logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Hameln vergelijken

Op zoek naar goedkope treintickets naar Hameln? Deze bijzondere Duitse bestemming heeft een gunstig gelegen treinstation. Een treinrondreis kent heel veel gemakken. Je vermijdt de files, een ruime plek waar je met gestrekte benen kunt zitten, je kunt de omgeving (buiten) goed in je opnemen en je bent helemaal uitgerust als je aankomt in Duitsland. Daarbij is een reis per trein een stuk beter voor het klimaat dan vliegen. Via deze treinreis-vergelijker zoek jij handige suggesties voor het reserveren van treinkaartjes naar Hameln vanaf onder andere Den Haag Centraal, Eindhoven, Station Amsterdam Centraal, Leiden Centraal, Rotterdam Centraal, Arnhem. Tevens delen we een handig stappenplan, treinschema’s en handige info over jouw bestemming.

  • Bij deze treinverbinding reis je moeiteloos naar Hameln (Duitsland).
  • Kies voor grote vertrekstations zoals Station Amersfoort, Treinstation Groningen, Station Nijmegen, Zwolle, ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Breda, of jouw lokale treinstation.
  • In Duitsland gaan treinreizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • Andere HSL of internationale treinen zijn: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je niets missen van het land? Interrailen kan met de Duitslandpas (kosten vanaf €166).
treinkaartje-hameln-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Hameln boeken

Meer en meer mensen gaan op vakantie met de trein. Je geniet van prettige stoelen en stroomvoorzieningen plus wifi. Er zijn vrijwel geen beperkingen rondom bagage en je bent niet uren kwijt bij de incheckbalie zoals op het vliegveld. Terwijl je reist geniet je van een bijzonder uitzicht. Je komt energiek aan op het treinstation van Hameln-Centraal, en kunt direct overstappen. Een uitstekende vervoermiddel voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In het volgende blok delen we in diverse stappen hoe je het beste voordelige treintickets kunt reserveren.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Hameln (Duitsland)

  1. Ticketwebsite uitzoeken

    Een betaalbaar treinkaartje bestellen naar Hameln doe je meestal via internet. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een vergelijkingssite als Treinreiswinkel, Omio of Thetrainline.com. Je hebt natuurlijk ook nog de NSInternational of de Nationale spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te reserveren via www.bundesregierung.de of per telefoon via 04930311682904.

  2. Kies vertrekstation en datum

    Geef door vanaf welke plaats je trip gaat aanvangen. Veel mensen kiezen voor Rotterdam, Amsterdam of Den Haag Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf het treinstation in jouw eigen buurt. Voorbeelden zijn Gramsbergen & Overveen. Het systeem zoekt dan naar de beste route vanaf de gekozen plek. Bekijk ook de actuele vertrektijden en kies optioneel voor een terugreis (retourticket).

  3. Kies het aantal personen

    Selecteer het aantal mensen en kies het aantal kinderen, volwassenen en senioren. Voor baby’s en kids profiteer je vaak van de kinderkorting. Ook voor ouderen kan je soms gebruik maken van een exclusieve seniorenkorting. Kan jij gebruik maken van een treinpas, kortingskaart of ledenpas? Vergeet deze niet toe te voegen om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroutes vergelijken en selecteren

    De vergelijker vertoon nu de mogelijke treintrajecten en de tarieven. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste treinreis. Je kunt de resultaten verder specificeren op de vertrektijden, het aantal uur dat de reis duurt de stations waarop je moet overstappen en de treinmaatschappij. Zo check je vandaag nog de beste of snelste treinroute naar Hameln. Voor sommige bestemmingen kan het voorkomen dat er geen routes zijn. Je kunt de route dan opknippen in delen en hier kaartjes voor kopen. Meerdere vergelijkingswebsites bieden ook mogelijkheden met reizen per bus of tram (openbaar vervoer).

  5. Extra comfortopties kiezen

    In de laatste stap kun je extra services toevoegen. Je kunt kiezen voor een upgrade naar een 1e klas ticket met extra privacy in een stiltecoupé. Bij sommige vervoerders is zitplaatsreservering mogelijk. Bijvoorbeeld aan het raam of aan het gangpad, zitplekken naast elkaar of een luxe compartiment of cabine. Huisdieren en fietsen kunnen vaak mee maar vergen soms een apart ticket. Daarna geef je de passagiersgegevens door. Het treinkaartje worden per mail verzonden (het kan slim zijn om het wel te printen). De rekening kun je betalen met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

De voordeligste tickets voor de trein naar Hameln vinden?

Kies jouw bestemming (enkele reis of retourtje) en boek jouw ticket via internet

Op vakantie met de trein naar Hameln (Duitsland)

Tijdens jouw reis zie je al een voorproefje van de prachtige natuur van Duitsland. Het land heeft 83 miljoen volksgenoten (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Berlijn. Een aanbevolen reisperiode voor een treinvakantie in Hameln is mei, juni en september. De gem. temperatuur is 13,4 graden (zeeklimaat). De warmste tijd van het jaar is juli (plus minus 29,8 °C) en de maand met de laagste temperaturen is januari (gemiddeld 5,1 graden celsius). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een goed bereikbare Duitse omgeving om per trein heen te reizen. Bijvoorbeeld voor een pakketreis, stedentrip, voorjaarsvakantie, midweek, zomervakantie, kerstvakantie, meivakantie, herfstvakantie. Neem een kijkje in het centrum van de stad met zijn kenmerkende architectuur en gezellige winkels. Wat je ook moet proberen zijn de Duitse gerechten bij een van de eetgelegenheden. Rondom deze plaats kun je veel dingen ondernemen. Daarbij kan je hier heel fraai fiets- en wandeltochten maken, ponyrijden, klimmen en diverse andere uitstapjes maken.

  • Na jouw comfortabele treinrit uitstappen op het perron van je vakantiebestemming.
  • Mooie dorpjes en plekjes in de buurt om te bezoeken.
  • Rustgevende natuurrijke omgeving voor eindeloze wandelingen en fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden in het land zoals: Holocaust Monument, Berlijn.
  • Duitse bungalows, vakantiehuisjes, appartementen, campings, glampings, hotels bereik je gemakkelijk met het OV (taxi, tram, bus, metro).
  • Optioneel een onbezorgde verzorgde treinvakantie met overnachtingen, ontbijt, all-inclusive of juist halfpension of volpension.

Nationale vertrekstations in april 2024

Het voordeel van een vakantie per spoor is dat veel internationale stations middels rails aan elkaar geschakeld zijn. Een vakantie naar Hameln per trein begint bij jouw eigen lokale NS-station met jouw eigen OV-chipkaart. Onderstaand bieden wij een korte toelichting over de grootste stations van het land. Op onze website lees je ook info over eerste klas en tweede klas treinvakanties naar Castelsarrasin, Foros de Salvaterra en Best.

  1. Utrecht Centraal: modern station met veel winkeltjes en koffietentjes.
  2. Amsterdam Centraal: prima te bereiken met auto, bus, taxi of OV-fiets.
  3. Rotterdam Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  4. Den Haag Centraal: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  5. Schiphol Airport: vertrekmoment in de ochtend, middag en avond.
  6. Leiden Centraal: uitstekende bereikbaarheid.
  7. Breda: uitstekend bereikbaar met fiets, auto, bus of taxi.
  8. Eindhoven Centraal: veel faciliteiten zoals toiletten, winkels, wachtruimtes en pinautomaten.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.
  10. Nijmegen: goede service en (online) ondersteuning.
  11. Arnhem Centraal: goede bereikbaarheid met uitstekende faciliteiten.
  12. Amersfoort Centraal: een populair station dat voorkomt in veel trajecten.
  13. Haarlem: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  14. Zwolle: grote variatie aan winkels en eetgelegenheden.
  15. Delft: er zijn medewerkers aanwezig achter de loketten.

Check ook: Schiedam, Tilburg, Groningen, Dordrecht, Zaandam, Gouda, Maastricht, Almere, Hengelo, Hoofddorp, Assen, Zaandam of Ede / Wageningen, Roermond, Roosendaal, Venlo, Lelystad, Alkmaar.

treinvakantie-hameln-vergelijken

Ticketshops vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Hameln kan tegenwoordig op verschillende wijzes. Zo kun jij bijv. surfen naar servicegerichte treinkaartje-vergelijkers die de tickets van diverse maatschappijen naast elkaar zetten. Op basis daarvan heb je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Je kan ook je vervoersbewijs regelen via de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Een alternatief is reizen met een treinpas (bijvoorbeeld Interrail). Hieronder vergelijk je onze top-10 reisorganisaties en ticketvergelijkers.

  1. Omio: handige boekingsapp voor al jouw internationale treinreizen.
  2. Thetrainline: treinkaartjes boeken voor de populairste reizen.
  3. NSinternational.com: de nummer 1 in Nederland voor Europese treinreizen
  4. www.bahn.com: routes plannen en kaartjes kopen via de lokale spoorwegen.
  5. Treinreiswinkel.nl: enorm aanbod treinreizen naar ruim 85.000 bestemmingen.
  6. Treinrondreis.nl: scherpe tarieven, flexibele annuleringsvoorwaarden en uitstekende service.
  7. Interrail: veel Europese landen bekijken tegen de laagste kosten.
  8. Green Tickets: de zoekmachine voor het vinden van duurzame reizen.
  9. TUI: online jouw pakketreis boeken en snel vertrekken (last-minute).
  10. De Jong Intra: via deze touroperator reis je naar de mooiste steden en resorts.
  11. Booking.com: uitstekende hotels vlakbij het station boeken.

Praktische info over treinreizen naar Hameln

Het Duitse railnetwerk is hoofdzakelijk in handen van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets kan je boeken op www.bahn.com of telefonisch op 04930311682904. Daarnaast kan je ook kijken naar (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Je kunt verder reizen via grote treinstations zoals Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Belangrijke luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) hebben een goede bereikbaarheid. De afstand tot de hoofdstad Berlijn is (via het spoor) ongeveer 575 kilometer (6 uur reistijd). Betalen in het land doe je met de Euro (EUR). Een landelijke feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. Belangrijke religies in het land zijn: protestants, rooms-katholiek. De spreektaal is Duits. Stopcontact type C + F komen we veel tegen. De stroomsterkte is met 230 Volt niet veel anders dan in Nederland. De regionale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het internationale netnummer is +49. Bij een ongeluk of gevaar bel je het noodnummer 112. Heb je overige vragen? Kijk dan op de website www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via dit portaal kan je ook alles lezen over Wintersport.

LandDuitsland
Jaartemperatuur13,4 graden °C
Gesproken taalDuits
Betalen metEuro (EUR)
Openbare spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Ticket webwinkelwww.bahn.com
Telefonische hulp04930311682904
TreintypesS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
SpoorwegknooppuntenBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
InterrailpasDuitslandpas (vanaf €166)
Veel bekeken bezienswaardigheidHolocaust Monument, Berlijn

Laat je verrassen door de gaafste treinrondreizen in Duitsland

Vind deals en acties en koop de goedkoopste tickets online voor openbaar vervoer in Hameln

Interrailen in Duitsland

Een interrail pas is een treinpas waarmee je onbeperkt kunt treinen in Duitsland en ruim 30 andere landen. Bij de nationale treinen kan je zonder extra handeling instappen op vertoon van jouw Interrail Pas (via App op je telefoon). Belangrijk: voor sommige treintypes zoals moderne hogesnelheidstrein (HSL) of slaaptreinen is een stoelreservering verplicht. Een eigen zitplaats reserveren is niet standaard. Dit neemt dus extra kosten met zich mee. Met de handige Interrail App kan je op ieder gewenst moment reizen vastleggen, actuele treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het voordeel van Interrail is dat de reisdata niet vaststaan. Je kunt gaan en staan waar je wil Interrailen naar Hameln is dus heel aantrekkelijk. Juist als je later in jouw vakantie wilt doorreizen naar andere plekken in Duitsland of bezienswaardigheden als Holocaust Monument, Berlijn. De Duitslandpas zijn al te bestellen vanaf €166. Een Interrail Global Pass (geldig in 33 Europese landen) zijn verkrijgbaar vanaf €185.

  • Toegang tot meer dan 40.000 bestemmingen.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Aan de hand van de Duitslandpas (verkrijgbaar vanaf €166) reis je onbeperkt door Duitsland.
  • Door middel van de Interrail Global Pass heb je toegang tot liefst 33 landen.
  • Voor internationale treinen & nachttreinen is reservering vaak geen overbodige luxe.

De beste tips voor goedkope treinkaartjes naar Hameln kopen

Treintickets bestellen naar station Hameln centrum gaat vandaag de dag vaak online. De prijzen van een ticket kunnen zeer uiteenlopen. In het bijgaande gedeelte delen specialisten gratis tips hoe je goedkoper uit kunt zijn (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek op tijd: hoe eerder je boekt hoe lager de prijs.
  2. Wees flexibel: kies niet voor moment waarop veel mensen reizen.
  3. Accepteer een langere reistijd: stap niet in een hogesnelheidstrein en ga voor een extra overstap.
  4. Aanbiedingen: check kortingsacties op de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en reis met extra korting.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: speciale kortingsacties voor kinderen en 50-plussers in 2024.

Vragen en antwoorden over vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Hameln?

Treintickets naar Hameln in Duitsland kan je kopen via de NS International App of de Deutsche Bahn (DB). Per telefoon is dat mogelijk via 04930311682904. In sommige gevallen is geen directe verbinding mogelijk. Gebruik in dat geval treinticketshops als Thetrainline of Omio. Deze websites bekijken en vergelijken vertrektijden en prijzen van treinkaartjes van een groot aantal vervoersmaatschappijen van gebieden binnen de EU.

Vanaf welk treinstation kan ik reizen naar Hameln?

Jouw rondreis kan beginnen bij het NS-station in jouw eigen woonplaats. Je kan probleemloos je reis beginnen op bijna elk treinstation, groot of klein. Denk aan Bovenkarspel-Grootebroek, Lichtenvoorde-Groenlo en Vlissingen Souburg. Veel treinverbindingen naar Hameln lopen vanaf Station Amsterdam Centraal. In aanvulling hierop: ook Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Breda en Utrecht, Hilversum, Rotterdam, Deventer, Schiphol zijn voorbeelden van internationale intercity-stations waar je prima verder kunt reizen met o.a. de TGV, Nightjet, ICE, internationale intercity, Thalys.

Hoeveel kindervoordeel kan ik krijgen?

De trein is een ideaal vervoermiddel om samen met kinderen op vakantie te gaan. Jonge kinderen kunnen ongedwongen kletsen, naar buiten kijken of muziek luisteren. De kleinste kinderen mogen gratis mee. Kinderen tot ongeveer 12 jaar kunnen doorgaans reizen met een (railrunner) kinderkorting. Deze regeling maakt het extra leuk om met de kids een spoor-vakantie te kiezen. De exacte korting voor kinderen kan wisselen per aanbieder en leeftijd. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor de juiste kindertarieven en regels.

Wat houdt de nachttrein in?

Zo’n nachttrein is een klimaatvriendelijke manier van reizen. Het scheelt je vaak een hele reisdag. De slaaptrein is ontwikkeld om de eindbestemming op een ontspannen manier te bereiken. Je geniet van een hoog comfortniveau en er zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Je kunt denken aan: bedden, slaapbanken, badkamers en een restaurant aan boord. Op sommige internationale trajecten is ook de autotrein een optie.

Kan ik mijn fiets of meenemen in de trein?

Een normale fiets meenemen is goed voor het milieu en avontuurlijk. Je bent supersnel op de plek van bestemming. Ook wanneer je gaat met de internationale trein naar Hameln kan je meestal een fiets meenemen. Soms kan de fiets gratis mee, maar doorgaans is een aanvullend fietsticket nodig. Voor de grote trajecten is er een aparte wagen gereserveerd voor fietsen. De precieze regels voor het inladen van fietsen in treinen zijn per touroperator weer anders. Controleer dit vooraf. Een vouwfiets (ingeklapt) wordt vaak gezien als handbagage en mag je dus zo meenemen. Je kunt soms ook gebruik maken van een OV-fiets.

Mag ik mijn huisdier meenemen?

Samen met de hond in de trein naar Hameln heeft soms wat voorbereiding nodig. Je moet wel rekening houden met bepaalde voorwaarden. Kleine honden zoals een Chihuahua die op schoot van de reiziger passen of in een mand/tas/kooi kunnen zijn in de regel zonder kosten mee te nemen. Voor grote huisdieren koop je een apart ticket. Vaak moet je de honden aan de lijn houden en soms is een muilkorf verplicht. Deze regelgeving geldt niet voor Blindengeleidehonden. Alle regels zijn te vinden op website van DB (www.bahn.com).