logo-ns-international
de-jong-intra-treinreizen-logo
treinrondreis-logo
omio-treinreizen-logo
tui-treinvakantie-logo-update

Treinreis Glückstadt vergelijken

Oriënteer jij je op goedkope treintickets naar Glückstadt? Deze populaire Duitse plek heeft een zeer gunstige ligging voor de trein. Een treinrondreis is iets wat steeds meer Nederlanders ondernemen. Geen files of drukte, een fijne stoel waar je met gestrekte benen kunt zitten, je geniet van het bijzondere uitzicht en jij bent helemaal fit en uitgeslapen als je aankomt in Duitsland. Ook is een treinreis een milieubewuste keuze. Via dit portaal delen we uitgebreide tips voor het reserveren van treinkaartjes naar Glückstadt vanaf locaties als Arnhem, Leiden Centraal, Den Haag Centraal, Rotterdam Centraal, Station Amsterdam Centraal, Eindhoven. Eveneens delen we een adviesgids over het bestellen van kaartjes, treinschema’s en uitgebreide informatie over je reisbestemming.

  • Met deze treinverbinding reis je comfortabel en snel naar Glückstadt (Duitsland).
  • Veel gekozen vertrekstations zijn ‘s Hertogenbosch Centraal, Station Nijmegen, Treinstation Groningen, Zwolle, Station Breda, Station Den Haag HS, je kunt natuurlijk gewoon instappen bij jouw eigen lokale station.
  • In Duitsland gaat het reizen vooral met de DB (www.bahn.com).
  • In dit gebied komen we ook wagons tegen van: S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn.
  • Wil je er een rondreis van maken? Kies dan voor Interrailen met de Duitslandpas (prijzen vanaf €166).
treinkaartje-glueckstadt-duitsland-kopen

Goedkoop treinticket Glückstadt boeken

Een trein is een prachtige manier om je te verplaatsen. Je kan gebruik maken van heerlijke comfortabele stoelen en veel voorzieningen. Je kunt lekker veel spullen meenemen en je kunt zo de trein inlopen (zonder inchecken). Terwijl je zit profiteer je van de mooie natuur en steden. Je komt fit aan op het treinstation van Glückstadt-Centraal, en je kunt doorreizen met fiets, bus, taxi of auto. Perfect voor een weekend weg, citytrip of zomervakantie. In het volgende blok ontdek je in 5 stappen hoe het proces van treintickets kopen in z’n werk gaat.

Gemakkelijk en snel een treinticket kopen naar Glückstadt (Duitsland)

  1. Bookingsplanner kiezen

    Een voordelig treinkaartje bestellen naar Glückstadt doe je via het internet. Zo kun je kiezen voor een boekingssite zoals Omio, Thetrainline.com of Treinreiswinkel. Er zijn ook directe mogelijkheden bij NSInternational of de landelijke spoorwegmaatschappij van Duitsland (DB). Treinritten in Duitsland zijn te boeken via www.bundesregierung.de of door contact op te nemen via 04930311682904.

  2. Kies bestemming station en datum

    Kies vanaf welk station je trip gaat aanvangen. Veel mensen kiezen als startpunt Rotterdam, Amsterdam of Utrecht Centraal. Tevens zijn er mogelijkheden vanaf een treinstation in de buurt. Zoals Eemshaven of Maastricht. De tool analyseert dan supersnel de beste route vanaf jouw woonplaats. Vergeet niet de vertrekdatum / vertrektijd en een de dag dat je terug zal reizen voor een retourticket.

  3. Reizigers doorgeven

    Bepaal het aantal personen en vul ook de leeftijdscategorieën goed in. Voor baby’s en kids bestaat er doorgaans een speciale kinderkorting. Voor oudere reizigers is er dikwijls een royale seniorenkorting. Beschik jij over een kortingskaart, ledenpas of treinpas? Geef de details door om direct de totaalprijzen inclusief korting te bekijken.

  4. Reisroute kiezen

    De ticketshop toont nu de beschikbare treintrajecten en een kostenindicatie. Het systeem helpt je met het kiezen van de goedkoopste treinreis. Je kunt specifiek zoeken op het exacte tijdstip van vertrek, het aantal uur dat de reis duurt het aantal momenten van overstappen en de treinmaatschappij. Op die manier vergelijk je moeiteloos de beste of snelste treinroute naar Glückstadt. Een enkele keer is er geen route beschikbaar. Je moet dan losse tickets kopen. Sommige boekingswebsites verstrekken ook details over reizen met de bus, metro, taxi of ander openbaar vervoer.

  5. Extra comfortopties kiezen

    Hier kan je jouw reis nog comfortabeler maken. Neem bijvoorbeeld een exclusief 1e klas ticket met extra beenruimte (of stiltecoupé). Soms is zitplaatsreservering op voorhand mogelijk. Een mooie plek bij het raam, zitplekken naast elkaar of een eigen plek voor groepen in een compartiment of cabine. Let ook op het boeken van een plekje voor jouw fiets of huisdier. Ook moeten de tickets op naam staan (persoonsgegevens moeten kloppen). Het treinticket zijn in PDF formaat te downloaden en worden gemaild (advies: in sommige landen raden we een geprinte versie aan). De betaling doe je met Visa/Maestro kaart, PayPal, iDeal, Apple-Pay.

Voordelige tickets voor de trein naar Glückstadt kopen?

Vind de meest ideale tickets (enkele reis of retourtje) en boek jouw tickets meteen online

Op vakantie met de trein naar Glückstadt (Duitsland)

Vanuit de trein bekijk je alvast het authentieke Duitsland. Dit land heeft zo’n 83 miljoen mensen (april 2024). Vergeet tijdens jouw vakantie zeker niet een bezoekje aan hoofdstad Berlijn. Wat betreft het weer: een goede reisperiode voor een treinvakantie in Glückstadt is mei, juni en september. De jaartemp. ligt gemiddeld op 13,4 graden celsius (zeeklimaat). De meest warme periode is juli (gemiddeld 29,8 graden °C) en een koude maand is januari (+/- 5,1 graden). Op de nationale feestdag kan er extra drukte zijn op het spoor: 3 oktober Eenheidsdag. Het is een fantastische Duitse plek om per trein heen te reizen. Denk aan een pakketreis of een stedentrip, kerstvakantie, meivakantie, zomervakantie, midweek, weekendje weg, voorjaarsvakantie. Breng wat tijd door in het historische centrum met fraaie kerken en gebouwen en lokale winkeltjes. Geniet van de lokale Duitse specialiteiten op een van de terrassen. In de regio kan je leuke dorpjes bezoeken. Overdag kan je hier heel fraai wandel- en fietstochten maken, watersporten, een bootje huren en musea bezoeken.

  • Uitgerust aankomen op het perron.
  • Sfeervolle dorpjes in deze streek bezoeken.
  • Een natuurlijke omgeving voor eindeloze wandelingen en fietstochten.
  • Maak een uitstapje naar andere bezienswaardigheden zoals: Wartburg in Eisenach (Thüringen).
  • Duitse bungalows, appartementen, vakantiehuisjes, glampings, hotels, B&B’s zijn uitstekend bereikbaar met het OV (taxi, metro, bus, deelfiets).
  • Er zijn ook mogelijkheden voor een volledig georganiseerde en verzorgde treinvakantie inclusief ontbijt in de ochtend, halfpension, volpension of eventueel all-inclusive.

Centrale vertrekstations in april 2024

Het mooie van een internationale treinreis dat talloze Europese steden te bereiken zijn per rails. Jullie vakantie naar Glückstadt per trein vangt al aan bij het NS-station bij jou in de buurt met een OV-chipkaart. In de opsomming hieronder check je meer informatie over de meest gekozen stations. Bekijk ook meer informatie over eerste klas en tweede klas treinrondreizen naar Harstad, Lutzelhouse en Borken.

  1. Utrecht Centraal: centraal station met tienduizenden passagiers per dag.
  2. Amsterdam Centraal: ideaal startpunt voor jouw internationale reis.
  3. Rotterdam Centraal: van ’s morgens tot ’s avonds aankomen.
  4. Den Haag Centraal: veel mogelijkheden rondom parken en afzetten.
  5. Schiphol Airport: prima wachtruimtes, grote fietsenstalling en diverse winkels.
  6. Leiden Centraal: gemakkelijk doorreizen per bus, auto, taxi of OV-fiets.
  7. Breda: de hele dag door veel treinritten.
  8. Eindhoven Centraal: druk station met veel leuke winkels.
  9. ’s Hertogenbosch (Den Bosch): goed bereikbaar met veel parkeeropties.
  10. Nijmegen: interessante vertreklocatie voor dagtrips en uitjes.
  11. Arnhem Centraal: recent verbouwd / gerenoveerd en erg goed toegankelijk.
  12. Amersfoort Centraal: heel veel leuke winkels in de buurt.
  13. Haarlem: uitstekend bereikbaar inclusief lift en geleidelijnen.
  14. Zwolle: veel winkeltjes en eetgelegenheden.
  15. Delft: beveilig je bagage tijdelijk in een bagagekluis.

Andere populaire stations: Groningen, Dordrecht, Zaandam, Schiedam, Hilversum, Tilburg, Hengelo, Zaandam, Assen, Almere, Hoofddorp, Zutphen of Ede / Wageningen, Lelystad, Roosendaal, Enschede, Roermond, Venlo.

treinvakantie-glueckstadt-vergelijken

Boekingsplatforms vergelijken

Goedkope treintickets kopen naar Glückstadt kan op verschillende manieren. Bekijk onder andere innovatieve vakantievergelijkers die ticketprijzen van alle bekende ondernemingen kunnen analyseren. Zo krijg je alle treinroutes en tarieven in 1 dashboard. Mogelijk kan je ook rechtstreek terecht bij de nationale spoorwegen Duitsland (DB). Wellicht ook interessant is een treinpas zoals Interrail. In deze lijst verstrekken we de top-10 boekingssites.

  1. Omio: ruim 1.000 vervoersmaatschappijen vergelijken op 1 plek.
  2. Thetrainline: de meest populaire treinreizen boeken op 1 plek.
  3. NSinternational.com: vanuit NL reizen naar duizenden Europese bestemmingen
  4. www.bahn.com: treinkaartjes kopen via de openbare spoorwegmaatschappij.
  5. Treinreiswinkel.nl: ontdek de mooiste georganiseerde treinrondreizen (85.000 + bestemmingen).
  6. Treinrondreis.nl: ontdek de mooiste treinreizen door heel Europa.
  7. Interrail: een flexibele reisorganisatie met gigantisch aanbod.
  8. Green Tickets: de zoekmachine voor het vinden van duurzame reizen.
  9. TUI: ervaar de meest bijzondere pakketreizen per trein.
  10. De Jong Intra: ervaren touroperator met een ruim aanbod georganiseerde treinvakanties.
  11. Booking.com: goed toegankelijke hotels en B&B’s nabij het lokale station.

Belangrijke informatie over treinreizen naar Glückstadt

Het Duitse spoornetwerk is hoofdzakelijk in handen van Deutsche Bahn (DB). Intercity tickets zijn aan te vragen op www.bahn.com of via de helpdesk: 04930311682904. Relevante andere keuzes zijn (internationale) treinen als S-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn. Grote spoorwegstations zijn Berlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf. Grote luchthavens zoals Berlijn (THF), Munchen (MUC) en Dusseldorf (DUS) zijn uitstekend bereikbaar per trein. De afstand naar de hoofdstad Berlijn is circa 575 km (6 uur reistijd). Je kan hier betalen met de Euro (EUR). Een groots gevierde feestdag is 3 oktober Eenheidsdag. De regio is erg religieus van aard: protestants, rooms-katholiek. De spreektaal is Duits. Stopcontact type C + F wordt hier geaccepteerd. De voltage is met 230 Volt hetzelfde als in Nederland. De internationale tijdzone is UTC+02 (geen tijdsverschil). Het netnummer is +49. In nood? Bel 112. Staat je vraag er niet tussen? Hiervoor verwijzen we je naar de website van de overheid: www.bundesregierung.de. Het adres van de Nederlandse ambassade in Duitsland is: Klosterstraße 50, 10179, Berlijn. Via ons platform bieden we ook meer details over All inclusive.

LandDuitsland
Gemiddelde temp.13,4 graden celsius
VoertaalDuits
BetalingenEuro (EUR)
Regionale spoorwegmaatschappijDeutsche Bahn (DB)
Nationale aanbieder treinticketswww.bahn.com
Telefonisch tickets kopen04930311682904
Populaire treinenS-Bahn, Regional Express (RE), Regional Bahn (RB), InterRegional (IR), InterCity Express, ICE, Railjet, TVG, Thalys, ÖBB Nightjet, Schwarzwaldbahn, Rijndallijn
Nationale stationsBerlin Hbf, Köln Hbf (Keulen), München Hbf, Frankfurt Hbf
Interrail reizenDuitslandpas (vanaf €166)
Nationale bezienswaardigheidWartburg in Eisenach (Thüringen)

Reserveer de gaafste treinrondreizen in Duitsland

Vergelijk actuele aanbiedingen en reserveer de voordeligste tickets online voor openbaar vervoer in Glückstadt

Interrailen in Duitsland

Interrail Global Pas / One Country Pas is een speciaal treinticket wat jouw toegang biedt tot veel treinen in Duitsland en praktische alle andere EU landen. Bij de meeste treinen kan je onbeperkt reizen als jij een Interrail pas kan overhandigen (dit kan met de Interrail App). Niet vergeten: bij bijzondere treinen zoals een hogesnelheidstrein (HSL) of nachttrein moet je even apart de stoelreservering doen. Een zitplaats reserveren is in dat geval niet inbegrepen. Hiervoor betaal je dus extra boekingskosten. Via de fraaie Interrail App kan je gemakkelijk en snel reizen plannen, actuele treintijden inzien en een zitplaatsreservering doorvoeren. Het pluspunt van Interrail is dat er geen datum op je ticket staat. Je geniet zo van optimale vrijheid. Interrailen naar Glückstadt kan heel interessant zijn. In het bijzonder als je ook uitstapjes wilt maken naar een andere omgeving in Duitsland of bezienswaardigheden zoals Wartburg in Eisenach (Thüringen). De Duitslandpas is er vanaf €166. De Interrail Global Pass (voor heel Europa) zijn te koop vanaf €195.

  • Onbeperkt reizen met de trein in meer dan 30 landen.
  • Zeer gunstige manier van reizen door Europa.
  • Met behulp van de Duitslandpas (vanaf €166) wordt onbeperkt reizen mogelijk in Duitsland.
  • Met de aankoop van de Interrail Global Pass reis je voordelig door meer dan 30 landen in Europa.
  • Voor nachttreinen & internationale treinen dien je doorgaans wel te reserveren.

Vijf tips voor goedkope treinkaartjes naar Glückstadt kopen

Treintickets bestellen naar station Glückstadt centrum kan op verschillende manieren. De kosten kunnen flink variëren. In het gedeelte hieronder geven onze experts 5 nuttige tips hoe je kunt besparen op jouw volgende kaartje (op dinsdag 30 april 2024).

  1. Boek vroegtijdig: tickets zijn een aantal maanden van tevoren al beschikbaar.
  2. Wees flexibel: kaartjes buiten de spits en doordeweeks zijn goedkoper.
  3. Kies een langzamere route: kies niet voor de hogesnelheidstrein en kies niet voor een rechtstreekse verbinding maar een extra overstap.
  4. Aanbiedingen en kortingsacties: bekijk regelmatig de website van de Duitse spoorwegmaatschappij en reis met extra voordeel.
  5. Kindervoordeel en 65-plus voordeel: extra ticketkorting voor kinderen en 50-plussers in 2024.

FAQ: veelgestelde vragen rondom op vakantie met de trein

Hoe kan ik treinkaartjes kopen voor Glückstadt?

Treintickets naar Glückstadt in Duitsland zijn te bestellen bij NSInternational of de Deutsche Bahn (DB). Er is ook een telefonische desk via 04930311682904. Soms kan je niet direct een kaartje kopen. Je kan dan gaan vergelijk via ticket aanbieders zoals Omio of Thetrainline. Deze aanbieders analyseren routes en kosten van alle populaire vervoersmaatschappijen binnen Europese landen.

Welke treinstations hebben een verbinding met Glückstadt?

Jouw vakantietrip kan gestart worden vanaf jouw eigen NS-station. Je kunt zonder moeite starten met de vakantie op bijna elk station. Denk aan Den Haag Ypenburg, Hilversum en Utrecht Lunetten. Veel van de treinverbindingen naar Glückstadt lopen vanaf het station van Amsterdam. In aanvulling hierop: ook Apeldoorn, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Haag en Utrecht, Hilversum, Hengelo, Deventer, Schiphol zijn voorbeelden van internationale intercity-stations vanaf waar je uitstekend kunt doorreizen met de internationale intercity, Eurostar, ICE, Thalys, TGV.

Kunnen kinderen voordelig meereizen?

De trein is een prima vervoermiddel om samen met de kids op pad te gaan. Een kind kan tijdens de reis kletsen, naar de wc of lezen. Voor de kleinste kids heb je geen apart ticket nodig, zij kunnen gratis mee. Iets oudere kids hebben meestal recht op een (railrunner) kinderkorting. Deze voordelige tarieven maken het mogelijk om met (klein)kinderen een leuke vakantie per spoor te boeken. De hoogte van de korting voor kinderen kan weer afwijken per treinoperator. Kijk vooraf op www.bundesregierung.de voor de beschikbare kindertarieven en kleine lettertjes.

Hoe werkt de nachttrein?

Een nachttrein is een duurzame vorm van reizen. Je komt de volgende ochtend helemaal uitgerust aan op bestemming. Een slaaptrein is ideaal om op luxe manier ’s nachts te reizen. Het serviceniveau is erg hoog met exclusieve voorzieningen. Denk dan aan faciliteiten zoals: een eigen slaapplek, couchette (slaapbank), een douche en toilet en een restaurant of bordbistro. Op diverse trajecten rijden soms ook exclusieve autotreinen.

Mag mijn fiets mee in de trein?

Een normale fiets meenemen is goed voor het milieu en maakt je onafhankelijk. Je bent dan niet afhankelijk van bijvoorbeeld een bus of taxi. In de internationale trein naar Glückstadt mag een fiets meestal mee. We kennen enkele gevallen waarbij de fiets kosteloos mee mag, maar in veel treinen is een apart fietskaartje nodig. Voor de grote trajecten kan je de fiets in een speciale wagon zetten. De regels voor reizen met een fiets zijn bij iedere spoorwegmaatschappij weer anders. Kijk dit vooraf dus even goed na. Een vouwfiets (ingeklapt) geldt meestal als handbagage en kan je zonder speciaal ticket inchecken. Je kunt ook kiezen voor een OV-fiets.

Mag ik een huisdier ook meenemen?

Het inchecken met een hond in de trein naar Glückstadt heeft soms wat voorbereiding nodig. Je moet wel rekening houden met extra voorwaarden. Kleine hondjes die op schoot van de reiziger passen of in een mand/tas/kooi kunnen neem je meestal zonder extra ticket mee. Bij grotere honden reserveer je een apart kaartje. De hond moet je altijd aan de lijn houden en eventueel kan er gevraagd worden om een muilkorf. Blindengeleidehonden mogen standaard gratis mee. Lees vooraf de regels op de website van DB (www.bahn.com).