.com of telefonisch via 04930311682904. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. In het land heb je diverse belangrijke spoorwegknooppunten. Dit zijn o.a. Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Internationale luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) bereik je snel en eenvoudig met het OV. De afstand tot hoofdstad Berlijn is om en nabij de 575 kilometer (6 uur reistijd). De valuta is de Euro (EUR). Een bekende feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. De belangrijkste religie is protestants, rooms-katholiek. De voertaal is Duits. Stopcontact type C + F is hier toegepast. De netspanning is met 230 Volt ongeveer hetzelfde als hier in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). De telefooncode is +49. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Bezoek dan www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Op deze treinreis-vergelijker kan je ook verder lezen over Fietsvakantie.

LandDuitsland
Temperatuur (gemiddeld)13,4 graden °C
VoertaalDuits
BetaalmiddelEuro (EUR)
Grootste spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Treinticketshopwww.bahn.com
Telefoonnummer vervoerder04930311682904
(Inter)nationale treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Bekende stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailenDuitslandpas (vanaf €166)
Populaire bezienswaardigheidKölner Dom, Keulen

Reserveer de tofste treinrondreizen in Duitsland

Doorzoek actuele aanbiedingen en verkrijg de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Hammelburg

Interrailen in Duitsland

Het interrail pas systeem is een treinpas die toegang geeft tot het spoornetwerk van Duitsland en de rails van andere EU regio’s. Bij het grootste gedeelte van de treinen kan je vrij reizen als jij de Interrail pas laat zien (via App op je telefoon). Advies: bij bijzondere treinen zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen moet je apart een stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren raden we ook zeker aan. Je betaalt daarvoor een apart tarief. Met behulp van de populaire Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen vergelijken, (offline) treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het gave van Interrail is dat je ticket niet gekoppeld is aan een datum. Dit geeft een groot gevoel van vrijheid. Interrailen naar Hammelburg is dus heel aantrekkelijk. In het bijzonder als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere gebieden in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Kölner Dom, Keulen. Een Duitslandpas worden aangeboden vanaf €166. Een Interrail Global Pass (geldig in vrijwel heel Europa) zijn te koop vanaf €198.

  • 33 verschillende landen bezoeken met 1 pas.
  • Zeer flexibele manier om Europa te zien.
  • Met jouw Duitslandpas (te koop vanaf €166) heb je maar 1 ticket nodig in Duitsland.
  • Door middel van de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

Onze top-5 tips voor goedkope treinkaartjes naar Hammelburg kopen

Treintickets bestellen naar station Hammelburg centrum gaat vandaag de dag vaak online. De prijzen zijn per dag verschillend. In de volgende opsomming delen reisexperts tips en adviezen hoe je zo voordelig mogelijk een kaartje kunt kopen (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek tijdig: kies een vertrekdag die voor jou goed uitkomt.
  2. Zorgt dat je flexibel kan reizen: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies bewust niet voor snelle routes: stap niet in een hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en deals: bekijk de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en koop tickets met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 50 plus korting: speciale lage tarieven voor kinderen en ouderen in 2024.

FAQ: meer informatie over vakantie met de trein

Bij welke websites kan ik treinkaartjes kopen voor Hammelburg?

Treintickets naar Hammelburg in Duitsland boek je via NSInternational.com of de Deutsche Bahn (DB). Eventueel kan dit ook per telefoon via 04930311682904. Voor enkele vertrek momenten vindt het systeem geen directe route. Bezoek dan betrouwbare boekingsplatforms en reisorganisaties als Omio.com of Thetrainline.com. Deze zoekmachines bekijken en vergelijken routetijden en prijsindicaties van de meest betrouwbare trein- en busvervoerders in tientallen landen.

Wat zijn grote treinstations die in verbinding staan met Hammelburg?

Jouw vakantie met de trein kan gestart worden vanaf het lokale NS-station. Je kunt zonder moeite je reis beginnen op de meeste stations, groot en klein. Denk hierbij aan Arnhem Velperpoort, Goor of Usquert. De meeste treinverbindingen naar Hammelburg beginnen vanaf Station Amsterdam Centraal. En tevens ook Den Haag, Breda, Arnhem, Apeldoorn, Almelo en Hengelo, Utrecht, Hilversum, Rotterdam, Schiphol zijn voorbeelden van internationale intercity-stations met een uitstekende verbinding met o.a. Nightjet, internationale intercity, Thalys, Eurostar, ICE.

Hebben kinderen recht op extra korting?

De trein is een unieke vorm van vervoer voor jongere kinderen. Jonge kinderen kunnen ongedwongen een spel spelen, rondjes lopen of muziek luisteren. Kleine kinderen reizen gratis mee en hebben geen eigen ticket nodig. Ook oudere kinderen krijgen meestal een extra kinderkorting (railrunner). Deze lagere prijzen bieden kansen om met jonge kinderen een spoor-vakantie te kiezen. De uiteindelijke korting voor kinderen verschilt per leeftijdscategorie en maatschappij. Check www.bundesregierung.de voor de geldige kindertarieven en de disclaimer.

Hoe werkt reizen met de nachttrein?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Zeer geschikt voor vakanties naar het buitenland. De slaaptrein is ideaal om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau en je beschikt over diverse voorzieningen. Je kunt denken aan: bedden, luxe zit/ligstoel, eigen badkamer met wastafel, douche en toilet en een ontbijt aan boord. Op diverse trajecten heb je ook een autotrein.

Wat kost het om een fiets mee te nemen in de trein?

De fiets mee op vakantie is een milieuvriendelijke optie en biedt mogelijkheden op je bestemming. Je bent ontzettend flexibel. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Hammelburg kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan je kosteloos een fiets gratis meenemen, maar meestal moet je ook een aparte fietskaart kopen. Voor internationale trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De voorwaarden voor het inladen van fietsen in treinen kunnen per traject of maatschappij wisselen. Lees je daarom voor vertrek goed in. Een vouwfiets in opgevouwen toestand ziet de vervoerder als handbagage en is dus gratis mee te nemen. Het alternatief is een OV-fiets.

Mogen huisdieren en honden meereizen?

Het meenemen van de hond in de trein naar Hammelburg heeft soms wat voorbereiding nodig. De vervoerder stelt daarvoor wel bepaalde voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot kunnen of die je in een mandje of tas kan vervoeren mag je vaak gratis meenemen. In het geval van grote dieren koop je een apart ticket. Houd je hond goed aangelijnd en een muilkorf is handig om mee te nemen. Voor blindengeleidehonden gelden deze regels niet. Je kunt de regels bekijken op de website van DB (www.bahn.com).